דיקור

אשבל1

New member
דיקור

התחלתי טיפול בדיקור, ואני מעט סקפטית למרות שהגעתי לרופא שהוא גם מדקר, כל האיבחון, אם בכלל אפשר לקרוא לזה איבחון נעשה, על פי מה שסיפרתי, אכן נעשתה בדיקת דפקים ומוליכות חשמלית. למרות שאמרתי שיש איתי בדיקות מעבדה לא ביקש לראותן. יש לי מספר בעיות ואינני יודעת אם הדיקור שהוא עושה אמור לטפל בכולן? הוא לא מדבר איתי על כלום, ורציתי לשאול אם דיקור פעם בשבוע זה יעיל.

עצמונית

New member
שתי אופציות

או שהמטפל מומחה גדול בעל ותק רב או שלמטפל אין מושג. משהו אומר לי שהאפשרות הראשונה היא הנכונה כי: 1. בעבר לפני כעשרים שנה ומעלה כשהיו לומדים רפואה סינית בקושי היו שמים דגש על רפואה מערבית אם בכלל. כך נוצר מצב של מטפלים מעולים חסרי כל ידע ברפואה מערבית. האם זה טוב? לדעתי לא אבל מצד שני זה לא אמור לגרוע מהטיפול. 2. יש אגדה (כמובן ששכחתי אותה) שמדברת על אבחונים לאורך השנים. ככל שהרופא יותר ממוקצע הוא צריך לשאול כמה שפחות שאלות וכבר יודע לאבחן. יכול להיות שזה המצב דרך אגב- מה זו בדיקת מוליכות חשמלית? בכל מקרה, אם תרצי לשאול אותי במסר פרטי על המטפל אולי אדע לענות לך.

אשבל שלום.

ישנם מטפלים שמעדיפים לא לראות תוצאות של בדיקות מערביות, כדי להיות מושפעים ע"י אבחנה שאינה סינית ומעדיפים לבנות את הטיפול, על סמך המידע שהמטופל מספק + נתוני הדופק והלשון, כלומר- אבחנה סינית נקיה ולא "משוחדת". זה כשלעצמו בסדר ולא אמור לגרוע מאייכות הטיפול, כל זמן שהמטפל מיומן ויודע להגיע לאבחנה מדוייקת ולבנות טיפול נכון. לא כל מטפל נוטה להסביר את האסטרטגיה הטיפולית שלו, גם רופאים קונוונציונאלים לא ועל אחת כמה וכמה, מטפל סיני שהסבר שלו יכיל במונחים סיניים שלא תביני, אבל הוא בהחלט מקבל מלאי של מידע- הגוף שלך, יודע לספר הרבה מאוד על מצב הפנימי והכללי שלך. כל טוב, שירי.

תלוי לאיזו בעיה,

ותלוי באיזו טכניקה המטפל עובד. לא ציינת מה סוג הבעיה שבגינה ניגשת לטיפול. שירי.

למעלה