דירה או פקמ

danidy

New member
דירה או פקמ

שלום

אנחנו זוג צעיר ללא ילדים ( מתכננים בקרוב) אני עובד ואישתי מסיימת ללמוד השנה

אנחנו מתלבטים האם לקנות דירה
דירה שאנחנו רוצים עולה סביב 1.6 מליון... אני יודע שזה גבוה אבל אנחנו רוצים לגור ליד ההורים (עזרה בגידול הילדים , קרבה למקום העבודה וכו) והמחירים שם גבוהים
יש לנו סכום התחלתי של 700 אלף שח (חסכונות ועזרה מההורים) רובו בפקמ
אנחנו לא יודעים אם כדאי לרכוש דירה כרגע... אם כדאי לרכוש דירה ככ יקרה (אולי אפשר למצוא משהו במרחק רבע שעה מההורים ב1.3-1.4 מליון באיזורים פחות טובים
הבעיה היא שאנחנו מפחדים שהזמני יהפוך לקבוע ובסוף כל בוקר שנקום נחשוב שהתפשרנו על מקום ולהתבאס כל יום מחדש.

אולי בכלל שווה לגור רחוק מההורים ולקנות משהו סביב המליון ולחיות בלי נטל של משכנתא? (אבל אז בטוח כל יום רק נחשוב שהתפשרנו...)
לשכור דירה יהיה לא חכם כי בכל מקרה נשלם סכום של 5000-6000 שח וחבל שסכומים כאלה לא ילכו למשכנתא

אנחנו די מתלבטים - ברור שעדיף להתפשר מאשר לעמוד מול חשבונות והוצאות שישאירו אותנו בגרעון, אבל אולי למישהו פה יהיה משהו חכם ומאיר עיניים להגיד

תודה!
ושבת שלום

דני

danidy

New member
תוספת !

חשוב לציין:
אנחנו שנינו בני 30 ככה שהכסף כולו כמעט הגיע מעבודה וחסכון מאוד קשה של שנינו... אנחנו לא ילדי שמנת וההורים לא יממנו או מממנים אותנו. וכל החלטה שנחליט היא "עלינו" ומכאן ההתלבטות.

YY920

New member
אחרי שקראתי בערך מי אתם ומה היכולת שלכם אז

לקנות את הדירה היותר זולה במיליון כמו שכתבתם ובעתיד של כמה שנים אם יפול לכם סכום גבוה אז תמיד תוכלו להשתדרג
לא נורא אם תגורו קצת יותר רחוק מההורים הבנתי של מטולה -ב"ש זה הרבה יותר קרוב בהצלחה.

אפשרות נוספת לעבוד קשה יותר אולי אחר הצהרים ערב ואז להרוויח כ2000-3000 ולתת הכל למשכנתא ולקנות אולי את הדירה 1.6
2000 שח אפשר להרוויח דוגמא חלוקת עיתון גולובס בערב כשעתיים

galgal21

New member
גם אני חושב שכדאי לכם לקנות דירה

קטנה יותר ובאיזור פחות טוב בסכום של בערך מליון.
ובעתיד להשתדרג.

danidy

New member
לא הבנתי אותך

שלום

לא ככ הבנתי את הקטע ".." מטולה ב"ש (באר שבע?) זה הרבה יותר קרוב"

מה ז"א?

מה גם שאין לנו אופציה לרכוש במליון... (לא חושב שיש היום דירות במליון חוץ מאולי בבאר שבע באמת..) ההחלטה היא אם לקנות ב1.3 ולהתפשר על מיקום אבל לחיות עם משכנתא סבירה
או אם ללכת על 1.6 מליון ולקחת משכנתא גדולה

galgal21

New member
כנראה שהוא התכוון להתפשר על

מיקום וגם על לקנות דירה קטנה יותר ממה שחשבתם.
אני משער שבפריפריה של תל-אביב (כמו רחובות, יבנה, נס-ציונה) אפשר לקנות דירה קטנה (70 - 80 מ"ר) במליון ש"ח.

The Girlie Show

New member
יש דירות גם ב-200 ו-400 אלף

בלוד ורמלה למשל
אתם צריכים ללמוד לחיות בהתאם לרמת החיים שלכם ולא לקפוץ מעל לפופיק. זה אבסורד לשכור דירה ב-5000-6000 שקלים. אתם בסה"כ זוג צעיר ולא צריכים לבינתיים יותר מדירת חדר וחצי או יחידת דיור - גם כשיגיע הילד הראשון בעזרת השם.
בנוסף, תצמצמו בהוצאות ותגדילו הכנסות. יכול להיות שהמצב הכלכלי שלכם ישתפר בקרוב כשאשתך תסיים ללמוד ותוכל לעבוד יותר או להתקדם במעמד המקצועי ואף לעבןד במקום טוב יותר.
אם תרצו לזרז הליכים תגדילו הכנסות - תעבדו במשרה נוספת אחרי הצהריים ואפילו בלילה ובסופשים

yonatan1981

New member
קודם כל לקנות

השאלה היא רק איזו דירה,
צריך לזכור שהסיכון שאתה לוקח עם קניית דירה גדולה הוא ירידה חריפה באיכות החיים ואם אתם לא משאירים כסף נזיל בצד למקרי חירום אז במידה ואחד מכם יפוטר אתם לוקחים סיכון גבוה.
לדעתי הצעד הכי חכם עבורכם הוא לקנות דירה שעבורה המשכנתה תהיה נמוכה ותוכלו להחזירה בפחות מ-10 שנים.

