דירה מחפשת שותפים

ka37נזק

New member
דירה מחפשת שותפים

אבל שותפים ממש ביחסים טובים כי הדירה מתאימה לזוג... חדר שינה גדול - והחדר השני קטנטן....שותפים לפני חתונה?
רוצים לגור ברמת אביב מול האוניברסיטה? קטנה, קומה ג' ללא מעלית 4900 שכ"ד שכולל בעלת בית שכל אחד היה רוצה. אם מעניין שלחו מסר ואפרט.

ka37נזק

New member
נכון

אבל משלמים על מיקום, איכות חיים, אמצע העיר פארק ענק ירוק.... שקלתי לקנות שתי דירות במחיר שזו עלתה, ולהשכיר גם, בפחות מחצי מחיר - באזורים פחות "טובים" ונזכרתי שככה התחלתי - בדירה קטנה באזור זול....היו לי צרות צרורות מכל הכיוונים. אין מה לעשות - אם אפשר, אישית, אני רוצה איכות חיים ושקט. זה עולה הרבה - עלה לי ויעלה לשוכרים. כל אחד והחשבון שלו, כל אחד והיכולות שלו. חברה שלי משלמת 9000 ש"ח על בית בתל-אביב. לחודש! היא אמרה לי שהיא עובדת מאד קשה עבור הכסף שלה, ורוצה להנות ממנו. השיקול גם של תוך העיר חוסך פקקים, זמן..... מי שיכול - לבריאות!
בסוף יגיע שוכר נחמד, מסודר כלכלית שייהנה מאד מהדירה (חוסך מינוי לחדר כושר בגלל שבנתיים אין מעלית) ויברך כל רגע שזכה בבעלת בית כמוני. זה יקרה.
חג שמח לכולם!!

im mitzi

New member
אני שמחה עבור חברה שלך

אני אישית מרוויחה מאוד יפה ועדיין לא מוכנה לשלם סכומי עתק שכאלה, גם לא בעד מיקום "איכותי".

הפקקים בתוך העיר הם הרבה יותר נוראיים מהפקקים שמחוץ לעיר, כך שזה בהחלט לא יתרון.

בכל אופן, שיהיה לך שהצלחה, הדירה שלי עולה פחות מזה והרבה יותר גדולה ואטרקטיבית.

אותי מצחיקות מודעות כאלו

דירה כזאת לא מתאימה לשותפים בשום מצב - זו דירה לזוג, אולי לזוג עם תינוק. ואכן מדובר בעלות יקרה, קומה ג' בלי מעלית זה לא משהו שהייתי מכנה איכות חיים (גם אם זה חוסך מינוי לחדר כושר(, וגם לא מגורים מול האוניברסיטה - איזה שקט בדיוק יש באזור הזה?

יפה שאת מעידה על עצמך שאת בעלת בית שכל אחד היה רוצה, אבל יש עוד שיקולים בחיפוש דירה.

אנחנו משכירים דירה קטנה יותר

(רק 2 חדרים) בצפון הישן ביותר כסף (5000 והיו מי שהציעו יותר, אבל השוכרים מצאו חן)... וגם היא בקומה ג בלי מעלית והבנין ממש אבל ממש מוזנח ובלי ועד בית.
בקיצור אני מבינה את מי שזה לא מתאים לו, אני גרתי שם וכבר לא מתאים לי יותר לגור שם כי בשלב הזה אני צריכה תנאים אחרים למגורים, אבל יש מי שמעונין במיקום הספציפי הזה ואלה המחירים באיזור.

ואתם משכירים אותה לשותפים?

וזו דירה עם שני חדרי שינה?

יש דירות שמתאימות לשותפים ויש דירות שלא מתאימות, אבל זוג או יחיד שישכרו אותם ישלמו את שכ"ד שדורשים כי זה מתאים להם.

ברור שלא לשותפים, לזוג

זו דירה עם סלון וחדר שינה, לא מתאימה לשותפים- לכן אמרתי שהיא קטנה מזו. דיברתי רק על המחיר ועל התמורה, אתן טענתן שהמחיר שהיא דורשת יקר מדי בעוד עד כמה שאני יודעת הוא סטנדרטי לאיזור ואני לא חושבת שתהיה לה בעיה למצוא דיירים (אני לפחות מצאתי אחרי כמה שעות של פרסום ביד 2 ומבול טלפונים פסיכי, אנשים שממש רבו עליה וכו...)

