דירה בלונדון

titch

New member
דירה בלונדון

שלום לכולם, אשמח לקבל מידע על אתרים טובים לחיפוש דירות להשכרה בלונדון וסביבותיה. כמו כן, אשמח לקבל המלצות על איזורים מומלצים למגורים בלונדון. מדובר בזוג בלי ילדים, בני כ 30, שבאים ללמוד ולעבוד במרכז לונדון. תודה!

גוזליה

New member
שלום וברוכים הבאים../images/Emo13.gif

הכי טוב זה למצוא בדיוק איפה אתם עובדים ואילו טיובים קרובים למקום העבודה. משם לרוץ למעלה ולמטה (או ימינה ושמאלה, תלוי בקו) ולראות מהן השכונות הסובבות. בד"כ מאוד לא משתלם לגור במרכז לונדון (אלא אם הפרוטה מצוייה בכיסכם
, השכירות שם יכולה להיות מאוד יקרה). לונדון היא עיר מאוד (מאוד) גדולה, ככה שלתת המלצות כלליות על שכונות יהיה קצת קשה... כמה זמן אתם מוכנים לנסוע בכל בוקר לעבודה/לימודים? מהי תחנת הטיוב הקרובה ביותר למקום העבודה שלכם? לגבי אתרים- אנחנו מצאנו את הבית שלנו דרך www.gumtree.com- צריך עם זאת להזהר שם יחסית כי שמעתי שיש שם מספר הודעות פיקטיביות...

TrigATUSA

New member
רוב הדירות מושכרות על ידי מתווכים

כאשר העמלה שתצטרכו לשלם להם משתנה מאוד מאחד לשני יש כמה אתרים שמרכזים את הדירות מהרבה מתווכים וכדאי להתחיל מהם www.findaproperty.com www.primelocation.co.uk http://www.rightmove.co.uk/

eyshap

New member
טיפ קטן לחיפוש דירות

ההמלצה שלי היא לא לחפש מייד דירה אלא לנסות למצוא משהו קצר מועד שייתן לכם זמן להתמצא יותר בעיר. אני זוכר שכשאני רק הגעתי לעיר הלכתי עם מתווך לראות דירות, והנבלה (זאת המילה הכי טובה לתאר אותו) הראה לי דירות בשלושה איזורים נוראיים (וגם מסוכנים יש להודות) תוך שהוא מסביר לי בהתלהבות על האיכות של השכונה. בלונדון ההבדלים בין שכונה טובה לרעה יכולים להסתכם בכמה עשרות מטרים, אז חשוב לדעת את זה. ועוד מילה על הרכבת התחתית... היא אמנם אמצעי תחבורה חשוב, אבל לא בלעדי. אני למשל נמצא במרחק נסיעת אוטובוס מהבית שלי למשרד, אם הייתי נוסע בתחתית זה היה לוקח לי פי שלוש זמן. אם אתם לא עובדים ממש במרכז העיר ששם האוטובוסים תמיד תקועים בפקקים, יכול להיות שתוכלו להרחיב את איזורי החיפוש שלכם על ידי הצצה על האוטובוסים שעוברים באיזור (זה גם יחסוך לכם הרבה כסף כי הם הרבה יותר זולים). עוד סיבה לא לקחת דירה מהארץ, או מיד עם ההגעה שלכם לעיר.

TrigATUSA

New member
מסכים ומוסיף

בייחוד אם אין לכם עבודה מסודרת מראש וחשבון בנק יהיה קשה לשכור דירה בגלל שיבקשו ממכם DIRECT DEPOSIT והסטוריית אשראי מה שמחזק את הייתרון של מציאת מקום זמני בהתחלה בנוסף על מנת להאריך את הזמן שלוקח להגיע לעבודה כדאי להשתמש ב אתר הזה: http://journeyplanner.tfl.gov.uk/user/XSLT_TRIP_REQUEST2?language=en שיגיע לכם בדיוק כמה זמן לוקח להגיע מנקודה לנקודה תוך שימוש בתחבורה ציבורית

titch

New member
שאלת המשך..:)

קודם כל הרבה תודה על התשובות המפורטות. אנחנו עוד לא יודעים איפה בעלי יעבוד (רו"ח) אבל אני מקווה להתקבל לאחת האוניברסיטאות במרכז לונדון (מחכה לתשובות..:)). אנחנו גם חושבים שלחפש משם יהיה יותר נכון. יש לכם המלצות למלון דירות או מגורים זמניים במרכז לונדון?

