די לקישקושים = ר-ש-י-מ-ה !!!

תתחילו ואל תדברו

תקבעו תאריך ומקום. הזמנות לכל מורי הדרך , גם בכתב, יש להדגיש מטרת המפגש. כל מי שיכול יתרום לכיסוי ההוצאות בבהצלחה חיים ביידא

EYTAN155

New member
מצטרף לקריאה של חיים

בואו ונקבע תאריך ומקום למפגש ונתחיל לדחוף קדימה ,גם אם בפגישה הראשונה יהיו נוכחים רק שבעה שמונה חברים. כשיהיה תאריך ומקום כל אחד מאיתנו ינסה לגייס כמה שיותר מורי דרך מסביבתו הקרובה. אני מציע גם להשקיע את כל האנרגיה בהקמת גוף חדש,ולא לבזבז זמן על האגודה הישנה.

ולמה איתן אתה חושב שזה לא נעשה?

סתם עלה פה השם של "כנס צרעה 2"? לא. הוא לא עלה סתם. רבים מאלו שגולשים כאן, כולל עבדך הנאמן, ורבים מאלו שגולשים בפורום השני (של מיטרני), נכחו בכנס צרעה הראשון, כולל ראשי האגדוה בראשות רפי גלס. היה יום ארוך של דיונים (יותר נכון צעקות והתנצחויות), הייתה ארוחת צהריים, נקבע כי שיחות ימשכו בערוצים שונים (בפועל, שיחות ליליות בהשתתפות חלק מהצוות, כשחלקו האחר פרש, גם אני בשלב מסויים), ומה היה בסיכומו של דבר? כ-ל-ו-ם אחד גדול וענק!!! האגודה דאגה לטרפד כל נסיון להתאגדות של מורי הדרך בתיירות הפנים (לעומת התאגדויות אחרות, של ההולנדים, הספרדים ואחרים). ואני שואל: האם עדיין יש טעם לכנס צרעה 2? האם לא תהיה זאת ברכה לבטלה? חגי

EYTAN155

New member
לא הייתי בכנס צרעה ואין לי מושג

על מה דיברו שם.מה שאני מציע להקים גוף חדש ולא להחיות את הישן,כך שמי שעדיין חבר באגודה ורוצה להישאר כזה לא רק שאינו מוזמן,גם אם יגיע בטעות עלינו לשלול לו את זכות הדיבור.בקיצור לקיים מפגש של "רק" מי שתומך ברעיון של הקמת גוף חדש/שונה של מורי דרך.

סיפור חכם ששמעתי ממאיר שפירא

שתי צפרדעים נפלו לחביתת חלב מלאה כדי מחציתה. ניסו לקפוץ ולא הצליחו לצאת. אחת התיאשה וטבעה. שניה המשיכה לשחות, לקפוץ ולנסות. אחר כמה שעות יכלה לנוח על גוש גבינה / חמאה (כל אחד לפי מה שהוא אוהב). יש לסיפור ורסיה אחרת: צפרדע חרשת ושומעת נפלו לחבית כנ"ל. ניסו לקפוץ ונכשלו. חברותיהן אמרו להן "עזבו, אין סיכוי שתצליחו לצאת". אחרי שעות של נסיונות, השומעת התיאשה וטבעה. חברותיה הגבירו את הצעקות ונפנופי הידיים והסבירו לחרשת שאין לה סיכוי. זאת עשתה נסיון אחרון, קצפה ויצאה. אמרו לה חברותיה (בסימני ידיים): למה לא התיאשת? אמרה החרשת: הכל בזכותכן. אמנם לא הבנתי מה אמרתן כי אני חרשת, אבל נפנופי הידיים ותנועות השפתיים עודדו אותי מאד.

את הגירסה הראשונה אהבתי יש בה

הרבה חכמת חיים. הגירסה השניה מוכרת. תודה

והיכן עוד?

לשאלה שלי מי מכיר את ש.ברקאי, דיברתי כעת ברדיו, מקווה שמי שצריך שמע.

yakinton1

New member
ככה לא בונים חומה. /יענקלה מטרני

למרות חשיבותו של פורום זה (או אחר) לקשר בלתי אמצעי בין מורי הדרך אינני חושב שזו מסגרת מתאימה לפתוח התארגנות מקבילה לאגודת מורי הדרך. אני מכיר בתסכול של כולם ממצבם של מורי הדרך (ולא רק בתיירות הפנים !!!) ובהמשך לחוסר המעש של הארגון המייצג. אך כדי להוציא את מורי הדרך מהאדישות המייאשת יש לתת פתרונות ,ובהמשך מערכת ארגונית שבודאי אינה יכולה לסמוך על שרשור בפורומים שונים. לצערי מערכות מקבילות לאגודת מורי הדרך כמו ארגונים של דוברי ספרדית או הולנדית הפסיקו לפעול לאחר תקופה (קצרה או ארוכה) מאחר וקשה מאוד לנהל ארגון שעוסקים בו במשרה חלקית ו/או במקביל יש לפרנס משפחה. אגודת מורי הדרך אינה מסוגלת להמשיך להתקיים כלכלית כפי שניתחנו בפורום זה בעבר הלא רחוק, לפני הועידה זהינו בודאות שהאגודה מתנהלת בתקציב גרעוני שהלך והעמיק. מאחר שאין כבר כסף אפילו לשכר יו"ר לא נותר אלא להמתין אולי היו"ר יקבל אחריות למצב יתפטר ויאפשר לאחרים לדחוף את העגלה השקועה בבוץ. אין ספק שבינתיים חייבים להתארגן ולאסוף את מירב הכוחות המעונינים לאפשר לאגודה מתחדשת לרקום אור וגידים . ולא דרך פורומים פתוחים באינטרנט. אתר האינטרנט מוכן לתרום לנושא את רשימות התפוצה . כדי לנהל מערכת תקשורת אישית עם ציבור מורי הדרך. ומעבר לכל כל יוזמה כולל זו של מאיר שפירא ראויה להערכה רבה

יענקלה, לא הבנת: לא חוזרים לאגודה!

