דילמה

shiris5

New member
דילמה

כמו לפני כל טיול/סמינר ארוך שיוצאים מבצבצת אותה דילמה ישנה-כמה זה יעלה? עוד מעט טיול חנוכה, מה שנראה כטיול מדהים וכיפי במיוחד, 4 ימים במדבר. 400 שקל (לפחות מה שהקומונריות אמרו) לפני הסבסוד שאולי תעשה המועצה. אנחנו יוצאים שניים (תאומים) תמיד, גם במדצופי אותה בעיה עם התשלום, המועצה סבסדה לפי "יכולתו הכלכלית" של כל אחד בקבוצה והיו שעשו טריקים וקיבלו יותר והיו לכלוכים והיה בלאגן והיו מריבות מגעילות והדחפויות לחיים הכלכליים של כל אחד. עכשיו, נוסף למה שמשלמים לטיול צריך לשלם גם את מס הקן שאמא שלי (שגדלה בקן קיבוצי) לא חושבת שצריך לשלם מסיבות של "אתם מדריכים בהתנדבות ואני משלמת הון על הטיולים, למה שאני אשלם עוד?" הקומונריות אמרו שמי שלא משלם מס קן לא יוצא לטיול, אנחנו רוצים לצאת ורוצים לשלם מס קן, אבל בשביל אמא לא אנחנו צריכים לשלם לקן אלא הקן לנו ("אתם שורפים שם שעות") והיא חושבת שמי שנמצא שם הרבה סימן שרע לו בבית. המצב הכלכלי שלנו לא קשה אבל גם אין יותר מידי כסף להוציא יותר מ-800 שקל לטיול

evil i

New member
כקומונר לתאומות לשעבר

הכוונה היא כמובן שאני קומונר לשעבר. לא שהן תאומות לשעבר (חס ושלום). וואלה, יש כמה נקודות שאפשר להתייחס אליהן בשאלה שלך. הראשונה היא שההנהגה, עד כמה שזכור לי, כן עושה הנחות לאחים (לא רק תאומים), ככה שלא תצטרכי לשלם מחיר מלא. אבל כן, את תמטרכי לשלם מחיר שהוא גבוה ממה שמשלם אדם בודד. וזה תמיד היה ותמיד יהיה ככה אצלך במשפחתך משום שאתן תאומות וההוצאות הן לרוב כפולות. ההנהגה עושה צעדים לקראתכם אבל אין היא יכולה להוריד את המחיר לאפס משום שהמחיר הוא מינימלי גם ככה. אין רווח מהטיולים האלה ותמיד, אבל תמיד, הטיולים מסתכמים בהפסד. ככה שגם ההנחות שאתן מקבלות הן הנחות שאין בכלל מאיפה לכסות אותן. אני אספר לך שפעם הטיולים היו זולים יותר. ויש לכך סיבה מאוד ברורה: פעם היה יותר כסף. את רוב הכסף ההנהגה מקבלת מהתנועה הקיבוצית. לא מהממשלה, ולא מדמי חבר. בכל שנה התנועה הקיבוצית מעבירה פחות ופחות כסף לתנועה מה שמייקר באופן ישיר גם את הטיולים. והנה עוד עובדה היסטורית: עד שהגעתי לי'ב, אף אחד לא שמע בכלל על דמי חבר. וזה בגלל, שוב, שפעם היה יותר כסף. ברגע שהתנועה הקיבוצית החלה לצמצם לנו בהכנסות אז ההנהגה ישבה וחשבה מאיפה להביא כסף לתנועה. ואז מישהו נזכר שפעם היה נהוג לשלם מס חבר. ולא רק זה, בתנועות אחרות זה עדיין נהוג, ורק בשמו"צ לא משלמים. מאז בעצם דמי החבר הפכו לנושא מרכזי בחייו של החניך. אבל, בזכות דמי החבר שכן משולמים ההנהגה מצליחה להשאיר את הראש מעל המים למרות שהיא בחובות עצומים. ולא רק להשאיר את הראש מעל המים, אלא גם להגביר ולגוון את הפעילויות שלה. את יודעת, זה נורא מעצבן שאתה גם מדריך וגם צריך לשלם דמי חבר. אבל החשיבות של דמי החבר האלה היא קריטית. אני זוכר כקומונר שלא תמיד קיבלנו את המשכורת שלנו בזמן, והמשכורת שלנו נועדה כדי לשלם לאוכל שלנו. למען האמת, המשכורת הלכה בעיקר על מימון הפעילות שלנו, ואנחנו בי'ג! אבל כשאתה בי'ג אתה מבין יותר ורואה יותר, וידענו שאין גנבים או מושחתים או אנשים רעים בהנהגה, וכשאין כסף אז באמת אין. אז מה עשינו? אילתרנו. המק"קים היו מביאים לנו אוכל מהקיבוצים ובסוף כל טיול היינו אוספים את האוכל הנותר ולוקחים אותו לקומונה (אך, איזה חגיגות היו אחרי הטיולים. אחרי בי"ס משלחת צופיות אכלנו דייסה במשך חודשיים. רק דייסה!). חלק מאיתנו אפילו מצאו עבודה ומימנו את חיי הגרעין\קומונה. ומה את יכולה לעשות? ובכן, הביני, להנהגה אין מאיפה לקצץ במחיר של הטיולים. באמת שאין. מימון הטיול תלוי בעצם רק בך ובחברייך לקן. כמו שעושים לפני מסע לפולין, חג קן או כל אירוע הדורש מימון, גם כאן הקן צריך להתגייס ולעזור לחברים שלו. שיטפו מכוניות, חלקו פלאיירים, תעשו עבודות בשביל העירייה וכך תוכלו לעזור בסיבסוד הטיול. כמו כן, אל תשכחי שגם לך יש אחריות ואם תוכלי למצוא איזו עבודה כדי להרוויח מעט כסף בשביל הטיול זה יכול רק להוסיף. היי, הזמנים קשים. קשים מאוד. דמי החבר הם נוזל החיים של התנועה שלך, וכחברת תנועה יש לך מחוייבות כלפיה, גם אם את בעצם מפעילה אותה. ההנהגה משתדלת לבוא לקראתכם כמה שאפשר, אבל לא תמיד זה אפשרי. שיהיה בהצלחה!

