דילמה

דילמה

ב- 30/1 מתחיל קורס פסיכומטרי אפריל המותאם לבגרות ביואל גבע שאורכו יהיה חודשיים עד מועד הבחינה בסוף מרץ. ב-29/1 אני ניגשת לבגרות 5 יחידות במתמטיקה ולאחר מכן ב- 1/2 יש לי בגרות בתנ"ך וב- 5/2 יש לי בגרות בהיסטוריה א'. מאחר והבגרויות מאוד צמודות, הסיכוי הטוב ביותר שלי להצליח בהן הוא להפסיד את השבוע הראשון של קורס הפסיכומטרי. זהו הפסיכומטרי ה- 4 שאני עומדת לגשת ופעם ראשונה בקורס של יואל גבע. המדריך סבור שאם אני מפסידה את השבוע הראשון יגרם לי נזק בלתי הפיך כמו כן מנהל הסניף אמר שחבל לי על המאמצים ושווה לי להתרכז בקורס מתחילתו ועד סופו מאשר ללכת על סיכוי (קלוש לפי דעתו) לקבל 95 בהיסטוריה א' ובתנ"ך (בהתחשב בזה שיש לי בדיוק יומיים ללמוד) ולשפר את הממוצע שלי בנקודה. כמו כן הוא גם אמר שלהפסיד את השבוע הראשון יכול לעלות לי במס' נקודות לא מועט בפסיכומטרי. אני רוצה להתקבל לרפואה וכל נקודה בממוצע הבגרויות יכולה להכריע את הכף לכאן או לכאן. האם מה שהם סוברים אכן נכון? האם להפסיד את השבוע הראשון, במיוחד לאור העובדה שאני מכירה טוב את הבחינה הפסיכומטרית, הוא הפסד כל כך קריטי שבעקבותיו שווה לי לוותר על הסיכוי להעלות את הממוצע? למי שיש תובנות בעניין ומכיר את הקורס בגבע, אשמח לקרוא את דעתו..

Kayben

New member
קישקוש, לא פחות.

תעשי את הבגרויות בשקט - אין לך שום בעיה להשלים שבוע של פסיכומטרי - בטח ובטח אם זאת פעם רביעית שלך. הם בטח סתם לא רוצים שתפסידי את הסימולציית פתיחה. וכל החלוקת חומר. בדר"כ במפגש הראשון לומדים פחות מאשר מפגש רגיל. לא למדתי ביואל גבע, אבל ככה זה בדר"כ בכל הקורסים בכל המכונים. גישה כזאת שכל שנייה בקורס קריטית, הם ואפסם עוד, כמו שאומרים - והקורס הוא זה שקובע את הציון ולא את עצמך... מעידה משהו על האיש מולו את עומדת, לדעתי. ביטויים כמו: "נזק בלתי הפיך" פחחחחחחחח מה זה פגיעה גופנית?! "חבל על המאמצים שלך", "סיכוי קלוש"... בקיצור - דחייה וגועל מתעוררים בי. ועוד הוסיף, שאנשים שידם בדבר, ויש להם אינטרס או צד בעיניין יש לסייג את דבריהם מראש. מה חשבת שמישהו בתפקיד "מנהל הסניף" יאמר לך? "תקשיבי, זה בקטנה, מה זה שני שיעורים... אפשר להשלים צ'יק צ'ק" אם הוא היה גבר גבר, כמו שאומרים - הוא היה אומר לך שהוא ידבר עם המדריך - ויסדר לך שתוכלי להשלים את החומר בקלות ובצורה נוחה. ואפילו יקדים לתת לך את הנ"ל לפני השיעורים. בקיצור, שאין בעיה בכלל. זה נראה לי כל כך טריוויאלי וברור, שכבר עולות לי מחשבות שזו כבר דרך מתוחכת לגרום למגיבים להשמיץ מכון...

a1b2c3333

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

וכל מילה נוספת מיותרת......

