דילמה יהודית

Kalla

New member
אני בטוחה שהרבה דברים

שנו מחנכים אליהם קיימים בהרבה דתות. אז מה? זה רק יש ערכים מוסריים שהם יותר אוניברסליים מאחרים ומקובלים על בני אדם באשר הם, בלי קשר לדת.

iris mom of two

New member
מה זה קשור?

אני לוקחת את הדברים האלו מהיהדות. אפשר לגדל ילדים רגישים, נדיבים, אוהבים ושואפים לטוב בלי שיצטרכו לעקוב אחרי כל חוקי הנידה והכשרות. לדעתי, ואני מנסה עם ילדי, ילדים יהודים כן צריכים לדעת על השורשים שלהם וכן צריכים לדעת על כשרות והליכי נידה גם אם לא עוקבים אחריהם (וכן, צריך להסביר למה אנחנו בוחרים לעשות דברים מסוימים ולמה לא אחרים).

noa128

New member
סוף טוב (או: "מלאכתם של צדיקים..")

אימי מצאה תפילין אצל ידיד המשפחה (ה"כהן" שלנו.. אותו האיש שקיים את טקס פדיון הבן על חתן הברמצווה שלנו לפני 13 שנה..), יש לו שניים ו.. הוא שמאלי

../images/Emo12.gif זה נקרא נבערות.

עדיף לא לקנות מלשים פגום. כדאי קצת ללמוד ולא לפחד. כמו שהולכים להרצאות על תורות מזרחיות למיניהן.. למה הפחד הזה? ממה הוא נובע ? מה מפחיד ללמוד את המקורות שלנו כעם? וההדגש הוא בללמוד!!!! אם את אדם שקול , נבון מי יעשה לך "שטיפת מוח " לדברים שלא מדברים אלייך?

Kalla

New member
שמת לב לאייקון?

מה זה קשור לנבערות? אפשר ורצוי ללמוד, אך הנחת התפילין במקרה הזה היא אקט סימבולי בלבד. מבחינתי, אם הייתי במצב כזה הייתי מעדיפה להניח פגומים ולא לקנות חדשים בסכום כזה. ואם זה לשימוש חד פעמי, כמובן שעדיף לא לקנות בכלל.

למעלה