דיני חברות

vakninadi

New member
דיני חברות

מישהו יכול לתת רשימה של הנושאים שהוא לימד? או, אם זה יותר פשוט, להגיד מה מתוך הרשימה הנ"ל אין: 1. אפשרויות ההתאגדות בישראל. 2. ייסוד חברה ועקרון האישיות המשפטית הנפרדת. 3. החברות בחברה ומשמעותה – תביעות נגזרת, הרמת מסך בחברה, חברות חוץ, סוגי חברות וכו'. 4. מסמכי ההתאגדות של החברה ודו"חות לרשם החברות. 5. מוסדות החברה והאסיפה הכללית, דירקטוריון החברה והנהלת החברה. 6. אגרות חוב ושעבודים. 7. זכויות נושים. 8. חיסויו של התאגיד – פירוק חברה, סוגי פירוק, כינוס נכסים, תפקידי מפרק והבראת חברות. 9. דיני שותפויות. 10. דיני אגודות שיתופיות. 11. דיני עמותות. 12. חברות ממשלתיות.

תשובה - בערך לפי הזכרון

1-5 בטוח. 6 - סוגי שעבודים בטוח לימד. אג"ח גם כן אם אני זוכר נכון. 7-8 לימד הכול, למעט הבראת חברות. 9-11 הכל. 3 נושאים אלה הם לא העיקר של הקורס. 12 - לא.

vakninadi

New member
אז משנה שעברה ירד רק

הבראת חברות וחברות ממשלתיות?

לא יודע מה היה שנה שעברה

אבל אם לדוגמה בסיכומים של שנה שעברה נתקלים בנושא של מיזוגים ורכישות - גם זה ירד (לא נלמד השנה).

vakninadi

New member
במייל שהמרצה שלח לאחת הסטודנטיות

נאמר שיש להכניס את חוק החברות הממשלתיות למבחן. אז הנושא נלמד או לא?

vakninadi

New member
אולי מישהו יכול..

לתת ככה רק בכותרות ראשיות מה שהוא לימד השנה? מעין סילבוס כזה... תודה מראש לעונים

אוקיי

מושגי יסוד בחברות. האישיות המשפטית של החברה (שם הוא דיבר על 3 תפיסות שונות לאישיות החברה). הסכם המייסדים. הרמת המסך. הליך התאגדות החברה. רשם החברות ותפקידיו. האיספה הכללית ותפקידיה. הדירקטוריון ותפקידיו. חובות אמון של נושאי משרה בחברה. חובות זהירות של נושאי משרה בחברה. פירוק חברות (יש כל מיני סוגים ומושגים בפנים) - כולל סדר הנשייה. דיני שותפויות. חוק העמותות. פקודת האגודות השיתופיות. זה מתוך הכותרות במחברת שלי ולא מחייב.

vakninadi

New member
אז ככה...

מהסיכומים של שנה שעברה, אין איזה משהו גדול שירד נראה לי. לגבי "פקודת האגודות השיתופיות" אני לא רואה את זה בסיכומים, זה נושא גדול? ואם עוד מישהו העיף מבט על הסיכומים של שנה שעברה ששלחו לנו במייל וראה את זה - באיזה עמוד זה?

למעלה