דילמת "המחיר הסביר"...

ItsikH

Member
עזריאל... אתה ואני לא *באמת* נזקקנו לעבודה בגיל תיכון, מי שעבד עשה זאת בעיקר בשביל העיקרון או מפני שמשפחתו ממש סבלה מחסרון כיס. לא היינו צריכים לממן רכב שלא היה לנו, אופניים כמו ידידינו הצעירים שכאן (ראלי גראן פרי ממש לא עלו הרבה והתחזוקה גרושים - בעצם אולי אז זה היה פרוטות? לא זוכר), או להבדיל מסעות אלכוהול בסופי שבוע. חופשה היתה סופ"ש עם המשפחה בבית הבראה, אולי מלון לעשירים שבינינו. צעירים לפני ואחרי צבא גרים עם ההורים ואז אפשר לממן גם פנטזיות בקלות יחסית ועם משכורת צנועה ביותר. היום יש יותר חלומות בהישג יד, וטוב שכך.

לוי אסף

New member
חוסך הרבה זמן תאמין לי ../images/Emo178.gif

כבר 3 שנים.. כל קיץ, כל חופש

לוי אסף

New member
עזריאל ידידי ../images/Emo60.gif

תשמע עזריאל. מה שבאתי להגיד, זה שכל אחד יעשה מה שיראה לו נכון. אם לי זה נראה נכון, ואני מוכן לעבוד בשביל הדברים במחירים המופקעים, אז אני אקנה, ואם בשביל האח לא, אז שלא יקנה. ולגבי העבודה והציוד- לא אין לאבא שלי חלק בציוד שלי. התרומה שלהם לאופנים מתבטאת בהסעה לאימון שבת, ובהקפצות למצמן מידי פעם. היו חודשים שעבדתי במשרה מלאה בקטיף ( 4K לחודש ), היו ימים שמלצרתי כל יום, ויש חופשים שאני בקיטנה כל החופש. לא התכוונתי להכנס לפוזה... אני פשוט אומר שכל אחד יעשה את החשבון. בשבילי לעבוד כמו חמור בשביל זה, זה שווה. אם בשביל מישהו אחר זה לא שווה, שלא יקנה.. או שיביא מחו''ל אם זול יותר והמחיר בארץ מופקע. זה שהחברה בימנו היא חברה חומרנית שמתעסקת טו מאץ' במראה/ציוד/לבוש וכו' זה ידוע כבר...

aabramovich

New member
עם זה אני יכול להסכים. לגמרי.

ואני מבטיח לך שכשאני ארויח 200 ש"ח בשעה, אני קונה לך ביב. עלי

לוי אסף

New member
נו אז קדימה.. ../images/Emo13.gif

מי מוצא לעזריאל ג'וב?? זה למעט מטרה חשובה

air force 1

New member
התייחסות לאסף ודני

אסף,אני לא חושב שמישהו כאן שופט אותך אם קנית זוג קסיריומים, הרי כולם כאן נטועים די עמוק באותה מחלה.... הנקודה היא שאם עבדת כל כך קשה כפי שציינת כדי לרכוש את הגלגלים האלו, ואתה יודע מה וכמה דרוש כדי לקנותם,איך אתה יכול להגיד שהמחיר שלהם סביר? דני, ההשוואה למרצדס די מטעה. עדיין לא שמעתי מישהו שמכנה את מחיר המרצדס סביר. כולם יודעים שמרצדס היא מכונית יקרה, יש שיקנו יש שלא,אבל כולם תמימי דעים שהמחיר יקר. ופה אנו לא מדברים על פאר יצירה הנדסי ובטיחותי, אלא (ביננו) על מכנס רכיבה..... גם אני רוכב עם אסוס ומאד מרוצה. מכנס איכותי, יושב טוב על הגוף, נראה יפה. להגיד לך שהוא שווה 1300 ש"ח? ...........לא יודע

עומר מה המצב?

מתי רואים אותך? לא תרצה להספיק עוד איזה מעלה עקרבים לפני שנכנסים לחודשים הלוהטים? דבר איתי

אין מחלוקת...

