דילמת "המחיר הסביר"...

דילמת "המחיר הסביר"...

כבר בפתיח אומר שאני מאמין בכלכלה חופשית ובשוק חופשי,וכל אחד שיעשה בכספו ובממונו האישי ככל העולה על רוחו. אך כבר כמה זמן טורד אותי צירוף המילים "מחיר סביר". לפני כמה זמן התפרסם שירשור בנושא מחיר של מכנס ביב (מכנס בלבד) מתוצרת כלשהי. מחיר הביב.....1275 ש"ח (!). מחיר "נאה" לכל הדעות. מיד היו כמה חברים שגרסו שהמחיר סביר. אז פעם אחת ולתמיד אני רוצה להבין למה הכוונה "מחיר סביר". בעולמי הצר יש למחיר 2 אפשרויות בלבד: זול או יקר ומתוכן נגזר משתלם או לא משתלם, אבל מה זה אומר "מחיר סביר"...? מחיר סביר למה? למי? בהשוואה ל? בקנה מידה של מי? מי קובע את קנה המידה? אני בטוח שהביב אכן איכותי ונראה מעולה, אבל המחיר הוא יקר.... יש לי בארון ביב ששווה 750 ש"ח. והוא איכותי. והוא יפה. אבל תמיד אכנה אותו הביב היקר, ולא הביב הסביר... אז אוקיי, בטח תסבירו לי שהמחיר של אותו הביב בחו"ל הוא כמעט דומה ויש הפרש של רק 30 דולר. זאת אומרת....שהפרש המחירים הוא זה שסביר, אבל המחיר רבותיי עדיין יקר. האם לכל תג מחיר אשר ישימו לפנינו ניתן מיד את תג "המחיר הסביר" שלנו? כמעין הכשר,אם כן איפה עובר הגבול? עד להיכן יגיע הרף? לא מזמן בשירשור על גלגלים (בקומונה של יורם אני חושב) התפרסמו זוג גלגלים באלפי דולרים.....ושתי חברי פורום, אחד בן 16 והשני בן 18 גרסו שהמחיר סביר.... אם כן מה זה אומר עלינו כקהילה? מה זה אומר עלינו כצרכנים? אתם יודעים מה, מה זה אומר עלי כהורה לילדים? האם גם אני צריך לתמוך בתחביבים של ילדיי בכל מחיר ותקציב שידרשו? סתם, הגיגים של בוקר, זה מה שקורה כשאני יוצא לרכיבת בדד ב5:30 . בוקר טוב לכולם אשמח לקרוא את דיעותכם

דעת יחיד...

ראשית אסייג את דברי ואומר שאני לא אובייקטיבי מכיוון שבין השאר אני עוסק בממכר של מותגים נוספים בעלי "מחיר סביר"... תמיד עולה השאלה הזו כאשר עוסקים במותגים יקרים ואני תמיד טוען כי הסכום הוא לא החשוב, אלא התמורה לכסף. כלומר אם אתה מרגיש שהמוצר שרכשת ב"מחיר סביר" שווה את הכסף שהוצאת עליו, הרי שזה מספיק לדעתי. אדם אחד יסתפק משיקוליו שלו במכנס פשוט שעלה 100 ש"ח, ואילו אחר יהיה חייב לעצמו (שוב - משיקוליו שלו) מכנס של 1000 ש"ח... מדוע אנשים מוכנים לשלם חצי מליון דולר על דירת 2.5 חדרים בהרצליה פיתוח? הרי הם יכולים בחצי מכך לקנות קוטג' פרטי מפואר במקומות אחרים? למה מרצדס עולה יותר מסובארו? הרי שתיהן עושות את העבודה, לא? אני מבטיח לך אבל, שאחרי שיהיה לך מרצדס - אתה כבר לא תרצה משהו אחר (סתם דוגמה). לגבי המחיר עצמו - אני מסכים שיש לא מעט מוצרים היום שהם יקרים. אין רף. את הרף כל אחד קובע לעצמו. אם היית יכול היום לקנות לך את אופני החלומות שלך האם לא היית עושה כן? הרי לרכוב אתה יודע, וכנראה שלא האופניים יעשו את ההבדל... השורה התחתונה היא שהיום אנשים יותר מעריכים איכות וכבר יודעים להבין את ההבדל בין מוצר שעולה 100 ש"ח למוצר שעולה 1000 ש"ח. ולפעמים אנשים מוכנים לשלם גם יותר בשביל משהו מיוחד/יוקרתי/ממותג - הם קובעים לעצמם את הרף שלהם. שיהיה לנו יום נפלא - ד"ש לאחותך...

