דילמה!

Acoustic 3

New member
היא נכונה לך, וזה הופך את זה למספיק טוב.

לי היה חבר במשך יותר משנה וחצי ולאחר תקופה, שנינו נבדקנו לHIV והסרנו את הקונדום.

סמכתי עליו מאוד. וצריך לסמוך - כי היו מקרים שאנשים בגדו ו"השאירו מתנה" מזעזעת לבן הזוג.
זה מצב נורא. הייתי בטוח שבי הוא לא יבגוד (כמו שעשה לחבר הקודם שלו [פעמיים])
בדיעבד - סמכתי עליו - והוא בגד בי אח"כ.
למזלי, הבנתי שהבחור בגד כבר באותו רגע שבו האקט נעשה (תחושת בטן והיכרות מאוד עמוקה עם הבחור ה'לא מאוד מורכב')
מאז מעולם לא שכבנו, כמובן.

קיימות שתי אופציות במידה ולא הייתי יודע שהבחור בגד -
1. הוא היה מספר לי והייתי מקבל את זכותי להחליט מה עלי לעשות בהקשר לחיי המין שלנו (במידה והייתי מחליט להשאר איתו)
2. הוא לא היה אומר כלום והייתי ממשיך לקיים יחסי מין לא מוגנים עם גבר שקיבל גמירה לתוך הגרון (מצטער על הברוטאליות)

בתכלס? רוצה לשמוע את האמת?
אחרי שנפרדנו גיליתי המון דברים שלא ידעתי.. על גברים אחרים שפתאום צצו ומסתבר שבאו איתו במגע, וגם על מקרים בהם הוא כמעט נפגש עם גבר אחר אבל ברגע האחרון החליט שלא לעשות את זה (בהתערבות של חבר שלו).

אי אפשר לסמוך ב100 אחוז וצריך לקחת בחשבון את כל הסיכונים.
מתישהו, עוד הרבה זמן, אני מקווה למצוא מישהו שאני אהיה מספיק בטוח איתו ואוריד שוב את הקונדום.
גם אז אשאר עם יד על הדופק, כי לצערי, אין הרבה ברירה.
הניסיון שלי לא הכי טוב - אבל אני בטוח שיש הרבה אחרים שיכולים להעיד שהורידו את הקונדום והרגישו בטוחים לגמרי.

אבל אני לא יכול לתת לך את כל נקודות המבט האפשריות על סמך נסיונם של כולם.
אני יכול להעיד רק על עצמי.

וואוו יש לך מזל שגילית

אחרת מי יודע במה הוא היה מדביק אותך. אגב גם לזוג נשוי סטרייטי יש סיכון זהה. מלא גברים בוגדים (סליחה על ההכללה, בוודאי שגם נשים בוגדות) יכולים להדביק כאשר המין הוא לא מוגן.

יש משהו במה שאתה אומר

אבל כרגע זה שאני שם קונדום מגן על השלווה שלי. למרות שגם קונדום יכול להיקרע, והיו מקרים.. לא לי.. אבל שמעתי

אגב זה לא שאני כ"כ חשדן ואני לא שואל את בני הזוג שלי עם מי הם נפגשו או מה עשו אבל רק במיניות אני שם קונדום. כי ככה אני מרגיש רגוע שגם אם הוא בגד או נשא, אני מוגן. .

Acoustic 3

New member
זה לא בדיוק מזל... זה יותר שכל.

בכל היחסים איתו הייתי מטומטם כמו שלא היה כמותו מעולם.
תמיד הוא היה מגיע לקו האדום הזה וחוזר חזרה.. ואני הייתי מוכן לקבל כי האמנתי שאני יכול לתקן את העולם וגם אותו.
ברגע שנפל לי האסימון שבזה הרגע הקו נחצה - התפכחתי לחלוטין.

היום אני מאוד שמח על זה. ברגע שהוא בגד, הערכתי אותו הרבה פחות וזה גרם לי להתנתק ממנו רגשית באופן יותר קל אם זה היה קורה בדרך אחרת.
אבל זה רק הסיפור שלי.. יש הרבה אחרים שהשאירו להם "מתנות".. החבר שלי לא השאיר לי שומדבר כזה פרט לעוגמת נפש.
אגב, שבוע שעבר בקרתי אותו בבית שלו וחבקתי אותו חיבוק חזק חזק.
אני אולי לא אוהב אותו יותר אבל הוא תמיד יהיה חלק חשוב מהתקופה הזאת - הוא עזר לי להשלים עם מי שאני.

