דילמה

babushka10

New member
דילמה

הנמוקס אופרה בת ה4-5 שלי, מקצרת את הפקק המרכזי בבית. האם להביא אותה לתיקון (היא כבר מכירה את הדרך לאספרסימו, אלא שזה יוצר בעיות לוגיסטיות לא פשוטות.)
או לקנות מכונה חדשה- ואז איזו (אני מכורה קשה לאספרסו, אך יש גם דרישה ליכולת הקצפה טובה של שותי ההפוך...)
התרגלתי לטחון את הקפה.. כך שאני רוצה מכונה שתהיה באיכות טובה יותר או לפחות כמוה. (אפשר מכונה+מטחנה). לא קפסולות מחד וגם לא אוטומטית מאידך...
כך שלא אצטרך להשתרך כמה פעמים ביום לאילן'ס (אני כבר קשישה)...
תודה

Lechoke Lames

New member
אם את בסה"כ מרוצה מהמכונה - לתקן

אם מתחשק לך לרכוש מכונה חדשה, והעלות הגבוהה יותר של האופציה הזו אינה בעייתית, אז אפשר לדבר על קניה של מכונה חדשה. במקרה כזה, כדאי להתחיל מלציין תקציב.

babushka10

New member
תודה רבה על ההענות המהירה.

זה כבר התיקון השלישי שלה בשנה האחרונה. וכל תיקון- כולל הובלה- מסתכם בכמה מאות שקלים. העלות של האופציה השניה היא בעייתית, אלא שבלי אספרסו הבעיה גדולה יותר. וכמובן אני חומדת מכונה שתכין קפה טוב יותר. 2000-3000 שח? (חזרתי עכשיו מחול- ושם הייתה מכונה שהפיקה קפה מעולה, אלא שלא מוכר לי הברנד).
תודה שוב.

dts

New member
כקולגה למכונה(ולא לצרה) אני חושב

שכמות תקונים כזו מחייבת החלפה.
לשימחתי האופרה שלי בת ה 6 ומשהו מנגנת נהדר
ומלבד שיפוץ המטחנה ב 600 ש שהחזיר אותה לילדות הכל עובד מצויין.
בתקציב שלך אפשר למצוא גאג'יה או אסקסו (יש לא מעט המלצות בפורום).
לכי לחנות קפה שמחזיקה כמה דגמים רלוונטים עם הקפה המוכר שלך ותתנסי, למי שהתחברת בתקציב ינצח.
מהנמוקס הזקנה אפשר ליצר מטחנה טובה מאוד אם אין בעיה במטחנה שלה- חיסכון במוצר לוואי שהינו חובה כמובן.

babushka10

New member
תודה ושוב תודה

התיקונים עד כה היו די מזעריים. הראשון היה חוסר באטם שלווה את המכונה מתחילתה, ובשני היה דרוש ניקוי. החשש הגדול שלי הוא מהלוגיסטיקה. הפעם זה נראה הרבה יותר רציני. איך אפשר לשמר את המטחנה מבלי לשמור את כל המכונה הענקית? זה בהחלט ישפר את מצבי. מאז שהתרגלתי למטחנה ( גם לקודמת הייתה ), קשה לי לחשוב על קניית קפה טחון.
אולי אקח אותה למקום בתל אביב, (בזמנו המליצו לי בפורום הזה על אספרסימו), ואחליט על המקום. בינתיים אמשיך לפרנס את אילנ'ס .. הרע במיעוטו בסביבה שלי.
האוסקר מאד מפתה אותי, אבל יש הצעה טובה לאסקסו+ מטחנה....
תודה שוב

dts

New member
אם התקונים מזעריים אני חוזר בי

מכונה טובה שביד טובה תחזור לחיים ותפיק תוצאות מצויינות.
תשלחי מסר בנושא לדובי דבש
אחרי התייעצות איתו תחליטי

למעלה