דילמה מאוד קשה

דילמה מאוד קשה

שמעו , זוכרים שהיו לי כינים לפני שבוע? ברוך השם באותו היום קטלתי את כולן והיום הכל בסדר. מה שמציק לי הוא שיצאתי למסע חיפוש קורבונת הכינים נוספים משום שאני מאוד לא רוצה להדבק בחזרה, וגם בין השאר לגלות ממי נדבקתי . מה שקרה שהבנות שהיו איתי בחדר באילת בטיול השנתי, לכולן יש כינים אבל אין לי מושג איך לומר להן שיש להן את החרקים האלו על הראש! ועוד עובדה שמפריעה לי מאוד היא שהבחורה יושבת על ידי בכיתה ומתגרדת כל היום ..... ומציק לי !!!!! מה לעשות ?!

sh53

New member
אולי דרך יועץ/יועצת או המחנך/המחנכת

לדבר איתם ולבקש מהם שיעשו שיחה כללית בכיתה, בלי להצביע על תלמידים בכיתה. אם זה לא יעזור, אפשר לעבור לשלב ב' - להתרחק מתלמידים שיש להם כינים, כדי לא להדבק מהם.

אממ שושי ....

קצת בעיה, אנחנו בכיתה י"ב .... זה קצת פאדיחות למורים או ליועצים בכלל לדבר איתנו על דברים כאלה .... הם לא מסוגלים לדבר איתנו על כלום מלבד להכתיב את החומר בכיתה , אני מחפשת משהו יותר לכיוון איך לדבר עם הבנות ולהבהיר להן בלי להעליב אותן שיש להן כינים .

אמממ אני לא ממש יודעת מה יעץ לך...

אבל..אולי כזה כשתיהיה ליידם תגידי : "אממ אתן יודעות כשראיתי על כמה בנים כינים.. ואני ממש מפחדת שהם ידביקו אותי, חוצמזה שהם ממש דוחים אותי... איך אפשר להיות עם כינים?? הריי זה כול כך מגעיל !! " או "אתן רוצות שאני אעשה לכן צמות?.. דקות מאוד עם ריבועים?.. אמרו לי פעם שאני טובה בזה..." אין לי מושג אבל תנסי להגיד להן את זה או משו בסגנון, יעני לרמוז קצת...אני בטוחה שהן יבינו את הרמז.. ובטוח שהן לא יירצו שתעשי להן צמות וייראו את הכינים... נכון? אבל אם את לא רוצה.. באמת כדי שתתרחקי מהן קצת...תבקשי מהמורה לעבור מקום בגלל שאת לא רואה טוב..או משו כזה.. בהצלחה...

sh53

New member
לדבר על זה כשאתן לבד ואין ליד אנשים

כדי שלא להביך אותן. אני גם חושבת שכאשר לוקחים אנשים לצד ומדברים איתם בשקט ובנחת אפשר להשיג את התוצאות הרצויות ואת המטרה, לעומת מצב שנדבר על כך ליד אנשים כי זה מצב שיכול לגרום לתקיפה והגנה מצידם, ואז פספסנו את המטרה.

טלטלי100

New member
נו באמת../images/Emo46.gif

למה להתרחק מאנשים שיש להם כינים - אולי ניבנה למענן כיתה מיוחדת - לאנשים עם כינים? אולי נשים אותם בהסגר? ואם לא זה אפשר להכריז בכיתה מי אותם אנשים כדי שכולם ידעו להיזהר מהם אחרי הכל כינים זה כימעט כמו איידס מי יודע מה יהיה גורלם של אלו שהידבקו..... סליחה על התגובה העצבנית משהו פשוט כשהייתי קטנה (בית ספר יסודי...) החליטו כמה בנות בכיתה שיש לי כינים -באותו יום חזרתי הביתה וניקיתי טוב את הראש הכינים נעלמו אבל הסטיגמה נישארה. תוסיפי את זה שלא ההיתי מקובלת גם ככה וחסרת חברות - ואחרי זה בכלל ההיתי לבד. היא כבר ילדה גדולה בכיתה יב - לא הגיע הזמן להתבגר? שתאסוף את השיער אז היא לא תידבק..... מה זו הילדותיות הזו? חבר'ה תיבגרו כולה כינים זה לא איידס ולא סרטן גם עם נידבקים אפשר אפשר לטפל בזה...תאספי את השיער ותשתדלי להימנע מלהתקרב לשיער שלה. לא מיכל דבר צריך לעשות היסטריה
סוף הסיפור שלי אגב עם הכינים בכיתה הוא שההיתי 4 שנים לבד עם עצמי - כי כמו שאמרתי סטיגמות לא יורדות. אבל זה בסדר זה היה כולה בית ספר יסודי, בתיכון כבר ההיתי עם חברה אחרים והצלחתי יותר מיכל אלה שנידו אותי הן מבחינה לימודית (יאמר לזכותי שזה היה בכוחות עצמי ללא מורים פרטיים..) והן מבחינה חברתית. ולחשוב שההודעה הזו עוד מופיעה בעמוד ראשי של תפוז -אין גבול לטימטום.....