jast

New member
חח

"מאז בעצם דמי החבר הפכו לנושא מרכזי בחייו של החניך."
אבל תיראה, יש אנשים שלא יכולים לשלם ככ הרבה. ואני למשל אפילו נמצאת בקן כזה עם סטיגמה של אנשים עשוקים חחח ומי שלא שילם מס קן לא יכול לצאת לטיולים.. אני כן שילמתי, אבל חבל לי שחברים שלי לא יוכלו לצאת... ואם מישו שהוא לא בתנועה ורוצה לצאת הוא לא יכול, וטיולים זה כן דרך לגיוס חניכים.. פעם היו הנחות לאלה ששילמו מסקן, היום אין.. כי פשוט מאד מי שלא שילם לא יכול לצאת בכל מקרה. ואני מהזה מזדהה עם זאת שכתבה את ההודעה, כאילו לי השנה יש את פולין, צופי נודד, רפסודיה, טיול חנוכה, מסקן ששילמתי, וכל הדברים האלה של הקן שתמיד צריך עוד ועוד כסף.. ובכלל שהסעות להפגנות עולות מלא... כאילו, הסעה לועידת העשוקים עולה 50 שקל!! אבל מה הקטע, שאנחנו נאלץ לשלם אפילו יותר.. כי הקומונריות החליטו שאנחנו מביאים אנשים מהשכונה להפגנה, אבל מה.. לועידת העשוקים באים אנשים עשוקים, אז הם לא ישלמו. מה שאומר אנחנו משלמים יותר... ובאוטובוס רגיל זה עולה 17 שח הלוך חזור!!!!! כאילו, לאלה שבאים מהצפון זה משתלם כי גם ככה עולה הרבה אוטובוס לתא, אז רק אנשים מרחוק יסעו עם התנועה ואנשים מהמרכז לא, ככה שהתנועה מפסידה בכל מקרה.... ואני באמת מבינה למה אנחנו והצפון/דרום משלמים אותו דבר, ואני לא מתלוננת כי זה ניראה לי הכי הוגן.. אבל אגד עולה פחות:} והתנועה הזאת אמורה לעזור לאנשים שלא יכולים לשלם, אבל זה לא קורה.. אני לא מתלוננת בשביל עצמי, כי אני יכולה לשלם את זה(למרות שאבא שלי מספיק שונא את השמוצ ולפני כל דבר אני צריכה לבכות לו שיתן לי לצאת והקטע של הכסף לא תורם במיוחד)... אבל יש אנשים שלא יכולים לשלם ככ הרבה, ואף אחד לא עושה כלום עם זה.

