דירה מחפשת שותפים

Cade Foster

New member
לגמרי הגזימו

מי שלא מתאים לו המחיר שלא ישכור דירה במחיר הזו, עד כדי כך פשוט.

alondr

New member
לא הייתי קורא לזה גניבה

אלא יותר מסתכל על זה בתור יחס תמורה עלות
למי שחשוב לגור ברמת אביב ג' או בצפון תל אביב ומוכן להוציא על דירה קטמה ב"מקום הנכון" סכומים שכאלה אז זכותו
אני לדוגמא משלם 4900 על דירת 4 חדרים בבניין עם מעלית מרפסת מחסן וחנייה תת קרקעית... בחולון בשכונה טובה
אבל ישנן עוד הוצאות כמו ארנונה וועד שבטוח עולות יותר מאשר בדירה בתל אביב(850 שקל ארנונה+ועד לחודש) ואני מרוצה מאוד...
המיקום קרוב לאיילון ולתחנת רכבת ונוח גם לי וגם לאשתי להגיע ממנו לעבודה...
אולי אם הייתי סטודנט לתואר שני והייתי צריך לגור בקרבת האוניברסיטה אז הדירה של פותחת השרשור הייתה בהחלט מתאימה לי והייתי מוכן להצטמצם בדירונת קטנה וצפופה בתמורה למיקום יותר אסטרטגי....

בלי שום קשר עלות שכ"ד הדירה במדינה ביחס להכנסות היא לא פרופורציונלית אבל גם ההכנסות משכירות ביחס למחיר דירה בשוק
הן לא כל כל גבוהות ונותנים תשואה לא גבוהה - אבל בטח יותר טובה ממה שהבנק נותן לך על הכסף שלך

זה ברור

אני גרתי 3 שנים בדירת 2 חדרים במרכז ת"א, היה לי כיף ונהנתי מכל רגע- היום הדירה הזאת כבר לא מתאימה לי, כבר יש לנו ילדה ורצינו גם גינה עבור הכלבות. במחיר נמוך מזה שבה מושכרת הדירה בתל אביב מצאנו אחלה בית קטן וחמוד עם גינה ענקית באיזור השרון וכיף לנו גם כאן, כל פורמט והייתרונות שלו והחסרונות שלו, אני לא אגיד שאני לא מתגעגעת לתל אביב כי אני כן (בכל זאת נולדתי וגדלתי שם).

אבל להגיד שהמחיר הוא גנבה או להתלונן עליו זה ממש לא במקום, אף אחד לא הכריח אף אחד לשכור את הדירה- יש מספיק קופצים בתל אביב באמת שאין צורך לכפות את זה על אף אחד. ולהשוות לדירה בפ"ת שבטוח לא עולה 2-2.5 מליון ולכן השכירות שלה בהתאם זה גם מגוחך.

כל עוד אנשים מוכנים לשלם את זה

אי אפשר לבוא בטענות למשכירי הדירות.

הסיבה לעלויות האלו זה כי יש ביקוש. ההיצע נמוך לעומת הביקוש, ולכן אנשים מוכנים לשלם יותר ולגור איפה שגרים. ברגע שההיצע יעלה, או שהביקוש ישתנה, המחירים ישתנו. אפשר לראות דוגמה יפה לכך בערי השינה שסמוכות לת"א - המחירים בר"ג, גבעתיים, חולון ובת ים הוכפלו ומעבר לכך בשניים+ האחרונות, היות שאחרי שהמחירים עלו בת"א היו מי שהעדיפו להסתפק בערי השינה, כך שהביקוש בערים האלו עלה.

דווקא ההסבר של הברווזה עליזה צרם לי משהו - הסיבה לשכ"ד הגבוה לא צריך להיות בהתאם לכמה שהדירה עלתה, יש רבים וטובים שמשכירים דירות שירשו או שקנו לפני שנים רבות בעלות שהיום נחשבת למגוכחת, אבל הם משכירים אותן בשכ"ד בגובה שמקובל באזור, ושאנשים מוכנים לשלם, ומה לעשות שמי שרוצה לגור בצפון ת"א יאלץ לשלם יותר מאשר מי שמעדיף לגור בפתח תקווה, כמו שמי שגר בבאר שבע ישלם הרבה פחות וזה לא אומר שבעלי הדירות בת"א גנבים.

avvv

New member
נכון, טכנית, להשכיר במחיר השוק זה לא גניבה

אבל לפעמים צריך לא להיות צודק, אלא להיות חכם.
מתוך בטמן האחרון:
There's a storm coming, Mr. Wayne. You and your friends better batten down the hatches, because when it hits, you're all gonna wonder how you ever thought you could live so large and leave so little for the rest of us.

