דילמה קשה

meravz2

New member
דילמה קשה

היי לכולם.. בתקווה גדולה שתוכלו לעזור לי! אני כרגע בשנה האחרונה לתואר וחסרות לי 11 נקודות קורסי בחירה, הבנתי שיש קנס אם אעשה אותם בסמסטר נוסף מעבר ל3 שנים אבל במדור שכר לימוד לא אומרים לי מה סדר גודל של הדבר הזה ובמקביל אני יודעת שאם אקח את הקורסים החסרים בסמסטר קיץ אומנם לא אשלם קנס אבל המחיר לכל קורס יהיה גבוה.. מישהו יודע לומר לי מה מהאופציות עדיף יותר? גם מבחינה כספית וגם מבחינת זמן והכל.. אני ממש רוצה לסיים עם התואר הזה ולהמשיך הלאה בחיים..

זה בעיקר תלוי בך

קודם כל אני מציעה לך לבכל זאת לנסות לברר מה גודל הקנס, חייבת להיות שקיפות בנושא הזה ולא יכול להיות ושהם לא יודעים כמה זה, אם בשכר לימוד לא עוזרים תנסי לעשות את זה דרך מזכירות החוג. ולגבי הדילמה, אני אישית הייתי מעדיפה לקחת אותם בקיץ כי ככה את מסיימת אותם בחודשיים וחצי ויכולה והתחיל את הקריירה נקייה מחובות ולא צריכה למצוא עבודה שתוכלי לתמרן בה עם לימודים (11 נק' זה לכל הפחות 3 קורסים) ואת יודעת שסיימת את זה. עד כמה שאני יודעת, אבל אני לא בטוחה, הקנס הוא די גבוהה אז הפרש המחירים לא יהיה כזה נוראי. שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

meravz2

New member
כל מה שהם אמרו זה 10% אחוז משכר הלימוד

והאמת? אין לי מושג מה זה אומר... הבעיה היא גם למצוא קורסים בסמסטר קיץ... עבודה יש לי.. אני מממנת לבד את הלימודים ומחזיקה דירה.. אין לי על מי להשען ולצערי גם הבקשה למלגה מדיקאנט הסטודנטים התקבלה בצורה מאכזבת, נתנו לי סכום נמוך והלוואות לא חסר לי.. ניסיתי לפנות למזכירות החוג ולהן בכלל אין שמץ של מושג מה לומר לי

10% זאת התשובה

הם לא יודעים מה יהיה שכר הלימוד שנה הבאה וכמה קורסים באמת תיקחי אבל זאת הנוסחה הקבועה. כמו שכתבתי למטה בסמסטר קיץ הקורסים עלוים כפול, ככה שהקנס יעלה לך הרבה פחות, במצב כזה אם כבר יש לך עבודה שאת יכולה לשלב עם לימודים אז לדעתי תידחי את זה לנשה הבאה.

Jazz Jackrabbit

New member
מתוך תקנון שכר לימוד

http://students.haifa.ac.il/html/html_heb/Pdf/Pages/Shnaton/Takanon_Schar_Limud_Shnaton.pdf מתוך האמור בעמ' 94 למטה + 95 למעלה, הנה החישוב למה שתשלמי: 11*2.5% = 27.5% (משכר לימוד מלא[1]) 27.5% + 10% (תקורה. את יכולה לקרוא לזה "קנס" או "השתתפות בעלויות האוניברסיטה") = 37.5% 37.5% + 10% (תוספת על זה שלא סיימת בזמן את הלימודים) = 47.5% 0.475*12363 = 5872+- כלומר, תשלמי בערך 6K ש"ח אם תמשכי את התואר מעבר למה שאת צריכה. אגב, בסמסטר קיץ העלויות הן לא הרבה יותר זולות.... נדמה לי שזה 500 ש"ח לנקודה, מה שמביא אותנו ל-5500. אבל מניסיוני המועט, סמסטר קיץ הוא יותר דחוס ולפעמים גם מורידים כמויות מחומר הלימוד....
איזה תואר את מסיימת? --------- [1] שכר לימוד מלא בתש"ע = 12,363. שכר הלימוד הסופי (לתשע"א) היה אמור להיקבע כבר בדצמבר האחרון כתלות בתקציב המדינה, והוא היה אמור לגלם בתוכו גם הנחה ממשלתית של כ-2K-3K ש"ח.

Jazz Jackrabbit

New member
כמובן, שהכל זה סכומים משוערים

כי אם מדובר על תשע"ב, אז עדיין אי אפשר לדעת מה יהיה שכר הלימוד (תלוי בהפחתה הממשלתית)

Jazz Jackrabbit

New member
ועוד נקודה חשובה

(האסימון נופל בשלב מסוים...) שכר הלימוד אמור להיות מופחת בכ-25% בינואר 2012, כשכבר תהיי במבחנים האחרונים. אם זה יקרה, אז כל הסכום מתקזז ב-25%, ככה שבמקום כ-5800, תשלמי כ-4400. שתי נקודות בקשר לזה: 1. אף אחד לא מבטיח ששכר הלימוד יופחת, אבל לא סביר בעיניי שיקרה אחרת. 2. את תצטרכי לשלם את מלוא ה-5800, אבל ההגיון אומר שתקבלי החזר לכשתתקבל החלטת הממשלה ויוחלט על הקיזוז. מומלץ לפנות למדור שכר לימוד כדי לוודא שבאמת אין סייגים בקשר להחזר ולזה שאת לא לומדת בתכנית לימודים מלאה (לא הגיוני בעיניי, אבל לכי תדעי...)

meravz2

New member
וואו

חחח אתה לומד כלכלה או סטטיסטיקה בטח.. אני אסיים תואר בתקשורת.. וניסיתי לפנות למדור שכר לימוד רק שהמעצבנת שענתה לי סירבה לתת תשובות... אז פלוס מינוס אשלם 5 אלף על 3 קורסים איזה באסה... אם עכשיו אני משלמת 10 אלף על 10 קורסים זו בהחלט עלייה משמעותית במחיר אבל אין מה לעשות אני מניחה שפשוט אספוג את זה וזהו רק לסיים כבר עם התואר הזה..

meravz2

New member
חס וחלילה פשוט תפסת אותי מופתעת

לא ציפיתי לכזה יחס! תודה רבה רבה רבה רבה!!!

למעלה