זה אכן טרוויאלי וברור

אך לא במוסד שאני לומדת בו לצערי. לא ציפיתי שכך יהיה היחס ועוד באצטלה של - "לטובתי". אני אמשיך עם תוכניותי כרגיל, אני מקווה שאכן אני אתגבר על הפער. תודה על תגובתך!

KINGAR

New member
חסרים קצת נתונים

כל נקודה בממוצע המשוקלל של הבגרות שוות ערך לבערך 12 נקודות פסיכומטרי. עכשיו יש לבדוק מהו השיפור המקסימלי שאת יכולה להשיג בבגרות לדוגמא אם יש לך 90 בתנך אז עם 100 בתנך את מעלה את הממוצע המשוקלל בפחות מנקודה. בכל אופן על פניו ניכר שאת צריכה להשקיע בשבוע הראשון בבגרות (גם אותם את עושה בגבע?), ואחר כך להשלים פערים בפסיכומטרי. עוד אופציה ,את יכולה להגיע לשיעור ולא לעשות את מטלות הבית.

לפי בדיקה שערכתי

השיפור המקסימלי - זאת בהנחה שאני אכן מקבלת בשתי הבגרויות הנ"ל 95, הוא נקודה לממוצע. כרגע הממוצע שלי עומד על 106.3 והשיפור יעלה אותו ל- 107.3. את הבגרויות אני עושה לבד אבל אני כן מקבלת סיוע ממורים בגבע - ועל כך אני כן רוצה לתת להם את הקרדיט. חשבתי כן להגיע לשיעור הראשון לפחות כדי שאני לא אהיה "אאוט" לגמרי, העניין הוא שזה ישרוף לי זמן יקר - נסיעה לגבע לוקחת לי שעה ורבע לכל כיוון מאחר ואני לא גרה קרוב - ושוב יש לי בדיוק יומיים ללמוד לבגרות בתנ"ך. בקיצור, שבוע הבא הולך להיות מאוד מאוד קשה.

a p p l e m a n

New member
העניין יותר עמוק. הם לא יכולים לומר

הם לא יכולים לומר לך שאת יכולה לפספס שבוע כזה או אחר. כי בעצם יש להם איזשהיא אחריות למוצר שהם מוציאים. אז ברור שהם מצידם יגידו שכל שבוע שתלמדי יקבע לך את החיים. כי זה מכון. ולכאורה אם הם יגידו לך זה בסדר. את יכולה לפספס את השבוע הראשון. ואחרי זה לא תצליחי במבחן תוכלי לבוא אליהם בתלונות. לכן בשביל הכסת"ח שלהם הם חייבים לומר לך שאסור לך להפסיד דקה. כי זה האחריות על המוצר שאת רוכשת כביכול. בקיצור, את צריכה לעשות את השיקולים שלך. ולהתייעץ עם אנשים מקצוע שהם לא צד בדבר. לעניות דעתי, זה לא נשמע כזה גורלי כמו שהם מתארים לך. KINGAR 12 נקודות בפסיכו זה תלוי לפי איזה חישוב אתה הולך. אל תשכח בירושלים זה 70 פסיכו ו30 בגרויות.

Kayben

New member
אני חוזר בי מעט

מבלי משים לב, חשבתי שאת כבר למדת לבחינות הנ"ל ואת רק צריכה לגשת ולהתכונן לפני - ולא ללמוד לגמרי הכל מחדש ביומיים. לפי הידע האישי שלי, מבגרות שמורכבת מ-24 יח'... 30 נק' שיפור (בסך הכללי של הנקודות) = 1 נק' לממוצע ואפילו יותר נק' בשביל בגרות בעלת יותר יח' לימוד. כלומר בשביל מקצועות של תנ"ך-היסטוריה בעלי 2 יח' לימוד - כל 15 נק' בציון זה שיפור של בערך 1 נקודה. ציון 80 בערך בשני המקצועות... לדעתי ציון באמת גבולי לטובת שיפור בטח תחת מגבלת הזמן שתיארת. למרות כל הנ"ל, בהתחשב שאת רוצה רפואה - וזה באמת מצריך מיקסום של כל הבגרויות והפסיכומטרי - כל ההתבטאויות של אותו אחד, לא היו לעיניין. גם אם לדעתו הסיכוי לשפר הוא קטן/קלוש.

