דירה להשכיר

הי גליה-כמוך ולא כמוך

כמוך-חושבת שאין דעה אחת שהיא הלגיטימית.
אלא שבאמת יש רגישויות. פורום אימוץ מועד בעיני לפריטה על מקומות כואבים.בכל משולש האימוץ יש כאב-אצל המוסרים שמוותרים על ילדם הביולוגי,אצל המאמצים שמוותרים על ילד החלומות שלהם [ יהיה תכף פול של תגובות שאומר שהמאומץ הוא התגשמות החלום-ובכל זאת בחדרי חדרים ולא לגמרי במודע, יש בהחלט מאמצים-מאמצות שמתאבלים ומתאבלות על הביולוגי שכבר לא יהיה להם] וכמובן שלא חסר כאב אצל המאומץ על שויתרו עליו-הוא מגיע להכרה הזאת במהלך גיל ההתבגרות בדרך כלל,ולא מאד מאוחר....
וכשפורטים על רגישויות וסף הכאב עולה-יש גם תוקפנות,שלא תמיד קל לה להירגע עם נימוקים רציונאליים.

ויחד עם זאת אני חושבת שבמשך השנים הפורום מאד התמתן והתבגר,ושהאגרסיביות וההתנצחויות שאת חשה בהן -הן בטלות בשישים לעומת פורומים אחרים. תסתכלי על ווינט -טוקבקיסטים לכל הכתבות, פורום אקטואליה,פורום דתיים-חילוניים....מאד לא נעים.
כמו כן בכל בית לגיטימי שתהיינה גם אי הסכמות.....

galias3

New member
ברור שיש אי הסכמות

וזה אפילו דבר מבורך, היה נורא משעמם אם היינו מסכימים על כל דבר....
ובאמת יש רגישויות, אבל הן אצל כולנו, לא משנה באיזה שלב בתהליך אנחנו ולכן אמורה להיות ״אחוות לוחמים״ מסויימת ולא תקיפה של הבטן הרכה.
אני רק כשנתיים עוקבת אחרי הפורום ומאמינה לך שיש התמתנות אבל באמת שלעתים יש פה תגובות לא נעימות. קראתי את תגובתה של בהתחדשות3 ואני בהחלט מבינה את המסר שלה רק חושבת שיכלה לבחור בהתנסחות פחות אגרסיבית ללא ביטול דבריה של מי שעדיין בתהליך והחוותה את דעתה.

pgoldi

New member
באותה המידה לילה יכלה להביע את עמדתה לגבי

הסוגיה הנידונה, מבלי להביע עמדה שיפוטית כלפי אחרים - כפי שעשו כל החברים האחרים.

את רשאית כמובן לחשוב כרצונך. אני פשוט מתקשה

לראות אובייקטיביות בהודעתך. ראית בהתנסחותי אגרסיביות וביטול דבריה של לילה, אבל הודעתה של לילה - שלא בפעם הראשונה "מטיפה" לחברי הפורום ממרומי חוסר נסיונה - שקבעה, בעצם, שכל מי שנפגע מתגובות כלפי ילדו ברחוב אינו שלם עם עצמו בנושא האימוץ, אינה משום ביטול דבריהן של ההורים שהספיקו להלך ברחוב עם ילדיהם?! אינני מתכוונת להתנצח כאן, זו אינה דרכי וסיימתי להגיב בשרשור זה.

pgoldi

New member

מסכימה איתך

ואני מוסיפה על כך שאסור ליפות את המציאות

יש ילדים שננטשים ויש הורים שלא מתנהגים יפה לילדים שלהם.

מיקה שאלה פעם אחת איפה אמא של טיטה החתולה שלנו והסברתי לה בפשטות כשרוב החתולים גדלים קצת האמא נפרדת מהם והם עצמאים וצריכים ללמוד להסתדר לבד ושרוב החיות כנראה ככה אבל אצל בני אדם יש כל מיני סוגי משפחות ותמיד יש אמא או לפחות אבא ולפעמים גם אבא וגם אמא ואז היא המשיכה לבד- ואני לא נולדתי בבטן שלך ונולדתי באוקראינה ובאתם ונתתם לי במבה.... ומצתם תי (אימצתם אותי).

