דילמה לגבי מקום עבודה פוטנציאלי

אני בשלבים מתקדמים של ראיונות לתפקיד בחברה בטחונית - אחרי סדרה של ראיונות בחברת הקבלן שדרכה אעבוד (שני ראיונות מקצועיים שעברו ממש טוב פלוס ראיון משאבי אנוש שגם עבר בהצלחה) עברתי בחמישי האחרון ראיון בחברה עצמה מול מנהל פיתוח בכיר, שאני עדיין מחכה לתוצאות שלו, אבל הוא לא היה גרוע כך שיש כנראה סיכוי שאתקדם בו.

אבל אני עצמי מודה שאני לא בהכרח שלמה עם התפקיד.

מצד אחד, יש לתפקיד יתרונות.

אני לא עובדת כבר לא מעט חודשים, ופער ענקי מידי בקורות החיים בהחלט מעלה שאלות בראיונות, גם אם בעתיד אחפש עבודה - כך שעצם מציאת עבודה תהיה לטובתי. מעבר לזה, התעשיות הבטחוניות הן כנראה אלו שיהיו יציבות בזמן הקרוב כך שהסיכוי שאמצא את עצמי מפוטרת שוב הוא נמוך.

מעבר לזה, לתפקיד יש כנראה פוטנציאל לעזור לי להשלים פערים טכנולוגיים מסוימים שקיימים לי דווקא מהתפקידים שלי בהייטק - ואלו פערים שעלו מולי לא מעט בתקופה האחרונה.

מצד שני, יש לתפקיד חסרונות.

כמו למשל העבודה בתעשייה בטחונית שהיא מחוץ להייטק - ועולה לי השאלה עד כמה אפשר ״לחזור״ להייטק אחרי עבודה בתפקיד כזה, ככל עוד הידע שלי באמת יהיה עדכני טכנולוגית. מעבר לזה, אני שואלת את עצמי האם עבודה בתעשיות הבטחוניות יכולה לשאת איתה תדמית שלילית מסוימת כמו למשל עבודה בתחום ההימורים או בתחום הסייבר ההתקפי (שיש רבים שבעיניהם זה תחום פסול)?

מעבר לזה, התפקיד דורש עבודה מלאה מהמשרדים, והמשרדים במרחק נסיעה די משמעותי מהבית שלי. עבדתי בזמנו באיירפורט סיטי שממנה גם היו לי לא מעט ניסעות (גם אם קצרות ונוחות קצת יותר) - וזה היה מאתגר.

מה דעתכם לגבי היתרונות והחסרונות של התפקיד? האם קידום טכנולוגי יכול באמת להתגבר על הדימוי הפחות טוב של התעשיות הבטחוניות? האם יש לתעשיות הבטחוניות באמת דימוי כזה גרוע?

user32

Well-known member
מנהל
לתעשיות הבטחוניות אין דימוי כזה גרוע כמו שנדמה לך. פשוט מוצרי התוכנה שם לא תמיד דומים למוצרי תוכנה אזרחיים צרכניים אז הרבה פעמים יש פערים. זה לא שאחד יותר טוב מהשני.
התקופה כרגע מאתגרת מאוד בהייטק. חברות שבעבר התחרו ביניהן מי מצליחה לגייס יותר "טאלנטים" ונלחמו על כל מועמד, עברו לתחרות מי מצליחה לפטר יותר אנשים ולהתייעל, כמובן בתירוץ שהם הוחלפו בAI. יש תחום אחד שפורח ומשגשג: התעשיות הבטחוניות. הודות לעובדה המרנינה שהעולם הולך ומסתכסך ואיומים ומלחמות רק הולכות וגוברות. אי לכך הרבה הייטקיסטים מצאו את עצמם בחממה הבטחוניות הנוחה שם המליארדים זורמים והפעם לא מדובר בהימורי משקיעים אלא בצבר הזמנות. בקיצור, בזמן מלחמה זה המקום להיות בו.
בהצלחה