היי דני

כל מילה שלך בסלע..... ולמען הסר ספק אני שייך לפלח הצרכנים הכפייתי בכל הקשור לאופניים. כשאני עולה על הכביש עולים איתי 17000 ש"ח במחיר כולל...יש לי ביבים מותגיים בארון ואני אוהב ויודע להעריך איכות, אבל..... שלא יגידו לי שהמחיר סביר (!) המחיר י ק ר !!! לא שאני לא מוכן לשלם אותו, אבל לקרוא לו סביר.....מי אמר? עדיין רוכב על הקוליסים שהשארת במעלה עקרבים יום טוב

לוי אסף

New member
מעלה העקרבים ../images/Emo99.gif

רק חודש לא התראנו. כמה יפה אתה

ItsikH

Member
רוכב רציני לא יקנה מכנס ב-1000 מפני שרוכב רציני עושה הרבה קילומטראז', ולכן יחסוך בסעיפי הבלאי. כשרוכבים 500 ק"מ בשבוע, מחליפים מכנסיים לעתים קרובות, הוצאה של 1000 ש"ח למכנסיים בכל פעם היא בלתי נסבלת, לכל היותר כזוג ל"ארועים מיוחדים". באותה מידה הוא יקנה צמיגי אימון זולים בד"כ וצמיגים איכותיים לתחרויות בלבד.

לוי אסף

New member
שמע איציק...

אולי יש סיכוי שלמכנס של ה- 1000 שקל יש פד איכותי יותר? והוא יחזיק ליותר זמן? אני בכל אופן משתמש ב-BIBים של נליני בעיקר- 300 שקל + - להשקיע 1000 שקל בביב נראה לי מטורף והזוי ( ויכול להיות שלאחרים לא וזה בסדר! )

ItsikH

Member
למכנס יש תוחלת חיים די קבועה יש כל מיני גורמים, חלקם אישיים, אבל לא נראה לי סביר שביב ב-1000 שקל יחזיק משמעותית יותר מביב איכותי ב-300. הרי זה לא בדיוק טייטס משוק הכרמל, מה שאתה לובש../images/Emo6.gif. ושכחת שאותו רוכב צריך מכנס נקי כל יום... ולא רק פעם בשבוע.

aabramovich

New member
שכר שעה שלי = סביר. יותר = יקר

כן, גם שילדת טיטניום במחיר שעתיים עבודה יחשב אצלי ליקר. אח"כ אפשר לדון בלוגיקה של השקעה כספית כזו... ולהצדיק או לא. פחות משעת עבודה = זול. אני חושב שבסופו של דבר מדובר על תחושות בטן. אני מנסה להעריך את התמורה של המוצר. את התמורה למוצרים דומים וזולים/יקרים יותר. והאם זה שווה לי. נגיד גם אם תוכיח לי שביב של אסוס ב 1200 ש"ח ישדרג את חוית הרכיבה שלי באלפי מונים, לא ירדם לי כלום לנצח, ואני ארגיש כאילו אני יושב בכורסה של ד"ר גם עם מסאג'ים- זה יקר. למה? קודם כל זה יותר משעת עבודה שלי. שנית, אני רוכב בין פעם לשלוש בשבוע. זמן מצטבר של 5-6 שעות בשבוע. עם כל הכבוד לי, 1200 ש"ח - זה האמאמאמאמאמא של היקר, ואין לביב הזה שום תמורה יותר מאשר טייץ של אדידס שקניתי ב 200 ש"ח, טייץ של פריימלוור שקניתי ב 300 או ביב של נליני שקניתי ב 370 ש"ח (באמשלי לא היתי צריך. לא מרגיש שום יתרון). אם לסבך את החישוב (לצורך הסיבוך) אז 1200 ש"ח ביב, מספר שעות הרכיבה שלי כל חודש (נגיד - 20) זה יוצא בערך 60 ש"ח לשעה. נראה לי יקר מאוד. מאוד מאוד. ואת זה אני אומר בתור טייקון הייטק שמרוויח 100000 ש"ח לשעה. לפחות. אז שורה תחתונה... תחושות בטן. יש כאלו שהבטן שלהן מלא גזים. ולכן לא מקבלים תחושה רעה מלהוציא 1200 ש"ח על ביב... או שהם רוכבים 50 שעות בשבוע וממש מרגישים את ההבדל... או שזה ממש קרוב לשעת עבודה שלהם...
עזריאל

לוי אסף

New member
אם כבר הזכרת את שמי...

אני חושב שכל חד יכול לקנות ולרכוב מה שנראה לו, אם זה נראה לך יקר מידי אל תקנה. אני חושב שאין לך שום זכות לשפוט אותי, אותם אופנים שאני רוכב עליהם ואותם בגדים נקנו בשעות רבות רבות של עבודה בפרדסים, מטעים, בייבי סיטרים, מסעדות, גני אירועים, וקיטנות... המון שעות עם שכר של 20 שקל לשעה ולא מעל 200 כמו שרובכם מרוויחים כאן, ואם אחרי הכל עדיין אני מעדיף " לבזבז " את הכסף שלי על זה.. האם זאת לא זכותי?? אם גלגלי סריום זה מה שעושה לי טוב? לא עדיף שאני אוציא את הכסף שלי על זה מאשר על ישיבה סטמית בבתי קפה ( מה שרוב בני הנוער עושים ), או על סיגריות/אלכוהול?? אם זה נראה לך טירוף על תעשה את זה. אגב לפני שאתה נהיה הורה... |הדגש שני ילדים ולא שתי. בהצלחה אסף

