דילמה דילמה

mykal

New member
ראשית, יש בעיני

שיקוףתקצירי למציאות נראית--
כל השאר פרשנות שלך, שלי לא נראית כך,
ואתיחס לדברים שהבאת,
מאוד ילדותית ומרוכזת בעצמה.--מרוכזת בעצמה זו מציאות שהיא רואה,
מתאפרת, מטילת, וכד'והדיסוננס הזה בין עסוקה בעצמה ובגלל אהבתה לנכדה היא רואה בכך ילדותיות,
בעיני זו לא ביקורת אלא שיקוף שמדאיג אותה.
אני לא חושבת שהיא באמת מבינה עם עצמה את המשמעות של להקריב את החיים שיש לה כרגע לטובת טיפול בנכדה, אני מזדהה עם המשפט הזה, הרבה פעמים אנחנו רוצים לעזור לעשות ,
ומסתבר שזה יותר תובעני וקשה משחשבנו.
אני מגדלת כאן ילד בן שנתים וחצי, ואני מסתדרת עם כל נכדי נפלא--
אמא שלו איתו כאן, ואני רוצה לומר לך--בכלל לא קל. מה שהיה לי פשוט מאוד בתור צעירה ואמא,
קצת יותר מורכב ותובעני מאשר היום. דברי לא נאמרים כתלונה, אלא כשיקוף מציאות.
אני חושבת שהכלה השואלת--רואה את ההבדל. ואולי אפילו שמעה זאת מסבתא אחרת.
ואני חושבת שזו לא ביקורת--אלא דאגה.
"חיה ממש טוב", קמה ב10, מטיילת כל היום, בקניון, בתל אביב, נפגשת עם חברות... קנאה?
למה נשמע לך קנאה? הרי הן לא גרות יחד, היא שומעת מהסבתא על אורחות חייה ועל מעשיה,
ולותר על זה--לא פשוט, הנה משפט שחוזר על עצמו כאן, האמהות שלנו והחמיות כבר גידלו ילדים,
ויש להם חיים משל עצמם--אז כשהכלה מביעה זאת --ומבינה שהויתור גדול מידי--וזה עלול להביא סכסוך,
היא קנאית? לא פר,
ובכלל כל המשפטים כאן נאמרו כרואה את המגבלה של מה הסבתא האוהבת חיה היום למה היא בעצם עלולה לשנות, להפך,אני שומעת כאן על כלה, שמבינה שטיפול בילדתה מצריך המון מאמץ וויתור--
שעלול בהמשך מהעומס ליצור מריבה והיא מנסה למנוע זאת.

והבעל לא נלהב--הוא רוצה מאוד מאוד לרצות את תביעת אימו,
ולצערי רובם מוכנים להקריב את רצון נשותיהם לטובת רצון אימותיהם.
אגב , משפט אחרון, כשהסבתא לא תוכל, או יהיה לה קשה מידי, משום מה--
זה יקרה בגלל הכלה--ולא בגלל הנכדה או חלילה הבן.
אז מה נורא במה שהכלה שואלת?

פרצלה

New member
Lol איזו הודעה מצחיקה

כל כך מתאמצת להראות שהכותבת צודקת עד כדי כך שהכתוב נשמע מגוחך לחלוטיןלמשל: הכותבת מציינת במפורש במילים ברורות בשפה העברית שבעלה ממש רוצה שאמא שלו תשמור על התינוקת(הבת שלו למרות שהוא רק אבא........נו,ההוא שלדעתך לא צריך להיות בכלל בידר הלידה כי זה אינטימי מידי )ואת מפרשת אותה בדרכך המוזרה: בעל רוצה לרצות את תביעת אימו.ובשורה אחרי כן מגיע הפירוש האמיתינראה לי שאת כותבת מתוך הנסיון האישי שלך על כך שהוקרבת שנים רבות ע״י בעל ששם את אימו לפניך ואת מצליחה איכשהו לעוות את כל שאר מערכות היחסים בעולם אפילו לקחת מילים ברורות שכתובות בעברית ברורה ואיכשהו לעוות אותן למציאות שלך.

אנחנו רואות את הדברים אחרת. טבעי. אנחנו שונות.

