דיפ פרפל בישראל

AdiX

New member
דיפ פרפל בישראל

מה אומרים המומחים? כדאי ללכת להופעה? בלי להשוות בהכרח ללהקה של אז, האם לצפות להופעת רוק איכותית או סתם כזה?

תודה.

oren29at

New member
דיפ פרפל? בישראל?

יש רק משפט אחד שקפץ לי לראש, אבל תמיד עדיף מערכון שלם על ציטוט ישיר.

לגופה של תהיה (האם ללכת ולמה לצפות)- אני מודה שלא ראיתי את הסגולים באף אחת מההופעות שלהם בארץ, ובוודאי לא באחרונות שבהן. ההרכב הנוכחי כולל רק חבר להקה מקורית אחד, אם כי גם את הזמר והבסיסט המשמעותיים יותר משלל ההרכבים שענו לשם "דיפ פרפל".

מצד שני, הקלידן והגיטריסט אינם ג'ון לורד זצ"ל וריצ'י בלקמור יבדל"א. מצד שלישי- המעריצים בכל רחבי העולם מאשררים (approve) את ההרכב הזה כ"דיפ פרפל" ולא כלהקת קאברים כלשהי.

כך שבסיכום כל הזוויות האפשריות, נראה לי שתהנה מאד, ואפילו תראה את גילאן, גלובר ופייס פנים אל פנים.

ועכשיו עדיף לחכות למישהו שהיה בהופעה של הלהקה, ולא מדבר באוויר כמוני

Barmelai

New member
לדבר באוויר זה אנדרייטד

מה הבעיה עם לדבר באויר? מה, זה שלא היית בהופעה הקודמת מפריע לך לדעת מה יקרה בהופעה הבאה? אבל אם חייבים אז הנה לך, זה מה מה שהיה בהופעה הקודמת (ומרמיטותיי מוסרות לי שגם בהופעות לפניה)
http://www.youtube.com/watch?v=rlpjL8PB-eI

oren29at

New member
אני חושש שהתבלבלת

בין שתי להקות. יתכן שממרחק הזמן ומערפילי הזיכרון, הכל נשמע לך אותו הדבר- גיטרות, האמונד (האמונד), חליל. יתכן גם שריבוי הביקורים בארץ הקודש של שתי הלהקות המדוברות גרם להן להתערבב בזכרונך.

כך או כך, אני פה, צעיר ורענן, כדי לעשות סדר:

- דיפ פרפל: חבורה של רוקרים קשוחים וארוכי שיער, עם גיטריסט מיתולוגי אחד- ריצ'י בלקמור. בלקמור הנ"ל היה ידוע כמוזיקאי ואדם חסר מנוח, שלא לומר גס רוח, עד שהתחתן והפך לחתלתול בית חמוד ומגרגר.

הנה שיר עם שם מקורי, באדיבות להקתו הנוכחית של בלקמור (זהירות! 10 שניות מספיקות. אחר כך יקרו לך דברים בלתי הפיכים. מנסיון)

http://youtu.be/qoYbVosc93U

- ג'ת'רו טול: חבורה של חלילן/זמר בעל רגל אחת אקטיבית ואנרגיות של כור גרעיני איראני פעיל, שמניע בכוח אישיותו מלים, מנגינות ונגנים נוספים (סליחה מרטין, לא השתלבת לי בתיאוריה, אבל בינינו, אין ג'ת'רו ללא באר). יתכן שאליו התייחס בזמנו השר יעקב מרידור כשדיבר על נורה שתאיר את כל רמת גן

http://youtu.be/z_BtPxZEwiQ

Barmelai

New member
חוששני שלא

אני לא יודע מה אחרים שומעים בהופעות של דיפ פרפל אבל זה השיר שאני שומע. הוא נמשך, אגב, כל ההופעה.

האם באמת אמנים נהיים "זקנים מדי" לרוקנרול?

נושא לדיון?

לדעתי, לא. אבל הם כן צריכים לדעת להתאים את החומרים שלהם ליכולותיהם הפיזיות השונות, בגילאים מתקדמים. לעיתים זה דורש שינוי דרסטי בסטליסט, כולל השמטת שירים אהובים מלפני עשורים, וגם אם הקהל מצפה להם. אבל לשם כך צריך תעוזה אמנותית, שאינה נחלתם של כולם.

Barmelai

New member
לדעתי חד משמעית כן

רוקנרול, כמו דוגמנות, שייך לצעירים.
רוקר שחצה את הקו הבלתי נראה של הזקנה, כלומר רואים שהוא מתנהל כמו זקן (לא עומד יותר על רגל אחת, לא מגיע לרגיסטר הגבוה בצ'יילד אין טיים, קורא שורות מהפרומטר, נראה כמו סבא של עצמו), הופך לפארודיה.
אולי-אולי-אולי חוץ מספרינגסטין, אף אחד מהרוקרים הזקנים לא יוצא אמין.
וכשאתה לא מאמין לו יותר, אתה למעשה נמצע בהופעת קאוורים. ולא משנה מי מהמעריצים אישרר אותנטיות.