לא השוויתי למרצדס - השתמשתי בדימוי מעולם אחר לצורך המחשה של נקודה מסויימת. גם לא אמרתי שמחיר של מרצדס הוא סביר. אני יכול רק לסכם את הנושא מנקודת מבטי: ,סביר" הוא מושג סובייקטיבי אישי. לי נראה סביר להוציא X ש"ח על מכנס ולך נראה שסביר להוציא רק Y. אני רק יכול להסתפק בכך שאני עושה מאמץ שיהיה איזשהו הגיון במחיר של המוצר (לרבות קשר למחירו במקומות אחרים בארץ ובעולם). המשך שבוע טוב!

odedbc

New member
סביר, או במונח המקביל "הגיוני",הוא

ערך רוחני. רוצה לומר- משתנה עם הרוח. רוצה לומר- ענין אישי לחלוטין. רוצה לומר- ערך בלתי נמדד שתלוי לחלוטין בגבולות הדמיון וכשר השכנוע שלך (את עצמך או את האחרים). מה שסביר ו"הגיוני" עבורי- עלול להיות חסר כל פרופורציה או אפילו מטורף לחלוטין עבור אחרים. ולנושא הספציפי של ביגוד ואביזרי אופניים, הכל תלוי בסדר העדיפויות בחיים ובעובי (או עומק) חשבון הבנק שלך. מרבית הרוכבים ירגישו הבדל משמעותי בין רכיבה עם מכנסי\נעלי התעמלות וחולצת טריקו, לבין נעלי רכיבה, ביב וחולצת לייקרה צבעוניים. חלק קטן מאד, אם בכלל, ירגישו הבדל משמעותי בין סט כנ"ל ב- 1000 ש"ח למשל, לבין לבין סט ב- 3000 ש"ח. כנ"ל לגבי האופניים עצמם. יש הבדל משמעותי בין אופני מדבקה ב- 1000 ש"ח לבין אופניים ב- 5000 ש"ח. יש הבדל זעיר בין אופניים של 5K לאופני 10K והבדל מיקרוסקופי בין אופני 10K לאופני 20K. אז למה קונים אתה שואל? האגו, האגו חביבי. זה יצר הרע שדוחף אותנו לביזבוז כספים קולוסאלי על שטויות. ולבזבז את זמנם של אחרים בויכוחים "אידאולוגיים" סוערים על היתרונות של דורה-אייס לעומת אולטגרה. מסקנה אישית: אם אתה מתחרה, כל גימיק קטן עשוי לדחוף אותך קדימה למקום על הפודיום. אם אתה לא מתחרה, כל גימיק קטן עלול לדחוף אותך קדימה ללסיבוב נוסף של ביזבוזים חסרי תועלת. נ.ב אלו הגיגי בקר כשאינך יכל לרכב ואתה מסתבך בהירהורים פילוסופיים.

אני מבין את זה אחרת

"יקר" ו "זול" הם מונחים המתארים את מחיר המוצר המסוים ביחס למוצרים מקבילים. מרצדס=יקר. "מחיר סביר" מתייחס (לדעתי) לתמורה לכסף. דוגמא: שיפטרים XTR יקרים בהרבה משיפטרים דאור. מחיר סביר לשיפטרים XTR הוא הרבה יותר גבוה ממחיר סביר לשיפטרים דאור. מקוה שהצלחתי להעביר את כונתי.

