דילמה מהחיים

ערסlight

New member
דילמה מהחיים

בהמשך לשירשור אחר, משהו מסביבתי הקרובה. לשניהם אלה נישואין שניים. [שניהם בני ארבעים+] לו יש שני ילדים מתבגרים והיא עקרה. לאחר שנואשו [5 שנים] מלהביא ילד, החליטו לאמץ.תהליך קשה מסובך וכרוך בעלויות של עשרות אלפי דולרים [אימוץ באוקראינה]. ממש לפני סוף התהליך [שנמשך כבר יותר משנה] הבעל החליט שהוא רוצה להפרד. מצד אחד הוא היה החלטי לגבי הפרידה. הוא התאהב במישהי אחרת והחליט שזה מה שהוא בוחר. הילד המאומץ מעבר לעלויות האימוץ [עדיין הפיך] משמעותו להיות אבא לילד. לטפל בו, להיות דמות הורית וגם לשלם מזונות. [כאמור, יש לו כבר שני ילדים והוא אבא נפלא] מצד שני, הילד הזה הוא כנראה ההזדמנות האחרונה של האשה להיות אמא. לסיפור הזה יש סוף. מה לדעתכם קרה שם?

galia1962

New member
אם הוא גם בן אדם ולא רק גבר

תהליך האימוץ צריך להתקיים. מבחינה רגשית זה כמו לדרוש מהישה הרה לעשות הפלה.

תהפוכות החיים

לעולם לא נדע מה ממתין לנו מעבר לפינה. חבל, פשוט חבל!! מההיבט שלו - אולי לא הייתי ממשיכה בתהליך,מיותר קצת להביא ילד למציאות כזו, בנסיבות כאלה ולפי רמיזתך עניין המזונות הנוספים מהווה פה תפקיד חשוב , אז למה? למרות שהייתי נקרעת ביני לבין עצמי, אולי בכל זאת לאפשר לאותה אישה לממש את מהות החיים - לזכות בגידול ילד! מההיבט שלה - קשה לומר, ברור לי שלא רואה כלום בעיניים מלבד עצם מימוש ההורות. הכאב של הפרידה כבר מתגמד לעומת הפסקת תהליך האימוץ , בפרט שהכל היה כל כך קרוב. במקומה הייתי ממליצה להמשיך בתהליך, אך אם המזונות הם עיקר הבעיה, הייתי סלחנית ביותר לגביי הסכום, בעיקר בגלל היותו כבר אב. לגבי מפגשים, מאמינה שניתן היה לסדר משהו נוח. לא פשוט!!

ב ד ר ך

New member
בת הזוג

המשיכה בתהליך האימוץ לבדה. הוא... אם הוא אדם מוסרי עם ערכים ואחריות - תמך והכיר בילד.

ערסlight

New member
שני פרטים חשובים

פרידה לפני סיום ההליך מטרפדת את תהליך האימוץ. [לפי החוקים של אוקראינה] הכסף הוא כסף שלו. אין מצב של אימוץ ללא שיתוף הפעולה שלו.

ב ד ר ך

New member
אם כך לא נראה לי שזה בשליטתה

זה נשמע כמו מקרה אבוד. עצוב בשבילה.

את האמת ?

בלי ההצתעצעות המקובלת בבית ספרנו ? הוא הלך לדרכו בעקבות ליבו והשאיר את הבחורה לאסוף את הרסיסים

יערית

New member
מתקשה

לחשוב על הסוף,אני עדיין מרוכזת בכאב של הפרידה, ועל כך שהיא נאלצת לאמץ לבדה. אבל במחשבה שנייה,כתבת "מצד אחד הוא היה החלטי לגבי הפרידה" לי נראה שהוא חזר מהחלטתו.

זה מעציב אותי בכול פעם מחדש

הקלות הזו, שבה אהבה נגמרת. יודעת.. אהבת נצח היא אשליה, וסוף האהבה זה החיים, ובכול זאת, עצוב לי.

