דילמה של אמא.

נירה63

New member
דילמה של אמא.

המתבגר עדיין לא התגייס, עדיין תלמיד. בן יחיד. לאחרונה החל עם המחבש שלו עלי...רוצה סיירת, רוצה קרבי רוצה... מבחחינתי אין מצב כזה בכלל....כן חושבת שחשוב להתגייס, לתרום למדינה ולהיות כן ראש גדול, אבל ישנם תפקידים חשובים אחראיים אחרים, אני מניחה. מה עושים?

אםפי7

New member
נירה יקירתי באמת דילמה קשה

מבינה אותך ומבינה אותו, הוא לא תופס את עצמו כבן יחיד אלא כמו כל החברים שלו, וכנראה שומע הרבה על לוחמים ותפקידי לחימה ומתחיל לחלום כמו הילדים שלנו, ביני לביני אני מהרהרת לרגע וכי הקרבי שלי או של כל אמא אחרת בשבילינו גם הוא כמו "בן יחיד" כל ילד הוא יחיד. ניסית לדבר עם אמהות אחרות במצבך?

נירה63

New member
בן יחיד זה לא כמו שלושה בנים במשפחה למרות

שדאגת אמא היא דאגה מוחלטת לגבי כל ילד וילד שלה. שוחחתי עם אמהות יש שוותרות ומבינות את בנם ויש שאינן מוכנות לחתום... בכל אופן זה לא פשוט לי.

היי נירה ../images/Emo24.gif

מבינה אותך גם אני אמא לבן יחיד שהתגייס לקרבי ואין יום שאין דאגה לילד אני חתמתי לקרבי והיה מאוד קשה לי אבל רציתי שילך למה שהוא רוצה ואוהב בהחלט זה לא קל להיות אמא לבן יחיד

Rainbow100

New member
../images/Emo24.gif

נידמה לי שממש לאחרונה שינו את החוק בענין נחיצות החתימה של ההורים, אין צורך בחתימה. נידמה לי. זה אף פעם לא פשוט ויש מקרים שזה הרבה יותר לא פשוט...

בדילמה שלך. חתמתי.

ועכשיו שיבצו אותו, והתפקיד בכלל לא נראה לי. בלחץ נורא ורוצה להוציא אותו משם. איך את שומרת על שפיות?

עוד 2 דברים

אני אמא מגוייסת ואני חדשה כאן. אמא מתגייסת זו משהי אחרת. וכול טוב לגלעד שליט החייל שלנו.

סמדר בנ

New member
ברוכה הבאה אמא מגויסת

מה התפקיד שקיבל הבן? אני חושבת שאחרי שחתמת לו כבר אין לך שליטה על היכן הוא מוצב
לנסות תמיד אפשר. בהצלחה לבן בשירות

מה פתאום

בסה"כ שם... ואני כבר יותר מדי מזוהה עם מתגייסת... תגידי, את אמורה להיות ותיקה, האם היית סמויה, או שמדבר במספר 2?

היי נירה

לדעתי , ללכת עם הילד , אני מניחה שאם זו הבחירה שלו הוא יעשה הכל כדי להשיג את המטרה . (וואו , גדל הילד אז שראיתי אותו
)

מאקי

New member
נירה..היי... לונג טיים...

אתן לך את כל וקול ההגיון שלי..כרגיל.. דברי איתו...את הכי מכירה אותך ואותו..מה שמתאים לך ולו ולקשר....שלכם..רק את והוא יודעים.. ובעיקר חשובה לך הידיעה של השותפות איתו.. שתפי אותו....לא באיומים...אלא בשיחה רגועה..של בוא נחליף תפקידים...אתה תהיה אמא ואני הילד...וננסה ..לדבר.. לא קלים חייה של אם בישראל..בחיי... שיהיה בהמון בהצלחה... ובעיקר שיהיה לו משעמם..איפה שיגיע.. שנה טובה

משתפרת

New member
אני חושבת שזה לא אנושי

לדרוש מאמא לבן יחיד או להורים במשפחה שכולה לחתום על שירות קרבי לילד. היה חייב להיות מנגנון שיקח את ההחלטה הזו על עצמו. הילד רוצה קרבי. אם לא חתמת לו- הוא יאשים אותך שהרסת לו. גם אם לא יאמר את זה, יהיו בבית עימותים, והיחסים עם הבן היחיד יהרסו. אם חתמת- כל הפחדים שלך ימררו את ימיך ולילותיך. כך או כך- הרוב המוחלט של החיילים יסיים את שירותו בשלום. יש נפגעים בין הקרביים, ויש גם בין הלא קרביים. להזכיך- אחד השבויים שישב במצרים זמן ארוך עד ששוחרר אחרי מלחמת יום כיפור היה שקמיסט. סביר שבנך יעשה את שירותו וישתחרר בריא ושלם. אבל זה באמת לא אנושי להפקיד את ההחלטה על הדרך בה ישרת בידיך, תוך עימות עם בנך מצד אחד ועם מצפונך מצד שני.

למעלה