בסיפור של דירה להשכיר יש אחלה מסרים נפלאים ובגדול לזכור גם מה שאני אומרת לפעמים למיקה- לכל אחד יש מחשבה ודיעה אחרת וכולם מפטפטים ויש כאלו שיכבדו את הדיעה ויש כאלו שלא... העיקר שאנחנו נהיה שלמים עם הבחירה שלנו.

יש גבול לדעתי מה שאפשר ליפות את המציאות ולמה ליפות? הם יתקלו במצבים של המילה להפקיר ותמיד אפשר להזכיר להם כמה רצינו אותם וכמה אנחנו שמחים שהם בחיים שלנו יחד.

pgoldi

New member
תודה אינגליש על הארותייך

ובעיקר על חוסר השיפוטיות.
אני לומדת ממך ומהנסיון שלך הרבה מאד.

כנראה שזו בעיקר הרגישות שלנו והרצון שלנו כהורים לגונן על ילדינו ולמנוע מהם כאבי לב, וטוב שהילדים רואים זאת אחרת.

מוזר שעד עכשיו לא חשבתי על זה בכלל

ולא היתה לי בעיה להקריא להן את הסיפור.
אולי בגלל שלרגע לא חשבתי שזה דומה למקרה שלנו
הרי ילדינו לא עזובים ולא מופקרים.
ואולי בגלל שזה פשוט נכון והקוקיה באמת נוהגת כך.
עדיין אין לי בעיה עם המסר שהפסקה הזו מעבירה.

KallaGLP

New member
אני אישית לא רואה שום בעייתיות בספר הזה.

בכלל, אני לא כל כך מתחברת למגמה העכשווית של לחשוש ממסרים שילדים לומדים מספרים, לצנזר, לבחור בפינצטה ספרים עם המסר המתאים, ובכלל דידקטיזציה של ספרי ילדים, שלפיה הספרים צריכים להיות תקינים פוליטית ולהכיל רק מסרים חינוכיים שההורים מזדהים איתם. ספרות טובה היא לא ספרות דידקטית או מגויסת בעיניי, אלא ספרות המתארת את מהות העולם כפי שהיא הכתובה בשפה שבעיניי היא בעלת ערך ספרותי. כמו שאמרת בעצמך, אי אפשר להעלים הכל מהמדף, אם הילדים לא ייתקלו במסר מסוים בספר הזה, הם ייתקלו בו בספר אחר או פשוט בחיים שלהם עצמם. לדעתי הדרך להתמודד עם מסר שהוא בעייתי בעינייך היא לדבר עליו עם הילד (וגם כאן לא צריך להגזים כי הילדים בכלל לא תמיד רואים את העניין באותה הצורה וזה רק עלול לגרום להם לפתח רגישויות במקום שאחרת לא היו נוצרות כלל). מבחינתי, בדיוק כמו שעדיף לילד לגדול מהיום הראשון עם הידיעה שהוא מאומץ כי גילוי מאוחר עלול לגרום להלם וכאב קשים בהרבה, כך עדיף להם להיחשף למסרים הבעייתיים (בדיוק כמו שהחיים בעייתיים) בספרים מגיל קטן וללמוד לעבד אותם בצורה טבעית והדרגתית. יש אפילו חוקרים הטוענים שמסרים קשים לכאורה בספרות ילדים מאפשרים לילדים להתמודד טוב יותר עם הפחדים והחששות האמתיים שלהם.

בשבוע האחרון לפני החופש

יונתן יצא עם ילדי הגן להצגת מחול של הסיפור הזה
כשחזר סיפר שהדמות שהכי אהב היתה החתולה
כשנזכרתי מי זו החתולה הבנתי את כל מה שכתבו כאן
זו רגישות שלנו, עם הניתוחים שלנו, שלא תמיד מגיעים לילדים שלנו

אני גם מצנזרת בלי בושה סיפורים שלא נשמעים לי או עם מסרים שלא נראים לי נכונים
הדוגמה הכי קשה שהיתה לי היתה הדובון לא לא בגרסה הישנה בה האמא הרביצה לו והוציאה אותו מהבית
אבל דווקא בספר הזה לא הייתי מצנזרת ואפילו מחכה לשאלות או עונה מבלי שישאל- שאמא פה ולעולם לא תעזוב

למעלה