דיסטנס...

חחח יש עוד הרבה זמן למפקד שמיניסטים

:) אצלינו יש ממש ממש דיסטנס בינינו לבין הראשיועדות... וזה רק אשמתם.. אנחנו מנסים להתקרב אליהם וזה.. והם בלע נגיד עיןגדי אמרו לנו שהם היו בזמן הזה כבר ממש קרובים לראשיודעות שלהם..

דיסטנס...

אנחנו בבי"ס עם החמשושים - והיינו בחבר´ה שלהם, מדברים ביחד בהפסקות וכאלו - אז בתחילת שנה המדריכים שלהם הבהירו לנו שאנחנו לא צריכים לדבר איתם יותר מידי - ובטח שלא להיות חברים שלהם - אבל זה לא מצליח... אני לא יכולה שכשאיזה חמשוש עובר מולי לא לישאול אותו "מה המצב" או יותר גרוע - שהוא יישאל אותי ואני לא אענה... וככה כולנו - כי תחשבו שנה שעברה היינו חברים ויש אחים, וחברים של אחים ואחים של חברים... אני זוכרת ששנה שעברה השישיסטים ממש לקחו את זה ברצינות... אנחנו (החמשושים) רואים אותם באוטובוס או בבי"ס אומרים "בוקר טוב, מה המצב?" והם לא אומרים יותר מ"בסדר" קפוא כזה ובזה היסתכמו השיחות שלנו איתם... חשבנו שהם סתם מאניקים ולא האמנתי שמתישהו אני אהיה חברה שלהם... אבל הינה ניכנסנו לשכב"ג ונהיינו ממש חברים שלהם וגילינו שהם אחלה אנשים ושכל מה שהיה בשנה שעברה היה ה"דיסטנס" שהמדריכים שלנו ביקשו מהם לישמור... אז מה אתם חושבים יותר טוב? צריך לישמור דיסנטנס או שלא? ואם כן עד כמה...? ועוד משהו - עכשיו עם כל האינטרנט הזה - חניכים השיגו מאיפה את המיספר שלי ומתחילים כל הזמן לדבר איתי... ולי לא נעים לא לענות... אז מה לעשות? אני לא חושבת שאני צריכה לדבר באיי סי קיו עם חניכים (במיוחד שהם לא חניכים שלי!) מה איתכם? נועה.

בקשר ל....

א. לדבר עם חניכים באייסייקיו...אמממ..אני לא חושבת שזה ממש חיובי, כי מדריך זה בכל זאת זה מדריך ואני אישית לא הייתי מדברת עם חניכים, אפילו שהם לא שלי באייסיקיו.. תחליפי מספר ותגידי שאת פשוט לא משתמשת בו יותר. צריך להיות הבדל מסוים ודיסטנס בכל זאת, חייבים את זה.. את יכולה כמובן לדבר איתם ולהגיד מה המצב וכאלה.. ב. בקשר לדיסטנס בין השכב"ג לחמשושים, זה סופר קשה, אבל יש לזה מטרה... כמו שהבנתם רק עכשיו שהיה דיסטנס..יש לזה מטרה, זה כאילו דבר גדול כשנכנסים לשכב"ג והדיסטנס הזה בעצם רק מעצים ועושה את המעבר חשוב יותר..ו..אמממ.. מדהים..! אז אם זה עד כדי כך מפריע לכם...דברו עם המרכזים... אצלנו למשל אין דיסטנס..אז זה קצת קשה לי להגיד..אבל החמשושים ממש אחלה..

keren14

New member
אצלנו....

קשה לי להגיד שיש מרחק (אל תשכחו, אני מדבר בתור חניכה, אני חמשושית) אני ממש אוהבת את השכב"ג ובאיסיקיו יש לי שכבגיסטים ולמשל היום איזה מישהי מהשכב"ג שלחה לי אישור שאני אאשאר אותה... המרכז הצעיר הוא המדריך שלי משנה שעברה והוא כל כך אוהב אותנו ואנחנו אותו בבית ספר אנחנו כול הזמן רואים אותו ואומרים שלום וככה לכל שאר השכבגיסטים אבל מדי פעם יש שיחות יותר ארוכות מ"היי מה קורה". יש גם אחים גדולים אז חברים שלהם, למשל אחותי היא בשכב"ג,והרבה חברים שלה בצופים אז אנחנו אומרים שלום ויש כאלה כמו שאמרתי שאני מדברת איתם יותר, או למשל יש לנו זולה אז המון שכבגיסטים יושבים איתנו לפני הפעולה, או איזה פעם אחת נפגשנו בערב כמה מהשכבג וחמשושים. ובקשר למרכז הצעיר (שהיה מדריך שלי), אנחנו כל כך רצינו שהוא יבוא איתנו לטיול אתגר והצענו לו ומתברר שהוא ביקש מהמרכזת לצאת איתנו שבוע לפני :) !!! אבל זה לא משנה כי אים טיול :(

אוקיי.. אז בשבט רכס!

אני גם חמשושית ולייש כמ חברים משמ טובים מהשכבג שזה עם טלפון והכל.. אצלנו אנחנו אל באותו בית ספר וגם יש מרחק...אז לא רואים אותם במהלך היום. אבל יש חלק מהחמשושים שמדברים איתם יותר מהיי ביי ויש חלק שאומרים שלום מנומס כזה.. יש כאלה שמתחברים אליהם כבר עכשיו ויש כאלה. לי יש חברה שאני ידידה שלו כבר מאז שהוא היה ב-ט, לפני שנכנס לשכבג וזה סבבה. גם לי יש שכבג באי סי קיו והם ממש סבבה. אני לא חושבת שניתן לקבוע את הדיסטנס הזה היות ולא כולם מתחברים לאנשים האלה. מי שחבר שלהם סבבה לו.