baleful

New member
שכונות קרובות למרכז העיר הן:

St. Johns wood Swiss cottage Hampstead West Hampstead South Hampstead Meida vale יש עוד המון שכונות אחרות, אבל השכונות שציינתי מקסימום כולן (אם כי לא מאד זולות למגורים). הן נמצאות מצפון מערב לעיר, בטוחות באופן יחסי וסוג של "מגניבות". זמן הגעה מהאיזור של השכונות האלה למרכז העיר (בטיוב - 3-4 תחנות, כעשר דקות ובאוטובוס - עד 25 דק', תלוי כמובן באיזו שכונה מדובר). עלות דירת חדר שינה + סלון במצב מצויין (משופצת) בשכונות הנ"ל כ-250-300 ליש"ט לשבוע. מס עירייה (ארנונה) עומד על בין 1000 ל 1300 ליש"ט לשנה (תלוי בגודל הדירה). תחבורה לא מאד זולה.. חופשי חודשי לכל אמצעי התחבורה בין האיזורים הנ"ל לעיר עולה כ 115 ליש"ט. חופשי חודשי לאוטובוסים בכל לונדון - 53 ליש"ט. מעבר לזה, שאר ההוצאות יחסית סבירות (אוכל זול בהשוואה לארץ, כנ"ל אלכוהול ובילויים). והערה אחרונה - הזהרו מהונאות ב- Gumtree.. יש שם בשפע... (אל תעבירו כספים לאף אדם בלי להפגש איתו וכו')

כרמית75

New member
שאלה לגבי חוזה שכירות

האם ישנם סעיפים בחוזי שכירות בריטים שייראו לנו קצת "מוזרים" כישראלים? אנחנו לקראת מעבר לאנגליה ורציתי לדעת למה לצפות, כי יהיה לנו רק סוף שבוע אחד למצוא בית ולחתום על חוזה.

eyshap

New member
סוף שבוע אחד?

למה רק סוף שבוע אחד? קחי בחשבון שלונדון היא עיר כל כך גדולה, שיכול להיות שהזמן שיקח לכם לראות שתי דירות שנמצאות במרחק של כמה שכונות הוא חצי יום, במיוחד אם אתם עושים את זה בתקופה הקרובה (בחושך). אנחנו בזמן חיפושי הדירה שלנו הצלחנו לראות יותר מדירה אחת רק כאשר נסענו עם מתווך אחד ממקום למקום (אבל אז את כבולים רק למה שיש למשרד לו להציע) מבחינת סעיפים, אין הרבה הבדל מהארץ. למעט העובדה שפה העירבון לדירה ניתן במזומן ומראש, כך שבאמת שצריך לראות שמצב הדירה בפועל הוא בדיוק כמו שמתואר במה שהחוזה מציין, אחרת זה יירד לכם ישירות מהעירבון (למרות שלמרבה המזל הכסף יושב עכשיו בתוכנית ממשלתית ולא אצל בעל הבית, ונתון לחסדיו).

TrigATUSA

New member
כמה דברים לתשומת לב

לוודא שהחוזה הוא מסוג SHORT TERM NON ASSURED TENANCY אם הוא לא - העירבון שלכם לא ישב אצל צד שלישי אלא אצל בעל הבית, ועל כן לא תהיו מובטחים לגביו (וכבר שמעתי כמה סיפורי זוועה) האם יש דמי CHECK IN CHECK OUT בחוזה יש סוכניות שמחייבות אותכם על שירות בדיקת תכולת הדירה בכניסה או ביציאה או בשניהם, זה יכול להגיע למאות פאונדים האם יש דמי חידוש יש סוכניות שמחייבות אותכם מחיר קבוע על כל שנה בה אתם מחדשים את החוזה (תיאורטית עבור כתיבת החוזה החדש, בפועל משלמים להם מאות פאונדים כל שנה בשביל לא לעשות כלום) האם בחוזה כתוב שבסיום השכירות אתם יכולים לנקות את הדירה לבד או אתם מחוייבים להביא מנקים מקצועיים (עוד כמה מאות פאונדים) בגדול, הסוכניות הגדולות כמו WINKWORTH יעשו כמה שביכולתם להגניב לכם כל מיני סוגים של חיובים, וחשוב לברר מראש

