דילמה

KINGAR

New member
../images/Emo45.gif

גם אני במחשבה שניה חושב כך.(תפסת מרובה לא תפסת) את בעצמך אמרת שאת מקווה לשפר את ממוצע הבגרות בנקודה (אין כל ודאות בכך, את יכולה ללמוד בשבוע זה רק לבגרויות ולא לשפר כלל). לעומת זאת את מפסידה שלושה מפגשים בקורס שגם כך בנוי בצורה יותר אינטנסיבית מהרגיל (נפתח במיוחד לנבחני בגרות מתמטיקה), ויש סכנה בסבירות די גדולה שהפסד שעורים אלו יפגע בך בהרבה יותר מ-12 נקודות פסיכומטרי. אני מציע כן לתת קצת קרדיט למכון בו את לומדת בעובדה שהפסד שבוע זה יפגע בך קשות.את יכולה למצוא את עצמך כל הקורס רודפת אחרי הזנב של עצמך ומנסה להשלים פערים (אני קצת מסייג זאת תלוי מה מצבך באוצר מילים בעברית ואנגלית) הקורס הרגיל הוא די עמוס במטלות ושיעורי בית,קורס אינטנסיבי יהיה עמוס רצח. לא ההיתי רוצה להכנס לנעליך אני חושב שאם אוצר המילים שלך בעברית ואנגלית גבוה(לאור העובדה שכבר עשית פסיכומטרי) תשתדלי להגיע למפגשים ואת מטלות הבית תדחי לעשייה במהלך הקורס. נ.ב לא אמרת כמה קיבלת בפסיכומטרי ולכמה את שואפת להגיע כעת.

ציונים

קיבלתי 681 ואני דואפתלהגיע כעת מעל 720. 740-750 יהיה אידיאלי. למפגש הראשון אני אשתדל להגיע אבל את המפגש השני אני אהיה חייבת להפסיד משום שהוא נופל על בחינת הבגרות עצמה..

אני יכולה לנסות

להגיע ביום שיש לכיתה בת"א אבל זה "סרט" לא קטן - אני סקפטית אם אני אצליח להגיע בזמן. השיעור הראשון הוא עוד יותר בעייתי כי הוא גוזל לי זמן קריטי מהלימוד בתנ"ך, אבל כנראה שאין לי ברירה... אני ממש מקווה שהוא יהיה שווה את כל הבלאגן והוא באמת כזה "קריטי".

לפסיכומטרי יש חשיבות מכרעת

מן הסתם, כי הוא תופס נפח גדול מאוד מהסכם. אני לא משפרת בגרויות ופסיכומטרי במקביל אלא הבגרויות גוזלות אך ורק את השבוע הראשון בקורס ומשם אני פנויה רק לפסיכומטרי. ניכר שאתה מכיר את הקורס - אני מפסידה כנראה את השיעור השני ושבוע של אי ביצוע מטלות הקורס. האם זה באמת להפסיד נקודות בבטחה? האם זה כזה גורלי לטעמך ששווה לוותר על הסיכוי לשפר את תעודת הבגרות?

אני עוד לא עשיתי קורס פסיכומטרי

אבל אם את עושה בפעם הרביעית (עשית פעם קורס?) אז אני לא חושבת ששבוע יהיה כזה גורלי.. את כבר יודעת הרבה דברים שאנשים שניגשים בפעם ה1 לא יודעים- איך להתמודד עם השאלות, איך לשמור על ריכוז, לדעת את כל הנושאים וכו' כמו שאמרו- תנסי לראות אם יש ימים אחרים שאת יכולה לבוא להשלים או אפילו לקבל לו"ז מדויק של מה הם עשו כדי שתשבי על זה בבית. ברור שעדיף לא להפסיד אבל מצד שני זאת בחינה מול קורס. הקורסים נראה לי בד"כ בנוים לאנשים שרואים ועושים את הבחינה בפעם ה1 ואין להם מושג מהחיים.

