דיקטטורה!

דיקטטורה!

לא האמנתי שזה קורה לנו שוב- הרע ניצח. ואני לא איזו מתייפייפת שחושבת שאין מקום לאסטרטגיה במשחק הזה. אבל אני חושבת שיש גבול וכל פעם מותחים אותו יותר ויותר. שי הוא השורד שהכי פחות מגיע לו מבין השורדים הישראלים. אני לא אשכח איך שי עבד פשוט כמו מכונה לא אנושית ושום חיבוק, חיוך, מילה במשחק שלו לא היו אמיתיים. גם במקומות שלא היה חייב. זכורה לי בעיקר הבחירה שלו בריקי לראות את הסרט מהמשפחה. חשבתי שהנה אנחנו רואים בו את הצד של ההורה שמזדהה עם געגועי אמא לילדיה אך ישר הוא אמר שמדובר באסטרטגיה נטו בשביל ליצור מצב שהיא תרגיש מחוייבת אליו רגשית. נמאס לי לשמוע את המשפט הזה: "זה רק משחק, בחיים אני לא כזה." די!!! זה לא משפט קסם שיכול לפתור הכל! זה משפט לא אמין. בנאדם שהוא לא כזה במציאות לא היה מסוגל אפילו להעלות בדמיונותיו הפרועים ביותר התנהגות כמו של שי. איזה מסר הוא מעביר לילדיו? נצחון בכל מחיר שיינקב. כשצפיתי בתוכניות, קרה לא פעם שהוכתי תדהמה למשמע שי. תמיד הוא הצליח להגיד משהו שלא האמנתי וגרם לי לחשוב: האם באמת שמעתי נכון?! שי הוא דיקטטור. הוא נרקסיסט שצריך לטפל בעצמו. כל המשחק שלו סבב סביב התחושה שמסביבו נמצאות בובות חסרות פה,דיעה ומחשבה שהוא מזיז בחוטים. תמיד הוא היה בטוח בעצמו שאין סיכוי שמישהו בכלל יעיז לחשוב על להדיח או לעמוד מולו. כי הוא חזק, הוא מאיים, הגבר שהכל מגיע לו. כל הוינריות יכולה להיות תכונה מאוד טובה, הרצון לנצח ולהצטיין. אז שי ניצח משימות, ניצח מועצות, אך האם הוא ניצח את הדבר האמיתי? האם הוא עומד באיזשהוא קריטריון ערכי, מוסרי? האם הוא לפחות ממוקם איפשהוא על סולם ערכים כלשהו? אני מקווה שילדיו לא יקחו דוגמא אישית ממנו ויידעו בעתיד לעשות את ההבחנה בין דרך לדרך ושהמטרה לא מקדשת כל אמצעי. טלכו דרך הצבעתו בשי ניסה להצדיק בעצם את דרכו שלו, על אף שהוא הרבה יותר בנאדם משי חנוך מקנא בטום בעיניי, הוא הצטייר כשובניסט ומאצ'ואיסט לא קטן במהלך המשחק.פעם עוד היתה לי הערכה אליו. ושי , שי הוא לוזר מיליונר.

השורד

New member
אי אפשר להתווכח עם העובדות

כן, שי ניצח את הדבר האמיתי: את המשחק הישרדות. המשחק שהוא התמודד בו מול 25 מתמודדים אחרים, וגבר על כולם. מי את שתגדירי לו מה זה "הדבר האמיתי" הסובייקטיבי שלך? וכן, אני אגיד את זה שוב ושוב: ז ה ר ק מ ש ח ק ! ז ו ל א ה מ צ י א ו ת ומי יודע זאת יותר טוב מאלו שהיו שם = המושבעים?

נכון, שי ניצח באופן רשמי על הנייר

אבל שמת לב את מי העם אוהב? את טומי, נכון. אז אני חושבת שאתה במיעוט. אני שמחה שהעם, שכולל מספר הרבה הרבה הרבה יותר גדול של אנשים מאשר כמה מושבעים, תומך בטומי. כמו שכתבת, "הדבר האמיתי הסובייקטיבי שלי". מי אני שאגיד? זוהי דעתי.הסובייקטיבית. זכותי. הלוואי שהייתי יכולה להאמין ששי שונה במציאות מבמשחק. אף אחד לא מסוגל להמציא לעצמו תכונות אופי שלא נטועות בו כך סתם באמצע החיים באיזה משחק בפיליפינים.

המושבעים תמיד נופלים בפח

כל הזמן אלה שתחמנו אותם כל העונה קודחים להם בשכל שזה רק משחק ואין ברירה, עד שהם מתחילים להאמין שהם הודח באשמתם ושהם עשו טעות בזה שלא התנהלו כמו שי ואז בוחרים בו, כאילו בהכנעה.

Matsman

New member
איזה עם ? מה עם ?