eyraz

New member
מותג ושיעור קצר בצרכנות

למען האמת למדתי על זה מעט לאחרונה באוניברסיטה. כל הטרמינולוגיה של סביר ויקר היא לא נכונה. בצרכנות מה שקובע מחיר הוא היצע וביקוש. יש ביקוש - מחיר המוצר יעלה. אין ביקוש - ירד. עכשיו בואו נראה.. נניח שיש מפעל ליצור שלדות בטייוואן (או סין או whatever) אותו מפעל מייצר שלדות לשתי חברות. לאחת נקרא X ולשניה Y. X היא חברה מוכרת, "ממותגת" (להגדרת מותג אני אגיע עוד מעט) בעוד ש Y מספקת אופני "מדבקה" כמו שנוהגים לומר פה בפורום. אם נבחן את טכנולוגיית היצור נניח בשלדה פשוטה מאלומיניום, את עלות החומר ועלות כוח העבודה נגיע למסקנה שעלות היצור של שתי השלדות דומה (אם לא זהה). עדיין לשלדה מחברה Y יוצמד תג מחיר מסויים ולשלדה X יוצמד תג מחיר כפול או משולש. למה? הסיבה פשוטה כל כך שזה מדהים איך אנחנו לא מתנערים מהשטות הזאת. הסיבה היא שפשוט יש לשלדה ביקוש אז חברה X מרשה לעצמה להעלות את המחיר. יושבים במטה החברה X אנשי שיווק וניתוח שוק וקובעים האם אפשר להעלות מחירים עוד קצת ועוד קצת והאם קהל הלקוחות יספוג את זה או שמא המותג יסבול מירידה במכירות. לערך "מותג" יש משמעות נוספת. חברה שרוצה לבסס לעצמה תדמית של יוקרה, של איכות חייבת לפנות לאותו פלח שוק שיגדיר אותה ככזה. אחת מהצורות למתג מוצר הוא לצורך העניין מידור של פלחי שוק אחרים. אז נותנים למרצדס תג מחיר גבוה כדי שאנשים "פשוטים" לא יוכלו להרשות לעצמם אותה ולאנשים העשירים תהיה מכונית שבה יוכלו להתהדר. אני לא מבין גדול אבל בואו נניח שאני רוצה שיחשבו עלי שאני מבין, שיש לי כסף ואמצעים ואולי אפילו רוכב טוב שמבין מה הוא קונה אז אני אתהדר לי בחליפת רכיבה באלפי שקלים, ואופניים בעשרות אלפי שקלים. ככה אני אולי אקבל קצת ריספקט מהחבר'ה (לפחות עד שאני אעלה על האופניים וכולם יראו שאין לי כושר בשיט. אה וביב ב1200 נראה לי לא רק יקר אלא פשוט מופרך.. יום טוב

אנחנו מנקודת מבט של אדם יחיד

אתה בכוחות שוק. אין קשר. ברור שבניתוחים שאתה מדבר עליהם אין משמעות ל"סביר", אבל כשאני מוציא את הארנק ומשלם - יש גם יש משמעות לסביר. אתה צודק לחלוטין, אבל פשוט לא מדבר על מה שאנחנו מדברים. והשורה האחרונה שלך מוטטה את כל מה שכתבת, כי פתאום התייחסת לדברים מנקודת המבט שלנו: "מופרך"??? אין דבר כזה. הספק דורש - יש צרכנים שמשלמים - מציאותי לחלוטין.

eyraz

New member
לא ממוטט כלום

תראה כתבתי את השורה האחרונה במליצות משהו אבל זה בכל מקרה לא סותר. זה שלי מוצר נראה יקר ולגמרי מחוץ לטווח המחירים שאני יכול להרשות לעצמי לא מפריך את תיאוריה הצרכנית שפירטתי פה. כל עוד תהיה הצדקה בכל זאת לתימחור כזה של מוצר הוא יחזיק מעמד. אם לא אז היצרן יאלץ לבחור אחת משתיים: להוזיל או לסגור את הבסטה.

forester404

New member
הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם

מוצר רווחי הוא מוצר שמספיק אנשים מוכנים לשלם את המחיר שלו, לא משנה מה המחיר. אם לא היו מספיק אנשים שחושבים שהמחיר שלו הגיוני המחיר היה יורד או שהמוצר היה יורד. יש מספיק אנשים שהעיצוב של אופניים חשוב להם יותר מאיכות הרכיבה, ומספיק אנשים שישלמו על בגדי רכיבה בגלל איך שהם נראים סכומים מגוכחים. רוכבים נופלים באותה מלכודת שיווקית שנופלות בה עקרות בית מזדקנות שרואות פרסומות עם דוגמניות דקיקות ומסוממות בנות 17 וחושבות שאם הם ישלמו כמה מאות שקלים על אותם מכנסיים הנעורים שלהם יחזרו. למה זה אכפת לי ? כי אני מתעניין באופניים, לא באופנה. אני רוצה את המוצרים הכי מכוערים ולא סקסיים שיש, רק שיעשו את העבודה שלהם ויחזיקו הרבה שנים. אבל אני צריך לשלם על הכל הרבה יותר, מהסיבות הלא נכונות.