יש ז'אנרים שהכלל לא חל עליהם: פולק, בלוז, ג'אז, קאנטרי. ברוקנרול, בגיל מסויים מוטב להמשיך להוציא אלבומים ולהופיע גג בתכניות ארוח, מופעי צדקה וכמובן, ישראל.

אז השאלה היא

עד כמה הופעת הקאוורים הנ"ל טובה? כי אם היא טובה, אז כדאי לשמוע, ואם לא אז לא.

מסכים עם שניכם

יש רגעים בהם האמן צריך להבין שהוא לא יכול לבצע את השיר כמו שביצע כשהיה צעיר יותר. בגלל זה אני בוחר לא ללכת לכל ההופעות שיש פה בארץ של המזדקנים.

רוקרים שמשנים את הסאונד שלהם, מתפתחים, עושים סגנונות שונים - את זה אני מכבד. למשל רוברט פלאנט, דילן, לו ריד וכו'. שווה ללכת להופעות כאלה (אולי חוץ משל דילן שייתכן היה יכול להיות שווה בפורמט מצומצם יותר של הופעה) בשביל חוויה שונה לחלוטין של מוסיקה. היחידים שיכולים להמשיך להפציץ זה ספרינגסטין ו... ניל יאנג אולי?

יש גם אפשרות שלישית: הייתי בהופעה של האולמן ברדרז באנד לפני כמה שנים. חוץ מגרג אולמן אני חושב שהליין אפ הפרסונלי השתנה לחלוטין אבל היו שם שני גיטריסטים תותחים ורלוונטיים לזמנם - דרק טראקס ו-וורן היינס. אולי זו היתה להקת קאברים לאולמנים אבל להקה בת זונה. היה שווה את הכרטיס

oren29at

New member
אתה מבצע סוגתיות

(מונח שהמצאתי בזה הרגע)- אפליה על רקע ז'אנרי.

מג'יימס טיילור, למשל, לא היית דורש לחדול מלהופיע, וזאת אך ורק משום שהוא מנגן פולק-רוק מרדים שאפשר לבצע בגיל 80 כמו בגיל 20. גם משלמה ארצי לא היית דורש לחדול מלהופיע, וחבל. לעומת זאת, אתה מגרש במקל של מטאטא לבית האבות את כל הרוקרים שנתנו את ליבם, גרונם, והצד הפנוי של המיטה בחדר של בית המלון למעריצים ולמעריצות רק משום שהז'אנר שלו הקדישו את חייהם כבר לא תומך ביכולות המוזיקליות המעודכנות שלהם.

עכשיו, בגדול- אתה צודק לגמרי. הענין הוא שכשהמעריץ מגיע להופעה, והמעריץ הוא לכל הפחות בן 30, וגילו יכול להגיע גם עד 60 ועד בכלל. אז כשהמעריץ מגיע להופעה, והוא רואה את גילאן, פייס וכל השאר נראים ונשמעים כמו פארודיה על עצמם, מיד הוא מוצף בזכרונות, וחוזר אל גיל 15-16, ואל הפעמים הראשונות שבהן הוא שמע דיפרפל, וכמה הוא התרגש ב"Child in Time", ואיך למד לבדו לנגן את הריף של "Smoke on the Water", והוא נהיה צעיר שוב, ולו לשעה וחצי, ולא איכפת לו הפארודיה, והעובדה שאין דרך בעולם שאיאן גילאן יכול לשיר את "Child in Time".

אז כנראה שאין דבר כזה "זקן מדי לרו'ק'נרול", וכנראה שאין צורך לעדכן סט ליסט, ואפילו לא את העיבודים המקוריים. זה לא אמנות, זה בידור, וזה שם המשחק, לטוב ולרע. ואגב- גם יצורים קשוחים, ביקורתיים ושנונים כמונו (כל יושבי הפורום) יכולים ליפול בפח הזה, בהינתן אמן ותיק מאד שהם אוהבים מספיק חזק.