כי אנחנו דיברנו על שותפים

היא הציעה את הדירה לשותפים - כפי שנכתב בהודעתה, ואנחנו הסברנו למה עבור שותפים זה יקר, במיוחד אם מדובר בדירה שלא מותאמת לשותפים.

בתכלס היא מחפשת זוג, מה זה משנה מה היא כתבה

שהיא מחפשת? משנה רק מה הדירה ומה המחיר שלה, סביר להניח שמי שמחפש דירת שותפים יחפש דירה גדולה יותר וישלם יותר מ2400 ש"ח. היא כתבה "שותפים לפני חתונה" כך שגם היא מבינה שזו דירה לזוג

העלות בכל אופן סטנדרטית..

ka37נזק

New member
ברווזה יקרה - תודה, וגם -

תשאלי את השוכרים שלך אם הם מכירים מי שאולי יתעניין בדירה שלי? אני באמת חושבת שיחסית אני מאד הוגנת, ואם השוכרים ימצאו חן אני מאילו שמסוגלים גם לצ'פר ולהתגמש ולא להעלות אחרי שנה ראשונה כמו שעושים.

פשוט גניבה לאור יום..

קומה ג ללא מעלית ועל מה? על 2.5 חדרים ולוקחים על זה 4900?? על מה בדיוק??
על לגור בת"א ? במקום שיש הכי הרבה פקקים בעולם , על זה שהארנונה בטח גם יקרה אז זה לא נגמר רק בסכום הזה
בפ"ת יש דירה 2.5 שעולה 2800 היום ראיתי
ובר"ג גרתי בדירה 5 חדרים בתור סטודנטית ושילמתי 1400 עם מעלית! ובקומה ג'
קיצר גניבה!

מה הקשר גניבה? מישהו לקח לך משהו מהכיס?

זה ענין של סדר עדיפויות, זכותך לבחור אחרת כמו שזכותו של כל אחד אחר לבחור לגור בתל אביב ולשלם ת הסכום כזה (והם כאלה כי הרבה אנשים בוחרים לגור בתל אביב). הדירה הזאת לא רק מושכרת במחיר כפול מאשר זאת שבפ"ת היא גם נקנתה במחיר כזה אז מי בדיוק גונב? זה מה שהיא שווה, רדו מהבחורה.

ka37נזק

New member
לא מתרגשת... תמיד יהיו ממורמרים

וזו תגובה של פשוט תסכול. לי יש ולה אין. שתתמודד. ברווזה יקרה שתמיד תהיי כזו מפרגנת, והמון חג שמח!

בדיוק.את עשירה ואני ענייה כל- הכבוד

ככה זה בארצנו העשירים חוגגים והענים סובלים ..אה כן ועל הדרך קוראים להם ממורמרים וגם לא תרבותיים וברור שהם לא גונבים .. כי הם עשירים..

אני בואי אני אגיד לך אני מהנדסת ..עם עבודה יציבה ..אה כן וגם לא נולדתי עם כפית זהב בפה ..אממ כן לך יש ולי אין..אבל ממורממת אני ממש -לא

לומר לאחרים אני לוקחת לך 5000 שקל על דירה 2.5 חדרים אבל פה בעיר ליד יש דירה בדיוק אותו דבר עם 2000 שקל .. זה ממש לא גניבה

נממש את הדוגמא על מוצר פשוט - קוטג'
הידעת שבסופר רגיל המחיר עומד על 6.18 אבל בסופר אחר המחיר עומד על 5.30 אז מה אני אגיד .. שהסופר "הרגיל " לא גונב פשוט מי שרוצה לבוא לשלם הוא חייב שיהיה לו כי הוא עשיר ולא ממורמר.. וכל הממורמרים יכולים ללכת ולקנות בחנות עם פחות כסף.. וכן גם אין פה שום גניבה.. נכון ..

העיקר הבריאות !

אני לא מבינה מה את מצפה שהיא תעשה?

תשכיר את הדירה ב 2500 ש"ח כי אלו המחירים בפ"ת?
או אולי ב 1500 ש"ח כי אלו המחירים בדימונה?

על מיקום משלמים - בכל מקום בעולם.

