דילמה

דילמה ../images/Emo53.gif

שאלתי בפורום השכן ואשמח לשמוע גם דעתכם: אני גרושה עם חבר זה כמה שנים כרגע הגרוש צלצל וסיפר - כי העוזרת שלו שבמקרה גרה לידי סיפרה לו כי החבר שלי יצא עם השותפה שלה לדירה (לפני מספר חודשים) ועכשיו היא חזרה לרוסיה כי היא היתה תיירת האם: להאמין לשמועה? להתעמת עם החבר? בטוח שיכחיש ????????????????????????????????????????

judyr

New member
הממ

אם כבר קבעת שהוא בטוח יכחיש... אז למה לשאול אותו בכלל... הלא כבר שפטת... אולי את צריכה לשאול פה מה טיבה של מערכת היחסים הזו... קצת חומר למחשבה.

מי לא יכחיש?

האם מישהו מכיר גבר שלא יכחיש? ולמה לשאול - אולי בשביל שידע שאני יודעת? אולי לא לשאול - אולי להציג כעובדה ידועה?

judyr

New member
......

מי שאומר את האמת לא יכחיש בין אם הוא גבר ובין אם אשה והאם שמת לב שאת מתלבטת המון...

judyr

New member
אז...../images/Emo8.gif

אולי תסבירי לי את הניגוד לכינוי

nekochan88

New member
אז כדאי להכיר את

אמיל חביבי שהמציא את הביטויי הזה - א פרופו מצבים של ערבים אזרחי ישראל ביחס לשאלה הפלשתינאית...........

nekochan88

New member
ולעינייננו

מה שאומרים הוא מה שקיים. תחליטי בינך לבינך אם את רוצה שהקטע הזה יהיה קיים בקשר בינכם: אם את מרגישה שהכל שפיר ואין בעיות כרגע - אז זה לא ייתן לך כלום להכניס את העז הזאת פנימה.אני מאמינה שמה שרומקים יוצר את מה שמרגישים, לא להפך.

nekochan88

הקטע כבר קיים השאלה היא אם להוציא אותו לאור או להשאיר בבטן אם יצא לאור - לא יודעת מה יקרה אם אשמור בבטן - הרי העז תיגדל ותתעצם הספקות ימשיכו לחלחל

רות 2

New member
נתת לעצמך כל הרבה תשובות פה

ואצל השכנים .... תבחרי אחת שניראית לך......... במקום לטחון קמח..........ויעני לחשוב על זה.. עכשיו בואי מהצד שלי..... כאן אופו אני יושבת.... ותשאלי....ת'עצמך איזה פרצוף יש למערכת יחסים שאת נימצאת בה אם את לא יכולה לשים הכל על השולחן בלי ספקולציות מפה ועד להודעה הבאה..... אבל אני, מ'כפת לי ....כל אחד והבחירות שלו שלו בחיים...

nekochan88

New member
רות יקירה.......

אני לא מכירה הרבה מערכות יחסים שאין בהן סוג של ספקולציה. לצערי. נכון שבאופטימום בני הזוג חברים ומחוקים וצועדים יחדיו מפה ועד השקיעה.....אבל בחיים - זה כך?....מה פתאום! יש המון רגעים של חוסר הבנה, צרכים שונים וראייה שונה בין גברים ונשים. תוסיפי לזאת את העובדה שלא מעט גברים כרוכים אחרי ענייני ציד, ולא מוותרים על כך גם כשיש אישה קרובה באמת. ואז הדילמות מתחילות: איך מגשרים - בין מי שהוא קרוב, אבל הקרבה הזו ז בדיוק מה שדופק את המתח והריגוש של הפיתוי והחיזור. כתבתי על בעבר. לסוזי אורבך יש ספר נפלא על כך - אני לא יודעת אם הוא תורגם לעברית - באנגלית הוא נקרא - הבלתי אפשריות של המין. אבל הוא כאן: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0684864274/qid=1066598423/sr=2-3/ref=sr_2_3/104-7494070-7325566 אורבך טוענת בספר שלה ש 80% מהזוגות שהגיעו אליה לטיפול לא קיימו יחסי מין בכלל. היא מדברת הל הפרדוקס של השמע במין בתקשורת בטלויזיה, בפרסום, ועל העדרו מחדר המיטות הזוגי. לטענתה - קרבה נפשית, ידידות ואינטימיות עמוקה, מוחקות לאורך הזמן את התשוקה המינית, וכך נוצר מן רגע עקופ שכזה שבו דוקא אינטימיות מולידה חוסר במין. התוצאה היא שהרבה מאד אנשים (בעיקר גברים) מחפשים מין במקום אחר, ללא אינטימיות נפשית מקוםפ של תשוקה נטו. ולכן ניצת, אני במקומך לא הייתי כל כך נבהלת, אלא מנסה לפעול בדרך חכמה ולא ישירה על מנת לברר היכן הדברים עומדים. בהצלחה אופטימית..........

