דילמה מהחיים

N D R

New member
אהבתי את ה"הוחלט"

בקשר לכועסת, איזו מהן?
לאחר שקראתי וגם קצת נרגעתי, מעניין אותי הוא מה הוא מרגיש מעבר לתפקודו במצב המקובע. האם טוב לו כך במצב הקיים? איזו החלטה היה לוקח אם היה צריך לחזור על אותה הדילמה שנה אחרי?

ערסlight

New member
פרספקטיבה

לדעתי, הדברים התקבעו כמו שהיו מתקבעים לו הילד היא נולד באופן טבעי וטרום פרידה. לדעתי, הוא לא עסוק בבדיקה חוזרת של ההחלטה. העניין סגור. ובכלל, ההחלטה, למרות שנילקחה ברגע מסויים, לא משקפת את דעתו באותו רגע אלא משקפת את מי שהוא "מהבית", את ערכיו וראיית עולמו. אני מאמין שההחלטה הייתה כבר. [כמו אצל כולנו]. מה שנעשה במעמד ההחלטה זה רק להוציא את זה החוצה.

לפעמים לאור הנסיון המצטבר בחיים

צריך ללמוד להתגבר על השטאנס שהוטבע בבית יש אידיאליזם ויש פרגמטיזם ימים יגידו מה עדיף

N D R

New member
בקשר לאמונה

לדעתי, אין שום סיכוי שבעולם שבנאדם יקח החלטה מקיפה שכזו לאחר מחשבה מבלי שיבוא איתה מבושלת באופיו. מה שמשתנה לאחר ההחלטה הם דברים אותם לא יכל לצפות מראש. קשיים, רגשות ועוד... ועל כך נשאלה שאלתי ותשובתך סגרה עניין. בפעם הבאה שאתם הולכים לבירה, אם אפשר, תזמין גם אותי. לא שאני צריך לקבל החלטה על אימוץ, אבל אשמח להכירו.

naama78

New member
אהבתי...

את החלטתו ולו רק מהסיבה- "והכרה שלא לאמץ כעת בעצם דן אותה למניעת אמהות" אנושי מאוד!

t o t a l

New member
לדעתי זה לא פיתרון הוגן

בל נשכח שפתרון הוגן, הוא כזה לשני הצדדים. אז היא קיבלה את כל מה שהיא רצתה תמיד. והוא? נראה לי כאילו רגשי האשמה שלו, הובילו אותו לקבל על עצמו מחוייבות לא אנושית. איש בגיל העמידה, מטופל בתינוק, שאינו שלו. לא נראה לי שזה פיתרון שעושה איתו טוב במיוחד. נראה לי פתרון חד צדדי לחלוטין. לא טוען שהוא היה צריך להפנות לה עורף. לא טוען שהוא לא היה צריך לסייע לה להשלים את תהליך האימוץ. אבל יש הבדל בין סיוע להשתעבדות. טוטאל- שם קסדה

"מחוייבות לא אנושית"??

האיש הזה שלדבריך "בגיל העמידה" נכנס לקשר בידיעה שהיא רוצה ילד. גם הוא רצה את הילד וניסה לעשות אותו במשך חמש שנים ואחר כך והיה מוכן לאמץ אותו למרות התהליכים המסובכים שזה היה כרוך בהם. כמה חודשים לפני תום התהליך הוא התחרט. אם הטבע היה עובד כמו שהוא אמור לעבוד היא ממילא היתה כבר בהריון. אני מעריכה אותו על ההחלטה והמחוייבות האנושית. אני לא בטוחה שאם הייתי במצבו הייתי מוצאת את האנושיות להחלטה הזאת.

Mastul4u

New member
מה זה ממילא היתה בהריון...

מדובר במצב הפיך.... ואם לסבתא היו גלגלים???

לא לזאת היתה הכוונה

אלא לזה שתותל הציג את זה כאילו זה משהו ש"נפל" עליו בהיותו בגיל העמידה, ולא כאילו שזה היה סופו של תהליך שהוא היה שותף לו במשך חמש שנים. ודווקא בגלל שהתהליך הפיך מגיעות לו לדעתי המחמאות על בחירתו ולא האמירה שזה "לא אנושי" הוא לא קורבן של כלום.

Mastul4u

New member
שקראתי את טוטל לא...

קראתי ש"נפל" עליו, קראתי שלא "הוגן".... לגבי מחמאות על הבחירה... מסכים.

Mastul4u

New member
רואה כמוך....

במידה ולא יהיה לו קשר כל שהוא עם הילד, יכול להיות פה צעד פילנטרופי גרידא.

N D R

New member
כאשר אדם מקבל החלטה בעצמו

מבלי שכפו עליה אותה אין כאן עניין של הוגנות. כאן לא מדובר בפסיקה של שופט אלא בהחלטה עצמאית. מניח שהשיקולים שאתה מעלה כאן נלקחו בחשבן בטרם החליט. והוא בכל זאת החליט. יתכן שעבורו, אם היה מחליט אחרת, היה משתעבד לנצח למחשבות על עצמו.

maof

New member
לפחות היום אני יודע../images/Emo13.gif

אם אתקל בבעיה דומה התשובה לסוגיה כבר תיהיה אצלי
מעוף

זר זהב

New member
החבר שלך מדהים ../images/Emo45.gif

ותמסור לו
ממני. לנו יש עוברים מוקפאים, החלטנו להשאיר את הנושא פתוח, לשמור אותם למרות הגרושים. מי יודע איפה נהיה בעתיד ומה נרצה לעשות איתם.

למעלה