דילמה קטנה

triceps

New member
דילמה קטנה

למה לעזעזל מורה עולה בן 90-20 שקל? מה ההבדל בין מורה שעולה 50 שקל ל90 חוץ מהעובדה שהוא קשור לחנות כמו חלילית או איזה קונצוטריון? מתלבט איתכם

ההבדל הוא

שמורה שעולה 50 שקל זה לא מורה מקצועי זה אחד שלימדו אותו לנגן והוא חושב שהוא מספיק טוב ללמד אחרים בדרך כלל לא תמיד לפעמיים יש יוצאים מהכלל עכשיו המורים שלוקחים 90 אלה המורים בקונברסטוריון הם מורים מקצועים שיודעים כמעט הכל ותאמין לי יש הבדל אני למדתי אצל מורה לא מוסמך וכאילו לקח מלא זמן להתקדם אחרי שעברתי למורה בקונסרבטריון אתה לא יודע איזה הבדל ענקקקקק יש בינהם ואני מצדיק את המחיר שווה כל שקל

triceps

New member
אבל...

בכל זאת זה כפול כסף שווה לקחת שיעור פעם בשבועיים ב90 שקל או ב50 כל שבוע?

tuko

New member
50 שקל כל שבוע,עדיף

ברוב המקרים ההבדל בין מורה ב-50 לבין מורה ב-90 הוא שהמורה ב-50 לא מוציא חשבונית.

triceps

New member
ואיפה מוצאים...

מורים טובים שלא מוציאים חשבונית בחיפה?

תלוי בשיטת למימוד של המורה

אני יכול להכיר לך מורים שמלמדים אותך רק לנגן, בלי תאוריה ובלי מאמץ. פשוט לנגן. אבל יש מורים שילכו איתך בדרך הקשה וילמדו אותך את הכל דרך תרגילים (והדרך הזאת היא גם הכי משעממת). תבקש שיעור הדגמה בשביל לדעת איך כל מורה מלמד ואז תחליט מה שמתאים לך.

גילדורי

New member
אני לומד בחיפה אצל אפרי אליפז

מורה אדיר!!!! הוא איזה דוקטור למוזיקה, והוא הוא לא מלמד רק איך לנגן, אלא הוא מלמד את כל התיאוריה (כמו שאלכס אמר), אבל הוא לא משעמם, אפילו היו לי איתו כמה שיעורים על בוזוקי... הוא מלמד במוריה, אין לי את המספר, זה קצת אחרי החומוסיה, יש שלט כזה של מתפרה, לא משנה. יש לו מין סטודיו כזה, אז לא צריך להביא גיטרה או משו כי יש שם. אם אתה רוצה תתקשר אליו- 8376701, הוא יסביר לך, הוא לוקח 95 ש"ח לשיעור, אבל זה שווה כל אגורה.

לא מזמן החלפתי מורה

והמורה החדש שלי לוקח 70 שקל לשיעור (יחסית זול). למרות שעוד אין לו תואר שני (הוא עובד על זה) הוא ממש אבל ממש טוב. כשעברתי אליו ניגנתי 7 חוד´ ולא ידעת אפילו מזה אקורד Gmaj, ועכשיו אני מנגן שנה וכמה חודשים וכבר מופיע (חיחיחי אומרים עליי שאני כישרון...חיחי). אם הדמו שלנו יהיה מספיק טוב אז אנחנו נופיע בבארבי... כולם מוזמנים!

לדעתי...

זה תלוי בך. אתה יכול לקחת מורה באיזה אלפתלפים שקל ולא להסתדר איתו ולא להבין כלום ואתה יכול לקחת מורה ב3 שקל ולדעת הכול תוך חודש... אל תקח לפי כסף אלה לפיך... אני יודעת אבל שלמורים מהקונסבטורים יש שם גדול מקווה שעזרתי לימור

triceps

New member
הנה רמה מסוימת של חוסר ידע (..שאלה)

שיעור ראשון אצל מורה עולה כסף? אפשר לבקש ממורה שיעור הדגמה?...בכל זאת 90 שקל את/ה מכירים מורה טוב (אם אפשר מעולה) שלוקח 50 שחשחים לשעה בחיפה, ומוכנים לספר לי על זה?

בעעעעעעע

מה לא הבנת כלום??? כל השרשור מנסים להסביר לך שהמורה והמחיר לא הולכים תמיד ביחד...בעעע, פשוט לך לאיזה שיעור ניסיון או אפילו דבר עם המורה ותשאל אותו דברים בסיסיים וככה תדע. במקרה הרע תמיד אפשר להלחיף מורה לא???

בתור מורה שלוקח הרבה כסף

אני יכול להגיד שמי שלוקח הרבה כסף כנראה שחושב שיש לו זכות לקחת הרבה כסף כי הוא טוב/ עם תעודות/ בעל ניסיון/ כימיה עם התלמידים / או סתם מוצלח או מיוחד או בעל זווית ראיה ואמירה אישית על הנושאים שהוא מלמד וכו´ 2 אבלים: אבל א´: ההתאמה תמיד תהיה אישית - אני לא מתאים לכל 1 לדוגמא אבל ב´: המורה לא יעשה בשבילכם את העבודה - אתם רוצים להיות טובים ומהר - אז אתם גם צריכים לשמוע בקול המורה ולהכין שעורי בית (להתאמן כמו שצריך) ואחרי הכל ועל אף כל זאת. בד"כ סטטיסטית יש איזושהי קורלציה בין מחיר ואיכות.

triceps

New member
אולי מורה טוב שווה הרבה כסף אבל

יש אנשים שמעדיפים לקחת את המורה הזול כדי לקחת שיעור פעם בשבוע ולא בשבועיים. עדיף לקחת מורה טוב בהחתלה ללמוד את הבסיס כמו שצריך? או שעדיך שילמד את הדברים הקשים והמסובכים בהמשך? ...ברור שעדיף מורה טוב כל הזמן, אבל בכל זאת.

pif

New member
כדאי לך דווקא ההיפך.

קח מורה טוב, ותלמד אצלו באיזה תדירות שאתה יכול. ממילא ההתקדמות נובעת מאימון ולא מלמידה, כלומר בבית, ולא בשיעור. בשיעור עצמו אתה לומד - מציג את היכולת שרכשת, מקבל תיקונים, הערות, הארות, שומע טיפים, עצות. את כל זה עדיף לעשות עם מורה טוב, ואז לקחת את זה הביתה ולהתאמן. אם אתה נאלץ ללמוד רק פעם בשבועיים, בעצם אתה מרויח שבועיים של אימונים בין שיעור לשיעור, מה שמאפשר לך להגיע לשיעור ברמה טובה מספיק שתקצץ בהערות, תיקונים... מה גם שמורה לא טוב יכול ללמד אותך שגיאות, או סתם להיות מסורבל ולא יעיל. בקיצור חפש מורה טוב, בלי קשר לכמה הוא עולה לך! זו דעתי בכל אופן.

frodo

New member
שלום עדי..

אתה מלמד אולי בבאר שבע? אם כן. כמה אתה לוקח לשיעור?

למעלה