אני לא רואה ילדותיות בכך שסבתא, שעד כה עסקה רק בבילויים, עטה על ההזדמנות לעסוק במשהו בוגר יותר ברגע שזו נקלעת לידיה (או שמרוב להיטות היא 'מקליעה' אותה לידיה כמעט בכוח). אולי גם היא חשה שלא בנוח עם העיסוק הילדותי הקבוע, רק שעד כה אין אופציה אחרת?

אני לא חושבת שהיא מבינה.. וכו'. נכון שלפעמים מנסים משהו ומגלים שהוא קשה משחשבנו, כפי שאת מציינת. אבל לפעמים מגלים שהוא קל משחשבנו, או כיף משחשבנו, או קשה ועם זאת מעוניינים להמשיך בו. למה לנקוט מראש גישה תבוסתנית? למה להמר מראש על האופציה הפחות מוצלחת, בלי לנסות? לפי הגישה הזו לא ננסה שום דבר חדש בחיים.

לא פשוט לוותר על החיים הנוחים. זה לא שהכלה ביקשה את הויתור. אם הסבתא מבקשת ומתחננת לוותר, אולי החיים הנוחים הללו לא כל כך נוחים לה? אולי גם היא רואה 'ילדותיות' בבילוי חסר מעש ומשתוקקת לשנות ומייחלת להזדמנות? אולי הויתור לא גדול מדי כי זה מה שהיא רוצה? אם הכלה רואה בויתור הזה כגדול מדי, נשמע שהיא מקנאה. כך אני רואה את הדברים.

המשפט שנאמר על הבעל הוא שהוא רוצה מאוד שאימו תטפל בילדה. לא כתוב בשום מקום שזה מכניעה לרצון אמו ומויתור על רצון אשתו. הפרשנות על הגבר שמוכן להקריב את אשתו לטובת אמו היא שלך.

melosina3004

New member
מסכימה ממש! עושה רושם שיש פה כותבות

שמחפשות רק להתנגש עם כותבות אחרות, ומחפשות מתחת לאדמה איפה הן לא בסדר.
כל שני וחמישי באות לכאן כלות שמתלוננות שסבתא לא עוזרת מספיק, והתשובות שהן מקבלות הן בד"כ (ובצדק) "גם לסבתא יש חיים" / "סבתא כבר גידלה את הילדים שלה" / "סבתא לא הולכת ונהיית צעירה". סופסוף מגיעה כלה שמבינה את זה, וחוששת שהרצון הטוב של סבתא (כבודו במקומו מונח) פשוט אינו מספיק מול מבחן המציאות התובעני.
לו הייתה מגיעה לכאן לאחר מעשה, ומתלוננת נוסח "חמותי מטפלת בתינוקת חודש והחליטה שקשה והספיק לה, הגנים הטובים כבר מלאים ואין לנו כסף למטפלת" - היתה חוטפת על הראש שמלכתחילה לא הייתה צריכה להיכנס לסידור כזה/ לסבתא יש חיים/ הבאת ילד תדאגי לו בעצמך/ מספיק לנצל את סבתא/ וכמובן - למה לא עשיתם תיאום ציפיות מראש???

הכותבת מתארת סיטואציה בה לסבתא יש חיי חברה עשירים ונוחים (מגיע לה. אם לא נהנה בפנסיה אז מתי?) - בהחלט צפוי שתחת נסיבות כאלה היא תחשוב פעמיים האם סבתא באמת מוכנה להקריב את היומיום שלה, והאם תעמוד בכך לאורך זמן.

מה שמשותף לכל אלו שאת מצטטת, ולפותחת השרשור,

הוא ההעדפה הברורה של מה שנוח לי ולי בלבד, בלי שמץ של נתינת מקום לרצון הבעל, האמא, החמות או כל יצור אחר על פני היקום.
זה קורה גם אצל אלו שמתלוננות על הסבתא שהיא לא עוזרת, וגם אצל אלו שמתלוננות שהיא מתחננת לעזור.
התלונה הדמיונית שאת מצטטת בשמה בעוד חודש אינה כוללת את העובדה שהסבתא ביקשה והתחננה להיות המטפלת.
אם היא תשלח את הקטנה לגן, זו תהיה נתינת הזדמנות לגננת לא מוכרת. הכנסי לפורום הורים לתינוקות וראי כמה בנות מתאכזבות מנסיון ראשון או שני (או עשירי) מגן שאינו מספיק מוצלח, דואג, מטפח, נקי וכו'. ואז מעבירות למסגרת אחרת.
כל החיים אנחנו נותנים הזדמנויות. כל גן חדש הוא נתינת הזדמנות לגננת זרה. כל בעל מלאכה שאת מזמינה, כל מכולת חדשה שאת פוקדת, כל עבודה חדשה שאת מתחילה, כל עובד חדש שאת מקבלת להעסקה. לכל אדם זר מגיע צ'אנס, רק לסבתא של התינוקת לא?

