דילמה

ניני10

New member
דילמה

היי. למי שלא מכיר אותי רק אסביר שאני עובד היום בחברה כלשהיא. עוסק בתחום שבתחילת הפעילות נראה היה שהוא צפוי היה להכניס כספים רבים לחברה.
בפועל התחום הנ"ל הוא תחום מיושן ואין לו ביקש. אבל החברה מכניסה עוד הרבה מאד כסף מתחומים אחרים- מספיק הרבה בכדי להשאיר אותי בתפקידי בציפייה שיום אחד אולי...
(מה שבפועל לא בטוח שיקרה מתישהו...) כך שאני דיי חסר תעסוקה. אני גם מרוויח דיי הרבה כסף מכדי לוותר על התפקיד. סוג של "כלוב של זהב".
ניסו לתת לי לעשות "עבודות שחורות" בתוך המשרד אך לא הסכמתי.
אחרי הכל אני מגיע עם הרבה נסיון בתחום הספציפי הזה שלי, שהוא תחום מאד מורכב טכנולוגית... ואין לי עניין לרדת בחזרה 15 שנה בהתפתחות הקרייריסטית שלי ע"מ לעשות עבודות שחורות (אני לא חייב אם זה מה שאתם שואלים).
הדבר המצחיק הוא שלמרות שמסביב (מצד חבר'ה במשרד) אני מרגיש תחושות מרמור לעיתים כלומר..שאני לא עובד בפועל והם כן- מבחינת "הבוסים הגדולים"... להם... זה לא מפריע שאני לא עובד... הם ככל הנראה מוכנים לספוג את נוכחותי כאן
ולו רק שאני יישאר. כן הם מכירים ביכולות שלי ומוכנים לספוג את עצם היותי כאן בתקווה שיום אחד תקוות אלה יתממשו.
מה שאני מנסה לומר שאני מקבל כאן תחושה דיי חזקה של יציבות תעסוקתית (במשכורת מאד מאד רצינית כן...?) מול תחושות מרמור מסויימות משאר העובדים במשרד.
מה אתם הייתם עושים? אתם הייתם עוזבים משרה מאד מכובדת ששכר יפה מאד בצידה רק בגלל תחושות מרמור של הסובבים אתכם במשרד?
אומר רק שהיציאה לשוק העבודה כפי שידוע לכולנו היא לא פשוטה... כלומר לא בטוח שאוכל להשיג את אותם תנאים ולקבל את אותה תחושה של יציבות במקום אחר..
מה אתם אומרים? אשמח לשמוע מכם?