ניל יאנג

אחד מהיוצאים מן הכלל בהקשר הזה.
אפשר להגיד שהבעיה היא יותר בלהקות מזדקנות ופחות בזמר-יוצר בודד.

droriko

New member
כולכם פה נוסעים הרחק הרחק

מחפשים את התשובה בארה"ב, כשלמעשה היא נמצאת לנו פה בין הרגליים-קוראים לו רמי פורטיס. 2 האלבומים האחרונים שלו הם מופת של רוקנרול. לא רק שהוא לא הוריד את הווליום עם הגיל, למעשה הוא יותר רועש ממה שהיה בתקופת סיפורים מהקופסא ו-1900. מי שגם היה בהופעה שלו בשנים האחרונות מבין שהוא לא איבד טיפה מהטירוף שלו (למרות שמחוץ לבמה הוא דווקא אדם די רגוע ומחושב). יותר מזה,הוא אפילו למד להשלים עם פורטיס של תחילת הדרך,שאליו הוא התכחש הרבה שנים, ועשה הופעת 20 שנה או משהו כזה לפלונטר.

droriko

New member
שאלת שאלה מעולה

ברשותך אני אענה לך על המוזיקה בארץ כי זה יותר מעניין אותי לדבר על זה. אמנם באולפן המוזיקאים הם פוריים, ולפעמים גם אקספרימנטלים, אבל לפני שהם מוזיקאים הם אנשים מבוגרים ,שמסתכלים ימינה שמאלה ורואים לאיפה מידרדרים אנשים בני גילם בגלל מחסור בכסף(וזאת בעיה שתקפה לא רק למוזיקאים כמובן אלא בכלל להמון מבוגרים) בגלל זה בניגוד למוזיקאי בן 25 שאין לו מה להפסיד ויכול לעשות מה בזין שלו,הם כן עושים את השיקולים הכלכלים שלהם,ומעדיפים "ללכת על בטוח" ולבצע את הלהיטים. ברי סחרוף יכול בכיף לעשות כל שבוע הופעה מאולתרת עם רע מוכיח,אבל במקום זה הוא יעדיף לנגן עוד פעם את "חלליות" ואת "עוד חוזר הניגון" (אני בטוח שחלק מהשירים לפחות נמאס עליו). ג'אגר ודילן הם מספיק עשירים כדי להרשות לעצמם לנגן מה שבא להם (אין לי מושג אם זה מה שהם עושים,כי שניהם לא מעניינים אותי באותה המידה) האמנים בארץ לא,אפילו לא שלמה ארצי. לעומת זאת מדי פעם הם כן יכולים בשביל הכיף להביא איזה הופעה מיוחדת שאין בה את כל הדברים הבנאלים. אהוד בנאי למשל פעם בכמה שנים מופיע תחת הכיסוי "פרפרי הבטון" בהופעה סודית ללא כל על הודעה מוקדמת.

droriko

New member
בגלל זה אגב

אני מבין למה פורטיס הלך לאקס פקטור ומקבל את זה (למרות שנאי לא אראה את התכנית הזאת גם אם יאיימו עלי לשמוע את כל הדיסקוגרפיה של דילן)

בארץ אין רוקנרול ולכן הדיון לא תקף לישראל

יש בעיה מסויימת, אולי, כאשר אמנים בנו את הקריירה הראשונית שלהם על תדמית שכולה נעורים: בגדים נוצצים / קיפוצים עלי במות / נשיכת גיטרות / נגינה טכנית ומהירה מאוד וכיו"ב. לשחזר את זה בגיל 70 זה נראה פאתטי, ולעיתים קרובות בלתי אפשרי פיזית. לכל שאר האלמנטים ניתן לעשות התאמות, לדעתי, ולכן אני חולקת על ברמלי כאן בעקרון.

יש כאלו שפרשו בכלל - פיל קולינס, לדוגמא. אבל קולינס יכול להרשות לעצמו לצאת לפנסיה, כי יש לו הרבה כסף. אחרים? בארה"ב יותר בעייתי, אפילו, בגלל העדר ביטוח בריאות ממלכתי, כאשר אמנים בגילאים מתקדמים זקוקים לטיפולים רפואיים שעולים כסף רב. איך יממנו, בהעדר הופעות? לפעמים פרישה איננה אופציה, אלא אם יש קריירה שניה, במקצוע אחר.

droriko

New member
טוב אני מבין שהציניות שלי לא עבדה

איך אפשר להגיד שאין רוקנרול בישראל, פורטיס זה לא רוקנרול? סחרוף זה לא רוקנרול? אהוד בנאי והפליטים זה לא רוקנרול? הרי רק אתמול או שלשום היה שירשור שמפאר את מהפכת הרוק של איינשטיין. ההתנשאות הזאת שלך היא ממש לא במקום. יכול להיות שאין פה תרבות רוקנרול, רוקרים לא זורקים טלויזיות לבריכה שבאחוזה שלהם ולא מוציאים עשרות אלפי שקלים בחודש על סמים וזונות(את זה הם משאירים לזמרי המזרחית) וכן היו פה המון המון אלבומי רוק מצויינים, נכון שבשנים האחרונות יש שממה של רוקרים צעירים אבל זה סיפור אחר.

למעלה