דילמת מטפלת,

tonti

New member
דילמת מטפלת,

הפשפש וחברתו בני כמעט שנתיים נמצאים אצל מטפלת. כבר שנה שניה שהם אצלה. היא ובעלה זוג מבוגרים מטפלים בהם באהבה רבה כמו סבא וסבתא. (הילדים גם קוראים להם סבא וסבתא
). הם מטיילים איתם המון. יש בית גדול עם חצר ענקית ותרנגולות, תוכים, חמור, כלב, חתולים. גן עדן. היום היא שאלה אותנו ואת ההורים השניים אם איכפת לנו שהם יקחו עוד תינוק לטיפול. תינוק בן 8 חודשים. האינסטינקט הראשון שלי בבטן היה "למה לא, יהיה להם נחמד". האבא של הילדה השניה אמר לי "תחשבי על זה, ותגידי מה את חושבת. אני חושב שזה רעיון ממש גרוע". כל זה לידה. היא מיד התגוננה ואמרה שהיא לא לבד בבית ובשנים קודמות היא תמיד טיפלה ב-4 ילדים בלי בעיה. עורמ מתנגד בכל תוקף. לדעתו תינוק בגיל כזה צריך את מלוא תשומת הלב (דבר שאני מסכימה איתו) ויצא שהיא תטפל רק בו ותצפה שמתן וחברתו יסתדרו לבד, לא ירביצו (מה שיקרה בטוח. יש תינוק קטן פתאום שגוזל מהם את תשומת הלב האדירה שהם רגילים לקבל). בקיצור אני פוחדת שהוא יפסיד.

תּמר

New member
תנסי להתייעץ עם הורים אחרים

שנעזרו בשירותיה, כאשר היו יותר משני ילדים, וזאת כדי לשמוע אם נראה להם שהיא לא התייחסה אל הילדים הגדולים, או כל חשש אחר. נראה לי לא הוגן לגזול ממנה פרנסה נוספת, על סמך חשש לא מוצדק (אלא אם כן תצדיקי אותו). את חושבת שהיא תתן לילדים להסתובב חופשי, בלי השגחה? שהיא תזניח אותם? אני חושבת שגם אני הייתי חוששת מהוספת תינוק לחבורת פעוטות, אבל כדאי לברר טוב לפני שמחליטים למנוע ממנה פרנסה נוספת.

אפרתש

New member
תלוי (גם) בילדים

אני חושבת שזה תלוי גם בילדים. איך מתן עם ילדים צעירים ממנו? נהנה מהם או מקנא? מתן צריך הרבה זמן צמוד של מטפלת, או שהוא מסתובב שם עצמאי? תינוק בגיל הזה יכול מאד לשעשע ילדים יותר גדולים (הוא זוחל, יצחיק אותם לראות אותו מתחיל ללכת, הוא יצחק מכל שטות שהם יעשו לו, הם ירגישו פתאום גדולים ומוכשרים). הוא יכול גם לעצבן אותם, למשןך בשערות, לפרק להם משחקים.... אני חושבת שהנושא מטופל בצורה בעייתית. את עכשו בין האב המתנגד נחרצות לבין המטפלת ... אם תסכימי, אם כאילו פוגעת בו. אם לא תסכימי - את פוגעת בה....

אני לא רואה כל בעיה עם תינוק נוסף

אחד יכול לטפל בקטנה והשניה תהיה עם השניים הגדולים, אני לא חושבת שהוא יפסיד משהו.

צימעס

New member
לא הבנתי - הם שניים, המטפלים?

למה אתם חושבים ששני מבוגרים לא יכולים לטפל בתינוק ובשני פעוטות?

../images/Emo45.gif לגמרי

וגם נראה לי לא מוסרי למנוע מהם פרנסה נוספת ע"י עמדה אנוכית לגמרי שלא ממש מעוגנת ביכולת הממשית שלהם.

הילהל

New member
../images/Emo18.gifיש שם גבר!

לא כתבו כאן לפני שניה שגבר כמטפל לילדים זה סכנת נפשות (לפחות סטטיסטית)? שלא לדבר על כך שהם בניזוג- אישתו עלולה לחפות עליו! בלבלתן אותי.

אפרתש

New member
את צינית או רצינית?

אף אחד לא כתב שגברים הם סכנת נפשות. כן כתבנו שצריך להיזהר. וזה ממש לא המקרה שעליו מדובר. השואלת מכירה את הזוג כבר למעלה משנה וסומכת עליהם.

הילהל

New member
חצי חצי

אז מה הייתן ממליצות לה לפני שנה? והאם היא היתה מאבדת יופי של מטפלים בגלל ההמלצות כאן?