תנ"ך והיסטוריה אצלי

הם ברמה של 5 יחידות לימוד. כרגע יש לי 85 בהיסטוריה 5 יח' ו- 86 בתנ"ך 5 יח'. בכדי לשפר אותם עלי לקבל בבגרויות הקרובות 95 בהיסטוריה א' - מה שיעלה את הציון בהיסטוריה ח יח' ל-88 ובתנ"ך 2 יח' 95 - מה שיעלה את הציון בתנ"ך 5 יח' ל- 90. כל זאת נותנים לי שיפור של נקודה בממוצע. בהתחשב בזמן המועט שיש לי ללמוד והציון המאוד גבוה שאני נדרשת על מנת לשפר, באה הערכת הסיכוי של אותו מנהל. הוא טוען ואולי בצדק שהעלות גוברת על התועלת במיוחד כאשר מדובר על השבוע הראשון בקורס פסיכומטרי. מכאן גם מגיעה הדילמה שלי.. שמה שהוסיף לה הוא הקריטיות (לטענת הנוגעים בדבר) של אותם 2 שיעורי פסיכומטרי שאני מחמיצה ומטלות שאני כנראה לא אעשה.

Kayben

New member
תלוי בך בקיצור

אם את מאמינה שאת מסוגלת לשפר? כנראה אם את מדברת על זה בכזה נונשלנטיות להעלות ב 5 נק' כל מקצוע - אז כנראה התשובה די ברורה מה את צריכה לעשות. אני חייב להסכים לדעת המורה מבלי להכיר אותך, שזה נשמע לי קשה מאוד לשפר ציונים גבוהים ומכובדים כאלה. שוב, לאור המטרה להתקבל לרפואה, אז כנראה זה מה שאת צריכה לעשות. אין ספק שאין לך מה לחשוש מהפסד של שיעוריים מהפסיכומטרי - זה אפילו לא שיקול לדעתי. אלא אם את חושבת שאפשרי לשפר או לא. אם כן, תגשי. ואם לא - אז לא. בלי שום קשר לפסיכומטרי.

מעניין

שאתה מפרש נימה נונשלנטית מההודעה שלי כי לא כך הדבר. אני חושבת לגשת לא מתוך ידיעה כי השיפור הזה" קטן עלי" אלא בשל הסיכוי שאני כן אצליח להגיע ליעד - עדיף לנסות ולהתאכזב מאשר לא לנסות כלל.. מה שכן התגובות בכלל ושלך בפרט עזרו לי לשים את שבוע הפסיכומטרי הזה במקומו מבחינת ה"קריטיות" שלו ועל כך אני מודה לכם.

Kayben

New member
הציון הגבוה קובע?

אם הציון הגבוה ולא האחרון הוא הקובע: אז באמת אין לך מה להפסיד. תנ"ך אני עוד יכול להבין, אבל ללמוד כל כך הרבה היסטוריה בזמן כל כך קצר. מבחן של שפוך ככל יכולתך ויש הרבה מה לזכור. אני חושב שזאת הבגרות שהיה לי הכי קשה ללמוד אליה. או במילים אחרות, הכי סבל :)

כן

ומדובר על היסטוריה א' - היא בגרות בהיקף מאוד קטן- גם המשקל שלה הוא 40% בהתאם. לגביה אני פחות דואגת כי יש לי 4 ימים ללמוד. אבל כן, אני יכולה להזדהות עם הסבל

איתיובי

New member
בושה וחרפה!

הפורום הזה הוא בושה וחרפה! חבורה של אנשים שאינם מבינים כלום בפסיכומטרי, כולל ילד חורף, נותנים עצות מזיקות אחד לשני. אין צדיק אחד בסדום! הפורום הזה הוא האינטרנט במירעו!