אלוהים ישמור, הישרדות זה לא האח הגדול, מה שמעניין את העם לא אמור לעניין אף אחד. שברו את המשחק הזה לרסיסים

mmeny

New member
לפי דבריך מירית זכתה בעונה השניה ונועם בראשונ

הרי העם העדיף אותם? מזל שהעם (שזה לרוב ילדים צעירים) לא מחליט

יאללה מספיק כבר עם הקלישאות האלה

עם של בנות 12 שמסמסות לחתיך חחח
יאללה חאלאס הבנו שאתם מבינים את המשחק הזה דמיקולו. מספיק להטיל על בנות ה-12 את כל הצרות של העולם. החראים תמיד מנצחים כי הסיפור של בנות ה-12 המסמסות זאת בסך הכל אגדה אורבנית. הרעים תמיד ינצחו. ככה היה וככה יהיה.

לא לגמרי מסכימה איתך, אבל...

לא יכולה שלא להבין על מה את מדברת, וזה באמת כבר לא קשור למשחק כזה או אחר... והנה מה שכתבתי אתמול בלילה בלילה אחרי שהכל נגמר: ** וכמו שאמר החכם באדם: מה שהיה הוא מה שיהיה, גם בהישרדות הפיליפינים ישראל, הרבה הפתעות לא נראה הישרדות הוא משחק של אסטרטגיות, טקטיקות, שקרים ווידאוטייפ... במשחק הזה רצוי לא לזבל את המוח למושבעים על ערכים ועל דוגמא לילדים. במשחק הזה צריכים להיות ממוקדים וחדים עם הפנים למטרה. חאלאס בלבולי ביצים. אז המושבעים אמרו את דברם, ושי לקח את המיליון, ולי לא נותר אלא להגיד סאלמאט, היה נעים מאוד או שבעצם לא. לא היה נעים בכלל. אכן הגיע לשי להיות השורד האחרון, ובטח ובטח מגיע לו על פני טלכו, אך באמת עם יד על הלב, לא הייתי מצטערת אם טומי והתלתלים היו יוצאים מורווחים. קשה לי לעשות את ההפרדה בין משאלות לב לשכל הישר. אין בי שמחה ואין לי תחושה של נצחון, כי בכל זאת התפספסה כאן הזדמנות בלתי חוזרת לשדר איזה שהוא מסר שאפשר לשרוד גם בצורה אחרת, קצת יותר יפה וקצת יותר הוגנת. היה נחמד ובסך הכל היה פייר. הצטערנו בבית על ההפסד של טומי, ונקווה שאצל האח הגדול הסיפור יהיה אחר. **

Imai

New member
ואת חושבת שטומי

רואה באביגיל משהו שהוא יותר מאסטרטגיה?

שי הוא ממש לא לוזר

ואני חושב שהוא באמת שיחק משחק מאוד מחושב ועל זה מגיע לו, אבל אני כן תמיד הצלחתי לשים לב מתי מבליח לו שי הבן אדם. בכל הקטעים שבו הוא חייך עם החבר'ה, או בקרב הירקות שלו עם זיו, או כשהוא ארגן את הקטע של "להקת מנסאקה", פשוט ראית שפתאום יש בו משהו אמיתי. והיה מקסים לראות את זה לדעתי. ובקשר לטענת שלך עם העם- נו אז מה? העם גם אהב את מירית, העם גם אהב את נועם. בקיצור, יש מגמה לפיה העם תמיד יאהב את המאמי היפיוף/יפיופה שהגיע לגמר בפוקס ואז התחיל להתפאר בערכים שלו (האמת שנועם לא כל כך התפאר, אבל מירית וטומי הגיעו לגמר עם מטען ערכים ורק חיכו לרסס את כל מי שבאיזור). בסופו של דבר המושבעים הם אלו שיודעים הכי טוב, ושנה אחרי שנה הם מוכיחים לכל המעריצים הבאמת הדוקים של הסדרה (ואני לא מכיר אף מעריץ הדוק *באמת* ששנה אחרי שנה אוהב רק את המאמיים למיניהם) שהם יודעים לעשות את הבחירה הנכונה. סחתיין עליהם על שלוש בחירות מעולות

נליאו

New member
../images/Emo45.gif

שי הוא לא בן אדם רע, באיחוד הוא נראה בן אדם חברותי ואוהב. לעומת זאת, טומי לא קדוש כמו שהוא מציג את עצמו, הוא צבוע ומתחסד שרקד על לב הקהל ולב המושבעים ביחד, בכך שאמר הוא שערכי ומצד שני אמר שהוא כן אחראי להדחות ותחמן על חשבון הדס, מועמד כזה צריך לזכות?!

davidlev0255

New member
לא כ"כ מסכים, שי הוא ערס מתנשא, אבל תותח ומצד

שני עמדה מולו חבורה של די אפסים שנכנעו למרותו ולא הצליחו ליצור נגד. מצד שני טומי הוא המלך! שעמד במשימות וכו' - סביר להניח שאם לא היה פצוע היה מנצח והיה מקבל חסינויות ואולי היה מעיף את שי אבל זה מזל

למעלה