לתעשיות הבטחוניות אין דימוי כזה גרוע כמו שנדמה לך. פשוט מוצרי התוכנה שם לא תמיד דומים למוצרי תוכנה אזרחיים צרכניים אז הרבה פעמים יש פערים. זה לא שאחד יותר טוב מהשני.
התקופה כרגע מאתגרת מאוד בהייטק. חברות שבעבר התחרו ביניהן מי מצליחה לגייס יותר "טאלנטים" ונלחמו על כל מועמד, עברו לתחרות מי מצליחה לפטר יותר אנשים ולהתייעל, כמובן בתירוץ שהם הוחלפו בAI. יש תחום אחד שפורח ומשגשג: התעשיות הבטחוניות. הודות לעובדה המרנינה שהעולם הולך ומסתכסך ואיומים ומלחמות רק הולכות וגוברות. אי לכך הרבה הייטקיסטים מצאו את עצמם בחממה הבטחוניות הנוחה שם המליארדים זורמים והפעם לא מדובר בהימורי משקיעים אלא בצבר הזמנות. בקיצור, בזמן מלחמה זה המקום להיות בו.
בהצלחה
תודה רבה!

lemner40

Well-known member
אני בשלבים מתקדמים של ראיונות לתפקיד בחברה בטחונית - אחרי סדרה של ראיונות בחברת הקבלן שדרכה אעבוד (שני ראיונות מקצועיים שעברו ממש טוב פלוס ראיון משאבי אנוש שגם עבר בהצלחה) עברתי בחמישי האחרון ראיון בחברה עצמה מול מנהל פיתוח בכיר, שאני עדיין מחכה לתוצאות שלו, אבל הוא לא היה גרוע כך שיש כנראה סיכוי שאתקדם בו.

אבל אני עצמי מודה שאני לא בהכרח שלמה עם התפקיד.

מצד אחד, יש לתפקיד יתרונות.

אני לא עובדת כבר לא מעט חודשים, ופער ענקי מידי בקורות החיים בהחלט מעלה שאלות בראיונות, גם אם בעתיד אחפש עבודה - כך שעצם מציאת עבודה תהיה לטובתי. מעבר לזה, התעשיות הבטחוניות הן כנראה אלו שיהיו יציבות בזמן הקרוב כך שהסיכוי שאמצא את עצמי מפוטרת שוב הוא נמוך.

מעבר לזה, לתפקיד יש כנראה פוטנציאל לעזור לי להשלים פערים טכנולוגיים מסוימים שקיימים לי דווקא מהתפקידים שלי בהייטק - ואלו פערים שעלו מולי לא מעט בתקופה האחרונה.

מצד שני, יש לתפקיד חסרונות.

כמו למשל העבודה בתעשייה בטחונית שהיא מחוץ להייטק - ועולה לי השאלה עד כמה אפשר ״לחזור״ להייטק אחרי עבודה בתפקיד כזה, ככל עוד הידע שלי באמת יהיה עדכני טכנולוגית. מעבר לזה, אני שואלת את עצמי האם עבודה בתעשיות הבטחוניות יכולה לשאת איתה תדמית שלילית מסוימת כמו למשל עבודה בתחום ההימורים או בתחום הסייבר ההתקפי (שיש רבים שבעיניהם זה תחום פסול)?

מעבר לזה, התפקיד דורש עבודה מלאה מהמשרדים, והמשרדים במרחק נסיעה די משמעותי מהבית שלי. עבדתי בזמנו באיירפורט סיטי שממנה גם היו לי לא מעט ניסעות (גם אם קצרות ונוחות קצת יותר) - וזה היה מאתגר.