ORGANICfood

New member
וואלה צודקים אתם

אז מה המסקנה ? אנחנו צריכים להתאגד ולעשות שביתת קניות ?! וואלה יכול להיות רעיון מגניב ....

eyraz

New member
צר לי לאכזב אותך

לא אתה ואפילו לא כל הפורום אם יתאחדו יביאו לשינוי. תרבות הצריכה הזאת שאני מדבר עליה היא אבן הבסיס של החיים הקפיטליסטיים. היה פעם אחד חכם שנקרא מרכס שניבא את מהפכת הפועלים.. טוב הוא מתהפך בקברו ואנחנו עוד נמשיך לשלם זמן רב..

ניר60

New member
שאפו לכולם כולכם

אחל'ה דיון. כמי שנמצא כרגע "בין עבודות" יכולתי לקרוא מנקודת מבט שונה מעט... יקר, סביר...הכל יחסי כמו שערה על הקרחת שלי, אחת לא תשנה! מישהו יכול לדמיין כיצד נתייחס לאותה שערה בודדת בצלחת מרק? שוד ושבר, שומו שמים, קיראו נא למלצר ופצו אותי במחיר הארוחה כולה...... אמרתי הכל יחסי, נכון. כך גם ככל הנראה עובדת היחסיות בנקודת המבט, בהתאם לגיל צעיר שעדיין אינו חושב על העתיד לעומת הורה בוגר שמבין שהוא אינו היחיד החי ממטה לחמו, ובהתאם לרמת ההשתכרות, כשמרויח יותר ממחייתו יקל לו להוציא ממונו, וכשיתקשה בשכרו יחשוב פעמיים לפני כל הוצאה. לא מכיר כאן אף אחד באופן אישי, אך מוריד את הכובע בפניכם על תרבות דיון של "אבירי הדרכים".

ביב ב-1,300 ש"ח זה מחיר סביר.

למה מחיר סביר? כי הכל יחסי. אתה מכיר את הסיפור של הרב והעז? זה אותו דבר,תראה.. תאר לעצמך שהיו רוצים עליו למשל...נניח שבא להם בהתייעצויות בארוחת הבוקר לכתוב אחרי שזרקו מטבע עם מחיר..למשל 2299 ש"ח על הביב הבינוני ועל הכי טוב 2,999 ש"ח למרות שהוא עולה להם המון משהו כמו בערך 10 דולר? אבל לא הם לא כאלה חארות שם במפעל בחוצלארץ,הם היו ממש בסדר איתך וכבר 999 ש"ח יש לך הנחה ביד במזומן במקרה הנמוך ואתה כבר נהנה מרמה גבוהה ביותר ואת הביב אתה יכול ללבוש בעשרים שנה הקרובות ובמחיר סביר - כולה 1,300 ש"ח לביב ואתה עם מותג רציני יכול לחייך ולהזיע בעליות כנגד כל אגורה שהשקעת...ומה הרויחו עליך? כלום,גרושים. 1,300 שקלים נראה לי מחיר סביר הוגן לחלוטין,סחורה טובה מחיר טוב. ת'אמת אני מרוב ביבים ושלל הצבעים המבלבלים וגם אין איך להשתין בנוחיות מעדיף חולצת טריקו עם צווארון וי ב-15 ש"ח משוק הכרמל,האמת היא קצת פחות איכותית ומשאירה לי כמה גרושים לנגב חומוס טוב,אבל אם אתה מוותר על חומוס טוב,לך על ביב איכותי,קנייה משתלמת ומחיר סביר,לא?

למעלה