די...נו!? לא באמת...

aaronc76

New member
די...נו!? לא באמת...

http://imgur.com/eFlMuEN

dori78

New member
תשתפו גם את המוגבלים - מה זה ובעיקר למה?

קצת נראה כמו משהו שמישהו עשה מקיפולי נייר.

dori78

New member
טוב, עכשיו אחרי שנכנסתי לקישור

אני ממש רוצה שמישהו יסביר לי מה זה מפרשי האוריגמי האלה?
איפה המראות אמורות להיות? מה אני מפספסת?
http://www.ninja-h2.com/video.html

מיצו

New member
עושה רושם שיהיו שתי גירסאות

אחת לכביש עם 220-230 כ"ס, ואחת למסלול עם כ- 290-300 כ"ס.

העין היא אנינת טעם כמו הפה, אז ניקח את ה-KTM1290 כדוגמא...

ה-ZX14R כאופנוע מקביל בכביש ישר אשר אורכו 300 ק"מ, הZX יסע במהירות המקסימלית של רוכב הKTM אשר יסחוט את מקסימום המהירות של האופנוע.
עכשיו בואו נדבר על תנוחת הרכיבה והשלכותיה, בנקודת הסיום, איזה רוכב ירצה ללכת לספא ואיזה למשחק טניס ?

נינג'ה 300 הוא אופנוע למתחילים ובורים בתחום !!!

מיצו,או סטארגייזר, אנא מכם, הסבירו לאט וברור מפני שבכדי לחשוב אני מוכרח להבין את המה שאני קורא...

מיצו

New member
אני אסביר לך לאט וברור

אז ככה:
&nbsp
לרכיבה על אופנוע ולמידת הנוחות, קלות, נינוחות - שרוכב ירגיש במהלך רכיבה ולאחר שהוא יורד מהאופנוע אחרי רכיבה של מאות ק"מ יש מספר גורמים.
&nbsp
לדוגמה, נניח שיש לך לחצות את המרחק בין שתי נקודות, נניח שמדובר באמת ב- 300 ק"מ. נניח שהכביש המחבר בין הנקודות הוא כביש הדומה לכביש 6 בישראל.
&nbsp
נניח גם שיש ברשותך 4 אופנועים:
&nbsp
1. אחד מאלה: סוזוקי היאבוסה, קוואסאקי ZX14, או נניח במוו K1300S
2. אחד מאלה: דוקאטי מונסטר 1200, קטמ סופר דיוק 1290, קוואסאקי Z1000 או נניח במוו S1000R
3. אחד מאלה: סוזוקי בולוורד (קרוזר עתיר נפח), הארלי דייוודסון רואד קינג (כנ"ל), קוואסאקי ווייג'ר (כנ"ל)
4. אחד מאלה: ימאהה GTR1300, במוו K1600GTL, הונדה גולדווינג
&nbsp
נניח שאתה יכול לבחור עם איזה אופנוע לגמוא את המרחק הזה.
&nbsp
נניח שהמהירות היא בלתי מוגבלת. סע כמה שאתה יכול.
&nbsp
כל האופנועים הם בנפח ליטר ומעלה, כולם מאפשרים ללא שום בעיה את חציית המרחק הזה.
&nbsp
איזה אופנוע תבחר לקחת לנסיעה הזו?
&nbsp
ומה אם נשנה את התנאים? למשל - המהירות כן מוגבלת, ואסור לך לחצות בשום פנים ואופן את רק ה- 110 קמ"ש. חצית? תפסו אותך, ולא רק שיבזבזו את זמנך וכספך, אלא אם יתפסו אותך על כל מה שמעל 140 - תישלח אוטומטית לכלא ל- 24 שעות עד לשחרור בערבות צד שלישי. אל תתווכח, נניח שזה התנאי.
&nbsp
באיזה אופנוע תבחר עכשיו?
&nbsp
ומה אם נשנה את התנאים שוב? נניח שאותם 300 ק"מ הם לא על כביש ישר, אלא בכביש הררי מפותל, כשאין נוכחות משטרתית בכלל לאורך אותו ציר ומותר לך לעשות פחות או יותר מה שבא לך. באיזה אופנוע תבחר?
&nbsp
והנה עוד שינוי בתנאים. נניח שזה כביש הררי מפותל, אבל יש עליו תנועה סואנת, ואין יותר מ- 100 מטר בקו ישר. התנאים הם כאלה שאתה לא יכול להאיץ יותר מטיפה'לה, ומיד אתה חייב לרדת על הברקסים, בכל פניה מחכה לך הפתעה בצורת אוטובוס תיירים שחותך לך את הנתיב, או מנהרה שאתה לא יודע מה יצא ממנה, אולי עדר עיזים שחוצה את הכביש. באיזה אופנוע תבחר עכשיו?
&nbsp
מהם הפרמטרים הגורמים לך להצליח להנות מאופנוע מסויים, בעוד שעל אופנוע אחר אתה תקלל את הרגע שעלית עליו, ותיפול סחוט ברגע שתרד ממנו? האם זה רק נפח? כוח מנוע? עצמת בלימה? נוחות מושב? רוחב הכידון? מיקום הרגליות? רעש? רוח? גובה המושב מהארץ? נוחות שילוב הילוכים? תאורה? לוח מחוונים? נוחות הרכבת נוסע נוסף? כושר נשיאת מטען?
&nbsp
האם אלה הם הגורמים היחידים המהווים עבור הרוכב את הפרמטרים לפיהם יבחר באיזה אופנוע הוא יסע?
&nbsp
תחשוב על זה.

רק בגלל הרוח !

גם כשדיברתי על הER6F...זה רק בגלל הרוח.
בתנוחת ישיבה זקופה הרוח היא פקטור מרכזי, באופנועי הספורט הפקטור הזה לא ממש רלוונטי...
כפי שהבנתי מ-iec ו gamgam , מעל מהירות 160 קמ"ש בנייקד, ההתמודדות עם הרוח לא נעימה בלשון המעטה.
אם ניקח את ה-GS1300 כדוגמא, הרוכב יושב נמוך ודי מוגן מהרוח ואז אפשר לומר שתנוחת הרכיבה הזקופה איננה משפיעה על יכולתו התפקודית של הרוכב.

למעלה