דילמה!

דילמה!

האם בזוגיות ארוכה יש להשתמש באמצעי מניעה? לדעתי כן.. למרות שזה אומר בעצם שאני לא סומך על בן הזוג שלי שהוא נשאר נאמן. גם אחרי בדיקת איידס וכל מיני מחלות לדעתי יש עדיין לשמור. האם הגישה שלי נכונה?

Mr Fahrenheit

New member
תלוי באמת באמון בין בני הזוג.. וגם באורך הקשר

האם אחרי שנה וחצי זה עדיין לא בטוח? שלוש? עשר?

אני מבחינה ביטחונית מעדיף גם בזוגיות

ארוכה להשתמש בקונדום.. למרות שזה יכול להעליב ובעצם הגישה אומרת שאני לא באמת סומך... מה לעשות הבריאות חשובה לי.

Mr Fahrenheit

New member
אני מסכים שהבריאות חשובה מאוד, אבל באיזשהו

שלב לדעתי זה כבר מוגזם.. לא יודע כעבור כמה, אני מניח שזה אינדיווידואלי..
האם זוג שנמצא ביחד חמש שנים נאמר, עדיין לא סומך אחד על השני?

להפך ככל שעובר הזמן יש יותר סיכוי לבגידות

זוכור מה אייל גולן אמר פעם
לי באופן אישי הקונדום לא מפריע לקיום יחסי המין. להפך זה גורם לי לישון טוב בלילה. וגם תכל'ס נגיד אנחנו זוג והוא הלך ועשה לא נראה לי שהוא יבוא ויגיד. אני יכול להתמודד עם פרידה אך אני לא ארשה שידביקו אותי במחלות. יכול להיות שגם בבתי הספר הדביקו אותי בפרנויות כאשר כל שנה העברו הרצאה על מין מוגן, בשבוע המודעות למחלת האיידס. אני באופן אישי מאוד מפחד מהמחלה הזו.

Mr Fahrenheit

New member
הכל יכול להיות, אבל זה לא טוב לחיות בפארנויות

כולם מפחדים מהמחלה הזו למעט מיעוט קטן שיש לו פנטזיה אפילו לחטוף את המחלה באופן מכוון (פעם ראשונה ששמעתי על pozzing, התהפכה לי הבטן).

לא יודע מה להגיד לך.. זה עניין שמצריך באמת הרבה אמון.. מקסימום, לכבוד החמישים שנה שלכם ביחד, אפשר לוותר פעם אחת

מחריד

בגלל ההודעה שלך התוודעתי לראשונה למושג ה"פוזינג" .

בגוגל קראתי עכשיו פוסט על "מסיבת פוזינג".. מזעזע.
לדעתי, אם דברים כאלה קורים, צריך לעלות על זהות אותם אנשים , ולתת להם לשלם בעצמם את העלות האסטרונומית של הקוקטיילים.

יש לי תחושה חזקה שתופעה כזו לא קיימת אצל סטרייטים..

אבל אני כן זוכר

שאמרו שהמחשבה שעומדת תחת התופעה היא מתוך הפחד להידבק אז אם פשוט מעדיפים להידבק במחלה ולהשתחרר מאותו פחד. עצוב..

ItsikH

Member
BUG CHASRES (אני בספק אם זה נפוץ בארץ כמו בחו"ל) העלות לא אסטרונומית, גבוהה אכן - משהו כמו 5000 שקל בחודש. שיטה מצוינת להבטיח שזה לא יקרה היא לנסות לקבל טיפול למשך חודש... אחר כך מבינים שזה לא רק מחיר כספי. אבל... המניע הוא חרדה מהדבקה, וכבר אמרתי לא פעם שהחרדה עצמה היא מחלה לכל ענין ודבר, שיש לה השלכות הרסניות - במקרה הזה היא מתרגמת למחלה ממש. את החרדה הזו שום נתון עובדתי לא ישנה.

הפתרון לחרדה הוא חברתי ולא רק הסברתי, לא מספיק *לספר* לאנשים עובדות (חשוב כשלעצמו), צריך למצוא את הדרך *הרגשית* להגיע לאנשים האלו ולתמוך בהם כנגד החרדה. הצעתך להעניש אותם לא יעילה בכל מקרה, השפעת החרדה עליהם גדולה כל כך.

מה זו החרדה הזו?

במה היא מתבטאת?

נשמע לי כמו תירוץ אווילי ותלוש.

אז עדיף להדבק? ואז מה? כמה אנשים בריאים יסכימו לצאת עם נשא?

ItsikH

Member
מה זה ה"לצאת" הזה, אתה מתכוון כמה יסכימו לשבת איתו בבית קפה, אולי ללכת לקולנוע, חודש ואז להחליט אם רוצים להזדיין או לא? הם רוצים את האפשרות לסקס מיידי והם רוצים את האפשרות הזו עם כל מי שכמוהם רוצה סקס מיידי, ויש רבים כאלו.