אפרתש

New member
החיים רצופי החלטות שגויות

אני חושבת שהיום אתחיל כתוב את ספר קלישאות החיים שלי. אני מרגישה שהן ממש פורצות ממני. כל אחת מאיתנו בחרה פעם גן או מטפלת. אולי ויתרנו כל גן חלומי. אולי הפסדנו מטפלת נפלאה. נלך אחורה קצת - אולי הפסדנו את גבר או אשת חיינו בגלל שבבלינד דייט הוא היה ביישן/עייף, אולי בחרנו בקריירה לא נכונה. לפני שנה אני אישית הייתי מציעה לבקש המלצות מהורים אחרים, ולשאול באופן ספציפי על דברים שמטרידים אותי. איזה חלק מהיום שניהם עם הילדים, ואיזה חלק מהיום אחד מהם יוצא מהגן. האם ההורים ביקרו בגן באמצע היום, ומה הם ראו.

tonti

New member
הם שניים אמנם אבל

הוא רק בענייני הבידור. כלומר לא מחליף, לא מאכיל. הוא מקסים ומצחיק אותם ומחבק המון. אני פשוט פוחדת שיהיה להם (בעיקר לה) קשה. מתן מאוד עצמאי אצלה, מעסיק את עצמו בקלות ובכל זאת אני דואגת. לגבי הפרנסה, מה אני אגיד? חלק מהעניין שהם אצלה הוא שהם רק 2. לא רצינו יותר. ואנחנו משלמים לה בהתאם. בתחילת הטיפול בהם היא אמרה שזה הסכום שהיא צריכה ומחלקת אותו למס' הילדים. אם היא מטפלת בילד אחד היא לוקחת כמו לנו כפול שתיים.

אם זה היה הסיכום מהתחלה...

אז למה היא פתאום רוצה לקחת עוד תינוק? האם תרכיה הכלכליים השתנו? הרי אתם משלמים לה כמו שהיא רצתה... האם עכשיו היא תיקח את הסכום הכולל ותחלק ל-3? אם כן, הסכום שלכם ירד בהתאם. אני חושבת שאם זה באמת מפריע לכם, אתם צריכים לשוחח איתה על זה ולהסביר לה מה בדיוק מפריע: שרציתם רק שני ילדים מראש, שאתם מפחדים שהטיפול בתינוק יגזול את כל זמנה, את עניין חלוקת הכספים, וכל מה שעוד לא נראה לכם. בסה"כ נשמע חבל לוותר על הזוג הנחמד הזה כי לפי התיאורים אתם מרוצים מהסידור כמות שהוא וזה באמת נשמע יופי של מקום לילדים.

Shellylove

New member
אתם מודעים לכך

שעד כה זכיתם לתנאים מפליגים? שני מטפלים על שני ילדים זו פריבילגיה עצומה ואני מתפלאה שכלכלית היא החזיקה אותם. אם אני לא טועה, דווקא העובדה שהוא קטן יותר (התינוק) מתאימה למודל המוצג ע"י דסי כמתאים למשפחתון, מאחר ודווקא הצרכים השונים של כל ילד בכל גיל מאפשרים תמרון.

אמאבולי

New member
באמת דילמה.

אבל בשביל זה להוציא אותי מהמיטה כ-23:30 בלילה? אני צוחקת. נראה לי שגם ככה את לא לגמרי שלמה עם ההעשרה האינטלקטואלית שהוא מקבל שם, ותינוק יכול רק להגביל עוד יותר את האפשרויות. מבחינת פרנסה שלה - את באמת לא צריכה לדאוג, אתם משלמים לה מספיק בשביל יחס אישי. מצד שני - יכול להיות שילד קטן מהם יתן להם תחושת בגרות ואחריות (במקום אח קטן...) והוא גם לא אמור להפריע לכמות התשומת לב שהם יקבלו. עוד החלפה והאכלה זה לא קריטי. בקיצור - אין לי תשובה ברורה, רק העליתי את ספקותיי לכאן ולכאן. כדאי בכל מקרה להגיע להסכמה עם ההורים השניים, שלא יהיה מצב שהיא מכניסה ילד נוסף כי את הסכמת בעוד הם מתנגדים. זה ברור לה שאם היא מכניסה עוד אחד אז המחיר לנפש יורד?

Kalla

New member
למה זאת בעיה?

לתאומים לוקחים בדרך כלל מטפלת אחת, אז לשני פעוטות ולתינוק שהוא כבר לא ממש קטן בטח יספיקו שניים ועוד כאלה מסורים.

לאה_מ

New member
עם אורי השילוב (במסגרת שונה לחלוטין

) של תינוקות וילדים הוכיח את עצמו. בגן של אורי יש תינוקיה, ואני חייבת לומר שזה עשה (לפחות לבן שלי) רק טוב. כל כך הרבה אמפתיה וחמלה ועדינות ורגישות יוצאות ממנו בהקשר הזה, שזה היה שווה הכל. את מדברת אמנם על מסגרת יותר קטנה ואינטימית, אבל אני חושבת שעל פניו צירוף של תינוק למשפחתון מהסוג הזה יכול גם לתרום, ולא רק להפריע. כדאי לחשוב על כל הצדדים של העניין הזה.

maya100

New member
אני מסכימה עם לאה

לדעתי זה יכול לתת לא מעט למתן ואין שום סיבה ששניהם לא ישתלטו על 3 ילדים. לגבי התשלום - דברו איתה על זה! זה לא צריך להיות נושא שהוא טאבו! בכל מקרה לא נראה לי שזו הבעיה שלך עם העניין...

צימעס

New member
אה, ושכחתי - שני פעוטות ותינוק?

אני מכירה אמא שמסתדרת עם צירוף כזה

למעלה