דילמה

פורה

New member
כל מה שאמרת נכון

וגם לי בקבוצה יש כמה וכמה חניכות שלא מגיעות לפעולות בגלל כסף. ותנחשו באיזה כיתה הן? ד'. ילדים בכיתה ד' צריכים להתחיל לעזור להורים ולוותר על שעות חשובות של העשרה בשבילם כי אין להם כסף? אז למה אנחנו קוראים לעצמנו תנועת נוער?

evil i

New member
ללכת לעבוד בשביל כסף

זה מאוד חינוכי. ואני רק אציין, שהתנועה מרוששת ואין לה גרוש. אם החניכים לא יעזרו לממן את התנועה, לא תהיה תנועה. אז כן, ילג בכיתה ד' יכול לאפות עוגה וללכת למכור עם הקומונר שלו ברחוב. אין עם זה שום בעיה. להיפך! ברגע שהקומונר\מדריך והחניך עוסקים בפעילות מסויימת זה אוטומטית הופך לפעילות חינוכית, ומכירת עוגות זה מתודה מעולה.

פורה

New member
למה ילדים

צריכים לעשות את זה ולהחשף לדבר הזה? לדעתי זה עדיין מוקדם. הם לא מבינים את המשמעות של זה ועלולים לזלזל בזה. זה מתאים לגיל שבו הם באמת ידעו להעריך כסף- גיל יותר מבוגר.

evil i

New member
בשביל זה יש מדריכים

בשביל להפוך את החוויה לחוויה חינוכית ובונה, ולדאוג שהחניך יפנים את הפעילות. תתייחסי למכירת העוגות כעל מתודה בפעולה (שגם במקרה מכניסה כסף).

אם כל הכבוד,

יש המון טיולים ,גם לגו"צ..ואני יודעת שבעיית התקציב לא תפתר על ידי מכירת עוגות אחת ואפילו לא שתיים,כי זה לא רק דמי חבר אלא גם תשלום עבור טיוילים[נכון שטיולי גו"צ זולים יותר מטיולי גו"ב אבל בשכונה שהקן שלי נמצא שמשם החניכים באים אין להם גרוש...לפחות לרובם].. אז זה נראה לי קצת לא הגיוני כל שני וחמישי במקום פעולה למכור יחד איתם עוגות,זה נכון שזו מתודה טובה אבל אני לא יכולה למכור איתם עוגות כל פעם,כסף זה לא דבר שנפתר צ'יק צ'אק וגם זה גורם לפערים בקבוצות אלו שיש להם כסף -יוצאים לטיולים ואלו שאין ללהם -לא. ותנועת נוער להזכירך היא המקום לכל בני הנוער,גם לעניים וגם לעשירים ..וזה פשוט לא פייר. וגוצניקים לא צריכים לשלם את מחיר החובות של התנועה,הם ילדים בכיתה ד'(או ה' או ו' או וואטאבר) זה ממש לא אשמתם שלתנועה שהם חברים בה אין כסף. תחשוב על זה,אתה בא לפעולות והן ממש טובות ואז אחרי איזה 3 פעולות המדריכים שלך אומרים לך שאתה צריך לשלם 340 שקל עבור פעולות וכמובן שלא שוכחים את הטיול הקרב שהעולות שלו היא 80 שקל, ונניח אתה משכונת מצוקה,אתה חושב שההורים יאפשרו לך את זה?לא רק שהם לא מכירים את התנועה התנועה הזו דורשת מהם המון כסף.. ושוב אני אומר אי אפשר לצאת לטיול מבלי לשלם דמי חבר ואז לראות כמה שהתנועה באמת טובה וגדולה ושהילדים שלך נמצאים במקום בטוח...כי אין לך כסף לשלם דמי חבר אז אין לך את האפשרות לראות זאת.

evil i

New member
באיזו מערה של דובוני אכפת לי את גרה

לתנועה אין כסף. אם הם ישאלו למה, אז תגידי להם שהממשלה שלהם פשוט לא רוצה להשקיע בתנועות הנוער. גם ילד בכיתה ד' יכול כבר לדעת את האמת: בשביל כסף צריך לעבוד. אם הוא רוצה תנועה-הוא צריך כסף. אין כסף להורים? עובדים. אני אישית הייתי ואני עדיין נגד גיוס ילדים בכיתה ד' לתנועה. אבל אם כבר הם כבר פה, אין שום בעיה חינוכית עם זה שנפגשים פעם בשבוע באופן קבוע ומפעילים דוכן עוגות. להיפך. ואני גם בטוח שההורים ישמחו לשמוע שאת מחנכת את הבן שלהם להיות אדם הגון וישר שעובד בשביל הצרכים שלו, ולא מפונק שמקבל הכל בחינם או שמשונרר מההורים שלו. תארי לך איזה חוש אחריות עצום את תפתחי אצל הילד אם הוא ידע שהוא צריך להגיע פעם בשבוע למכור עוגה. זה לא פשוט לילד בן 9 להבין שחשוב שהוא יגיע ושאם הוא לא יבוא אז אף אחד לא יעבוד בשבילו. אם הוא באמת יתמיד זה אומר שהענקת לו חוויה חינוכית מדהימה ששום פעולה לא היתה מצליחה לעשות. בנוסף, האם צריך להעלות את מחיר הטיולים לחניכים מכפר סבא כדי שתתאפשר הנחה לחניכים מג'סי כהן?

