אני דווקא בעד חברת נקיון
הזמן שלך לא שווה כסף? זה לא עולה מאות פאונדים, אלא אם הדירה במצב מזוויע. ברוב המקרים אין שום סכוי להחזיר את השטיחים (אם יש) למצבם המקורי בלי steam cleaning מה שמחייב להביא חברה, ואז הם כבר מציעים דיל לגבי נקוי שאר הדירה ובשביל 100 וקצת פאונד הבדל יש לך ראש שקט. סתם רגע של קטנוניות
חוץ מזה, שוב בניגוד אליך, אני חושבת שדווקא מאד כדאי לערוך inventory; באופן מסורתי בעל הבית משלם על זה, או שהתשלום מתחלק (ואם לא- אפשר להתעקש על זה- זה בסה"כ אינטרס גם שלהם), זה מומלץ, וכדאי גם לצלם את הדירה כשנכנסים, עם תאריך. אני הייתי מתעקשת גם על break clause בחוזה- מה שאומר שבהתראה הדדית של חודשיים נניח מותר לשבור את החוזה. זה לא מקובל כאן, לפחות זה לא מגיע אוטומטית בחוזה בדר"כ, זה הציל אותי פעם מדירה שממש שנאתי ואם הייתי צריכה להישאר בה שנה הייתי משתגעת. בדר"כ לא היו בעיות להכניס את זה, כל עוד מזכירים להם שזה עניין הדדי. בכלל עצה כללית- להתרחק מסוכנויות גדולות, אמנם יש להם מבחר גדול יותר, אבל יש להם הרבה זבל ולפעמים הם יציעו את אותה דירה במחיר גבוה יותר, וההפרש הולך לכיסוי השירות שלהם כך שכולם יוצאים מפסידים חוץ מהם (תיווך במיטבו

) כדאי גם להעיף מבט ב-loot זה אמנם עתון מחריד, אבל מצאתי שם פעם את דירת חלומותי בע"ח, אם רלבנטי, בדר"כ הדיפולט הוא שאסור, אבל זו לא בעיה לשנות, אלא אם הליסהולד אוסר זאת (האמת שגם עם זה הסתדרתי בסוף, אבל זה היה כרוך באיומים). וגם להעיף מבט על הליסהולד של הבניין, אם יש כזה, לפחות בהמפסטד יש חוקים הזויים לגמרי (למשל סתם לדוגמא אסור לעשן בבניין שלנו, לא שאני מעשנת אבל אם לא הייתי מודעת לזה יכול היה לקרות שחברים יעשנו בדרך לדירה וממש לא בא לי לעצבן את השכנים כי הם עושים לי הרבה טובות

) זהו ולקרוא כל פרט, את כל האותיות הקטנות, לדעתי שווה להשקיע ערב ארוך בקריאת חוזה בפרוט, מאשר לגלות לאחר מכן שחמתם על כל מיני תנאים בלתי סבירים. החוזים פה ארוכים יותר מאשר בארץ, וככל שהסוכנות גדולה ומפלצתית יותר, כך החוזה יכיל יותר קנסות, הגבלות ועזים.... (לפחות לפי התרשמותי) אני קצת מגזימה לצד השני ותמיד יורדת לפרטים, אבל לדעתי בטר סייף ד'ן סורי. ולסיום- אם קראת את כל זה בכלל- כפי שנאמר - למצוא דירה בסופ"ש אחד נראה לי קשה וסתם לחוץ. תלוי באופי שלכם כמובן, אי חייבת לעשות מחקר מקיף ולדעת שאני מבינה מה קורה לפני שאני מתחייבת, עברתי רק בלונדון שלוש פעמים (כלומר ארבע דירות, וגם עוד שתי דירות באוניברסיטה, כך שסה"כ חתמתי על 6 חוזים לפחות), ואפילו אחרי הכרות עם השוק , וכשאני יודעת בדיוק מה ואיפה אני מחפשת, לוקח לי בממוצע מינימום שלושה שבועות למצוא דירה. כנראה שאני אנאלית, אבל רק סופ"ש נראה לי מוגזם לכיוון השני.