mayush63

New member
אני דווקא בעד חברת נקיון

הזמן שלך לא שווה כסף? זה לא עולה מאות פאונדים, אלא אם הדירה במצב מזוויע. ברוב המקרים אין שום סכוי להחזיר את השטיחים (אם יש) למצבם המקורי בלי steam cleaning מה שמחייב להביא חברה, ואז הם כבר מציעים דיל לגבי נקוי שאר הדירה ובשביל 100 וקצת פאונד הבדל יש לך ראש שקט. סתם רגע של קטנוניות
חוץ מזה, שוב בניגוד אליך, אני חושבת שדווקא מאד כדאי לערוך inventory; באופן מסורתי בעל הבית משלם על זה, או שהתשלום מתחלק (ואם לא- אפשר להתעקש על זה- זה בסה"כ אינטרס גם שלהם), זה מומלץ, וכדאי גם לצלם את הדירה כשנכנסים, עם תאריך. אני הייתי מתעקשת גם על break clause בחוזה- מה שאומר שבהתראה הדדית של חודשיים נניח מותר לשבור את החוזה. זה לא מקובל כאן, לפחות זה לא מגיע אוטומטית בחוזה בדר"כ, זה הציל אותי פעם מדירה שממש שנאתי ואם הייתי צריכה להישאר בה שנה הייתי משתגעת. בדר"כ לא היו בעיות להכניס את זה, כל עוד מזכירים להם שזה עניין הדדי. בכלל עצה כללית- להתרחק מסוכנויות גדולות, אמנם יש להם מבחר גדול יותר, אבל יש להם הרבה זבל ולפעמים הם יציעו את אותה דירה במחיר גבוה יותר, וההפרש הולך לכיסוי השירות שלהם כך שכולם יוצאים מפסידים חוץ מהם (תיווך במיטבו :)) כדאי גם להעיף מבט ב-loot זה אמנם עתון מחריד, אבל מצאתי שם פעם את דירת חלומותי בע"ח, אם רלבנטי, בדר"כ הדיפולט הוא שאסור, אבל זו לא בעיה לשנות, אלא אם הליסהולד אוסר זאת (האמת שגם עם זה הסתדרתי בסוף, אבל זה היה כרוך באיומים). וגם להעיף מבט על הליסהולד של הבניין, אם יש כזה, לפחות בהמפסטד יש חוקים הזויים לגמרי (למשל סתם לדוגמא אסור לעשן בבניין שלנו, לא שאני מעשנת אבל אם לא הייתי מודעת לזה יכול היה לקרות שחברים יעשנו בדרך לדירה וממש לא בא לי לעצבן את השכנים כי הם עושים לי הרבה טובות :)) זהו ולקרוא כל פרט, את כל האותיות הקטנות, לדעתי שווה להשקיע ערב ארוך בקריאת חוזה בפרוט, מאשר לגלות לאחר מכן שחמתם על כל מיני תנאים בלתי סבירים. החוזים פה ארוכים יותר מאשר בארץ, וככל שהסוכנות גדולה ומפלצתית יותר, כך החוזה יכיל יותר קנסות, הגבלות ועזים.... (לפחות לפי התרשמותי) אני קצת מגזימה לצד השני ותמיד יורדת לפרטים, אבל לדעתי בטר סייף ד'ן סורי. ולסיום- אם קראת את כל זה בכלל- כפי שנאמר - למצוא דירה בסופ"ש אחד נראה לי קשה וסתם לחוץ. תלוי באופי שלכם כמובן, אי חייבת לעשות מחקר מקיף ולדעת שאני מבינה מה קורה לפני שאני מתחייבת, עברתי רק בלונדון שלוש פעמים (כלומר ארבע דירות, וגם עוד שתי דירות באוניברסיטה, כך שסה"כ חתמתי על 6 חוזים לפחות), ואפילו אחרי הכרות עם השוק , וכשאני יודעת בדיוק מה ואיפה אני מחפשת, לוקח לי בממוצע מינימום שלושה שבועות למצוא דירה. כנראה שאני אנאלית, אבל רק סופ"ש נראה לי מוגזם לכיוון השני.

כרמית75

New member
תודה רבה!