.........

אני תמיד הסברתי לחניכים שלי שלתנועה אין כסף ואני לא גרה בשום מערה של דובוני אכפת לי, וכן,חניכים שלי לא כזה מבינים את זה והסברתי להם אלף פעם והם ממש לא טיפשים ,פשוט בבתים שלהם כמו שאמרת הם מקבלים הכל על מגש הכסף וכאן לא.בערך כל דבר שהם רוצים יש להם :מחשב,טלויזיה,חברים,בובות,משחקים,וכמובן הדברים שמהווים ביסוס מינמלי ואין צורך שאני אפרט אותם. חניכים שלי הם חניכים פאסיבים,הם חדשים בתנועה וזה קצת קשה להתחיל איתם פעילות מסוג זה,כי הם עדיין לא מוכנים לזה ובוא נאמר שהם לא ממש מכירים את התנועה...עם זאת אני חושבת שבתהליך השנתי שהם יעברו ויכירו את הקן והקבוצה הם כן יבינו וכן הם יעשו מכירת עוגות,פשוט הגישה הזו שכבר מתחילת שנה דורשים מחנכים דמי חבר מבלי שהם הספיקו להכיר את התנועה פשוט לא נכונה.. וכבר נמאס לי לחזור על הדברים שאמרתי כי זה כבר מתחיל לעצבן אותי.

evil i

New member
דווקא אמרת דברים חדש

מעניין שחניך שיש לו הכל, והוא מקבל את הכל גם על מגש של כסף, אין לו כסף לתנועה. מעניין.

נכון שזה נשמע סותר,

אבל ההורים של החניכים שלי משלמים עבורם גם חוגים ועוד דברים כך שבשבילם לתנועה אין כסף,סדר העדיפויות מה לעשות.. וכמובן שלא כול החניכים ככה יש ויש,כאלו שבאמת התחננו בפני הקומונרים שיעזרו להם ויש את אלו שההורים שלהם לא מוכנים להוציא גרוש על פעולות או טיולים -שבוטלו ומעדיפים לשלם את הסכום היקר הזה -340 שח- על חוגים ולא על תנועת נוער. כן כי זה סדר העדיפויות .. ובאמת שהויכוח הזה נהיה דפוק לגמרי.

אתה פשוט בן אדם רע!!!!

למה תגיד לי שילד בכיתה ד צריך לחשוב שהוא צריך לעבוד בשביל כסף!??!?! איפה תמימות הנעורים?! מה שחן אומרת זה דבר נורא נורא נכון ואז תקום תנועת נוער סוציאליסטית שיש בה רק אנשים שיש להם כסף לצאת לטיולים אנשים שאין להם כסף לא מתאים לתנועה הזאת כביכול כי הם לא יכולים לתחזק את התנועה אתה לא יכול לתחזק את התנועה? לשלם דמי חבר? לשלם לטיולים? אל תבוא לתנועה!!!!! אילו דברייך!!! ואתה עוד קורא לעצמך סוציאליסט?!?!?!?! מתביישת שאתה בתנועה

jast

New member
מה?! שטויות..

מאז שהייתי קטנה היו נותנים לי חמש שקל בחודש ואומרים לי "תחסכי!".. והיום אני בת 16 ונותנים לי 50 שח בחודש ומה.. זה בהחלט לא מספיק לכלום... אבל כן, מצאתי כל דרך אפשרית שבעולם לחסוך כסף. והיום אני אחד האנשים הכי חסכנים על אי אדמות(ודווקא בכלל לא קמצנית
).. כשאני רואה חברים שלי שיש להם כמה כסף שהם רוצים בעולם והם מבזבזים כאילו כלום ולא חוסכים בכלל, וכן אני דיי מקנאה, אבל לפחות אני עדיין יודעת מהו האושר האמיתי. והאושר האמיתי הוא בהחלט לא לאכול בארומה! (דווקא לנו, מעמד הפרולטריון, יש אוכל יותר טעים!!)

evil i

New member
לכל מי שהגיב למעלה

אני רק אוסיף ואציין: אין כסף. תפסיקו להגיד "התנועה תממן" "התנועה תעשה ככה" "פעם זה עלה פחות"... אין כסף ולכן התנועה לא יכולה לממן. אין כסף. אז נכון שיש לכם המון אירועים השנה ומעט כסף. אתם יודעים מה זה אומר? או שתמצאו כסף, או שתתחילו לסנן אירועים. זה מבאס ודפוק, אבל זה מה יש. אם אתם לא תביאו את הכסף, התנועה בטח שלא תביא אותו. אגב, להקים דוכן עוגות פעמיים בשבוע זה רעיון מעולה. יותר מזה, יש דוכנים שמוכרים אוכל ופתוחים רוב השבוע. קוראים להם מסעדות. ואם העוגות שלכם יהיו טעימות, אנשים יתרגלו לעבור אצלכם בדוכן ולקנות עוגה. אתם אפילו יכולים להשתתף בכסף של קניית המצרכים ושכל חניך יכין בבית עוגה או שתכינו כולם ביחד בקן\בבית של חניך ותוכלו לעשות מזה כיף מגניב.

למעלה