מה דעתכם לגבי היתרונות והחסרונות של התפקיד? האם קידום טכנולוגי יכול באמת להתגבר על הדימוי הפחות טוב של התעשיות הבטחוניות? האם יש לתעשיות הבטחוניות באמת דימוי כזה גרוע?
בתור בוגר של שנים בכמה מהחברות הביטחוניות בישראל
יש הרבה יתרונות לעבוד בהם
1. בטחון תעסוקתי, בניגוד לחברות סטארט אפ, או מרכזי פיתוח של חברות זרות, שיכולות מחר בבוקר לקבל החלטה על סגירה
אף אחד לא סוגר ולא מפטר בתעשיה אווירית, רפאל או אלביט (או חברות הבנות הרבות שלה)
גם אם המצב יהיה יותר גרוע, לא יקרה כלום לעובדים.
2. עבודה רגועה ומסודרת, בניגוד שוב, לחברות הייטק שתמיד נמצאות במשבר / איחור מסירה / הכנה לדוחות הרבעוניים,
בתעשיות הביטחוניות, פרויקטים הם מאד מאד ארוכים, את מתחילה פרויקט, הוא ימשך 5+ שנים עד הסיום שלו,
עד אז העבודה רגועה.
ב4 הולכים הביתה, כל יום, לא משנה מה קורה, אלא אם תהיי בכירה ובמצב רגיש.
3. אין תחרות פנימית והרס של מתחרים, שוב, בניגוד לחברות הייטק שכל אחד נלחם על המקום שלו ועל הקידום,
בתעשיות הביטחוניות רוב העובדים מבוגרים, מסודרים, לא מאוימים על ידי אף אחד
ולא רק שהם לא יפריעו לך
הם יעזרו לך במה שהם יכולים.
אין מקום יותר טוב ללמוד על עבודה , פיתוח והחיים האמיתים מאשר בתעשיות הביטחוניות.
4. עבודה מענינת, בניגוד שוב להייטק שם, רוב הפרויקטים הם קטנטנים, ואת , עוד יותר קטנטנה
הדברים היחידים הגדולים שמפתחים בישראל אלו מערכות ביטחוניות.
תחשבי על מטוס, מערכת לווינית, או משגר טילים, הם מורכבים ממאות מערכות שונות וכל אחת מהן מעשרות מערכות שונות.
אבל כן, יש בעיתיות
1. קידום איטי, הכל איטי.
2. רוב העובדים מבוגרים
3. את הולכת לפתח מערכת שתהרוג אנשים או תעזור לזה
4. וכן, מחוץ לישראל לא תוכלי להגיד מה עשית
5. ובישראל גם לא, את לא יכולה לדבר על העבודה שלך.
6. זה לא "הייטק" אין אופציות , ולא תקבלי 10 מיליון דולר אם ימכרו את החברה.
ובסוף כמו שאמר ראש הממשלה, ישראל תהפוך להיות ספרטה, מדינת צבא, ההייטק יעזוב
מה שישאר בישראל זה רק התעשיות הביטחוניות.
7. בדרך כלל, משתמשים בטכנולוגיות ישנות ומוכרות, לפעמים בטכנולוגיות בנות 30, כי הן עובדות.
8. מתחילים לעבוד מוקדם, את לא יכול להגיד שאת מעדיפה להגיע ב10, את לא.

בתור בוגר של שנים בכמה מהחברות הביטחוניות בישראל
יש הרבה יתרונות לעבוד בהם
1. בטחון תעסוקתי, בניגוד לחברות סטארט אפ, או מרכזי פיתוח של חברות זרות, שיכולות מחר בבוקר לקבל החלטה על סגירה
אף אחד לא סוגר ולא מפטר בתעשיה אווירית, רפאל או אלביט (או חברות הבנות הרבות שלה)
גם אם המצב יהיה יותר גרוע, לא יקרה כלום לעובדים.
2. עבודה רגועה ומסודרת, בניגוד שוב, לחברות הייטק שתמיד נמצאות במשבר / איחור מסירה / הכנה לדוחות הרבעוניים,
בתעשיות הביטחוניות, פרויקטים הם מאד מאד ארוכים, את מתחילה פרויקט, הוא ימשך 5+ שנים עד הסיום שלו,
עד אז העבודה רגועה.
ב4 הולכים הביתה, כל יום, לא משנה מה קורה, אלא אם תהיי בכירה ובמצב רגיש.
3. אין תחרות פנימית והרס של מתחרים, שוב, בניגוד לחברות הייטק שכל אחד נלחם על המקום שלו ועל הקידום,
בתעשיות הביטחוניות רוב העובדים מבוגרים, מסודרים, לא מאוימים על ידי אף אחד
ולא רק שהם לא יפריעו לך
הם יעזרו לך במה שהם יכולים.
אין מקום יותר טוב ללמוד על עבודה , פיתוח והחיים האמיתים מאשר בתעשיות הביטחוניות.
4. עבודה מענינת, בניגוד שוב להייטק שם, רוב הפרויקטים הם קטנטנים, ואת , עוד יותר קטנטנה
הדברים היחידים הגדולים שמפתחים בישראל אלו מערכות ביטחוניות.
תחשבי על מטוס, מערכת לווינית, או משגר טילים, הם מורכבים ממאות מערכות שונות וכל אחת מהן מעשרות מערכות שונות.
אבל כן, יש בעיתיות
1. קידום איטי, הכל איטי.
2. רוב העובדים מבוגרים
7. בדרך כלל, משתמשים בטכנולוגיות ישנות ומוכרות, לפעמים בטכנולוגיות בנות 30, כי הן עובדות.
אבל תחילת העבודה לרוב היא בתור עובדי קבלן, או עובדי חברת פרוייקטים. אני מניחה שעובד טוב ייקלט לאורך זמן - אבל זה תהליך שיכול לקחת שנים, ועד אז התנאים הסובבים (שׁכר, ימי חופש) הם יחסית גרועים.