Lhuna1

New member
לטעמי חסרים הפרטים החשובים

הבאת רק חלק קטן השיקולים - מצד אחד תנאים טובים ויציבות, מצד שני קולגות ממורמרים.
&nbsp
מה עם כל השאר?
האם מעניין לך בתפקיד? אתה נהנה ממנו? אתה מסופק? משועמם? מאותגר? סובל? מתפתח? דורך במקום?
ומה חשוב לך?
האם חוץ מהתנאים והמרמור - אתה מרוצה מהתפקיד? מהיום-יום שלך?
&nbsp
כתבת שאתה "די חסר תעסוקה" - מה זה בדיוק אומר? שאתה בא למשרד שותה קפה ומשחק קנדי-קראש עד סוף היום (או מעביר את הזמן בכל צורה סתמית אחרת) ?
או שאתה עוסק בפועל במקצוע שלך ומנסה כל הזמן להביא תוצאות ולקדם את התחום?
לומד משהו? יש לך פרויקטים פעילים?
ומה שלא תהיה התשובה לשאלה הזאת - איך אתה מרגיש עם זה?
יש אנשים שיהנו מאוד מלבוא לעבודה ו"לא לעשות כלום" (יצפו כל היום ביוטיוב בסבבה) ויש אנשים שזה יחרפן אותם מרוב שעמום.
עד כמה חשוב לך להרגיש שאתה עושה משהו ממשי, להגיע להישגים או לשאוף אליהם?
&nbsp
"כלוב של זהב" - לאחד זה יותר "כלוב" ולשני זה יותר "זהב". איפה אתה ביניהם - רק אתה יודע.
&nbsp
גם לגבי המרמור של הקולגות התשובה היא אצלך בלבד.
לי היה קשה לעבוד בסביבה של אנשים שיש להם רגשות שליליים כלפי.
אבל מכירה אנשים שהיו חיים עם זה בכיף לגמרי.
איך אתה עם זה? מה זה עושה לך? באסה לבוא כל יום למשרד? או לא ממש מזיז לך ו"שימותו הקנאים"?
&nbsp
לסיום ממה שכתבת בסוף ובכלל מעצם השאלה שלך כולה אני מבינה שאתה שוקל לחפש עבודה אחרת אבל מפחד.
מכאן - שלא ממש טוב לך במקום הנוכחי.
אני אומרת - שמחיפוש (בהקפדה על דיסקרטיות!), אין לך מה להפסיד. אתה עדיין יכול להשאר במקום הנוכחי שלך ולהנות מכל התנאים - עד שתמצא מקום אחר שתרגיש מספיק בטוח לעבור אליו ומספיק מרוצה מהתנאים שהוא מציע, אם תמצא כזה. ואם לא תמצא - אז תשאר במקום ומה הפסדת?
&nbsp

ניני10

New member
נקודות טובות

אני יכול לומר לך שזה לעיתים דיי מתסכל להגיע למשרד ולא לעשות כלום, לארונה התחלתי לקחת קורסים אינטרנטים להתמקצעות בתחומי ואף נירשמתי לא מזמן ללימודים אותם אני מתחיל בקרוב. לגבי התחושות האישיות שלי בעבודה אני יכול לומר שאני דיי דורך במקום הטכנולוגיה עליה אני אמון היא טכנולוגייה מאד ישנה שכבר אין בה הרבה ביקוש בתחום ותמיד חשוב לבתקדם... אפשר לומר שהתחום שלי מאד משיק לתחומים אחרים מבוקשים יותר שקיימים בשוק לכן נרשמתי גם ללימודים ע"מ להשלים פערים.לא מאד מפריע לי תחושת המירמור... אני מפחד שתחושות אלו לא ידחפו את אלה אשר חשים בהם לדחוק במנהלים לחוש מרמור וע"י כך לדחוק אותי החוצה באיזשהוא אופן- וכאן אני מגיע לקריטריון החשוב עבורי ביותר במקום העבודה הלוא הוא "תחושת היציבות". עד עתה נראה שאני מקבל תחושה שכזו במקום הנוכחי... חיפוש ומציאת מקום עבודה אחר יכולים במידה רבה לפגוע בתחושה זו. אני אוכל בעוד זמן מה לעמוד בפני דילמה- לעזוב עבור מקום עבודה אחר או להישאר... מישהו מבטיח לי תחושת יציבות במקום הבא...? מה מידת תחלופת העובדים?אני לא יכול לדעת זאת ולכן זה סיכון עבורי. אני מניח שבעוד תקופת זמן ... אחרי הלימודים... אם לא אקבל תפקיד/ תהיה התקדמות בתפקיד הנוכחי שלי אני ארצה לחפש מקום אחר... וזה יהיה בצער מסויים... אני מניח.

