דילמה

Lir האחת

New member
דילמה ../images/Emo88.gif

מה הייתם עושים אם הייתם מגלים שחבר טוב שלכם שיקר לכם, והוא לא יודע שאתם יודעים את האמת? כלומר, שאלתם אותו שאלה שכבר ידעתם את התשובה אליה, והוא שיקר לכם. קרוב לוודאי שהייתם מתעמתים איתו, או לפחות מספרים לו את האמת שלכם. אבל מה אם גילתם את האמת בצורה לא הכי "ישרה". למשל, תוך כדי שחיטטתם לו בתיק, או דיפדפתם לו בפלאפון, פתחתם את המגירה בחדר שלו וכולי. מה עושים במצב כזה?

זה תלוי במה מדובר...

זה תלוי מה הסיפור, במה היה השקר? אם זה משהו מהותי שנוגע גם אליי או שזה עיניינו הפרטי בלבד. כי אם זה לא עינייני, אז הייתי עוזבת את זה, כנראה שהיתה לו סיבה לשקר אבל אם זה קשור גם אליי... זה תלוי הרבה בסיטואציה

../images/Emo45.gif

בנוסף, להשיג מידע "ישר" בדרכים לא "ישרות" מוציא גם אותך לא טוב במיוחד... אז אם תתני קצת פרטים על האירוע, יהיה יותר קל לשפוט..

היית אמורה להגיב להודעה הראשית ולא לשלי

פשוט שלחת תגובה לתגובה שלי במקום להודעה הראשית המקורית..... רק שתדעי

לא נראה לי...

הסימן של הבוהן למעלה מחזקת את מה שאמרת, ולא נראה לי שהייתי פותחת הודעה חדשה ב"בנוסף".. אבל תודה על ההארה

חחח אז למה רשמת "אם תתני קצת פרטים"..?

הרי זה לא האירוע שלי, אני רק הגבתי להודעה הראשית...

Lir האחת

New member
לא סוד..

מדובר בסיטואציה בין בני זוג. החבר של חברה שלי שיקר לה בנוגע למשהו והיא עלתה על זה, על ידי הצצה בפלאפון שלו. הפלאפון שלו חייג והוא לא היה על יד, היא רצתה לבדוק מי התקשר וכשנכנסה לשיחות נכנסות ראתה את הפלאפון של האקסית. הוא טען שהוא לא בקשר איתה, והיא גילתה שכן ולא ממנו אישית. השאלה מה עושים במצב כזה, אני אישית לא הייתי יודעת איך להגיב בסיטואציה כזאת..

TheBigBrother

New member
O_O

לא קטע נעים בכלל. למרות שאסור לשכוח ששיחה יכולה להיות משהו חד פעמי ולא להצביע על שמירת קשר

הסיטואציה מוכרת לי מאוד !

אני הייתי משתמשת במידע שיש ברשותי ולפני זה מנסה למצוא הוכחות ואם אין, צריך לדבר על זה מנסיוני, אסור לשמור את זה בבטן צריך להוציא הכל ! בהצלחה !

uri80

New member
למה מלכתחילה היא מחטטת לו בטלפון?

אין לי מושג למה הוא בקשר איתה או לא, אבל לפעמים אנשים שומרים טיפה של פרטיות לעצמם. יש הבדל גדול מאד בין שמירה על קשר עם אנשים שהיית קרוב אליהם בעבר לבין בגידה. לא, זה לא נעים אבל זה גם לא סוף העולם. לי אישית היה מפריע הרבה יותר הקטע של החיטוט בטלפון. נשמע לי מטריד ודי מצביע על חסר ביטחון מסוים.

אז למה הוא שיקר לה?

החוסר ביטחון שלה כנראה נובע ממשהו כשמישהו משקר לך אתה מרגיש היא לא סתם חיטטה, הוא שכח את הטלפון והיא גילתה יש הבדל...

uri80

New member
כן, צודקת. כעת שמתי לב שהיא לא חיטטה אלא רק

הביטה במי התקשר. נו, אני ובעיות הבנת הנקרא שלי... למה זה היה מטריד אותי אם היא הייתה מחטטת? כי אין לי מושג למה הוא בחר שלא לספר לה על האקסית, אולי חשש שתעלב או שסתם לא רצה לעשות מזה ענין גדול באותו רגע, לא בטוח שזה ישר הלך לכיוון רע דווקא. בכל מקרה צריכה להיות איזו מידה של אמון בבני הזוג וביטחון בהם, אחרת כל העסק לא ממש שווה את המאמץ.

uri80

New member
נכון. בחיי שהייתי צריך לזכור את זה בעבר

בכל פעם ששאלו אותי "אתה חושב שאני שמנה?"
אני וחוש האמת המפותח שלי... (יש שקרים ויש שקרים.)

גם בזה הייתי מצפה לקבל את האמת

אני לא יודעת מה אנשים אחרים חושבים אבל אני אישית הייתי מעדיפה לקבל את האמת אפילו אם היא: כן, אני חושב שאת שמנה ולהתמודד איתה מאשר לקבל שקר, ולדעת שהוא משקר ואז לתפוס אותו על השקר שרק הולך ומסתבך במיוחד כשמדובר באקסיות...

למעלה