sh53

New member
בהחלט יש מקום לכיתה מיוחדת

ולא בגלל הכינים, אלא בגלל צורת ההתבטאות שלך.

טלטלי100

New member
שלב א שלב ב ועוברים לשלב ג:

נכניס אותם לגטו או לכיתה ניפרדת... עם זה לא עוזר ניבנה להם בית ספר . או פשוט נכריז בכיתה בקוליי קולות למי יש כינים? למה להסתודד מאחוריי הגב ולחכות שהשמועות יתפסו כנפיים........ ממש בוגר...

sh53

New member
והאם את בוגרת כשאת מתבטאת כך? ../images/Emo31.gif

האם פורומים לא נועדו להעלות סוגיות לדיון? לא נאה לך, את רשאית להשאר מחוץ לפורום.

היה לנו כזה מקרה בכיתה שנה שעברה

היו לילדה אחת כינים, ולא ידענו איך להגיד לה אז יום אחד אספנו את כל הבנות בכיתה, אמרנו להן שיש בעיית כינים בכיתה, ושכל אחת תבדוק את הראש. הבעיה הייתה שילדות התחילו לדבר על אותה אחת ואז היא הבינה שכולן דיברו עליה וזה התפוצץ.. אז את יכולה להגיד לכולן, אבל בלי לרכל על זה כל הזמן..

חחחחח זה לא בעיה שמעי../images/Emo13.gif

תשבי בכיתה ליד הכילדה הזאת ותדברו על סתם שיחה ופתאום תעלי את השיחה הזאת בשקט בינך לבינה ותגידי לה ככה : אההה תגידי שלפני כמה ימים גילית שיש לי כינים ואני לא יודעת מי מיזה ואני לא רוצה להדבק כי כבר עשיתי מבצע חיסול צריך למצוא את הילדה הזאת ולהגיד לה (אני רק נתנתי דוגמא אל תגידי את און מילים זה היה להשערה אבל חלק מכאן מתאים לשיחה הזאת
) חחחחח והיא כבר תבין לבד
~+*+*~גומי
גם~*+*+~

thebaby

New member
בנות זה נוח../images/Emo3.gif../images/Emo101.gif

בנים לא מבינים רמזים

מהה????? מה קשור ?????../images/Emo163.gif

היא לא אמרה בנים
היא אמרה את זה לגבי הבנות
~+*+*~גומי
גם~*+*+~

ההפך!!

שתגיד שהיא נדבקה בכינים והיא חוששת שהם עברו אל אותה בחורה. היא גם יכולה להוסיף ולהגיד שהיא טיפלה בשלה. נגמר הסיפור!

איפה יש לך בלונים ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

חחחחחחחחחחח שמעי למה שאני עושה הוספת סמיילים וסימנים לתוכן אני לא רואה בלונים כמו שיש לך למטה
~+*+*~גומי
גם~*+*+~

כי..

שמתי אותם כשהיה אפשר להשתמש בהם... אז הם נשארו... אם אשנה משהוא בכרטיס שלי... הם יעלמו כי הם לא נמצאים במערכת היום.

טלטלי100

New member
כמה אירוני../images/Emo123.gif

מה שעשו לי בתור ילדה קטנה עושים היום לאחרים....... ממש גבורה...כיתה שלמה נגד ילדה אחת קטנה... הריחי זה ברור שידברו עליה מאחוריי הגב....מה חשבת שזה יסתיים בשיחה הזו? מה שעשיתם היה ממש מגעיל ודוחה......- לפי דעתי אתם צריכות לבקש מימנה סליחה -וזה המינימום. אני לא יתפלא עם עוד כמה ימים אותה ילדה תהיי לבד עם עצמה. במיקרה שלי זה הגיע לכך שמישהי שיצא לה לשבת לידי ממש בכתה שיעבירו אותה מקום. אין גבול לטימטום וגועל הנפש. אני מאחלת לך שיעשו לך או לכם (כי אמרת שהלכו כמה אנשים...)את מה שעשיתם לה...ואז אולי תבינו מה עשיתם.....

למעלה