melosina3004

New member
אבל בסוף היא נתנה צ'אנס

נתנה צ'אנס בצורה מסודרת תוך הבהרת ציפיות בין כל הצדדים. לא נראה לי שום דבר מוגזם לתאם מראש היעדרות צפויה (אני בטוחה שהיא לא מצפה שסבתא תודיע שבוע לפני שהיא מתכוונת להיות חולה...), לקבוע היקף ימי חופש (גם סבתא צריכה לדעת מתי יש לה זמן פנוי לתכניות שלה) והתראה אם כל עניין המטפלת לא מסתדר לסבתא.
אנחנו שומעות פה רק צד אחד, והצד הזה סקפטי כלפי היכולות של סבתא. יכול להיות שבצדק, יכול להיות שלא.
זכותה של הכותבת להחליט שלאור היכרותה עם הסבתא, היא לא היה מסוגלת לעמוד במחויבות של טיפול יומיומי בתינוקת. לרצון של סבתא אין מקום במשוואה השיקולים הזאת, אם יש נתונים אחרים שמעידים על כך שהסידור לא יעבוד. בסופו של דבר נראה שנמצא פתרון הזהב, ואני לא מבינה על מה ההתנפלות על הכותבת. איך הייתה אמורה לעשות זאת אחרת?
אגב- לא צריך להיכנס לפורום הורים לתינוקות כדי לחפש סיפורים. ראי כמה דוגמאות יש כאן לחילוקי דעות ופיצוצים בין הכלה לחמות על רקע הטיפול בילדים. להעביר את הילד לגן אחר הרבה יותר קל מאשר לחפש סבתא אחרת... לא חייבים לקחת כל עזרה שמציעים, יש פה מספיק דוגמאות למקרים בהם זה לא עלה יפה.

mykal

New member
היא לא נתנה צ'אנס?

היא נתנה ובנתה הסכם ברור,
ואמרו לה חוצפנית.
היא בראשית דבריה אמרה שהסבתא אוהבת את הילדה,
לא זלזלה לרגע.

mykal

New member
למה לא מכבד?

הוא עניני, קורקטי 'ומכסה' שינויים.
אין שם דרישה באיך לטפל, ומה היא מסכימה ומה לא--
לא הערות לסבתא--רק כיסוי לשעות ולימים.
הכלה הזו הולכת לעבוד (ואיננו יודעים כמהתוכל או לא להעדר)
בעיני זה תיאום ציפיות, אגב, אם לסבתא לא נוח היא יכולה להגיב,
להתנגד, לתאם אחרת בתוך המסגרת. היא לא כתבה שהיתה התנגדות.
אז למה לא מכבד? באמת שאינני מבינה.

עונה לשתיכן.

זו התחושה שעולה בי כשאני קוראת את ההסכם. המילה תודה לא נכללה בו בשום שלב. כן היתה הנחה מראש שנכון, "לא נעים אבל זה עדיף מפיצוץ". גם היא מרגישה שזה לא נעים, בניגוד אליכן שבטוחות שזה הסכם רך וענוג, וכן מניחה מראש שיהיה פיצוץ.
היא כל כך בטוחה שיהיה פיצוץ עד שמשריינת מראש את בעלה להתמודד איתו.
אני לגמרי מוכנה לקבל את זה שבעיניכן ההסכם נראה סבבה. לי הוא יוצר תחושה מעיקה.

melosina3004

New member
מה היית מציעה לה במקום?

איך היית מציעה לה להתמודד עם המצב?
ההסכם לדעתי מתבקש והכרחי. לא "נעים" ולא "ענוג" ולא "רך". פשוט הכרחי.
ללא תיאום ציפיות אכן ניתן להתחיל לספור אחורה לקראת פיצוץ. היא משריינת את בעלה להתמודד *במקרה של פיצוץ* - נשמע לי חכם לאור העובדה ש:
א.מדובר באמא שלו
ב.הוא תומך ברעיון.
קראתי שוב את דבריה ובאמת לא מצאתי הכרת תודה כלשהי - שהיא חולקת כאן. מקווה בשבילה שפתחה עם חמותה את השיחה ב"ראשית, תודה רבה לך. עכשיו בואי נתאם איך זה יעבוד, ותראי אם עדיין מתאים לך".