לקחת את ההשוואה למקום לא נכון

כמו שאחת סתמית אמרה - מה את מצפה שתעשה? יש לה דירה בת"א, ובאזור יקר בת"א, את מצפה שהיא תשכיר את הדירה בששכ"ד נמוך יותר כי אלו המחירים בפ"ת? ("עיר ליד"... הלוואי שזה היה המצב, לא שבפ"ת תמצאי דירת 2 חדרים ב-2000 ש"ח).

תנסי לחשוב על זה ככה: כתבת שאת מהנדסת - בפורום השני שלי בזמנו היה דיון שנפתח "נגד" מהנדסים ואנשי הייטק, לאחר שאחד כזה סיפר על עבודה שהציעו לו בשכר נמוך יחסית, שהוא בערך פי 3 ממה שנותן שירות ממוצע משתכר. היו טענות על כך, ומנגד האנשים הריאליים אמרו: יש מי שמוכן לשלם יותר? הבחור עבד קשה בשביל ההשכלה והניסיון שלו ולא גנב מאף אחד? אז על מה הטרוניות? נניח שמהנדסת כמוך עם אותו ניסיון תספר לך שבמקום עבודתה היא משתכרת כפול ממה שאת משתכרת, תקבלי את זה בהבנה? תתיייחסי לנושא הזה בתור גניבה או בתור משהו לא כשר אחר?

עלויות הדיור בארץ לא קשורות למשכירי הדירות, אלא להיצע הנמוך ולתשתיות הגרועות שמקשות על מגורים בפריפריה, ולעובדה שאנשים מוכנים לשלם - כי אין להם ברירה! את הטענות לפיכך יש להפנות למי שיכול לשנות את זה, ואלו לא משכירי הדירות.

את יודעת איך פעם היו משכירים דירה??

היו תולים שלט מחוץ לבית.. אנשים היו עוברים רושמים מספר טלפון ושואלים.. והמחירים היו די נמוכים.. לאט לאט אנשים למדו לרשום על השלט גם את מחיר הדירה..באו אנשים אחרים אמרו " מה , הוא נותן 3000 על 2.5 חדרים , מה אני פרייאר?! גם אני אתן.."..
כך המשיך עד שהגיע האינטרנט ואז אתרי מכירה וככה אנשים רואים כמה אחרים נותנים וממשיכים עם זה..
אז היום זה כבר " נורמה " בגלל שזה איזור מגורים...
אני פשוט אומרת שצריך להיות מאוד הגיוניים , לקחת 5000 שקל על 2.5 חדרים ולומר זה " המיקום " אז אני באמת בסדר .. וגם כי כולם לוקחים ככה אז זה בסדר ..
החשיבה הזאת מאוד שגויה - וכמו שלקחת את הדוגמא שאני מהנדסת והשכר שלי צריך להיות בהתאם - אישית אני עובדת בשכר מביש ..אבל התנאים שלי מעולים ואני ממש לא מוותרת על התנאים שלי ..ככה שבאמת אני באה במקום שאני חושבת על הצרכים שלי ולא כמה נכנס לי לחשבון וממש לא בא לי כאבי ראש

לעניינו .. לא נראה לי שישנו איזה משהו במדינה שלנו ב30 שנה הקרובות במיוחד בכל העניין של דיור , אנשים יקחו כראות ענייהם ואנשים כמוני יתלוננו שזה גניבה..

mishtamesh11

New member
אני חושבת שפשוט בחורה מתכוונת, ותקני אותי אם

אני טועה, לא שלא קובעים מחירי דירות על פי מיקום, אלא שזה לא הוגן שקובעים את מחירי הדירות על פי מיקום, כלומר שהמצב הקיים הוא אכן כפי שתואר במסרים הקודמים, אך פשוט מדובר במצב שלדעתה הוא אינו הוגן. לא נראה לי שהיא לא מודעת למצב, אלא פשוט לא מסכימה איתו.

זה לפחות מה שאני הבנתי מזה...

כל בעלי הדירות הם עשירים?

ממש לא, חלקם עבדו מאוד קשה והשקיעו את כל חסכונותיהם בדירה כדי שיהיה להם מקור הכנסה נוסף. אם בן אדם חוסך שקל לשקל ואיכשהו מצליח (אולי עם משכנתא שצריך להחזיר גם) לרכוש דירה במחיר השוק ומשכיר אותה במחיר השוק גם כן הוא גנב? אני מופתעת.

למעלה