דיני עונשין

miss caspi

New member
דיני עונשין

אני לומדת דיני עונשין ואני נתקלת בקושי בין הבחנה של עבירות תוצאה להתנהגות. האם יש מישהו שיכול לתת טיפים לגבי הבחנה זו? למשל, האם סעיף 157 לחוק העונשין : התפרעות שסופה נזק. הוא עבירת התנהגות או עבירת תוצאה? סעיף 161 (3) עבירות כלפי קיום שירותים ציבוריים. עבירת התנהגות או תוצאה. לגבי סעיף החוק ה1 שציינתי אני די בטוחה שמדובר בעבירת תוצאה היות ויש שם "עבירת גורם". לגבי השני איני בטוחה לגבי "מחבל" או "מפריע" טומן בחובו בהכרח תוצאה או שמח מדובר בעבירת התנהגות וכיצד לנתח את העבירה אם כך. תודה רבה למי שיוכל לעזור.

מה שיכול לעזור

זה אם תעתיקי לכאן את הסעיפים המלאים. יש אנשים שבכיף היו עוזרים אם היה לוקח להם לרגע, אבל הם לא ילכו לחפש ולפתוח את חוק העונשין בשביל זה.

lol65

New member
ההבחנה היא לא קלה

סמסטר שלם דיברנו על זה ועדיין אנשים לא סגורים על זה. פלר נתן 6 פעלים (אם אני לא טועה) ואמר שהם התנהגותיים וכל השאר זה תוצאתי. המרצה שלנו לא אהבה את שיטת התוכי הזו, והסבירה לנו שצריך לתאר ציר זמן. אם יש אפילו שבריר שנייה בין המעשה למה שנגרם בעקבותיו- זו עבירה תוצאתית. כשיש בעבירה "הגורם ל..." זה תמיד תוצאתי. למשל, עבירת האינוס היא התנהגותית, כי אם תגדירי "הבועל" כתוצאה, אז מה תהיה ההתנהגות? או שהיינו צריכים לנתח עבירה של השמדת ראיה וגם התקשנו לסווג את העבירה. המרצה אמרה שניתן להשמיד במגוון דרכים (לעומת אונס שניתן לבצעו רק בדרך אחת), אפשר לשרוף, לגזור, לשבור... והתוצאה היא "השמדה". בעיקרון, אמרו לנו שגם אם ננתח כעבירת תוצאה וגם אם כעבירה התנהגותית, כל עוד ננמק את הניתוח שלנו ונהיה עקביים איתו, זה בסדר, אולי שווה לבדוק גם אם המרצה שלכם את העניין.

SouPn

New member
הבחנה שאולי תעזור..

התוצאה היא תמיד בעתיד..היא תבוא לאחר המעשה. יכולה להגיעה שנייה אחריו, או חודש אחריו. וחוץ מזה, תנסי לחשוב אם העבירה מחייבת קיומה של תוצאה: התפרעות שסופה נזק- חייב להתקיים נזק כדי שיסודות העבירה יתקיימו. אם לא קרה נזק- העבירה הזו לא מתקיימת. לגבי השני, יעזור אם תצטטי את הסעיף, כמו שאמרה סטודנטית עייפה.

miss caspi

New member
להלן סעיפי החוק :

התפרעות שסופה נזק 157. [א/86] [א/87] מתפרעים שגרמו, שלא כדין, נזק לבנין, לאניה, למסילת ברזל, למכונות, למבנה, לקו טלגרף, לקו חשמל, לקו צינורות או לצינור להספקת מים, דינו של כל אחד מהם – מאסר שבע שנים, ואם הרסו או השמידו, או התחילו להרוס או להשמיד, אחד הדברים האמורים, דינו – מאסר עשר שנים. עבירות כלפי קיום שירותים ציבוריים 161. [א/75] העושה אחד המעשים להלן תוך פגיעה בגופו או בנכסיו של חברו או איום או הפחדה או בכוח חרם או איום בחרם עליו או על נכסיו וללא כל סיבה או הצדק סבירים לחרם, דינו – מאסר שלוש שנים; ואלה המעשים: (3) מחבל או מפריע הובלת משא או הסעת נוסעים דרך עסק או מסחר בישראל או בינה לבין מדינת חוץ; כיצד אני מנתחת את סעיפי החוק הללו מבחינת התנהגות, תוצאה, נסיבות. תודה לכל הנרתמים !

miss caspi

New member
סעיפי החוק

התפרעות שסופה נזק 157. [א/86] [א/87] מתפרעים שגרמו, שלא כדין, נזק לבנין, לאניה, למסילת ברזל, למכונות, למבנה, לקו טלגרף, לקו חשמל, לקו צינורות או לצינור להספקת מים, דינו של כל אחד מהם – מאסר שבע שנים, ואם הרסו או השמידו, או התחילו להרוס או להשמיד, אחד הדברים האמורים, דינו – מאסר עשר שנים. עבירות כלפי קיום שירותים ציבוריים 161. [א/75] העושה אחד המעשים להלן תוך פגיעה בגופו או בנכסיו של חברו או איום או הפחדה או בכוח חרם או איום בחרם עליו או על נכסיו וללא כל סיבה או הצדק סבירים לחרם, דינו – מאסר שלוש שנים; ואלה המעשים: (3) מחבל או מפריע הובלת משא או הסעת נוסעים דרך עסק או מסחר בישראל או בינה לבין מדינת חוץ; כיצד אני מנתחת את סעיפי החוק הללו מבחינת התנהגות, תוצאה, נסיבות. תודה לכל הנרתמים !

למעלה