המידע מאוד מועיל. אנחנו לא עוברים ללונדון, אנחנו עוברים לצפון (בין מנצ'סטר ובלקפול) אבל בגדול עניין אותי לדעת מהם המוקשים שניתן לצפות להם בחוזה. עזרת לי מאוד, כמו גם המגיבים לפניך. חוסר הזמן נובע ממיעוט ימי חופש לטפל בעניין, אבל אני מאמינה שנסתדר. אופציה נוספת היא שהחצי ימצא מגורים זמניים ממש לפני שהוא מתחיל לעבוד שם וייחפש קצת יותר בניחותא ואני אטיל וטו מרחוק בהתאם לפרטים ולתמונות שיישלח. אני מקווה שמכיוון שאנחנו שוכרים בית "בכפר" יהיו קצת יותר פתוחים לבע"ח, כי אני לא משאירה את שלושת החתולות הפסיכיות מאחור :).

smaak

New member
לגבי החתולות

אני מקווה שאת מודעת לעובדה שאת לא יכולה פשוט להביא אותן איתך במטוס נכון?

כרמית75

New member
מודעת

זה היה אחד הדברים הראשונים שבדקנו. העניין קצת פחות מורכב היות ואנחנו עוברים מגרמניה, לא מהארץ. החתולות עברו את כל הבדיקות הנדרשות כבר כשהבאנו אותן לגרמניה לפני שלוש שנים (שלו) ושנתיים (שלי), והתנאים למעבר מגרמניה לאנגליה הם פחות נוקשים. עדיין יש לנו בירורים לעשות אבל חיסוני הכלבת שלהן תקפים וכנראה נזדקק רק לעוד בדיקות דם. להבנתנו לא יהיה צורך בהסגר.

TrigATUSA

New member
לא נראה לי שכוונתי הייתה ברורה לך

לא המלצתי לנקות את הבית לבד, המלצתי להימנע מסעיף בחוזה שמחייב אותה לעשות את זה על חשבונה- מה שמשאיר את ההחלטה בידיה יש גם דירות בלי שטיחים בכלל (שלי למשל), שניקוי שלהן קל בהרבה, ויש חוזים שלא מחייבם אותך להביא את השטיחים למצב חדש אלא מאפשרים reasonable wear and tear ככה שכל אחד יכול לעשות את החשבון שלו יש סוכניות שמנסות להכניס סעיף שאומר שהם יביאו חברת ניקוי, שהם בוחרים, וזה יעלה גם יותר לא יעצתי לא לעשות רשימת מלאי המלצתי להימנע מסיעיף בחוזה שמחייב אותה לשלם על רשימת מלאי בכניסה/ביציאה או בשניהם. כאמור - יש סוכניות שממנות את זה בעצמן, ויש כאלה שמחייבות את הלקוח - והרבה. בסך הכל, כל החיובים הנוספים באותיות הקטנות יכולים להגיע למאות רבות של פאונדים, וכאמור, זה מאוד משתנה מסוכנות לסוכנות ככה שחשוב להיות מודע לעניין ולברר כשמתחילים לעבוד עם סוכנות.

mayush63

New member
קצת סמנטיקה אבל נעזוב

הכל טוב. מתנצלת אם לא הבנתי
רק בנוגע ל- Inventory- אם מחליטים לעשות- מאד מאד רצוי להזכיר גם בחוזה- לדעתי האישית כל דבר רצוי להסדיר בחוזה, גם ניקיון, כל דבר שעולה על הדעת, כי אף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה, מול מי תעמוד, ובאיזה מצב דחוף תהיה אתה בעצמך, בייחוד בתור מהגר. אבל זו דעתי, ברור שלא כולם חושבים ככה, ויש לזה גם חסרונות. זה גם תקף בעיקר ללונדון, במקומות אחרים אנשים פחות זאביים, ובקאונטרי סייד נראה שבכלל אפשר להתבסס הרבה יותר על אמון. (סתם בהערת אגב- כל פעם שאני יוצאת מלונדון אני נדהמת מנחמדותם של האנגלים, וביורקשייר בכלל....
) (ו- reasonable wear & tear תמיד מותר, גם אם החוזה לא מציין מפורשות (וטרם נתקלתי אבל תמיד יש פעם ראשונה) כך החוק קובע למיטב זכרוני).

למעלה