תראי:

קודם כל להתחיל בלהאמין שהחמות מסוגלת לשמור על הקטנה. אם היא לא מאמינה, היא משדרת על חוסר האמון.
שנית, להודות מאוד, ושוב- בכנות, על הרצון והנכונות. לומר כמה זה נפלא שסבתא אוהבת ודואגת לקטנה וכמה היא בטוחה שיהיה בסדר להנאת כולם.
שלישית, להזכיר את ימי העבודה והשעות שלה, ולוודא האם הסבתא אכן מתכוונת לכל זה, כדי לבדוק איתה אם יש צורך לשריין מישהי נוספת לחלק מהזמן.
לאור התגובה של הסבתא ניתן להתקדם. אם היא בטוחה בעצמה, לא נותר אלא להמר על כך ולקוות שאכן כן. אם היא נסוגה, להמשיך משם לכוון שאליו השיחה תוביל.

melosina3004

New member
לו הייתה מעסיקה מטפלת בתשלום,

גם אז היה חצוף מצידה לתאם מראש היקף משרה, התראה לפני היעדרות וכמות ימי חופש מותרים?
לא נראה לי.
אז נכון שסבתא היא עזרה בחינם, אבל היקף ומהות "המשרה" אינם שונים - על הסבתא להבין למה היא נכנסת, מה גודל האחריות ועד כמה ההורים הולכים להיות תלויים בה.
בדיוק מסיבה כזאת לפעמים עדיף לשלם ולא לקבל טובות - אף אחת לא הייתה קוראת לה כאן "חצופה" או "מזלזלת" לו הייתה מתארת תיאום ציפיות עם מטפלת בתשלום. אני רוצה לראות מי כאן הייתה מעסיקה מטפלת בלי לבדוק כמה פעמים בשבוע היא יכולה לבוא.

מסכימה עם כל מילה!

גם אני חטפתי פה על הראש ממש מאותן הנשים שעונות בכזו ארסיות, מאיפה זה בא?
ספציפית במקרה הזה אני לא רואה שום דבר רע ביחס של הכלה לחמות, גם אם אמרה כמה משפטים ביקורתיים כגון ״מרוכזת בעצמה״.
באמת יש פה לינץ׳ קבוע מכותבות קבועות

לא יודעת מה נכון לך - אבל יודעת מה נכון לי!!!

אני יודעת שאני טיפוס שהוא מאוד ״פריק קונטרול״!
לי חשוב שאנחנו (ההורים) נקבע את הכללים לגבי חינוך ילדנו.
ועם כל הקושי שבדבר, לדעתי הרבה יותר קשה לבקש מהחמות דברים מסויימים.
אני יודעת שבמקרה שלי - כאשר אני מעירה להורי - הרבה פעמים הם מקבלים את זה, ולעומת זאת, כאשר אני מעירה לחמי וחמותי - זה גורר מצעד שלם של העלבויות. גם דברים שבאופן מפורש אני מבקשת מהם מראש, אח״כ - הם עושים הפוך, ואם מעירים להם - הם נעלבים, מרגישים ״לא טוב״, ועוד כהנה וכהנה.
אני יודעת (!) שאם חמותי היתה מטפלת בבן שלי - היו לי הרבה מאוד צפרדעים לבלוע. אז תודה רבה. בואי, תהיי סבתא. תבלי עם הנכד. תעשי איתו כיף חיים. אל תהיי אחראית על החינוך שלו. את החינוך שלו, את הצבת הגבולות היומיומית - תשאירי לנו. למטפלת במשפחתון. לגננת בגן. מצד שני, את הכיף - קחי לך.
אם הגננת אינה פועלת כמו שאני רוצה - יש לי את מלא הזכות והחובה להעיר לה. לחמות - זה הרבה יותר בעייתי. חוץ מזה - היא כבר גידלה x ילדים, ויודעת יותר טוב מכולם.
אני, לפינה הזו, לא נכנסת!
&nbsp

ויקה1222

New member
מסכימה עם כל מילה

ולמרות שאצלי יכולתי להעיר חופשי לשני הצדדים, אם קיים מצב שבו צד אחד לא מקבל את זה, לא כדאי להיעזר בו.

למעלה