דילמה קשה...

aviGODFATHER

New member
לא הייתי קורה לזה קשה...

מי יותר חזק - אריק זאבי או אביעד קיסוס - זאת דילמה! (תשובה בסוף) בקשר לדילמה שלך - אני לא מבין אותך. שילמת את מיטב כספך לדבר שיכולת להשיג בחינם (אמנם גניבה, אבל כולם עושים את זה אז זה פחות רע. ולא משנה מה יגידו לך - "אם כולם עושים את זה אז זה טוב?" - זה לא טוב, אבל זה לא כמו גניבה רגילה) והמוצר הפך בלתי זמין לך ללא אשמתך - ההיגיון אומר לצרוב. אני מעולם לא קניתי אלבום אמיתי (ואם לא הייתי מוריד הכל מהאינטרנט אז הייתי קונה צרובים). כמו שגם פירטתי בשרשור הזה, ובאינספור הודעות בפורום הזה - כשאתה קונה אלבום אתה מפרנס את חברות התקליטים ולא את האמנים. נכון שככל שיש יותר מכירה של דיסקים זה ידרבן את הלהקה להוציא עוד, אבל אתה בסה"כ קונה דיסק אחד (או שניים) וזה ממש לא משנה. זה כמו בבחירות - הקול שלך שווה רק אחד (ונכון, אם כל אחד היה חושב ככה אז בסוף לא היו הצבעות ולא היו מכירות, אבל הקול שלך (או הקנייה שלך) הוא עדיין אחד ויחיד ולכן ההשפעה שלך כאן היא מבוטלת). לדעתי כל הקונספט של חברות התקליטים ייפול בעוד מס' שנים. כבר יש איזה תכנית שחלק מהתשלום לשירות האינטרנט ילך לאומנים - חברות האינטרנט "יעקבו" אחרי קבצים שמופצים בכל האמצעים ויחלקו את הכסף בין האמנים לפי כמות ההורדות של כל אמן. למשתמש כמובן, זה יהיה בחינם. והתשובה לחידה מלמעלה - אביעד קיסוס יותר חזק. למה? כי הוא השכיב יותר גברים.

MarishA M

New member
../images/Emo221.gifגם אני בעיקרון נגד צריבות

אבל אתה כן קנית את הדיסק הזה..והוא פשוט נתקע/נעלם/נהרס..מה שתרצה. אז תצרוב וזה יהיה אותו הדבר כי כן שילמת על הדיסק הזה.. בכל אופן אם היה קורה לי אותו המקרה הייתי צורבת אותו גם..לפחות זמנית.

למעלה