אסף ידידי

אם נפגעת אני מתנצל הכוונה לא היתה לפגוע אלא להעלות טיעון, ובפתיח של דברי הדגשתי שכל אחד יעשה כראות עיניו בכספו שלו מה שהוא רוצה ואני לא מטיף לאף אחד. אגב אני כבר הורה... לשניים

aabramovich

New member
ידידי, 1- תנשום עמוק. 2 - אף אחד לא

הזכיר את שמך במפורש. ככה שלא נזרק רפש. 3. אתה רוצה להתחיל עם דיקדוק ולשון? ואישית - אני לא קונה את ה "המון שעות עם שכר של 20 שקל לשעה ולא מעל 200 כמו שרובכם מרוויחים כאן". גם בשל הרישא וגם בשל הסיפא. לפי חישוב מהיר שלי, הציוד אותו אתה מכרת לאחרונה עלה למעלה מ 20K... זה אומר (בערך) 2000 שעות של 20 ש"ח... שזה בערך (נגיד נטו) 10 חודשים במשרה מלאה בלי לבזבז שקל אחד... אז תקרא לי פסימי... אני חושב של"אבא" יש כמה גרושים בקניות שלך. לא שזה לא בסדר. מצידי שאבא שלך יממן לך ההההכככללל גם ב 100000 ש"ח, ביום. רק אל תכנס לי לפוזה של הילד הקטן שתופר נייקי בזמנו הפנוי. ועלייך, אחשלבאסו לא אמר כלום. הוא תהה על החברה בימינו. אני תוהה גם.
עזריאל
עזריאל

aabramovich

New member
אחשילו - 200 שעות בחודש זה משרה

מלאה + קצת אז זה בערך 4000 ש"ח ברוטו בחודש. אז זה דורש בערך... 5 חודשים. בזה אתה צודק... אסור לעשות 10 דברים יחד (לחשוב, לנשום, לנשוף, לדבר... הגעתי ל10?) ועדיין אני עומד מאחורי מה שאמרתי... כי משום מה... אני קצת בספק שתלמידנו המעולה עבד 200 שעות בחודש. באותה מידה של 3000 ק"מ בחודש... (לא על טריינר)
עזריאל

Infin1ty

New member
זה לא ברוטו זה נטו

הוא עדיין מתחת לגיל 18. אין לו קיזוזים למיניהם עד כמה שאני יודע. ומה אכפת לך כמה הוא מרוויח, זה כל כך "ישראלי" מצדך להתעסק בחשבונם של אנשים אחרים... כל אחד יעשה בכסף שלו מה שהוא רוצה, בטוח הוא עבד בשבילו קשה. גם אם הוא עובד בהייטק ומרוויח 200 ש"ח לשעה, לפני זה הוא עבד קשה (תואר וכו'...) כל כך קל לדבר...

Infin1ty

New member
בנוסף

אין לי ולך מושג כמה באמת הוא שילם על הדברים שהוא מוכר, אתה ישר קובע כמה הדברים עלו לו.. בנוסף, שכחת שהוא מכר את אופני השטח שלו? וגם אתה לא יודע כמה זמן הוא חוסך, אולי זה חיסכון גדול? וכמו שאמרתי, זה כל כך ישראלי להכנס לחשבון בנק של מישהו...

aabramovich

New member
אינפי ידידי

בישראל כולם חייבים בתשלום מיסים. ביטוח לאומי, מס בריאות ומס הכנסה. ישנם חריגים שמקבלים פטור או הנחה במס הכנסה. לגבי אסף - אני נכנסתי בדלת פתוחה. אותי הרגיז ה"אני תופר נעלי נייקי בויטנאם". אסף ואני סגרנו את העניין. תראה למטה. אני הבנתי אותו. הוא הבין אותי. אתה לא ישראלי? כי אני מבין שאתה לא נכנס לחשבון בנק של אף אחד.... שורה תחתונה - אמרתי 10000 פעם. שכ"א יבזבז את כספו בדרך שהוא רואה לנכון. מצידי על חשבון האוכל שלו ושל ילדיו. זו בעיה שלו. אלא אם זה הכסף שלי. מצידי שתקנה רק ביבים של אסוס. רק אופני קארבון. שבזמן רכיבה השווי שלך יהיה 200 מליון ש"ח מצידי. לא אתה אישית. אלא כ"א. אלא אם - אני מימנתי. יודע מה? אני מאחל לך שתוכל להיות בשווי של 1000 מניות של טבע עם כל הציוד שלך... בכל רגע נתון.
עזריאל

Infin1ty

New member
שאני עבדתי והייתי מתחת לגיל 18

לא הורידו לי שום מיסים, שום ביטוח לאומי ושאר דברים אחרים. עכשיו שאני עובד ואני מעל גיל 18 אני רואה שזה יורד.

aabramovich

New member
טוב. יתכן שאני טועה.

יתכן. בזמני זה לא היה כך
תמיד דופקים את הזקנים. או שהזיכרון שלי נחלש. שוב פעם דופקים את הזקנים.

למעלה