ראש יחף

New member
למץ אפשר תמיד גם לבד

אסור לו להכניס את עצמו לקשר ולהכניס את הילד הזה למקום האומלל הזה

לא מבין משהו...../images/Emo4.gif

התהליך נמשך שנה ומשהו.. הוא התאהב במישהיא אחרת, והחליט לעזוב. אני מניח במידה רבה של ביטחון שההתאהבות והחלטה לעזוב לא היו פרי החלטה של רגע... לא יודע מה היה הסוף, אני לא אוהב את הגבר הזה !!! בן אדם הוא לא !!!

ח ב ר מ ן

New member
אני הייתי בתור גבר עוזר לה לסיים את

הליך האימוץ.ומגיע להסדר כספי.הריי הם היו אוהבים לא?

מצוטטת

New member
לדעתי

כמו שתמיד אני אומרת לספור {כומו לכובע} שלוש צדדים/פינות
1.שלו...
הוא מימש את ההורות{יש לו ילדים} חווה ויחווה את התחושה 2. שלה...
הרצון לממש , תחושה של החמצה שלבטח יתלווה בהמשך גם סוג של תחושת "בגידה" {גם אם אני מקצינה...אל תתנפלו עלי ווקשה} 3.והעובדות...
עבורה טוב שכך...אהבה כאן בסיפור לא מספיקה כדי לקיים הורות
זה מה שלדעתי עובדתית מה שקרה שם....

אז ככה

לדעתי האופטימית.הפרידה נדחתה,כדי שישלימו את תהליך האימוץ במלואו.לאחר שהאימוץ יתבצע,הפרידה תקבל תוקף חוקי. הוא יחזור לאהבתו. היא תחזור לטיטולים ולטיפול בתינוק החדש .

ערסlight

New member
אפילוג

אז מכיוון שמדובר בחבר קרוב, הוא ביקש את עצתי. ישבנו, שתינו בירה, ניסינו לבדוק את המשמעויות שיש לסיפור מכל מיני זוויות. האם הוגן להביא ילד למצב כזה? המשמעויות של להיות אבא לילד שהוא לא שלך ואתה לא קשור אליו. [אופציה של להביא את הילד ו... לשכוח ממנו, לא נבחנה לבקשתו] המשמעויות הכלכליות. הבנת מצבה של האשה שכמיהה לילד הפכה למטרה עיקרית בחיים [והייתה אחת הסיבות להרס הקשר] והכרה שלא לאמץ כעת בעצם דן אותה למניעת אמהות. לאחר כמה שעות, ורצון לעשות את הדבר הנכון, הוחלט שיש לו מחוייבות בסיסית כלפיה מתוך שהדברים היו גם ברורים ערב הנישואין שילד היא מטרה. וגם שהיזמה לפרק את הקשר היא שלו. הידיעה שלמרות שנגמר הקשר יש מחוייבות אנושית לעשות טוב... אם אפשר. למרות שהוא כבר גר עם חברתו. נסעו ביחד לאוקראינה להשלים את ההליך, הוא שילם את החשבונות. התחייב לשלם מזונות צמודים למזונות ילדיו הקודמים. ואף השאיר לה את כל הרכוש המשותף. הוא שכר דירה באותה עיר, ומתפקד כמו כל אבא אחראי ותומך. מאז, עברה יותר משנה. הדברים די התקבעו במצב הזה. [ולא שהאישה עדיין לא כועסת עליו]

מצוטטת

New member
מצוך עניין וסקרנות

ת'יכול קצת לשפוך
על מה היא היום כועסת כלומר על מעבר לסיום הקטע הזוגי בינהם?

ערסlight

New member
למה היא כועסת?

היא כועסת כמו הרבה אנשים שננטשים כועסים על האקסים שלהם. מכיוון שאין טענה ממשית, זה בא לידי ביטוי בכל מיני דרישות כספיות נוספות, וציפיה להשקעה בילד יותר ממה שיש כבר.

לא פעם אנחנו מכניסים את עצמנו לבור

מתוך רצון לעשות את המעשה הנכון.... רצה לעשות את המעשה הנכון ? שיבושם לו

למעלה