בקיצור... נמשוך את זה קצת ... נראה איז זה יתפתח...
אשמח לדעתכם.
תודה

חוסר עשייה או שעמום בעבודה לא עושים טוב לאף אחד

הי ניני,
תיארת בצורה מאוד מוחשית את הסיטואציה, על היתרונות והחסרונות שבה. גם השאלות שלונה שאלה עוזרות בהתכוונות לקראת תשובה. תוכל אולי לומר באיזה תחום אתה נמצא? זה מאוד חשוב לדעת מה מצב השוק בתחום הזה ומה האלטרנטיבות שלך בחוץ.
באופן עקרוני ודי גורף, אני חושבת ששעמום בעבודה אינו דבר בריא. אני שמחה שאתה לא נותן לעצמך "להירדם" ושנרשמת ללימודים, אבל אני חוששת שזה לא מספיק. עם הזמן השעמום וחוסר העשייה מחלחלים. או לתוך הנפש שלנו, שהופכת להיות מנומנמת וחסרת ריגושים, או לשיקולים של המעסיק, שמבין שהמשכורת שהוא משלם לך מתחילה להיות מיותרת. הרבה פעמים אחרי זמן ארוך של חוסר עשייה במקום העבודה, קשה להסתגל לקצב אחר כשזה נדרש. זאת אומרת, שאם פתאום התחום שלך יחזור להיות רלוונטי, יהיה לך קשה להתאים את עצמך לדרישות החדשות.
זה גם נוגע לשאלת היציבות, שכה חשובה לך. צר לי לאכזב אותך, אבל חוץ מאשר במשרד החינוך או בבנק, שם עדיין יש קביעות - שוק העבודה לא מציע יציבות. וכאמור, גם אם נראה לך עכשיו שההנהלה רוצה שתישאר, זה יכול להשתנות ברגע.
לכן, אני מצטרפת להמלצה להתחיל לחפש על אש קטנה ובדיסקרטיות. תראה מה יש היום בשוק ויש בהחלט סיכוי שתמצא "כלוב" לא פחות מוזהב...

ניני10

New member
תודה דפנה

לשאלתך אני בתחום ניתוח מערכות המידע, יש לי נסיון של 12 שנים לערך בתחום. אני מכיר את שהשוק בצורה דיי טובה ואני יכול לומר לך שהתחרות היא קשה , נכנסתי לתחום דיי במקרה - אל תוך התחום הנישתי בו אני עוסק כיום וההתקדמות והלמידה שלי את התחום נעשו בצורה עצמאית, ללא תואר רלוונטי לתחום (למדתי בכלל תקשורת/קולנוע) בגלל זה נרשמתי לאחרונה ללימודים ע"מ לקבל את ההשכלה הפטרמלית. אני מניח שאת מודעת לכמות הלמידה והעיסוק האינטנסיבים שלי בתוך התחום וכמות הלמידה שעוד תידרש ממני ע"מ להמשיך ולהתמקצע בתחומים אחרים המשיקים לתחום בו אני עוסק , ואני חייב לומר ש אין לי כח!!! כלומר כמובן שאני אמשיך ללמוד , אבל עצם המחשבה על נסיון השתלבות מחודש בשוק בחברה שבה אני שוב צריך להוכיח את עצמי, אולי לרדת בתנאי השכר... להיות תחת עינו הפתוחה של הבוס, קצת מתישה אותי. לעניין המעסיק הנוכחי... תראי הכל אפשרי, אבל אני חייב לומר שהשכר שלי ("טפו, טפו... חמסה חמסה") לא מדגדג, להפך הוא מאפשר לבעלים למכור את החברה טוב יותר.. ולא אפרט יותר.
אני מתעניין בתחומים נוספים... תחום הפנסייה מאד מעניין אותי ואני אפילו תוהה אולי יום אחד לעשות הסווה מקצועית לתחום. חשבתי אפילו לייצר לי "עבודה בעבודה" דוגמת חנות באמזון שאפתח... בקיצור הכל מחשבות, תהיות, שאלות...
ייתכן שגם יפתח תפקיד חדש בחברה בקרוב בו אוכל להשתלב.
בקיצור אני מתחיל לימודים ונראה...
אם ישנן עוד הארות מצדכם יותר מאשמח לשמוע.
תודה.
ניני10

ניני10

New member
רק מעדכן

שקיבלתי היום תפקיד ראוי בחברה...הכל בא על מקומו בשלום

למעלה