ai22

New member
קודם כל - להחליף את הפק"מ בחיסכון סביר יותר

אתם מפסידים המון כסף - בגלל שבחרתם במסלול שרק הבנק מרוויח ממנו.
אם תגיד לי מה תנאי הפק"מ - אתן לך פרטים מדוייקים.
אם תקבלו אחוז אחד יותר גבוה - זה מתורגם ל7 אלף שקל בשנה, שאתם מאבדים סתם.

השאלה היא כמה אתם מרוויחים בגלל מקום המגורים.
אם אתם במרחק קרוב להורים, אתם חוסכים בייבי-סיטר, וגמישות (ההורים יכולים להוציא מהגן לפעמים)
אם הדירה במרכז חוסכת לכם רכב - מדובר בחיסכון נוסף.
יש גם הוצאות דלק, וזמן נסיעה בפקקים...

מהצד השני - הגן, החוגים, נותני השירותים - הכל זול יותר בפריפריה, כי לא חייבים לממן להם דיור יקר.
במליון שקל אפשר לקנות בית עם 5 חדרים וגינה יפה.
ואם משיגים שם עבודה - המשכורות לרוב לא נמוכות. בטח לא משמעותית.

אני מציע אפשרות שלישית: בתור זוג בלי ילדים או רק עם תינוק, אין בעיה לגור בדירת 2 חדרים קרוב להורים בשכירות.
זה חוסך המון הוצאות, ויש שקט נפשי לגדל את הילד הראשון בנחת.
אחרי זה - כשהילד השני יהיו בתיכנון, תשקלו שוב.
עד אז - המחירים קצת ירדו (זה נושא אקוטי לממשלה הנוכחית), החסכונות קצת יעלו , ואתם תבינו קצת יותר טוב את הצרכים שלכם.
ובזמן הזה - תחפשו בעצלתיים את הבית המתאים.

danidy

New member
ל ai22

היי

אז ככה, על הפקמ אנחנו מקבלים 1.6%
דירה עולה לנו 2500, הוצאות דירה רכב אוטו בילויים לימודים ביטוחים וכו יוצא לנו 9 בחודש
מכניסים 12-13 ככה שחוסכים 4 (חיים באופן קצת בזבזני אולי, בל לפגוע ברמת החיים כדי לחסוך 5 במקום 4 החלטנו שלא מתאים לנו)

כרגע אין לנו ילדים ואנחנו לא גרים ליד ההורים (כרגע גרים בהחלט במקום שניתן להגדיר כפריפריה)
מן הסתם כל הקטע בפוסט הוא מה יקרה אחרי שאישתי תסיים את לימודיה (אנחנו צפויים להכניס יחד סביב ה16 אם שנינו נעבוד)

תחילת שנה הבאה אם נרצה לעבור לגור ליד ההורים זה יהיה באיזור ששכר הדירה בו יהיה סביב ה5000 לחודש (GIVE OR TAKE)

נראה לי שזה כל הפרטים הרלוונטיים, לא?

תודה

ai22

New member
לדנידי - תשאל בפורם כלכלת המשפחה

זה מה שהם מתמחים בו
אתם באמת מקבלים תנאים טובים על הפק"מ.
זאת בערך התשואה למק"מ של שנה.

אני הצעתי איך ניתן לחשב את הפוטנציאל לחיסכון. בהתחלה ילדים עולים לפחות 2000 שקל בחודש, ורק בגיל 3 ההוצאה הזאת יורדת.
ואם אישתך תעבוד במשרה מלאה בזמן שהיא אמא טריה - זה מכניס עוד הוצאות.
ואם אתה גר במרכז - זה אפילו יותר. מה שאומר שבנוסף לעלייה בשכר הדירה - לא תצליחו לחסוך.
אז אם יש לכם אפשרות לשכור דירה קטנה, ולמצוא דרכים לנצל את המיקום כדי לצמצם בהוצאות - יפה,
אבל אם לא - לדעתי עדיף לכם להישאר בפריפריה.

תחשוב על זה שהמנעות מפגיעה זמנית באיכות החיים היום - עלולה להוביל לפגיעה קבועה באיכות החיים בעתיד.

למעלה