אמן סלע

New member
אבל...

את לא משלמת 50 בשביל ההסעות... את יודעת שבאותו ערב יש גם ת'שמו"ץ רוק..והוקמונרית שלי אמרה שה-50 ש"ח זה גם על ההסעות וגם על ההגברה והציוד הטכני של השמו"ץ רוק.. מה שגם נראלי יקר אבל אין מה לעשות...=\ ואת באה לועידת העשוקים נכון?

jast

New member
אנחנו צריכים לשלם על זה?!

בועידת העשוקים באים גם המון אנשים שלא קשורים לתנועה סתם כדי להפגין. אז אם אני לא באה עם השמוצ אני לא משלמת. חוצמזה שלפני שנתיים בועידה ה13 היה שמוצרוק, וזה עלה משו כמו 100 שזה כלל את ההסעות(לצפון), אוכל, שמוצרוק, ואני מניחה שאת כל הדברים האלה מסביב את יודעת בחוגים וכאלה... משנה לשנה זה רק עולה! ויודעת, לפני עצרת רבין שההסעות עלו(לכם, כי אנחנו נסענו בעצמינו) 35, אחרי ששנה שעברה עלו 20 ולפני שנתיים 10, אנחנו התערבנו כזה מעניין כמה יעלה ועידת העשוקים, אבל 50 שקל????? כאילו, מה שנה הבאה יעלה 70?! אחרי שמישהו מצטרף לתנועה הזאת באמת יש לו סיבה טובה ללכת לועידת העשוקים..

בא לי ללכת לקומונרים ולהגיד

"אתם יודעים מה אני יכולה לקנות ב50 שקל?"(חחחח זה מזכיר לי את יום שישי משומהO:) תחשבבי על זה, אשכרה עושקים אותנו. מצד שני זה לא רק הפגנה זה גם השמוצרוק אז זה קצת הגיוני=S טוב כבר הסתבכתי לא יודעתת.....:|

שנושית

New member
היי!!!!! שלום לך!!!!

אני מבינה שאתם הזוג התאומים השנים :) חיחיחיחיחייחחיחיחי אני ב. המשך שלך!!!! אני שני נעים לי מאוד!!!!!!!!! חבל שלא היית בסמינר בבן גוריון היה נחמד!!!!!!! ואדיר! עד מאוד!

אמן סלע

New member
אולי זה יעזור...

כאילו אני מבינה שזה יקר והכל...וגם התנועה לא יכולה תמיד ללכת לקראתכם בגלל שגם לה אין כסף.. הברירה היחידה זה לגייס כספים..אפשר למצוא גם תורמים וכאלה.. ולעשות מכירות עוגות שטיפות מכוניות וכו'... אם כבר מכירות עוגות אם אתם גרים באזור המרכז אני ממליצה על ת"א..[רמת אביב, שינקין, קינג ג'ורג ...] בהצלחה !