הוא מעוניין לחזור- אני מעוניין להשאר לבד.
לא רוצה אותו וגם לא אחרים.

ItsikH

Member
סליחה על הבוטות, והכוונה אליו ולא אליך מסתבר שטפשות היא מחלה מסוכנת: אין שום בעיה מוסרית או בריאותית בקיום יחסים פתוחים מרצון ובהסכמה, ואז ברור שאין מקום להסיר את הקונדום וחובה להקפיד על יחסים מוגנים, אבל - למה לכפות על אדם אחר בניגוד לרצונו וללא ידיעתו מצב כזה, שגם מסכן אותו? וכל זה בהנחה שהוא הקפיד על שימוש בקונדום מחוץ ליחסים? אם יאמר "אבל אני אוהב אותו" אתהה איך הוא מבין את המושג אהבה.

הטפשות היא שלו, לא שלך, אבל אתה היית עלול לשלם עליה. אני לא חושב שהיית "מטומטם" כפי שאמרת, פעלת מאהבה, זה לא טמטום, הטמטום היה שלו..

Acoustic 3

New member
אני עד היום תוהה לגבי ההבנת המושג אהבה.

לא נראה לי שהוא מבין את המושג הזה, לא אחרי איך שהוא התנהג.

הטיפשות שלי היתה שנכנסתי לתסמונת זהה לזו של אישה מוכה.
אישה שחובטים בה וחובטים בה והיא בטוחה שהכל נעשה מאהבה והדברים ישתפרו עם קצת זמן.

אבל כן, אני מסכים איתך בהכל.
אני חושב שזה חלק חשוב מיחסים 'סגורים' - הסרת הקונדום מעלה את ההנאה ביחסי המין ומעבר לזה - מקרבת את שני האנשים מאוד.
אבל צריך לעשות את זה כשסומכים אחד על השני ב100%.
אני מקווה שיגיע אדם שאסמוך עליו ככה שוב.
כי למען האמת, אני לא רואה את זה קורה. בטוח שלא בקרוב.

ואגב, אני אוהב ומעדיף תגובות בוטות. אתה יודע את זה.

aשרון

New member
היי ליאור.....

אתה לא צריך לוותר על ההגנה על הבריאות שלך . לדעתי גם בזוגיות מתמשכת צריכים להשתמש בקונדום כי מי יודע איזה פצע קטן מסתתר לו איפהשהוא, זה לא עניין של לסמוך או לא על הבן זוג אלא עניין של שמירה על הבריאות המשותפת של שניכם .

ItsikH

Member
קודם כל זה אישי לגמרי, ובכל זאת: ראשית אני יכול לספר לך שההורים שלי השתמשו בקונדום על מנת להמנע מהריון (כן, יש גלולה, לא, זה לא בריא לאישה - החלטה שלהם, ועוד בתקופה אחרת לגמרי, הרבה לפני הפמיניזם הלוחמני של ימינו).

בעיני, עבורי, הויתור על הקונדום הוא שלב משמעותי ביותר בהתקרבות בין בני זוג, לא רק בגלל האמון, אלא גם מפני שסקס בלי קונדום הוא כלשעצמו ביטוי לקרבה פיזית מאוד גדולה. אבל, אפילו עבורי, יש תקופת זמן שנדרשת לשלב הזה, והרבה יותר מחלון הזמן של הבדיקה (7 שבועות), וזו גם ההמלצה שנתקלתי בה בדיעבד ע"י אנשי המקצוע - מסתבר שמקרים של הדבקה בגלל ויתור מוקדם מדי על קונדום אינם נדירים כלל, כש"מוקדם מדי" מתפרש כשלב בו לאמון יש כבר בסיס. לכן אין חלון זמן מוגדר ומומלץ אלא רק שלב בו שני הצדדים מרגישים די בטוחים, ויכול להיות ששלב כזה כלל לא יגיע ואין בכך שום בעיה - כי BETTER SAFE THAN SORRY (כל כך מילולי במקרה הזה...). אישית אני הייתי מעריך שלב כזה כחצי שנה לפחות, יותר לכיוון של שנה, וכמובן, יש להבדק לכל המחלותולא רק לHIV.

למעלה