אממ

כמו שקרן אומרת: אני מדברת בתור חניכה... אז ברור שאני לא יודעת את כל הפרטים... אבל מהנקודת מבט שלי: יש שכבגיסטים שיודעים עליי הרבה: נגיד המדריך שלי לשעבר.... וכל מיני מדריכות שהדריכו אותי.... או שעכשיו.. אמממ יש דיסטנס אצלינו -ברור... אבל אני לא חושבת שבין חמשושים לשכבג יש פער כלכך גדול.... ואנחנו כן עושים שיחות עם השישיסטים או לחלופין עם שביעסיטים.... (שמיניסטים הדריכו אותנו בז-ט). אבל נגיד יש דברים שאנחנו לא יודעים ולא מעורבים בהם, וזה בגלל הדיסנטס, אני לא בטוחה אם הוא כלכך הכרחי... אבל חפיף

לדעתי...

דבר ראשון- אני לא חושבת שזה נורא כל כך לדבר עם חניכים מהשבט שלך באיי סי קיו... אני ממש לא חושבת שאת צריכה להתעלם מהם באיי סי קיו. אני זוכרת שנה שעברה כשאנחנו (החמשושים של שנה שעברה) ארגנו מסיבת 1 באפריל ורצינו שהשכב"ג יבוא אז אף אחד מהם לא רצה! ומזה נפגענו מהם. אז דיברתי עם אחד מהם (שהיה בכיתה ח´ מדריך שלי) והוא ניסה להסביר לי שהם צריכים לשמור על מרחק מאיתנו והוא אמר לי שאני אבין את כל הקטע הזה רק כשאני אכנס לשכב"ג אבל ראסמי, אני עדיין לא מבינה מה הקטע של הדיסטנס הזה... ואם כבר דיסטנס אז לא צריך להגזים! כאילו- למה, אם יש לי חברה מאוד מאוד טובה שהיא בכיתה ט´ בצופים, למה שאני אפסיק לדבר איתה (או לחלופין, אצמצם את הדיבור איתה וצורת הדיבור איתה) בגלל הצופים? צריך כל דבר לקחת בפרורורציות...

hadas kl

New member
באמת?

קרן מתי נפגשתם עם השכב"ג????? אוף אתם אף פעם לא קוראים לי!!!!!!!!!!!!

איז

New member
דיסטנס...

אחד הדברים הטיפשיים שיש בצופים. אולי זה נראה לי ככה כי אני בשבט קטן, אבל זה די סותר את הרעיון הכללי של תנועות נוער. כל הרעיון זה שנוער מדריך נוער, זאת אומרת, זה לא בית ספר, אפשר להיות גם חברים של חניכים וגם להדריך אותם, וככה כולם נהנים. אני עכשיו בכיתה י´, ושנה שעברה היה לנו ולשכב"ג דיסטנס מסוים אבל רק כי זה דבר טבעי... ובסוף השנה אני הייתי חבר ממש טוב של הרבה שישיסטים, ונורא נהניתי איתם ביום שבט, במחנה קיץ וכו´.

iLoveKurtCobain

New member
אצלנו...

אין את כל הקטע של הדיסטנס.. אולי זה בגלל שאנחנו שבט יותר קטן אבל בעיקרון אנחנו ביחסים טובים אם השכב"ג עוד מכיתה ח´. זה נראה לי ממש מטומטם כל העניין של הדיסטנס כי אתה לא יכול לכפות כאלה דברים על חניכים או מדריכים כי אצלנו יש קשר גם באיי סי קיו וטלפון ושיחות של יותר מ"הי מה קורה?" ואפילו היו כמה זוגות של שכב"ג וחניכים... ואם היו מתחילים את כל העניין בשבט שלנו אני יודעת שהרבה מאוד לא היו משתפים פעולה!

לא טוב!!!!!!!!!!

צופיפניקית יקרה, דיסטאנס זה חובה. גם כשאני הייתי חמשושית התייחסו אליי ככה, גם כשהשביעיסטים היו חמשושים התייחסו אליהם ככה, וגם כשהשמיניסטים היו חמשושים התייחסו אליהם ככה וכן הלאה. ברגע שאת יוצרת קשר שפוגם בהבדלי המעמדות בינך לבין החניך,הוא לא ייתיחס אלייך כאל מדריכה מעליו אלא כאל "אחוקית" שלו. וזה יפגום לו בתהליך של המעבר בין חמשוש לשכב"ג. סיפור לדוגמא: כשהייתי חמשושית, הפריע לי היחס של השכב"ג אלינו (החמשושים) ורציתי לעשות מסיבת חמשושים-שכב"ג. מן הסתם השכב"ג החליטו לא לבוא ואנחנו מאוד נפגענו. טוב אחרי הכל, חמשושים.... סתם אבל העיקרון הוא שברור שהם יפגעו, אבל עוד חצי שנה כשהדיסטאנס ישבר, הם יבינו מה זה היה ואפילו יעריכו אותך על זה!

למעלה