די...נו!? לא באמת...

מיצו

New member
קודם כל

אין כזה אופנוע - GS1300.
&nbsp
שנית, אתה לא עונה לשאלה שלי בכלל. והרוח היא לא פקטור. כלומר היא כן, אבל בתוך מכלול שיקולי הבחירה שלך, היא רק אחד מהפרמטרים ולא בטוח שהחשוב שבהם.
&nbsp
תתייחס לשאלה שלי.

יש

מיצו, אענה בנפרד לשאלתך, זה לבינתיים...

gamgam

New member
הבנת לא נכון.

אין שום בעיה להתמודד עם הרוח מעל 160.
"לא נעימה" זה עניין של הגדרה והרגל.
בשבילי אופנוע שלא מרגישים בו את הרוח מוריד מחווית הרכיבה.
&nbsp
לאחר התרגלות קלה המספר שבו הרוח מהווה קושי הולך ועולה.
&nbsp
הדבר הטוב באופנועי נייקד זה שלרוב מקור ההנאה מגיע מוקדם ולכן לא חייבים לשהות בתחום ה- +200 בשביל להרגיש את התחושה של האטרף. זה בא הרבה קודם.
אבל אם בטעות נוגעים במספר לא חוקי בעליל הרוח מזכירה לך לחזור לשפיות (שפיות שיוט זה הטווח שבין 160 ל-180, למרות שהפאן האמיתי נמצא אצלנו בהילוך שלישי ב-130).
&nbsp
בקיצור, במצב הכבישים של ימינו אופנוע נייקד זה הדבר הכי הגיוני למי שמחפש טרוף.

אני אנסה להסביר בצורה שונה

לכל אופנוע ולכל תנוחה יש יתרונות וחסרונות
אני עם אופנוע נייקד ויושב זקוף מול הרוח.
אז זה נכון שבמהירויות גבוהות הרוח מכה וצריך להלחם בה
מצד שני במהירויות נמוכות בכביש אני יושב ומצליח לראות מעל גגות המכוניות שלפני
אני מקבל תמונה יותר טובה של הכביש.
הכידון הרחב מאפשר לי תמרונים בנוחות ואני יכול לגמוע מרחקים בקלות לעומת רוכב ספורטיבי שיושב מכווץ על אופנוע הספורט שלו.
&nbsp
אם אני זוכר נכון עברת אימון ממש לא מזמן.
האימון מתבצע במגרש קטן עם פניות צפופות.
באימון כזה לדוגמא אין שום בעיה של רוח.
דווקא במקום כזה הנינג'ה שלך יכול לתת בראש לכלים גדולים ממנו כי הוא מתאים יותר.

מיצו

New member
למה עם עצמך? שאלו אותך שאלה, למה אתה לא עונה?

שוב, יש מאה פרמטרים שונים שקובעים את רמת ההנאה וקלות הרכיבה. למה אתה נצמד רק לאחד מהם?

זוהי לא שאלה מתריסה !

למה בתחרויות ה-TT או GP MOTO אין נייקד, או כל אופנוע מסוג אחר אשר תנוחת הישיבה בו זקופה ?
תשמע, אתה מוכרח להבין, הידע שלי בתחום מוגבל עד מאוד...
כשאני רוכב על הנינג'ה כשהגוף נוטה קדימה עם כיוון הנסיעה, אני מרותק כשואף לטוס ממש.
כשאני רואה אופנוע ועליו אופנוען כשגופו ניצב ביחס לאופנוע...מה אומר לך, לא בשבילי, כך אני חש, כך ממש אני חש.
אין לי נסיון עם אופנועים ולכן תחושת הדחייה אינה נסמכת על כלום, תחושה אשר טעות היא ביסודה, אבל זו עובדה.
הנוחות לא ממש מעניינת אותי, אני רוצה את תחושת המעוף כשבמבט קדימה אני רואה כמה שפחות אופנוע ושוב, גם כאן יכול מאוד להיות שאני טועה וגם בנייקד מראה רובו של האופנוע אינו נראה.
מראה האופנוע- אופנוע ספורט מקפיץ אותי ממש, כל סוג שהוא בכל פעם כשמופיע מול עיניי אם על כביש, אם בוידאו או בתמונה, אני נשאב אליו, בוחן אותו לפרטי פרטים ומדמיין אותי עליו, זה חזק ממני, זאת עובדה.
כשאני רואה נייקד, לא מדבר אלי, לא מעניין אותי דבר אודותיו ובטח שלא מדמיין אותי עליו.......דוקטור, אני חולה ?

