די לדיכאון הלאומי

אנדירה

New member
די לדיכאון הלאומי

המצב לא טוב. זה ממש לא חדש. אבל... אם נשקע בדיכאון לאומי, אם ניתן לפעולות הטרור להוריד לנו את הראש - בסופו של דבר נמצא את עצמנו מחוץ למשחק. במילים פשוטות, נפסיד הן בזירה הצבאית, הן בזירה המדינית והן בזירה הלאומית. לכן צריך להרים את הראש. הראשונים שצריך לעזור לנו להרים את הראש הם אנשי התקשורת. הם צריכים לדווח. הם צריכים לחקור ולחשוף. אבל שיורידו את ההבעה האפלה מהפרצוף. שימחקו את פרצוף התשעה באב (למרות האבל הכבד) ויעודדו את הציבור. די לדבר על דיכאון ודי לדכא את העם! הגיע הזמן לדבר על העתיד, על החיים היפים (כמו בסרט השואה המפורסם). כי בלי חשיבה חיובית אין עתיד!

אלי.

New member
מה זה "דכאון לאומי" ?

זה לא משהו שנבנה מכלל מצבי הרוח של הפרטים באוכלוסייה ?

nightbird

New member
לא

דכאון לאומי קשור לארועים לאומיים או משותפים לכלל האוכלוסיה. במקום לדכא זה את זה, צריך להיות חזקים, לחזק אחרים, ולעשות מה שצריך, כמו משפחה גדולה, כמו אנשים בוגרים שיודעים להתמודד גם עם מצבים לא נעימים. שמאל וימין ביחד!

digiman

New member
דיכאון לאומי?

דיכאון לאומי נוצר, כאשר לא מציבים לפני העם מטרה ברורה, שאליה נשאף להגיע. דיכאון לאומי נוצר כאשר העם אינו בוטח במנהיגותו. כאשר נוצרת מנהיגות הססנית ומגמגמת. שחוששת לעמוד בפני העם, ולדבר אמת. דיכאון לאומי נוצר, כאשר הפרט מרגיש מוזנח והטיפול בבעיות כמו כלכלה, אבטלה, וכ"ו...נדחה למועד ב´. דיכאון לאומי נוצר כאשר יש לממשלה מצחיקה יש מיליוני שקלים עבור ש"ס וחוק הנגב, ועוד כל מיני אבל אין לה כסף לדאוג לחיילי המילואים. (שילחמו באוהלה של תורה???) בקיצור אלו רק דוגמאות מקריות, הדיכאון בא מההנהגה, כמו שהדג מסריח מהראש. איבדנו תקוה, ואין לנו מושיע, אין אור בקצה המנהרה הכל חשוך. ואנו שואלים את עצמנו בכל בוקר מחדש: מה יהיה?

nightbird

New member
יש מטרה ברורה

דיכוי הטרור, השגת הסכם שלום ושיפור הכלכלה. תן כתף ותפסיק ליילל.

אלי.

New member
זה ברור, אבל

מה שניסיתי לאמר הוא שהדכאון הלאומי אינו עומד בפני עצמו כמו איזה "חוצה ישראל" או "פי גלילות", שאתה יכול להחליט ברמה ה"לאומית" לנתב אותו לכאן או לכאן. הדבר נבנה מכל אחד ואחד מאיתנו, וזה מצידו ניזון מרדיו/טלויזיה/עיתונים/אינטרנט. בכל מקרה, כמובן שכל אחד יכול לנסות ולשלוט בדכאון הפרטי שלו.

nightbird

New member
כמו בכל דבר

בלונדיני אחד לא עושה את סקנדינביה. אבל מליון בלונדינים כן
אז שכל אחד אחד מאיתנו ידאג לצבוע את שיערו ולעודד את האחר לעשות זאת

digiman

New member
nightbird אתה קשקשן

כל משפט שלך אינו קשור באופן כללי לשיחה התרבותית שאנו מקיימים כאן, וכל משפט שלך אין לא קשר לשני. אתה סתם ממלא כאן חללים כמו שפכטל. אתה טייח? כמו שנאמר הטובים לטייח.

אלי.

New member
אנחנו מאותו צד של המתרס.

ואני מקווה שהאמריקאים יעשו את העבודה, ויכפו כאן הסדר.

הרטוב

New member
אתה כזה מטומטם.

באמת אל תפגע לא כולם נולדו עם שכל אבל לכולם יש את הזכות לקנות מחשב להכנס לפורומים השונים ולקשקש. ומה אתה אומר:"ואני מקווה שהאמריקאים יעשו את העבודה, ויכפו כאן הסדר. " איזה הסדר על מה הוא מבוסס? ולמה האמריקאים ?מה האינטרס שלהם? של אמריקה או ישראל? אנחנו מדינה ריבונית ואסור לנו לאפשר לשום מדינה ידידותית ככל שתהייה להכנס לנו לתחתונים ולקבוע את גורלנו עתידנו. נו ואנחנו מתפלאים על כל מה שקורה אותנו בעשור האחרון אם המדינה הזאת מורכבת מדפקטים כמוך?

אלי.

