דיקנס?

מרסל2

New member
דיקנס?

אני מחפשת את שם הספר של דיקנס בו מופיע הקטע (בצבע כחול) - מצורף קובץ. תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור לי.

Rivendell

New member
הרבה אנשים, כולל אותי, לא פותחים

קבצים. אם תוכלי להדביק את הטקסט בפורום, זה יעזור לנו לעזור לך
.

מרסל2

New member
טקסט מודבק

מאיפה לקוח הקטע של דיקנס? בספרו "מתמטיקה למיליון "מתייחס לאנסלות הוגבן ודרכו הסופר צארלס דיקנס (1870-1812) לשמרנות הבריטית בקטע הבא: "אנגליה עודנה מחזיקה בערבוביה נושנה של מידות ומשקלות. בערות הפוליטיקאים האנגלים בענייני מדע פחותה משהייתה באותם הימים בטרם החליפו משרדי הממשלה את קיסמי החשבון של אבות-אבות אבותינו מתקופת האבן הקדומה בחשבונייה של אבות-אבותינו מתקופת האבן המאוחרת. צארלס דיקנס מספר על התיקון המאוחר הזה בקטע מבדח: לפני דורות רבים הונהגה במשרדי האוצר שיטה של פראים, לנהל חשבונות באמצעות כפיסי עץ חרוצים – בדומה להנהלת חשבון של לוח השנה, שניהל רובינסון קרוזו על האי השמם. המוני מחשבי חשבונות, מנהלי פנקסים וגנזכים נולדו ומתו...ועדיין לא ויתרה שגרת הפקידים על אותם קיסמים חרוצים, כאילו הם - הם עמודי הקונסטיטוציה, וחשבונות האוצר הוסיפו להתנהל באמצעות כפיסים אלה מעץ הלבנה. בימי מלכותו של ג'ורג' השלישי קם אחד, בעל נפש מהפכנית, ועורר את השאלה: כלום יש טעם לדביקות עקשנית זו באותו מנהג נושן, מאחר שיש בעולם עטים, דיו ונייר, לוחות וחרטים, ושמא הגיעה השעה לתקן תיקון? סמרו שערות ראשו של כל בירוקרט שבארץ לשמע דעה נועזת ומקורית זו, ורק בשנת 1826 הוחלט לבטל את הקיסמים הלו. בשנת 1834 הוברר, שכמות הקיסמים, שנצטברו בבית האוצר, רבה מאד, ונתעוררה השאלה מה ייעשה בכפיסי העץ הבלים, הרקובים והמתליעים? הכפיסים היו מונחים בווסטמינסטר ; ושורת ההגיון היתה נותנת, שימסרום כחומר דלק לעניי הסביבה. אבל מעולם לא הביאו הכפיסים הללו תועלת, ושגרת הפקידות היתה מחייבת, שגם להבא לא יביאו תועלת, ולכן יצאה פקודה, שיישרפו בחשאי. רצה הגורל, שנשרפו בתנור בבית הלורדים. התנור, שמילאוהו בכפיסי העץ המשונים והמוזרים למעלה מכוח קליטתו, הצית באש את ציפוי העץ של הקירות; מן הציפוי פשטה האש ואחזה בבית הנבחרים; שני הבתים נשרפו כליל ; מונו אדריכלים, שיבנו בתים חדשים ; וכבר ההוצאות קרובות למלא את המיליון השני."

למעלה