דיני חוזים

BVC88

New member
דיני חוזים

שלום, אני לומד חשבונאות ויש לי בקרוב מבחן במשפטים , אחד מהנושאים זה דיני חוזים. קראתי את החומר פעמיים ואני די מבין אותו. העניין הוא שאני לא יודע איך לתקוף את האירוע. בד"כ מביאים איזה אירוע ש-X סגר עם Y ו-X פתאום הלך ל-Z ועשה חוזה אחר אבל היה לו חוזה עם Y ואני משער שהבנתם ואנחנו צריכים פשוט לדון בכל הדברים שעולם מהאירוע. יש עקרונות שצריך לבדוק כמו האם ההצעה של X ל-Y הייתה מסוימת והיה בה גמירות דעת של שני הצדדים וכו' . הבקשה שלי היא האם יש לכם במקרה מן שבלונה כזאת של מה צריך לכלול כשבאים לתקוף אירוע בדיני חוזים? הם מבקשים לציין מס' סעיפים בחוק החוזים אם השתמשתי בו. אשמח לקבל גם דף כזה - נקודות שחובה להתייחס אליהן בכתיבת תשובה בדיני חוזים- אפשרי כמובן כזה ששייך למשפטנים, במקסימום אני אסכם אותו.

תודה רבה!
 
חוזים...

היי. כשניגשים לפתרון של קייס בחוזים צריך לצאת מנקודת הנחה ששום דבר ממה שמתואר באירוע, לא נכתב סתם. זה אומר שאם כתוב לך שדני הציע ליוסי לעשות הסכם ויוסי חייך ולחץ לו את היד, היה פה קיבול בהתנהגות לדוג', ואם אומרים לך בקייס שדני על סף פשיטת רגל, אבל יוסי לא יודע את זה, יש פה אי חובת גילוי (טעות, הטעיה וכד').
בעיקרון אין רשימת דברים שחייבים להתייחס אליהם, אתה צריך להתייחס לכל מה שלמדת. כמובן שלא בכל קייס עולות על השאלות. לדוג' אם אומרים לך "נכרת חוזה בין דני ויוסי" אתה לא צריך לדבר על כריתת חוזה (הצעה, קיבול, מסוימות וכד'), כיוון שכבר נכרת חוזה. אבל בגדול אתה צריך להתייחס לכל הנושאים שלמדת ולחפש בקייס אינדיקציות לכל מיני תחומים כאלה. אני חושבת שההכנה הטובה ביותר למבחן זה לעשות סימולציות של מבחנים ולבדוק פתרונות. בהצלחה :)
 
סדר פעולות ראשוני בניתוח קייס

1. הגדרת החוזה - האם מדובר בחוזה רגיל / אחיד / מתנה ? מהם יחסי הכוחות החוזה.
2. האם ישנה דרישת כתב בחוזה?
3. לבחון מו"מ לכריתת החוזה לפי ס' 12 – דגש על חובת גילוי (במידה ונדרש)
4. האם במהלך המו"מ התרחשו טעות או הטעיה?
5. לבחון איזה סוג הפרה בוצעה על ידי אחד הצדדים (או שניהם) + חובה לנהוג בתו"ל (ס' 39)
6. האם יש תנאים ותניות בחוזה?
7. האם יש מחלוקת פרשנית בחוזה?
8. האם יש השפעה על צדדים שלישיים
9. לבחון אופציית אכיפה + אופציית ביטול
10. האם אחד הצדדים זכאי לפיצויים?
11. לבחון אופציה כי ההפרה אינה אלא סיכול?
 

BVC88

New member
תודה למשיבות + שאלה

יש לי שאלה לגבי כריתת חוזה. סעיף 1 לחוק החוזים אומר - "חוזה נכרת בדרך של הצעה וקיבול לפי הוראות פרק זה" וסעיף 2 אומר - "פנייתו של אדם לחברו היא בגדר הצעה אם היא מעידה על גמירת דעתו של המציע להתקשר עם הניצע בחוזה והיא מסויימת כדי אפשרות לכרות את החוזה בקיבול ההצעה".

לא כל כך ברור לי, האם גמירות הדעת היא הקיבול עצמו? מה זה קיבול ומה ההבדל בינו לבין גמירות דעת? קיבול זה החתימה בפועל וגמירות הדעת זה הרצון האמיתי להתעניין (בלשון העם - להיות רציני)? אני קורא אלף הגדרות לזה ואני עדיין לא מצליח להשליך את זה למציאות.

שאלה נוספת, למה חוק החוזים אומר שנדרשת רק גמירות דעת מצד המציע, לא נדרשת גמירות דעת מצד הניצע?

תודה לכם!
 
למעלה