New member
ואתה כ"כ דביל ../images/Emo4.gif

שב בצד בבקשה, תמשיך ליילל על הממסד הרקוב, ואל תפריע למי שכן מוכן לעשות משהו חוץ מלבכות. אכן, ההסדר שיכפה יהיה לפי אינטרסים של ארה"ב, ואני מאד מקווה שהם עוברים בקווי 1967. בבחירה בין שרון ויכולתו (או כל "מנהיג" ישראלי אחר) ובין מנהיג ארה"ב ויכולתו - אני מעדיף את בוש. כשישראלים לא מוכנים לעבוד, מביאים רומנים וטורקים. כשמנהיגים ישראלים לא יכולים לעבוד - שוכרים אמריקאים. פשוט פשוט.

הרטוב

New member
נפגעת הא?

אתה מעדיף את בוש לך תהייה אזרח בארה"ב. אבל בכל מקרה אתה יוצר טמבל תכתוב את המילה ריבונות 300 פעם ואחר כך תבוא ואני אפנה אותך לסיוע ערכי.

אלי.

New member
../images/Emo13.gif

אם לא הייתי נהנה, לא הייתי כאן. אכן, אני מעדיף את בוש. האמן לי - הוא הרבה יותר טוב מהמוסוליני שאליו אתה מייחל. וחוץ מזה, תנסה להיזכר מתי החליטה ישראל שהיא הריבון על הגדה המערבית ורצועת עזה, ותבין לבד שאתה אולי מלא "ערכים" - אבל מרוקן משכל. חבל, אבל זה מה יש.

הרטוב

New member
זה ברור שאתה מעדיף את בוש

וזה ההבדל ביני לבינך. אני מעדיף את מדינת ישראל כמדינת היהודים ואתה מעדיף את אמריקה כמדינת היהודים. הרי כל כולך מייחל ליום שבו מדינת ישראל תהפוך לX מדינת ישראל ואז תוכל בלב שקט ושלם לחיות עם עצמך.

אלי.

New member
יפה שהבנת.

גם אני מעדיף את ישראל כמדינת היהודים, אבל זה לא מה שיקרה, עם חוסר האונות של מנהיגי ישראל. בדיוק כאן נכנס העולם - להוריד את מנהיגי ישראל על הברכיים, ולהסיג את ישראל לקווי 1967. הנסיגה הזו תעשה רק טוב, כשהראשונה שבהן היא כמובן היעלמות אנשים מסוגך. או אז אוכל בלב שקט ושלם לחיות עם עצמי, בידיעה שעשיתי הכל בכדי לייצר עתיד טוב יותר לישראל

nightbird

New member
digiman ידידי החביב ../images/Emo13.gif

את העובדה שהאינטליגנציה שלך מוגבלת אינך חייב לצרוח בקול רם. בשביל אנשים בעלי תפיסה פשטנית כשלך אני אשתדל לכתוב הודעות שלא עושות שימוש במשלים או מטאפורות, ואולי אצרף אליהן בננה כדי לעשות לך שמח. למקרה שלא הבנת - התכוונתי שכל אחד מאיתנו צריך לעודד את עצמו ואת האחר. תהיה לי בריא וחזק, ואל תתאמץ לחשוב יותר מדי, שלא יכאב לך הראש

digiman

New member
nightbird אתה באמת ברמת בננה טיפשה

אז כולם צריכים להיות בלונדינים? אתה גם טיפש וגם גיזען, אבל מה לעשות, לא כל עם ישראל יכול להיות נבון, הכלב שלי יותר חכם ממך, הוא לא מדבר שטויות. אם אתה גיבור גדול, לך לשכם ותילחם, במקום לתקתק את דברי ההבל שלך על המקלדת שיותר חכמה ממך.

nightbird

New member
הרגזתי אותך, חמודי? ../images/Emo13.gif

אני שמח, כי זו היתה הכוונה, ושיחקת לידיי כמו טמבל, אבל מה עוד חדש כאשר מדובר בשמאלן... הרי אתם תמיד משחקים לידי האחר, לא?
את הבננה שמגיעה לך תקבל בכל זאת
על הבנתך המופלאה את המשל עם צבע השיער. זו לא היתה אמירה גזענית ואפילו לא משהו דומה לזה, אבל למה לבזבז אנרגיות בלהסביר לך משהו, אני דווקא נהנה שאתה עושה מעצמך צחוק עם ההבנה המילולית של הדברים. ותפסיק להתרגז כל-כך. אם אתה רוצה להרגע אשלח לך את השובר ליום כיף שאשתי קיבלה מהצבא כפיצוי על כל שבעלה עושה מילואים מעבר למיכסה הנדרשת. אני יודע שאתה לא יודע במה מדובר, אז תרים טלפון ליחידה הצבאית שלך, אם יש לך דבר כזה, ותשאל. אני לא רוצה להתנצח איתך על הענין הזה, כי זה ממש לא קשור לענין. זו שטות המאפיינת את דרך החשיבה הפרימיטיבית של אנשים כמוך. אתה יודע מה - בעצם אין לי חשק להתנצח איתך בכלל. דבריי כוונו מלכתחילה לאנשים חיוביים, עם אופי ועם מינימום של יכולת הבנת הנקרא. מכיוון שאין לא את זה ולא את זה והודעותיך הן סתם צרחות של טרחן עצבני - הואל נא להשפריץ את עצמך על עץ אחר. בהצלחה

למעלה