מיצו

New member
לא, אתה בריא לחלוטין!

אלא מה, כל הפואנטה היא שיש כזה ויש כזה. ומה שעושה לך את זה, לא בהכרח עושה לאחר. ולא רק זה, אלא באופנוע כמו מהסוג שלך שממילא רק נראה יפה (עניין של טעם) אבל בפועל היכולות שלו אינן של השפיץ של החנית, אז בעצם אין באמת הבדל בינו לבין אותו נייקד.
&nbsp
הסיבה ששאלתי אותך את אותה שאלה (שעליה אתה נמנע מלענות משום מה, לא ברור למה), היא כדי לגרום לך להבין שהכל תלוי בתנאי הדרך ובמגבלות. מה שטוב לאדם על כביש ישר ללא מגבלות משטרתיות לדוגמה, ממש לא טוב לאדם אחר שרוכב את אותו מרחק אבל על כביש מפותל לחלוטין, או שאם רק יעבור את המהירות המותרת ב- 1 קמ"ש ישר ייעצר בצד ויחטוף (יש מדינות כאלה, למשל אוסטרליה, למשל אזורים בצרפת ואנגליה, למשל אזורים בארה"ב).
&nbsp
ואני מזכיר לך מאיפה הכל התחיל:
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=8&messageid=176611933

קודם כל

אני מודה לך על הסבלנות...

הייתי בטוח שאתה מצפה לתשובה רק על שאלתך האחרונה הקשורה בפרמטרים וכל הכתוב מעלה הינו מובן מאליו, ההתאמה היתה מובנת מאליה.בדקתי בגוגל כל סוג והבנתי את הנקודה. עכשיו, כשקראתי את ההסבר, אין בכלל שאלה.
מכיוון שאין לי נסיון קודם, פרט לדו"ש שלא ממש התחברתי אליו, הנינג'ה בשבילי הוא בעל מומנט אדיר מעל 8000 סל"ד ובכבישים מפותלים אני מרוגש להפליא, בשבילי הוא האופנוע האולטימטיבי.
ברור לי שאופנועים בעלי מומנט פי-כמה יתנו לי להבין שהולכתי(עם שורוק) שולל, אך בכל זאת, הנינג'ה 300 הוא ה-ZX14R שלי...
קיים נייקד אחד הM-09 שמרתק אותי, אני מוגבל רשיון עד 500 או 54 כו"ס, בקרוב מאוד אני משתדרג ואז אבדוק אותו, יש לי הרגשה שאפסיק להתעלם מנייקדים אחרי שארכב עליו, איך אמר הארי, אולי "אמשך" גם לנייקדים...

כמו שמיצו אמר אתה לא חולה

אותך מושכים אופנועי הספורט
רוכב אחר נמשך לסגנון אחר
וכמו שאין נייקד בתחרות Motogp
ככה יהיה קשה למצוא אופנוע ספורט בתחרות ג'ימיקאנה
&nbsp
http://www.motogymkhana.org/
&nbsp

אני נזכר במבט הרציני של עופר

בתמונה בה הוא נראה רוכב על אחד, אז כל מירוץ מותאם לסוג אחר של אופנועים,טוב...שיהיה.
דווקא יכול היה להיות מעניין לראות גם נייקדים בתחרות הTT שמוציאה אותי מהכלים בכל פעם מחדש.

אם ראית את הסרט Need for speed זה דיי דומה

במראות מותקנות מצלמות ואת החוזי רואים בדש-בורד , לפחות ככה זה בסרט :)

למעלה