דילמה - החלפת תפקיד

מוטציה1

New member
דילמה - החלפת תפקיד

שלום למכובדי הפורום, לאחרונה סיימתי פרוייקט שנמשך למעלה משנה בחברה בה אני עובד. עיקר הטכנולוגיות בהן עבדתי היו: C, PRO*C, SQL, PL/SQL ON ORACLE. 9.I, ksh/csh scripts on Sun/Hp Unix. התפקיד שלי מוגדר כתכניתן, משכורת ממוצעת מינוס. חברה גדולה. כרגע ניצבות בפניי מס' אופציות: א. להמשיך באותו תפקיד (לאחר למעלה משנתיים באותו תפקיד - אין לי עניין בכך) ב. להתקדם לטכנולוגיות "שוות" יותר (ע"ע Java, בנוסף לאחרונה עברתי קורס של 50 שעות ב Java ). ג. לצאת לקורס DBA, ולעבוד מס' שנים כ-DBA בחברה (אציין שבפרוייקט האחרון עסקתי באופטימיזציה ודי נהניתי מזה, אך עיקר העבודה של DBA היא תחזוקה) שלושת האפשרויות הן בתוך החברה. כמובן שפה ושם בימים אלה מגיעות הצעות מבחוץ, אך כאלה התואמות את הכישורים הנוכחיים שלי. זה המקום לציין גם שבכל התחומים החברה לוקה בבינוניות (נושא די עצוב) אשר מעיבים על המשך העבודה שלי בא (מה לעשות - צריך אתגר בחיים). היות ויש כאן DBA בפורום (אולי חובב טניס) וגם חבר'ה אחרים המכירים את שאר האפשרויות, אשמח מאוד לקבל את תגובותיכם ורשמיכם מההצעות להלן, כיווני התפתחות שאליהם אתם הייתם פונים, וכמובן למה. תודה רבה, ש.

itaym02

New member
מנסיון אישי

לתחום הdba קשה יותר להכנס לבד מאשר בתכנות. פה אתה מקבל מסלול ישיר.

אניטה007

New member
אבל למה השיקול לא מתחיל

מ"מה מושך אותי יותר בתור איש מקצוע?" בנוסף, לא ציינת האם למעבר לתפקיד אחר בתוך החברה יש השפעה כלשהי על השכר. חוץ מזה ציינת שיש דברים שמעיבים על המשך העבודה שלך בחברה, למה לא לשלוח קורות חיים ולראות מה יש לעולם בחוץ להציע? אולי תגיע הצעה מפתה. אם עבדת בתור תוכניתן, מנסיון עבודה עם צוותי תכנות/פיתוח, הם השתעממו מהר מאוד מעבודה שברובה כרוכה בתחזוקה בלבד (של בסיסי נתונים). כשאתה מחליף כיוון, אתה בעצם קצת מזניח את ההתפתחות שלך בתחום התכנות. אני הייתי הולכת על ג'אווה, כי זה גם יוסיף מאוד לרזומה שלך בתור תוכניתן וגם אמור לאתגר אותך (לפחות בהתחלה) כי סה"כ זה משהו שלא נגעת בו לעומק בעבר. אלא אם כן תבוא ותגיד שלהיות DBA מושך אותך בצורה אדירה, אז אני מסכימה עם המגיב לפניי - הרבה יותר קל להכנס לחברה בתור תוכניתן ללא נסיון (למשל, בוגר מצטיין ללא נסיון) מאשר להכנס לחברה בתור DBA ללא נסיון. עוד לא ראיתי אף מודעת דרושים שבה נאמר שהם מוכנים לקבל DBA ללא נסיון...

למעלה