וסתם שאלה: אם אני לא יכולה לדבר על מה שעשיתי שם, איך אני יכולה לענות על השאלה ״באיזה תפקיד עבדת״? האם אני יכולה לתאר טכנולוגיות וכו׳ רק לא את מה שהמוצר שלנו עשה?

lemner40

Well-known member
אבל תחילת העבודה לרוב היא בתור עובדי קבלן, או עובדי חברת פרוייקטים. אני מניחה שעובד טוב ייקלט לאורך זמן - אבל זה תהליך שיכול לקחת שנים, ועד אז התנאים הסובבים (שׁכר, ימי חופש) הם יחסית גרועים.

וסתם שאלה: אם אני לא יכולה לדבר על מה שעשיתי שם, איך אני יכולה לענות על השאלה ״באיזה תפקיד עבדת״? האם אני יכולה לתאר טכנולוגיות וכו׳ רק לא את מה שהמוצר שלנו עשה?
את יכולה לדבר על התפקיד, על האנשים ,על העבודה,
בחלק גדול מהמקרים את לא תוכלי לדבר בכלל על הפרויקט שעבדת עליו,
הוא סודי, כמובן שיש סוגים שונים של פרויקטים, ורמות שונות של סיווג,
ובכלל , את תעבדי עם הרבה אנשים כמוך, ולומדים על מה לדבר ועל מה לא.
ולגבי היותך עובדת קבלן, אין הבדל , בעבודה עובדים ביחד אנשים שונים, חלקם יהיו עובדים של החברה, חלקם עובדי קבלן, חלקם עובדי צהל או חיילים, עובדים ביחד, אין הפרדה.
ולגבי התנאים, זה תלוי בך ,בכושר המשא ומתן שלך ובכמה רוצים אותך, זה נכון בכל מקום.

user32

Well-known member
מנהל
בסוף כמו שאמר ראש הממשלה, ישראל תהפוך להיות ספרטה, מדינת צבא, ההייטק יעזוב
מה שישאר בישראל זה רק התעשיות הביטחוניות
זה לגמרי ספקולציה. יותר הגיוני שביבי יתחלף, יעלה באמריקה נשיא דמוקרטי ו"ספרטה" תחזור להיות פתח תקווה.

lemner40

Well-known member
זה לגמרי ספקולציה. יותר הגיוני שביבי יתחלף, יעלה באמריקה נשיא דמוקרטי ו"ספרטה" תחזור להיות פתח תקווה.
אולי
בינתיים לשם הולכים
השבוע נדמה לי מתחיל תהליך הספרטיזציה
האום הולך להכריז על מדינה פלסטינאית
השלב הבא יהיה להכריז שישראל כובשת בצורה לא חוקית ולא מוסרית את פלסטין
ואז יגיעו הסנקציות, ראה מה עשו לרוסיה.
כל החברות המערביות עזבו את רוסיה
ובישראל כל חברות ההייטק קשורות למערב יעזבו
ולגבי , נשיא דמוקרטי, הנשיא הבא יהיה כנראה ההפך מטראמפ, צעיר, אנטי ישראלי,
אף אחד לא רוצה ולא חושב על מה יכול לקרות
אבל זה קרה בעבר במקומות אחרים כמו דרום אפריקה הלבנה ורוסיה
אני לא רואה את ישראל מוותרת על השטחים כל כך מהר.

user32

Well-known member
מנהל
אכן. אתה נכנס פה לשרשור פוליטי אז מניסיון העבר אתה יכול לצפות למבול תגובות, נאצות, והדרדרות מהירה של הדיון.