היוזמה שלך והרצון שלך לתרום מאד חשוב ומאד מועיל. אני בטוח שמאיר יעשה בהם שימוש, וגם כל מי שיעזור למאיר להרים את ההתכנסות. אבל - לאגודה, שבעטה אותנו החוצה, אני ודומי לא חוזרים. ננסה עוד פעם ועוד פעם להקים גוף אלטרנטיבי, עם ההיסתדרות זו או עם הסתדרות אחרת, במסגרת אירגוני העצמאיים או כלשכה, אבל - האגודה איבדה אותנו, ואיבדה את עצמה לדעת. מצידי, שחברי האגודה וגם חברי הכבוד שמצצו את דמה יחלקו את החובות, ישלמו פיצויים למי שצריך, ונוסיף גם את האגודה ללוח "יזכור" באתר שלך.

מתומצת

אין לאגודה שום סיכוי שמורי-הדרך שהצביעו ברגלים, יחזרו, עבדאן. ניסיתי, ובפורום השני לא רק שאיש משך 30 השעות האחרונות לא התייצב, אלא שפתאום איש גם לא כותב, למה? הוצב בפניהם אתגר שהם לא רוצים להיענות לו. בפורום הזה הפעילים התייצבו, ואני מקוה שנראה כאן רשימה שאיתה ניתן להתחיל, לא בודדים, אחרת המסקנה שהסקתי בפורום השני אאלץ להסיק גם כאן. אבל כמו שנאמר לפניי, לאגודה שבה הדינוזאורים הנוכחים שרק מפריעים למי שרוצה לעשות, לא חוזר בשום פנים ואופן. שים לב שבכל מה שקורה, ישנם כיום שני שופרות בשני הפורומים, אז חוץ מהחדשים נבחרי הקדנציה האחרונה, אף אחד לא עושה ולא מדבר ולא מסביר , כלום, גם אם יש ויכוחים זה בהחלט בסדר, אבל לאורך כל השנים השתיקה הזו מצביעה על חוסר התייחסות מוחלט וגורף, ולתחושתי, זילזול מוחלט במורי הדרך ע"י האגודה. אני לא יכול לשכוח את המחזה של רפי גלס יושב בוועדת הכנסת לנושא המשבר בתיירות (מה ששודר בערוץ 33) , יושב בצד ושותק כמו דג כאשר אף אחד לא מדבר על ציבור מורי הדרך, הציבור היחידי שנפגע אנושות ולא מפוצה על ידי אף אחד, והוא יושב בצד ושותק. זה שיגע אותי. אם אני הייתי שם הייתי מקים קול צעקה בשם מורי הדרך, זועק את כאבם, בתחילה בנימוס ואם זה לא היה עוזר, גם ברעש ובמהומה ואחר כך מרכז מסיבת עיתונאים ומצביע על העובדה שהכנסת מתעלמת מציבור מורי הדרך, אבל זה, הוא יושב ושותק כדג. לא עושה דבר, לא פועל, לא מדבר, לא מדווח על מעשיו לא שום דבר, כאילו מדובר במשרד פרטי שלו לענייני בטלנות. אז אם האגודה לא עושה דבר האגודה לא מדווחת לאף אחד מהחברים מה היא עושה לא מגישה דין וחשבון אין לי שום קשר איתה.

מי אמרת שיתפטר?

למה? במה הוא אשם? הוא מלא הישגים. האחרון שבהם (למי שלא יודע): השתתפות חברי אגודת מורי הדרך כקהל בתכנית "פופוליטיקה". ואגב, מצבה של האגודה: כבר בועידה ההיא (מוזיאון ישראל, בחירות וכו'), ניתחנו את מצבה הכלכלי של האגודה, ומבלי שיהיה לנו תואר במתמטיקה, הבנו שבמהלך החודשים יוני/יולי, לא ישארו כספים, והנה, כך כתבתי ב 9/1/04. שוב אני נמצא במצב של: "אמרתי לכם". ואני לא אוהב להיות במצב הזה. עכשיו השאלה הנשאלת מה מכאן והלאה? מתי יוצאו צוים נגד האגודה? מתי יפונה המשרד? ועוד, ועוד, ועוד.... חגי

אפילו לא זיכו אותם בצילום נוסף

מעבר להבזק של שניה כדי לקבל מהם מחיאות כפיים.

pinzo01

New member
כל "העיצס גיבער" יתכבדו ויאמרו

בצורה פשוטה אני בפנים! או אני בחוץ!, עצות היו למכביר לכל אורך שנות קיומה של האגודה , וכולם יודעים בדיוק לאן ולמי הן הועילו , אז די לקשקשת מספיק!

למעלה