כן,מכירת עוגות זה אחד הדברים הכי

מצליח בעיקר ברמ"א ממ..(בגיוסים למדצופי הרווחנו איזה 1000 שקל ביום אחד) אבל מצד שני אי אפשר כל שני וחמישי לעשות מכירת עוגות,לא תמיד זה מתאפשר. אז בסדר אז גם עובדים ומרווחים דברים מהצד כמו שאומרים אבל שוב יש לנו חיים ולימודים ואני בטוחה שאת מבינה אותי כי את בגילי ובאותה שיכבה שלי.. וכן,קורה שלפעמים אני מוצאת את עצמי מוותרת על משהו כי אין לי כסף וכי אני יודעת שההורים שלי לא יכולים לממן לי את הסכומים וגם כי יש לי פולין שמה לעשות אני מעדיפה לוותר על סמינר סוכות(זה רק לצורך הדוגמה)ולשמור את ה300 שקל האלו לעלויות של פולין. ובכלל אני חושבת שזה ממש דפוק שכל מי שלא שילם מס קן(חח אני עוד מאלה שאומרים את זה)לא יכול לצאת לטיולים. אני מבינה שלתנועה אין כסף,ואני גם יודעת שהתקציבים לא משהו,כבר יצא לי לדבר על זה עם הקומונריות שלי ואני באמת מבינה את זה..אבל שוב עצוב לי שהיו לי חניכים שבגלל שאין להורים שלהם יכולת לשלם וגם כי ההנחות לא ממש עזרו להם הם לא בקן שלי כי הם חושבים שאם לא משלמים אי אפשר להיות בקן(לכן אני אומרת שזה דפוק הקטע הזה עם הטיולים). משמע יש לי פחות חניכים בקבוצה שאני מדריכה בגלל שאין להם כסף=>פחות חניכים בתנועה=>משלמים יותר מס קן וכן הלאה. שורה תחתונה:משהו דפוק במערכת וצריך לשנות את הגישה עם הכסף..או יותר נכון התקציבים שנותנים לנו לא מספיקים!ואין בכלל מה לעשות עם זה. וואו כתבתי הרבה וגלשתי לעיניינים לא קשורים בכלל....|:

jast

New member
1126 שח ודולר אחד. חח אני זוכרת..

וזה נכון, כשצריך לשלם יותר, יש אנשים שלא יכולים מה שאומר פחות אנשים בתנועה, ככה שהתנועה תקטן יותר ויותר ויסגרו קינים(מזכיר לך משו?
).. בסוף לא תהיה תנועה בכלל.

חחחחחחחחח

וואי איך את זוכרת?? אני אומרת צריך לחזור לרמ"א ולעשות שם גיוסים לחנוכה ... כי בראשון כולם קמצנים! חחחחחחחחחחחחחח לא יסגרו,פשוט יהיו אנשים עם כסף בתנועה,וחבל. לא יודעת בא לי למחות,אנחנו צריכים יותר כסף ולא רק בקן שלנו,בכל הקינים התקציבים שנתנו לנו לא מספיקים,שלא נדבר ממה הקומונרים מתקיימים..

jast

New member
גיוסים לפולין והמון!!

וצריך להתחיל. אגב חברה מהשיכבה שלי אמרה שהיא תצא איתנו לפולין, היא רק צריכה שאמא שלה תסכים והיא אומרת שהיא בטח תסכים וגם אין לה בעיה עם כסף. ככה שזה גם עוד מישהו לגיוסים. אני ומנאל כבר החלטנו שצריך לכתוב מכתב לאייל רייס (האומו, אגב)

אמן סלע

New member
למה אי אפשר כל שבוע?!

הקומונרים שלי עשו משו חכם [לשם שינוי..חח סתם..] וקבעו כל שבוע מכירת עוגות..לא חייב באותו במקום..וביום שיש לנו קצת זמן עושים במקומות קרובים מבינים.. ואגב...בראשון לא כולם קמצנים..פשוט צריך למצוא ת'מקומות הנכונים ;)

עשינו מיליון פעם בראשון

ואף פעם לא הרווחנו טוב... וזה לא שיש כל כך הרבה מקומות בראשון,קיצר חרא עיר.

כבר אמרתי,

יצאנו מראשוןןןןןןןןןן כי בראשון לא הולךךךךךך ...חחחח.. ובהתחלה חשבתי שכתבת "צו ראשון" ולא הבנתי מה הקשר

למעלה