החרדה היא מהאפשרות להדבק מסקס ספונטני, נטול עכבות מוסרניות, ומי שמרגיש צורך בסקס ללא עכבות כאלו חווה חרדה מהאפשרות שישלם על כך במחלה קשה, את החרדה הוא יכול לנטרל על ידי כך שיידבק בה. רציונלי לגמרי. אפילו אם אין תרופה!

התשובה היא שניתן לפשר בין הצרכים - הצורך המיני
והצורך לחיות - אבל זה דורש עבודה לא פשוטה ובעיקר תמיכה.

יש לי תחושה עמומה שאינך יודע מהו הצורך הזה בכלל
.

בבקשה

אל תוציא אותי צר מוח שלא ילחץ יד לנשא וכו'. ממש לא אני.

התכוונתי כמה יכנסו למערכת זוגית או יקיימו יחסי מין עם נשא. לדעתי, מעטים יכניסו את הראש למיטה חולה.
עובדה שהיום יש אתרי דייטים לנשאי HIV.

מה רציונלי בללקות במחלה לכל החיים ולסבול מתופעות לוואי איומות של התרופות?

הצורך במין חסר עכבות? סורי, לא אני.
תתפלא, יש כאלה שמחפשים גם רגש ולא מסתכלים על אנשים כעל "חור" .

(מצטער, גם אני נכנסתי להכללות).

ItsikH

Member
נכון, הרשיתי לעצמי, ואני מוסיף ומרשה לעצמי חברי הטוב ביותר הוא נשא, שבר את לבי לגלות את זה, אם היה רוצה - הייתי איתו היום. הוא לא רצה.

מין חסר עכבות אינו נטול רגש, אפילו ממש לא. הקישור בין רגש לבין איפוק מיני הוא מוסרני ולא אמיתי - לא שאיפוק סותר רגש, אבל העדרו גם לא.

גם להצהיר שתצא עם נשא זה מוסרני

רוב האנשים לא יכניסו את עצמם לתוך זה. בוא לא נתמם.
אם כבר- זה יכול להכניס לחרדה לא מעטה, גם בזמן שמקיימים יחסי מין מוגנים.

אני לא אומר שזה לא יכול לקרות, לדעתי, נדיר למדי.

אדם שמדביק את עצמו בHIV בכוונה תחילה, מתוך חרדה, ראוי שילך לפסיכיאטר ויפה שעה אחת קודם (ואלה שהדביקו אותו לבקשתו, מצידי שישבו בכלא) .

לא מתכוון להתווכח איתך על ענייני מין.
הרמיזה כאילו אצלי הבעיה וכאילו כל ההומואים צריכים להכנס לתבנית מינית מסוימת עצבנה אותי.
יש כאלה שלא מחפשים מין נטול עכבות. באמת.

ItsikH

Member
אחד אחד
לא כל נשא. נשא שאני אוהב - כן. ואני לא מזדרז לאהוב.
העצבנות יפה לך, ואכן זו היתה הכוונה. לא "אצלך" הבעיה דווקא כמובן, אלא רק שאתה זה מציג תבנית ואני זה שמבקש לראות דברים אחרת.

אני רוצה סקס נטול עכבות, לי זה חשוב. שכלי מכיר בכך שלא ניתן, ואני פועל על מנת להגן על עצמי. אבל לא כל אחד יכול! ומחובתי - ומחובתך! - לחשוב כיצד ולפעול על מנת לעזור.

נ ע ל

New member
רק רציתי להגיד שאני אוהב את הכינוי שלך.

וגם את אוונגליון :)

ItsikH

Member
זה בדיוק ההבדל בין סטרייטים להומואים אייל גולן למיטב זכרוני סטרייט ובין השאר בגלל זה (לא רק) אינו אסמכתא בעניני אהבה או זוגיות (*לשיר* על אהבה הם יודעים, מלים יפות).

ככל שעובר הזמן יש יותר סיכוי לבגידות כי בני הזוג הנשואים (הסטרייטים) לעולם לא יעזו לדבר על כך, מחשש לפרק את הזוגיות שלהם, לפעמים אפילו אין שם יותר אהבה בכלל, אם היתה אי פעם. כשאתה *יודע* שחייך וחיי בן זוגך (שאתה *אוהב*) תלויים בכך, לא תמהר לעשות דברים מאחורי גבו. דווקא בתחילת הקשר זה הרבה יותר סביר, כשעדיין אין מחויבות ואין קרבה.

אם עשר שנים חייתם יחד בקשר מונוגמי ועדיין לא התפתחה ביניכם קרבה מספקת על מנת שתוכלו לדבר על הצרכים המיניים שלכם והקשיים שלכם בכנות ובפתיחות, אז הקשר שלכם דפוק, והיה דפוק כל הזמן הזה. אם אתם סטרייטים לעומת זאת זה אפשרי בהחלט. ככל שמשך הקשר גדל, בגידות חיי נישואים - בהסתר - נפוצות הרבה יותר אצל סטרייטים, אנחנו פחות נגועים בצביעות הזו. כפי שתואר כאן, אם בן הזוג בוגדני, הוא יהיה כזה ויישאר כזה, לא ייזכר בכך אחרי 10 שנים פתאום.

למעלה