AlabamaW0rley

New member
אף על פי שזה באמת מחיר לא גבוה לאותו איזור

אני לא רואה טעם לפרסם מודעה זו דווקא בפורום יוצאים מהבית. כי... מי יוצא מהבית? לרוב, סטודנטים, צעירים, אנשים עם משכורות התחלתיות שמנסים לשרוד כלכלית איכשהו במציאות הישראלית. נראה לך שתמצאי פה זוג שמוכן להוציא 5K+ על דירה? בשביל מה סתם לנקר עיניים? יש יד2, באמת שברגע שמפרסמים שם הטלפון לא מפסיק לצלצל.

או שאת ממש מנותקת ממה שקורה בארץ, או שאת ממש נואשת להשכיר את הדירה, או ש... אני אפילו לא יודעת...

ka37נזק

New member
לא התכוונתי לנקר עיניים ואני ממש לא נואשת

אתמול פרסמתי ביד 2 - אבל הקטע הוא שהשוכרים שלי שכנראה יקחו את הדירה באו דרך קריאה פה.... ניסיתי להימנע מכל ההזויים שבאים דרך יד 2, לכן פרסמתי בכל מיני פורומים שאולי משם תהיה הענות בלי שאצא מדעתי. אז היום היו כמה טלפונים באמת מיד 2 אבל שני החמודים שרוצים את הדירה שלי כאמור באו מפה. כן כן - יש פה עשירים סמויים....
אגב, אם באמת הכל יילך כמו שצריך - והם בסדר, ולטווח ארוך יש בהחלט מצב שאני מורידה טיפה ואולי כמו שיש עוד דיירת שוכרת בבניין שכבר כמה שנים לא מעלים לה את השכירות כי נוצרו יחסי אמון וכדאיות זה גם יהיה המצב.
בקיצור - הדירה עלתה הרבה, המיקום שווה אבל לכל סיר יש מכסה ובמקרה שלי הדיירים זכו בבעלת בית שעם כל הצניעות חלומם של כל שוכרים.... על איכות משלמים.
אני מאחלת לכולם הצלחה ושגשוג - לי לא בא כלום בקלות, חייתי כמו קבצנית שנים - חסכתי באובססיביות ואני גאה במה שהשגתי.
חג שמח ותודה על כל התגובות והדיון הפורה.

AlabamaW0rley

New member
בקיצור, דרושים דיירים חנונים שגולשים בפורומים

של תפוז

האמת, אחלה אסטרטגיה. שיהיה בהצלחה!

ka37נזק

New member
לחנונים יש כושר השתכרות לא רע.....

הערסים שהלכו מכות אצלינו בכיתה נצפים פה ושם בעבודות לא ממש מכניסות....החנונים שישבו בבית והתעסקו בדבר המוזר הזה, המחשב, מטיילים בעולם אחרי אקזיטים. מחכים שהבית שבונים כבר שנה על שטח של אחוזה יהיה מוכן.

AlabamaW0rley

New member
איזו הודעה הזויה...

כל החנונים עשו אקזיטים? במקרה הטוב סיימו תואר ומצאו עבודה בהייטק. במקרה הפחות טוב המשיכו לשבת בתחתונים בבית של אמא ולשחק מבוכים ודרקונים.
ובסופו של יום? הילדים שגדלו באחוזות ימשיכו לחיות באחוזה, והילדים של השכונות ישארו בשכונה. פה ושם מוכשרים עולים למעלה ואהבלים יורדים למטה. סביר להניח שההילייט של זוג עובדי הייטק (והיי, במקרה אני מכירה זוג כזה...) תהיה דירה שכורה בצפון ת"א.

טוב, אבל סרקסטיות הצידה. האמת שלא עקצתי אותך באומרי שזו אסטרטגיה מעולה. כי... היי... זה באמת נכון.

ka37נזק

New member
לא עושים הכללות אבל

הייתי בפגישת מחזור של בית הספר היסודי שלי.... פשוט לא להאמין כמה רחוק ועשיר הגיעו הילדים מהצד הפחות מפותח של העיר, מהמשפחות שעלו לארץ בחוסר כל....כתבתי את ההודעה ה"הזויה" שלי עדיין תחת הדי אותה פגישה. וכן - מתברר שחסכתי לי באסטרטגיה הזו המון כאבי ראש, זמן וטרחה. יצא טוב! (נקווה - עוד לא חתמנו... אבל אין ספק שאדע איפה לחפש)

למעלה