d a v e1

New member
מצטרף לדעת אחרים

1. קשה ללמוד בו זמנית לכל כך הרבה מקצועות: מתמטיקה, תנ"ך, היסטוריה א'. על זה בלבד מגיע לכך כל הכבוד. 2. אם לא תשקיעי את מעט הזמן שיש לך לבגרויות הללו, באמת לא תצליחי בהן. 3. עבור מי שעשתה 3 פסיכומטרי, שבוע ראשון (וגם אחרון) בקורס, לא יעשו את ההבדל. 4. את עושה רושם כאחת יש לה משמעת לימוד ושתעשה הכל להשלים את הפערים. לכן, א. סיימי את כל הבגרויות, מבלי לבזבז זמן על הפסיכומטרי. ב. החל מה-5.2 תני כל מה שיש לך לפסיכומטרי. דעה אישית, אמנם איני מכיר את הקורס של יואל גבע לעומקו, אך מהמעט שראיתי אצל חברים, הוא לא שונה בהרבה מקורסים בבתי ספר אחרים. גם אם נצא מהנחה (מבוססת או לא מבוססת) שהקורס הנ"ל מכין בצורה הטובה ביותר, בסופו של דבר ההצלחה במבחן היא לפחות 90% בזכותך והשאר לבית הספר (וזה קרדיט גדול מאוד לבית הספר, לתת לו 10% בהצלחה). עבור מי שעשתה 3 פסיכומטרי ויש לה ציון 681, אין לקורס הרבה מה לחדש, אלא בעיקר בשינוי הגישה לשאלות במבחן. בהנחה שהקורס המדובר אכן מראה גישה חדשה ומדהימה לפתרון שאלות, הרי שניתן להבין אותה גם בשבוע השני. החומר הוא אותו חומר, המתמיטקה לא תשתנה וכן גם לא ישתנו השאלות במבחן. בכל מקרה, הרבה בהצלחה, את הולכת לקראת משימה קשה ביותר

תודה רבה!

אז אני מבינה שלדעתך אני יכולה להרשות לעצמי לוותר על השיעור הראשון..

תודה רבה!

אז אני מבינה שלדעתך אני יכולה להרשות לעצמי לוותר על השיעור הראשון..

olgazi

New member
../images/Emo45.gifגם לדעתי

תסיימי קודם עם הבגרויות ורק אז תתחילי עם הפסיכומטרי. ובהצלחה!

d a v e1

New member
אם הייתי במקומך

לא הייתי מגיע לשיעורים עד שייגמרו מבחני הבגרות. זה לא פסיכומטרי ראשון שלך. את יודעת במה מדובר. בנוסף לכך, כיוון שאת בכל מקרה בקשר עם מורי יואל גבע, דברי עם המדריך המיועד שלך לקורס והסבירי לו את החלטתך. אני סמוך ובטוח שהוא יעזור לכך להשלים את הפער (שלדעתי כמעט ולא יהיה קיים), ראשית, מפני שאת משלמת כל כך הרבה כסף לקורס, אז מגיע לך שישלימו לך את הנושאים. שנית, רוב מדריכי הפסיכומטרי שאני מכיר הם אנשים טובים שמוכנים לעזור ולסייע לתלמידיהם להצליח. שיהיה לך בהצלחה

דיברתי עם המדריך על זה

הוא אמר ששיעור ראשון הוא בחיים לא יצליח להשלים לי, משום שיש משהו בדינמיקה של השיעור הראשון שאי אפשר ליצר באחד על אחד והיא הכרחית לתכנים של אותו שיעור. מבחינתו כל 5 השיעורים הראשונים הם קריטיים והוא אף טען שאנשים שלא מגיעים לשיעור הראשון לא מורשים להשתתף בשאר הקורס ועל כך הופניתי למנהל כדי לקבל את אישורו. המדריך אמר שהרע במיעוטו יהיה אם אני אגיע לשיעור הראשון ולא לשני, אבל בכל מקרה לא לוותר על הראשון. המריך אגב הוא גם זה שטבע את מושג הנזק הבלתי הפיך שיגרם לי... אז לצערי אני לא יודעת עד כמה אני יכולה להשען על המדריך שיסייע לי כי הוא מלכתחילה לא לטובתי בעניין ונראה לו הגיוני שאני פשוט אזרוק את הבגרויות - הוא לא מתאמץ לחשוב איתי על פתרון שיאפשר לי לשלב בין השניים.

d a v e1

New member
לא נשמע לי הגיוני שמדריך יגיד דברים

כאלו. נסי לדבר איתו פעם נוספת. אלא שהפעם תודיעי לו שאת החלטית במה שאת רוצה, ושברור לך שזה לא אידאלי מבחינת הקורס הפסיכומטרי, אך יש לך גם בגרויות. אני מכיר לא מעט מדריכים, ומעולם לא שמעתי יוהרה כזו מפיהם - "נזק בלתי הפיך". לכן אני באמת מתקשה להאמין שהוא לא יבין אותך ולא ינסה לעזור לך. הרי שציינת שגם מורי הבגרות בבית הספר הזה עוזרים לך, ואין כל סיבה שמדריכי הפסיכומטרי לא ילכו לקראתך. אם בכל זאת לא יהיה עם מי לדבר, אז תבקשי מדריך אחר. אנימקווה שפעם הנוספת שתדברי איתו - תופתעי לטובה. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

אני אגיע לשיעור הראשון בכל מקרה

ואני גם אנסה לדבר איתו - משום מה די קשה להשיג את המדריך וגם כשהוא אמר שהוא יחזור אלי, זה לא קרה. הלוואי שיכולתי לבקש מדריך אחר - אבל זה הקורס היחידי שנפתח בסניף בו אני לומדת. אני ממש מקווה שהוא יפתיע אותי לטובה בהמשך.. תודה רבה!

למעלה