Famme Fatal

New member
לעניות דעתי...

לא חושבת שלהפסיד את השבוע הראשון זה קריטי!! עשיתי את הקורס של גבע, וכן , הם מלמדים דברים חשובים במהלך השיעורים , אבל זה לא משהו שלא תוכלי להשלים. זה לא שאת מפספסת את המרתון, או מפספסת חודש של קורס. כולה שבוע, ואם עשית כבר 3 פסיכומטרי אני לא חושבת שזה יהיה "קריטי" בכלל. זה ממש מוזר מה שאת אומרת כי אני עשיתי קורס ביואל גבע בסניף ת"א (גימנסיה) בתקופת המלחמה (אני גרה בצפון ועובדת במרכז ולכן נרשמתי לקורס בת"א) ודיברתי עם המדריך שלי על זה שאני לא יודעת מה לעשות עם המלחמה, אם ללכת הביתה להיות עם המשפחה שלי ולהפסיד שיעור או שניים או לא. הוא אמר לי שאין בעיה להפסיד, שאני יכולה להשלים, שאני יכולה לתאם עם ההנהלה להיכנס לשיעורים אחרים, שהוא ישב איתי אחרי או לפני השיעור על מה שצריך... לכן אני אומרת שמה שאמרו לך הוא קצת מוקצן. אם זה היה הפסיכומטרי הראשון שלך , אז אולי זה באמת היה לא טוב להפסיד את השבוע הראשון, אבל לא נראה לי שזה היה עושה לך נזק "בלתי הפיך" ! בקיצור, נרשמת כבר לבגרויות, אז חבל לזרוק את זה לפח. אני מציעה שמתוך ה100 אחוז שאת משקיעה בלימודים, תשקיעי 80% אחוז בבגרויות ועוד 20% בפסיכומטרי (כי חשוב לתרגל באופן רציף כדי לא להתנוון). אחרי שתסיימי עם הבגרויות תוכלי להשקיע כמו שצריך בפסיכו'. אני עשיתי עכשיו את בגרות החורף באנגלית, למדתי רוב הזמן לבגרות ועוד קצת לפסיכומטרי. עכשיו אני משקיעה רק בפסיכומטרי לקראת מועד אפריל. בכל מקרה, מה שלא תעשי, שיהיה לך רק בהצלחה!!

רפאל צ

New member
תפסת מרובה לא תפסת

בן דוד שלי עומד לעשות את הקורס המדובר (בהמלצתי) ולכן אני יודע במה מדובר. זהו קורס מיוחד ואינטסנסיבי שלמעשה ההכנה אליו (שינון המילים) החלה מזמן. "השבוע" הראשון בקורס מיוחד זה הוא שבוע של שלושה מפגשים - כלומר מדובר בכמות גדולה של חומר, שלושה מפגשים לחברה שכרגע סיימו בגריות - מן הסתם יהיו אינטסבי יותר מכל קורס אחר, ומדובר בהרבה שעורי בית. להגיד שאת מכירה את המבחן הפסיכומטרי זה לא רלוונטי. את מכירה את המבחן אבל לא את הקורס. אם כל העניין בקורס היה "הכרות המבחן" ולא ללמוד איך לגשת איך לחשוב וכו' - אז לא צריך קורס קוראים את חוברת ההרשמה. לפי מה שנראה - את כעת רבה על כל נקודה קטנה, להפסיד 3 שמתווים קו מחשבה ודרך זה הרבה, וזה להפסיד נקודות. לשפר בו זמנית מספר בגרויות ופסיכומטרי ביחד זו חתיכת עבודה. משהו צריך לשלם את המחיר, אי אפשר "להרוויח הכל". תחליטי מה יותר חשוב לך מבין כל הדברים ולכי על זה. בכל אופן שיהיה לך הרבה בהצלחה. הכי חשוב זה שתתקבלי למה שאת רוצה ללמוד - כל היתר: בגרות פסיכומטרי זה שטויות זמניות.

למעלה