דיס-אינפלציה שאלה!!!!

טל SH11

New member
דיס-אינפלציה שאלה!!!!

מהי עלות הדיס-אינפלציה?(עליית מחירים איטית) אבטלה גירעון במאזן התשלומים או שאולי יש תשובה אחרת?

shaharg3

New member
אבטלה

שאלה:למה בנק ישראל בעד הסרת רצועת ניוד שע"ח? א.מפריע למוניטרית ב.מפריע לפיסקלית ג.חלק ממדיניות כללית של בנק ישראל של הסרת מגבלות על השוק ד.מחלוקת בין ב"י לאוצר שאלה:דולריזציה לדעת יושע רוזין כרוכה ב: א.הנהגת דולר כהליך חוקי,חוסר אינטגרציה של שוקי ההון ב.ויתור על מדיניות מוניטרית עצמאית מדיניות פיסקלית מרסנת ג.ויתור על מדיניות מוניטרית עצמאית מדיניות פיסקלית עצמאית ד.ויתור על מדיניות מוניטרית עצמאית

טל SH11

New member
אין לי מושג

אבל נראה שהשאלה השנייה שרשמת לא בחומר הלימוד שלנו בכלל

שנייקה

New member
אם אני לא טועה ממש בערבון מוגבל אז בנק ישראל

בעד רצועת ניוד שע"ח כי ככה זה מאפשר לו לפעול בצורה חופשית ומונע את הבעייתיות שהייתה לו בתפקידו לייצוב מחירים מול דאגה לתעסוקה מלאה לכן אני חושבת תשובה ג' תקנו אותי אם אני טועה

shaharg3

New member
בחומר הלימוד רשום

שכאשר הפסיקו עם רצועת הניוד ועברו סופית לשע"ח נייד זה איפשר מעבר מלא למדיניות מוניטרית.לדעתי יכול להיות גם א' וגם ג' תשובות אפשריות לשאלה הזאת.

שנייקה

New member
טוב זה מאוחר מדיי לשלוח לו מייל... אם למשהו י

יש תשובה ברורה זה יעזור תודה

shaharg3

New member
עוד שאלה

לפי הגישה הריקרדיאנית אם הוצ' הממשלה עולות אז: א.צריכה פרטית עולה ב.חסכון פרטי יורד ג.שינוי באג"ח ד.מניות ירדו

שנייקה

New member
במקרה של גרעון לפי הגישה הרקרדיאנית למדיניות

פיסיקלית אין השפעה מה שקורה כתוצאה מהגרעון זה דחיקה של הצריכה הפרטית (פוסל תשובה א- שנראה לי שאם הצריכה הפרטית לא עולה אז גם החסכון הפרטי לא יורד... נראה לי...) גישה זו לא פוגעת בהשקעות היא בדיוק ההפך מהקיינסיאנית- ככה שאם כבר נראה לי אם הממשלה מעלה את הוצאותיה היא מלווה את זה בהנפקת חוב ולא במיסיפ אז נראה לי ג.

shaharg3

New member
מקווה שלא תהיה שאלה כזאת,תודה

אתה יודע במקרה את התשובה לאלה הזאת? מבחן 2008- ממשלת אולמרט- מה היא עשתה לצריכה הציבורית ולאינפלציה?

שנייקה

New member
לפי מה שמצאתי אז בתקופת ממשלת אולמרט הצריכה

הציבורית עלתה האינפלציה ירדה והאבטלה ירדה (תזכור היה טוב) "ירידת מחיר הנפט האיצה את תהליך ירידת האינפלציה בישראל ובשנת 2006 נרשמה אינפלציה שלילית. סביבת אינפלציה ממותנת נמשכת גם בתחילת שנת 2007 והצפי הוא שגם בחודשים הקרובים יתפרסמו מדדים שליליים. תהליך ירידת האינפלציה נשען גם על רמת הפריון הגבוהה של המשק." "ייתכן שירידת הלחצים האינפלציוניים מבשרת על שינוי מגמה. לכאורה, נתוני המאקרו הטובים, כמו המשך הצמיחה, הגידול בצריכה הפרטית, העליות בשוק ההון וירידת האבטלה עשויים להביא בהמשך לעליית מחירים."

שנייקה

New member
טעות: שים לב בדקתי לפי קיינס: חסכון תקציבי יו

יורד מביר לכך שהחסכון הפרטי יורד לפי ריקרדו חסכון תקציבי יורד מביא לעלייה בחסכון הפרטי. בליחה על הבלבול!

shaharg3

New member
לא הבנתי- מה התשובה בסוף לשאלה לגבי

הגישה הרקרדיאנית?

ECONOMIC84

New member
תשובתו של אורבך

למה בנק ישראל בעד הסרת רצועה ניוד לשער חליפין? הוא אמר שזה מפריע למוניטריות , אבל גם כדי להסיר מוגבלות ,כדי שיהיה שוק חופשי. תשובתו הסופית הסרת הרצועה היא בעיקר כי זה מפריע למדיניות מוניטרית(תשובה א). .

למעלה