רות 2

New member
חתולתי הסינית ....

את מזכירה חתולה מרוקאית שהשתכנזה עם הזמן.... הפסימית העלתה נושא ספציפי שהוא דילמה עבורה........ עבורי נושא זה אין לו מקום לספקולציות ואו דילמות כיון שהמדובר בגרעין/בסיס ליחסי זוגיות... זהו נושא שיש לשים על השולחן לדבר בצורה ישירה וכנה אין בושה בין בני זוג להביע התחושה/ההרגשה בנושא ...(בכלל בכל נושא). שם המשחק הוא שיתוף מבחינתי.......... ולא ספקולציות שם המשחק הוא אמון........ ולא מניפולציות כפי שענית שם לניצת ובנושא השני שדיברת עליו ...אינטימיות מולידה חוסר במין....... --- לא בבית סיפרי!!!...... אבל מה שכן במהלך עבודתי בתקופה מסוימת עם זקנים ששרדו את נישואם... הוברר שאכן האינטימיות, החברות, והקרבה הנפשית היא התחליף הבריא לתשוקה מינית שחלפה... -ספקולציוות באופן כללי האם יש..... כן ,לא מתווכחת על ז אך בהחלט עומדת על כך כי בנושאים מסוימים ביחסי זוגיות...... אין להם מקום.

nekochan88

New member
קודם כל אני חושבת

שדיונים עם בן זוג צריכים להיות מינימאליים. גברים בדרך כלל לא אוהבים שיחות בנוסח "אנא פנינו מועדות בקשר זה....". עדיף לפעול באופן מתוחכם, אגבי - לא לבא בטענות או בתחקיר. הכי טוב - כמו שכתבתי לך בהמשך - לגרום לו להתחיל לשאול אותך שאלות, ואז מתוך עמדת הכח שלך לשאול אותו באגביות. תמשיכי ללבן את העניין עם חברה טובה או כאן, או בכל מקום אחר - אבל בעיני - ככל שתהיה פחות זקוקה לו כתומך רגשי, ותוכלי יותר לראות בו פרטנר לעניינים מסויימים ולא כוללים, תוכלי לאט לאט לתת לדברים להתפתח בכיוון שאת רוצה. נונשלנטיות מעולם עוד לא הזיקה לאף אחד. ושלא תחשבי שאני הייתי כל כך חכמה בעניינים שלי. יותר קל להסתכל על אחקים מרחוק, אשר לפעול בתוך הבוץ הפרטי....... בקיצור - כמו הרבה דברים בחיים - לא משנה מה באמת או לא באמת היה. משנה מה א ת חושבת על זה וכיצד א ת פעלי או תדברי. בהצלחה ו

רות 2

New member
וזאת לדוגמה ...חתולה ניקוצנית...