אני חושב שאפשר להסכים שלמרות מה שקורה היום, אף אחד לא יכול לנבא איפה נהיה בעוד 5 שנים ואיך תראה התעשיה, המדינה או העולם בכלל. לא הייתי מתכנן את הקריירה שלי לפי המצב הנוכחי השברירי.
שאר הנקודות שהעלית הן תובנות מעניינות ומועילות בעיניי.

lemner40

Well-known member
אכן. אתה נכנס פה לשרשור פוליטי אז מניסיון העבר אתה יכול לצפות למבול תגובות, נאצות, והדרדרות מהירה של הדיון.

אני חושב שאפשר להסכים שלמרות מה שקורה היום, אף אחד לא יכול לנבא איפה נהיה בעוד 5 שנים ואיך תראה התעשיה, המדינה או העולם בכלל. לא הייתי מתכנן את הקריירה שלי לפי המצב הנוכחי השברירי.
שאר הנקודות שהעלית הן תובנות מעניינות ומועילות בעיניי.
תגובות, נאצות והתדרדרות בפורום ישראלי ?
לא יכול להיות
חשבתי שישראל זה שוויץ וכולם מנומסים, אומרים תודה, שלום וסליחה
ולא מדברים על פוליטיקה או כסף
אגב, כל מה שכתבתי לא קשור לדיעה פוליטית, זה המצב כרגע.
גם הימין מבין שמדיניות ישראל תביא את ישראל למצב מבודד, זה בדיוק מה שאמר נתניהו
הוא מכין את העם להחלטה באום על הקמת מדינה פלסטינאית ועל הצעדים שיבואו אחר כך נגד ישראל

Haim_Gds

Member
1. קידום איטי, הכל איטי.
2. רוב העובדים מבוגרים
נקודות מעניינות.
-אני התרשמתי ממך בפורום שאת כבר לא ממש צעירה אז 1,2 פחות חשובים.
-3 זה אולי חסרון בעיני המתבונן (עבדתי בחברות בטחוניות, לא ממש שמתי קצוץ שה____ שתכננתי הורג מישהו), לטעמי הימורים או סיבר התקפי זה המשהו שהיה מגעיל אותי להשתתף בו.
-אם אני בכלל מנסה לספר לאנשים על העבודה הנוכחית שלי (פיתוח מערכות מדידה ואנליזות) העיניים שלהם מזדגגות :) כך ש 4-5 לא ממש קריטיים
-אני בתחום קרוב ל 40 שנה, נתקלתי במעט מאוד אנשים שהרוויחו מהאופציות שלהם (וגם אז מדובר נטו על סכומים של רכב חדש או קצת יותר) כך שלא הייתי מעניק לזה יותר מדיי חשיבות.
-סעיף 7 הוא חסרון, אך מצד שני... מניסיוני, כשעוברים גיל מסויים כבר אין חשק/כוח לרדוף אחרי הזנב ושוב ושוב ללמוד כיצד לפתור את אותה בעיה עם כלי/מתודה חדשים. גילוי נאות, אני (וכל שאר מתכנתי האמבדד בחברה) עדיין עובד ב C והפעם הראשונה שכתבתי מערכת היה ב C ולפני יותר מ 35 שנה...
-סעיף 8 לתחיל לעבוד מוקדם יכול להיות חסרון/יתרון. אני תמיד העדפתי לצאת מוקדם לפני הפקקים ואישתי טיפלה בילדה ואז לחזור מוקדם (גם לפני הפקקים) ולהיות איתה. היום (היא כבר בצבא...) אני עדיין מעדיף את לבוא/לצאת מוקדם כי זה מאפשר לי לנצל את האחה"צ (בריכה/ספורט) לפני שהכל נסגר.

נקודה שלא עלתה כאן היא שמן הסתם שפיתוח/תחזוקה מערכות צבאיות לא יעבור ל AI כך שסכנת הפיטורים הרבה פחות קריטית.

