דילמה...

מירית 101

New member
דילמה...

היי, עד היום הייתי בטוחה שאני מתחילה את שנת הלימודים הקרובה בבן גוריון אך פתאום נוצרה בעיה(שהיא אומנם בריאה אבל עדיין בעייה)... קיבלתי מייל על נושא "תרפיה באומנות" שנלמד במסגרת הלימודים הרב תחומיים והכל התחיל להשתנות. אשמח לקבל כל פיסת אינפורמציה על החוג הזה ועל הלימודים הרב תחומיים באוניברסיטת חיפה. אני לא קרובה גיאוגרפית לעיר והמעבר לשם מצריך ממני המון לכן חשוב לי לבדוק טוב לפניי שאני עושה את הצעד. הרבה תודה והמשך שבוע נפלא, מירית.

את מתכוונת לתואר שני?

לימודי תרפיה באומנות באונ' הם תואר שני (הם תמיד אחרי תואר ראשון לפחות), אם מה שאת מתכוונת זה לא תואר שני אז אולי זו תוכנית "פסיכודאלי" בה את יכולה לעשות תואר ראשון בשנתיים בחוג לתולדות האומנות והחוג ללימודים רב תחומיים שם לומדים פסיכולוגיה ואומנות יצירה ואז את יכולה לנסות להתקבל לתואר שני בטיפול באומנות.

מירית 101

New member
תודה על התגובה

יכול להיות שלזה התכוון המשורר :) האם שמעת משהו על התוכנית הזאת? האם כדאי והאם היא פותחת דלת אמיתית לתחומי התרפיה בתואר השני?

למען האמת שאני בתוכנית הזאת

לעיתים הם לא מפרסמים אותה כמו צריך וקל מהמודעה להבין שאלו לימודי תרפיה באומנות ולא כך העניין. ללימודי תואר שני בתרפיה באומנות (כרגע אונ' חיפה היא המקום היחיד שמעניק תואר שני בטיפול באומנות) יש דרישות מאוד מסויימות ומאוד גבוהות. צריך קורסים תאורתיים באומנות, לפחות 4 קורסים בסיסיים בפסיכולוגייה ו 300 שעות יצירה(בלימודי תעודה דורשים 600)- התוכנית הזאת מציעה לך לעשות את כל הקורסים שהם דורשים תוך שנתיים וכך להגיע יותר מהר לתואר השני כי רק עם תואר ראשון בתולדות האומנות ורב תחומי אין מה לעשות. הבעיות העיקריות הן שעקב העומס (50 נק' בשנה) נוצר הרבה לחץ ולא קל להוציא ציונים גבוהים ובשביל להתקבל לתואר השני צריך ממוצא של לפחות 90 (גם אם רשמית הם אומרים 85). גם בגלל שזה שנתיים אז עושים שני סמסטרי קיץ (הלימודים הם בעצם 6 סמסטרים רצופים) ואז קורא מצב בו היום היה לי המבחן האחרון של מועדי א' וביום ראשון הקרוב כבר מתחיל הסמסטר קיץ (שהוא מאוד מאוד עמוס) ומועדי ב' אם יהיו ידחפו תוך כדי... דבר נוסף שהרבה בנות שהולכות לזה לא מבינות זה שהתואר הוא בחציו לימודי תולדות האומנות- נושא שאם הוא לא מעניין אותך אז קשה להצליח בו ואז חוזר שוב נושא הציונים, היו כמה בנות אצלי שמאוד התאכזבו מזה ועברו לחוגים אחרים. ובכל זאת, אני אישית מאוד מרוצה מהתוכנית הזאת ונהנת בה מאוד. בזמן שירות לאומי החלטתי שטיפול באומנות זה הכיוון שלי והתואר הזה משלב הרבה תחומים שני אוהבת כולל תולדות האומנות ואומנות יצירה. הוא לא קל ויש עומס אבל אם יש לך יכולות גבוהות ורצון להשקיע בהחלט אפשר להצליח בו, מה שבאמת יעזור להגיע ללמודי טיפול האומנות. הקטצ' הנוסף הוא שאי אפשר ללכת ישר אחרי התואר הראשון לתואר השני כי במועד הרישום יוצא שחסרות לנו יותר מידי נק' ודרישות חובה (כמו סמינריון) כדי להתקבל לתואר השני ולכן יש לחכות שנה. באופן כללי אפשר להתקבל לתואר השני של זה גם אם באים מחוגים אחרים כמו פסיכולוגיה, חינוך, יעוץ ועוד רק כדאי לנסות להכניס אז את קורסי החובה. אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות.

אורית188

New member
היי

אני ביררתי בחיפה ובלסלי, שניהם נותנים תואר שני. ממה שהבנתי המסלול בחיפה הוא מחקרי, ובלסלי הוא הכשרתי. אגב, כשביררתי בחיפה נאמר לי שהם דורשים רק 60 שעות ולא 300 כמו כל השאר, לא יודעת למה.

למעלה