הצעה שיש בה את כל המיכלול... מניפולטיביות... ומשחק שרק יביא לעוד ספקולציות... "לגרום לו להתחיל לשאול אותך שאלות" ואז לשאול אותו מתוך עמדת כוח.... -אני לא באה לשכנע את בעלת הדילמה בדרכי.. כי היא האופסימסטית מתשובותיה כאן ושם..... תתבשל במיץ של עצמה ..עוד קצת.. ובסוף תבחר אחד מתשובותיה שלה ..שהיא נתנה כאן.. ואצל השכנים... -----מה שכן ורק כיון שהתחבבת עלי אז אומר לך זאת.. הגישה שלך...המכלילה... חתולה יש בה עקב אכילס.... שבהחלט מכשיל הליך בנייה של זוגיות טובה.... גישה של.... "גברים בד"כ לא אוהבים שיחות... "גברים כרוכים אחרי עיניני צייד... "לא מוותרים על כך גם כשי יש להן בת זוג"... "יש לגרום להם ל..." "יש להביא אותם למצב"... --ביננו בלי שאף אחד שומע.... ......נשים כאלה חסר??.... רות רחוקה ,רחוקה מלהיות תמימה......!!!!(אולי חבל?!) אבל בהחלט יודעת שיש גברים נקיים ממשחק...נאמנים , כן שמים הקלפים על השולחן ..וכן מעונינים לדעת לאן פניהם מועדות. ורובם הגדול לא אוהב ש"מהנדסים" אותו... בדיוק כמו שאישה לא אוהבת.... (יאללה רק בגלל הפקקים... והשביתה רות כאן מתפלסססספת
)

nekochan88

New member
רות יקירתי....

הלוואי והייתי קצת מרוקאית - אבל האמת - להיות ישראלית בלונדון זה כמו להיות מרוקאית בישראל - If you see what I mean........... בכל מקרה נתתי כאן באחד הפתקים שלי כמה דוגמאות למקומות שבהן לא חשבתי שתגובה כנה יכולה היתה לעזור. אבל אשמח אם תגידי לי שאת חושבת אחרת: 1. אחרי שהיינו חודשיים ביחד, מאושרים ומאוהבים, הכל ורוד מבריק, בן הזוג שלי הודיע לי שהוא יוצר לטיול פו"פ בעוד חודש, שנרשם אליו לפני שהכיר אותי, איך היית מגיבה? 2. אנחנו קובעים לערוך ליל סדר ביחד. מוזמנים: הוא, 4 ילדיו, סבתא, דוד, אני, הבו שלי, וזוג חברים שלי. סה"כ - 11 איש. הוא מתעקש שהוא חייב גם להזמין חברה לשעבר שלא ראה אותה בשנה האחרונה עם שני ילדיה ועוד ידידה (שהיא בעצם מישהי שהוא התחיל איתה לפני שנתיים ולא רצתה אותו, אז הם "ידידים" - למרות שהיא כבר עשתה לו מסאג' פעמיים והוא חושב שהיא ממש אישה מתוקה...). אני מתנגדת בטענה שאין סכוי להכניס 17 איש לבית ושגם 11 זה די והותר. ריב קולוסאלי. בינתיים, החברה לשעבר שמה פס ואומרת שהיא לא מעוניינת, ולידידה יש בן זוג חדש והיא באה איתו. 3. בת מצווה של הבת שלו. אנחנו כבר בני זוג תקופה ארוכה, ידועים לכל המשפחה וחוג המכרים. הוא אומר שהכי טבעי שהוא יהיה איתי בבת מצווה, אבל הוא רוצה להזמין שתי חברות לשעבר - האחת, הוא היה בבת מצווה של הבת שלה לבד אחרי שכבר היינו זוג, השנייה יש לו חוב כלפיה להזמין אותה בגלל כל מיני ענייני עבר...... אני אומרת - שמע, אני מוותרת, לא בא לי על ענייני הבת מצווה. ואז הוא אומר - זה מאד נבון מצידך. וממשיך להתייעץ איתי - אבל אני לא יכול להזמין את שתי החברות ביחד, כי הן ממש יעלבו לראות אחת את השנייה.....למחרת פרקתי את הקשר ביננו. סופית. הסוף? האחת לא יכלה להגיע, והשנייה הבריזה יום לפני. הוא נשאר קרח מכל הכיוונים ובעיקר, הפסיד אותי בחיים שלו בגלל ההתעקשות לסחוב לכל מקום את הלשעבריות. איך את היית פועלת? מה נראה לך ה"כנות" או ה"אמת" לפעול בה? אני יכולה להגיד לך שכל פעם שאמרתי שהלשעבריות שלו זו סחבת מיותרת הושאמתי בקנאה ובנסיון לפגוע בחיים החברתיים שלו.......

למעלה