דילמות מוסריות בתנ"ך

דילמות מוסריות בתנ"ך

היי, ערב טוב .. אז ככה : אני לומדת בקורס מעניין בהחלט ששמו : דילמות מוסריות בתנ"ך .. ואני צריכה להגיש עבודה לגביי דילמה מוסרית בתנ"ך .. ואין לי ממש בראש רעיונות .. לדוגמא , המהלך הקורס למדתי למשל על סיפור עקידת יצחק ועל הבעיות המוסריות שנובעות מסיפור זה כגון : למה לאל היודע כול יש צורך בלנסות את אברהם בניסיון שכזה? מדוע אברהם מסכים לעקוד את בנו ? וכו' וכו' .. יש לכם רעיונות לדילמות דומות בתנ"ך ? תודה מראש

נשמע נושא מעניין

אני סוקר ככה בראשי את סיפורי התנך מהחל ועד כלה (סחטיין על היומרה) ולא מצליח לזכור הצגה מפורשת של דילמה מוסרית בתנ"ך. כשאברהם נדרש להעלות את יצחק לעולה, הוא פשוט מציית. לא מוצגת שום התלבטות, שום דילמה. (ד"ר ישראל אלדד כתב פעם על הפסוק "וישכם אברהם בבוקר" - "כיצד הוא הצליח לישון בכלל?"). לגבי השמדת סדום מוזכר דיאלוג בין אברהם לאלהים לגבי הצדקת ההשמדה אבל זו אינה דילמה. לגבי מכירת יוסף כנ"ל, ויכוח,לא דילמה וכן הלאה וכן הלאה. התמונה של אדם מתחבט בינו לבין עצמו כיצד לנהוג (שזו דילמה, להבדיל מתהייה סתם לגבי טיבו של עולם ("מדוע דרך רשעים צלחה...") שזו אינה דילמה) אינה מופיעה בתנ"ך עד כמה שזיכרוני אינו בוגד בי. האם יתכן שמחברי התנ"ך, בהליך ספרותי עקבי, "מעבירים" את הדילמה אל הקורא? (סוג של שימוש בתורת הפערים). או שהם מבקשים להעביר מסר חד: חשוב רק מה שהכרעת בסופו של דבר, המעשה. להתלבטות הפנימית אין חשיבות.

בדיחה גסה ראש כנופית בוגדים ועריקים בדילמה

קצת קשה להאמין שמורה או מפתחת תוכניות לימוד לא יודעת את העובדות הכתובות דוד באותה תקופה הוא חלק אינטגרלי מהצבא הפלשתי (הנלחם בבני עמו ) לפני כן עסק למחיתו בשוד גזל רצח וסחיטת דמי חסות בבואו לצקלג עיר פלשתית ובסיס היציאה שלו למעשי השוד והרצח נגלה לו שנשדד בעצמו באיזה דילמה התלבט לדעתך

ומהי הדילמה ?

ס``ה מדובר בחוסר ביטחון עצמי בהיותם מתי מספר לעומת העמלקים.

דילמה היא

דילמה היא התלבטות מוסרית החסרה לקרימינלים מעבר לכך אתה טועה בעובדות דוד עמד בראש גדוד המונה 600 לוחמים שהיו חלק אינטגרלי מהצבא הפלשתי (חמושים ומצוידים בהתאם) 600 מרי נפש מנוסים מאוד בפשיטות שוד ורצח לעמתו העמלקים שפשטו על צקלג היו עמוסים שלל נשים וילדים ולפי הכתוב נמלטו מהם 400 איש ולא הוזכר מספר ההרוגים לכן המצב שאתה מנחש (מתי מספר) הוא דימיוני לחלוטין

האוסיף עוד להלחם עם בנימין אחי ?

אם אחדל ? אי שם בשופטים במלחמת פילגש בגבעה

eyalnadav

New member
כמה רעיונות לדילמות מוסריות

האם יואב היה צריך להרוג את אבשלום או לשמוע לדוד המלך שהיה אביו לא להורגו? האם מותר לעם הארץ להרוג מלך רוצח וחוטא כמו מספר מלכים שמוזכרים בנביאים ? האם ליעקב היה מותר לעשות את ענין המקלות על הצאן כדי שילדו כפי תנאו ויפסיד את לבן?

בסג

New member
אדרבה ואדרבה

למ ה כ ל מי לה שא תה כו תב מפו צלת לש תי מיל ים?

מה נעשה לנותרים לנשים ?

``ואנחנו נשבענו ביהוה לבלתי תת להם מבנותינו לנשים`` ואם ניחמו על המלחמה, מדוע בצעו עוד רצח עם נוסף? ובמה אשמות בנות יבש גלעד הנרצחות שאינן אמורות להלחם? ואם נשבעו ``ארור נותן אישה לבנימין`` כיצד הותר בסוף שבט בנימין לבוא בקהל ?

שיבולית

New member
אברהם שרה רעב

האם על אברהם להכריז על שרה כאחותו לפרעה ולאבימלך ולסכן אותה, או לשמר עליה תוך כדי סכנה לחייו? (דיון מעניין רש"י, רמב"ן וכו') חטא העגל - האם על משה רבינו ללכת בשיטתו - יקוב הדין את ההר ולהתחיל עם חדש, או לבקש רחמים וכפרה על העם? בהצלחה

למעלה