נקודות מעניינות.
-אני התרשמתי ממך בפורום שאת כבר לא ממש צעירה אז 1,2 פחות חשובים.
-3 זה אולי חסרון בעיני המתבונן (עבדתי בחברות בטחוניות, לא ממש שמתי קצוץ שה____ שתכננתי הורג מישהו), לטעמי הימורים או סיבר התקפי זה המשהו שהיה מגעיל אותי להשתתף בו.
-אם אני בכלל מנסה לספר לאנשים על העבודה הנוכחית שלי (פיתוח מערכות מדידה ואנליזות) העיניים שלהם מזדגגות :) כך ש 4-5 לא ממש קריטיים
-אני בתחום קרוב ל 40 שנה, נתקלתי במעט מאוד אנשים שהרוויחו מהאופציות שלהם (וגם אז מדובר נטו על סכומים של רכב חדש או קצת יותר) כך שלא הייתי מעניק לזה יותר מדיי חשיבות.
-סעיף 7 הוא חסרון, אך מצד שני... מניסיוני, כשעוברים גיל מסויים כבר אין חשק/כוח לרדוף אחרי הזנב ושוב ושוב ללמוד כיצד לפתור את אותה בעיה עם כלי/מתודה חדשים. גילוי נאות, אני (וכל שאר מתכנתי האמבדד בחברה) עדיין עובד ב C והפעם הראשונה שכתבתי מערכת היה ב C ולפני יותר מ 35 שנה...
-סעיף 8 לתחיל לעבוד מוקדם יכול להיות חסרון/יתרון. אני תמיד העדפתי לצאת מוקדם לפני הפקקים ואישתי טיפלה בילדה ואז לחזור מוקדם (גם לפני הפקקים) ולהיות איתה. היום (היא כבר בצבא...) אני עדיין מעדיף את לבוא/לצאת מוקדם כי זה מאפשר לי לנצל את האחה"צ (בריכה/ספורט) לפני שהכל נסגר.

נקודה שלא עלתה כאן היא שמן הסתם שפיתוח/תחזוקה מערכות צבאיות לא יעבור ל AI כך שסכנת הפיטורים הרבה פחות קריטית.
בוא ונגיד שהתפקיד הזה הוא בהחלט בקטע הגנתי וקצת קשה לי להבין איך הוא יכול להפוך להיות התקפי.

לגבי מניות - דווקא קבלה של מניות של חברה מבוססת יכול להוביל לרווח מאוד גבוה.

Haim_Gds

Member
לגבי מניות - דווקא קבלה של מניות של חברה מבוססת יכול להוביל לרווח מאוד גבוה.
אני בתחום קרוב ל 40 שנה, נתקלתי במעט מאוד אנשים שהרוויחו מהאופציות שלהם (וגם אז מדובר נטו על סכומים של רכב חדש או קצת יותר) כך שלא הייתי מעניק לזה יותר מדיי חשיבות.
לא אמרתי כי זה נטול משמעות אלא ציינתי דברים מניסיוני, אולי זה רק הניסיון האישי שלי אך לטעמי מי שה"אופציות" הם מאפיין חשוב בבחירת עבודה נוטה להמר...

הפרבולה1

Well-known member

יש חברות בטחוניות שמחלקות אופציות ומניות לעובדים ולמנהלים , למשל אלביט.
יש להניח שהמילחמה הנוכחית עשתה טוב לבעלי המניות באלביט.

לגבי סעיף 3 ( את הולכת לפתח מערכת שתהרוג אנשים או תעזור לזה" ) , זה לא נכון תמיד, למשל פיתוח כיפת ברזל באה להציל אנשים , ואני לא מדבר רק על הגנה על האזרחים שלנו אלה בעיקר על הצד של הערבים בעזה , לולא כיפת ברזל היינו שורפים את עזה מזמן כבר עם הטיל הראשון שהיה פוגע בגן ילדים בשדרות.

מצד שני יש אומרים שגם כיפת ברזל תרמה האסון של 7 באוקטובר , כי היא אפשרה למנהיגות שלנו עם הקונספציה השמאלנית המטופשת שלה ( כולל ביבי ) להכיל את ירי הרקטות מעזה ולהגיב תגובות "מידתיות" שרק הביאו לעוד התעצמות של האויב הנאצי בעזה. כמו שאמר פעם עמיר פרץ שכיפת ברזל מאפשרת לנו "חופש מדיני" שזה מכבסת מילים לתבוסתנות.

