דילמה - חברות

Cafe Latte

New member
אני גם לא מתנהלת ככה בכללי, בלי קשר.

יש לי חיים מאוד עמוסים ופוריים, ההריון זה משהו שהולך איתי במקביל, thank God. לא הדבר היחידי בחיים שלי.. וגם לא העלתי את זה בכלל בהודעה הראשית, כי זה לא רלוונטי בעיני. סתם היה שבוע ממש קשה.

shal0mshal0m

New member
ממש לא

בשבועות 39, 40 אני עוד עושה נסיעות לפגישות עבודה מרוחקות.
ואני מניחה שכל מי שגרה במרחק של שעה ממקום העבודה שלה, עושה את זה על בסיס יומי...
כל עוד הכול בסדר, מרגישים טוב, הולכים לעבודה ועושים כל דבר אחר, אני לא מבינה במה אירוע אמור להיות שונה...

שקדייה

New member
הייתי מתאמצת...

איפה את גרה שיקח לך שעתיים לכל כיוון.
מתל אביב זה שעה- שעה ורבע, תלוי איפה בחיפה. ובשישי אין פקקים... זה די חלק.

אני במקומך כן הייתי הולכת עם הבנזוג- שהוא ינהג ואת תישעני אחורה ותהני מהנסיעה.

את חמודה! אבל כמו שאדריכלית אמרה

היא רק מחפשת שיגידו לה שזה בסדר לא לבוא... היא לא ממש מחפשת פתרונות להתאמץ.

ליצולה

New member
לא יעזור לך, אני עדיין מחבבת אותה

שקדייה

New member
את מציגה את זה כאילו זה משהו לא בסדר...

וואלה, לפעמים אנחנו מקבלים החלטות שאנחנו יודעים שהן קצת בעייתיות,
ומחפשים קצת צידוקים מבחוץ.
מכיוון שלא מדובר באיזה ארוע שיש לו פוטנציאל להפוך לשרשורפלצת בו המזרזרות העילאיות ומתנשאות גוערות בזרזרנית הבינונית ועצלנית.... אני מוסיפה את ברכתי לתירוץ.
ואם אין לה כוח- אז לא

Cafe Latte

New member
זה בסדר כי:

א. לא באמת אכפת לי מה דפדפונית חושבת; אני כבר ווטרנית בענייני פורומים
(תעודת עניות לעצמי) ויודעת שאם כותבים הודעה בפורום, מקבלים מגוון רחב של תגובות ...
ב. כבר הודעתי לה, היא התבאסה... והיא תתמודד. כנראה שלכל אחת יש מדרג חברות, ופועלים על פיו. כאמור יש לי 2 חברות שאסע גם לירח עבורן... וזהו. כל השאר, אהובות גם כן, לרוב, אבל אם לא מסתדר, לא מסתדר. משהו שלומדים עם הגיל, זה שלא חייבים לרצות את כולם.. אז יש אנשים שיתבאסו. קורה

ליצולה

New member
אני אישית מזמן הגעתי למסקנה בקשר לאירועים

אני הולכת רק לאירועים שאני רוצה מאוד להיות בהם. לרוב באמת מדובר באירועים של חברות טובות שאני באמת מתרגשת עבורן
כל אירוע שהוא לא כזה אני מתנצלת ולא מגיעה
מעבר לזמן שזה לוקח (וזמני יקר מאוד בסופי שבוע) זה גם יקר כלכלית...

ורק כדי להראות שבעייתיות זה ספקטרום

(ואני בקצה הכי נוראי שלו) אני מצהירה קבל עם ועדה, שאין אף אחד שאני אסע לירח בשבילו (למעט הילדים שלי ואמא שלי). כל השאר מקבלים ממני מה שאני יכולה וכשאני יכולה. (ולמעט ההגינות יש לומר, שאני לא מצפה מאף אחד שיסע לירח עבורי).
י

Cafe Latte

New member
אולי

גם ההגדרה של לנסוע לירח בעבור מישהו, טומנת בחובה, מגוון רחב של אמיתות סובייקטיביות?
בכל מקרה, יש לי 2 חברות טובות מאוד, שתיהן מהיסודי, והן ברמת החברוּת שהכי מתקרבת לקשרי משפחה. וכבר קרה שלא היה לי כוח להשתתף בכל מיני דברים שלהן, ועושים את זה בכל מקרה, כי אין באמת שאלה של "כן או לא". זו עובדה מוגמרת..
כל השאר, בהתאם לרמת המחויבות, רמת הפנאי, כוח, חשק, וכו' וכו'.

בעיני זה מגוחך אבל כל אחד לפי דרכו

אני נוהגת לעמוד מאחורי החלטות שלי וכשאנימשואלת שאלה זה כי באמת מעניינת אותי התשובה ולא בשביל שיגידו לי שההתנהגות שלי בסדר ,אבל כל אחד מאיתנו שונה.
והיא כנראה מסתדרת עם שתי חברות טובות ואני חושבת שלי אם היו רק שתי חברות שהיה חשוב לי לטרוח ולהגיע לאירוע שלהם ולהיפך הם לשלי הייתי מתה. אני מוקפת חברים שאוהבים אותי ואני אותם וגם כאלה שהם לא הדרג הראשון אלא שני ושלישי הייתי עושה שמניות באויר בשביל להגיע אבל זאת אני וחברות זה ערך מאד חשוב בעיני

לא הבנתי למה את רלוונטית

את מוזמנת לתחזק גם צבא של חברות, ולה נוח רק עם 2, מה הקטע?
עבורי למשל חברות זו טרחה ואין לי אף חברה שחשוב לי להגיע לאירועים שלה עד כדי כך, הסיבה שאין לי חברות ברמה כזאת היא בדיוק זו- מעולם לא היו לי האנרגיות והסבלנות להשקיע בחברות קרובה כזאת (בקושי לשמור על קשר יש לי כוח). אם הייתי ״מוקפת״ בכל כך הרבה כאב ראש אז אני הייתי מתה.

חוץ מזה שהגיוני בעיני להתייעץ גם אם הלב נוטה לכיוון מסויים רק כדי להבין שאתה לא עושה משהו ממש לא מקובל או ממש שערורייתי או אפילו רק בשביל להשקיט את המצפון.

אוי לא!

ממש לא אמרתי את מה שאמרתי כדי שישמש ראיה כנגד קפה לאטה, דווקא במרחבי הווירטואליה אני מאד מחבבת אותה.
הרגיש לי שלאחרונה אני שומעת מהרבה אנשים שמחפשים צידוקים מהסביבה.

elena20

New member
אם זו לא חברה סופר טובה לא הייתי טורחת

אבל אני לא דוגמה טובה

Noich80

New member
אני הייתי נוסעת

בטח אם הייתי יודעת שזה חשוב לחברות.
מצד שני... חברות שעומדת על אם תגיעי או לא תגיעי לאירוע שווה את המאמץ?

hag70

New member
דווקא בעיני כשהחברות ממש טובה אפשר לא לנסוע

חברות טובה באמת נמדדת בזה שמרגישים נעים להסביר למה קשה לבא והצד השני מבין ובגלל החברות הטובה נפגשים עוד המון פעמים (מן הסתם תלוי בארוע ובמרחק וכו).
חברויות קצת פחות טובות דורשות יותר השקעה כי לא תמיד נעים להסביר וכו'.
אבל באמת כמו שאמרו אם על זה תקום ותיפול החברות, אז ואללה. אולי זה לא שווה את כל המאמץ.

למעלה