נערך לאחרונה ב:

BravoMan

Active member
אין לי ניסיון בתחום חברות ביטחוניות, אז אני לא יודע כמה יש לי לתרום להתלבטות שלך, אבל אני רוצה לנצל את השרשור ולשאול:
אפה בדיוק עובר הגבול בין "הייטק" ל-"לא הייטק"?

אני עובד קרוב לעשור בחברה בגודל בינוני שמספקת שירותים.

זה לא אתר, זה לא אפליקציה, ואנחנו לא מוכרים תוכנות.
אבל, את התשתית הייחודית שלנו פיתחנו כולה in house ויש לנו למעשה מספר מחלקות פיתוח שמתחלקות בין תחומים שונים ועובדות עם טכנולוגיות שונות.

אנחנו אפילו מחזיקים DevOps ושרתים משלנו במקום להשתמש "בענן", למרות שלאט לאט מכניסים גם את זה.

אז נשאלת השאלה - האם זה "הייטק" או לא "הייטק"?
אחרי הכל, אני התחלתי כמתכנת, ועכשיו אני מנהל מתכנתים, כותב אפיונים טכניים, מאפיין מערכות ואפילו מוצא טכנולוגיות חדשות שהעסק צריך.

אז מה, זה לא טוב לריזומה רק כי החברה אינה מוגדרת "הייטק", כי המוצר הסופי שלה הוא לא אתר, או אפליקציה, או middleware שקר כלשהו?

בכנות, לי המשרה שתיארת נשמעת נחמדה מאוד, למעט עניין הנסיעות שזה כבר מאוד אישי, ותלוי בצרכים ויכולות ניהול זמן שלך, משפחה וכו'.

דווקא מה שנרשם בתור חיסרון מס' 3 לי נראה יתרון עצום, אבל אני יודע שזה עניין של אופי.

וככל שזה מפתה לפתוח דיון פוליטי מול וויני 2.0 שיש לנו פה, אמנע מכך עקב דלילות הפורום :p

lemner40

Well-known member
אין לי ניסיון בתחום חברות ביטחוניות, אז אני לא יודע כמה יש לי לתרום להתלבטות שלך, אבל אני רוצה לנצל את השרשור ולשאול:
אפה בדיוק עובר הגבול בין "הייטק" ל-"לא הייטק"?

אני עובד קרוב לעשור בחברה בגודל בינוני שמספקת שירותים.

זה לא אתר, זה לא אפליקציה, ואנחנו לא מוכרים תוכנות.
אבל, את התשתית הייחודית שלנו פיתחנו כולה in house ויש לנו למעשה מספר מחלקות פיתוח שמתחלקות בין תחומים שונים ועובדות עם טכנולוגיות שונות.

אנחנו אפילו מחזיקים DevOps ושרתים משלנו במקום להשתמש "בענן", למרות שלאט לאט מכניסים גם את זה.

אז נשאלת השאלה - האם זה "הייטק" או לא "הייטק"?
אחרי הכל, אני התחלתי כמתכנת, ועכשיו אני מנהל מתכנתים, כותב אפיונים טכניים, מאפיין מערכות ואפילו מוצא טכנולוגיות חדשות שהעסק צריך.

אז מה, זה לא טוב לריזומה רק כי החברה אינה מוגדרת "הייטק", כי המוצר הסופי שלה הוא לא אתר, או אפליקציה, או middleware שקר כלשהו?

בכנות, לי המשרה שתיארת נשמעת נחמדה מאוד, למעט עניין הנסיעות שזה כבר מאוד אישי, ותלוי בצרכים ויכולות ניהול זמן שלך, משפחה וכו'.

דווקא מה שנרשם בתור חיסרון מס' 3 לי נראה יתרון עצום, אבל אני יודע שזה עניין של אופי.

וככל שזה מפתה לפתוח דיון פוליטי מול וויני 2.0 שיש לנו פה, אמנע מכך עקב דלילות הפורום :p
זה סתם מונח חסר כל משמעות, אתה יכול להגדיר איך שבא לך
מנקה בחברת הייטק , היא עובדת הייטק ?
מתכנת בחברה לייצור קופסאות, הוא עובד לאו טק ?
ובכלל, מחוץ לישראל אין דבר כזה הייטק
זה הכל IT

למעלה