הרתעה וענישה אינן טרור. על זה בדיוק
הייתה המחלוקת ביני להגדרות הקודמות. חשבתי שהובהר. ותשובה קצת יותר מפורטת, שכן זו זכותך: 1. עניתי למטה. לדעתי הביטוי מתנחבלים מתאר נכונה קבוצה מסוימת בתוך הקבוצה המתקרית מתנחלים, ושיש לה השפעה יחסית הרבה מעבר למספר החברים בה. 2. מסכים איתך. חשבתי שזה היה ברור מההודעה השלישית שלי בנושא. 3. הרבה מאוד התייחסויות פרטניות בתגובה להודעה שבעיקרה הייתה ברמת העקרון וגלובלית. כמעט כל הגדרה, אם רק תהיה מקיפה מספיק, ניתן יהיה למצוא לה יוצאים מן הכלל. אפילו במדעים המדוייקים. ספציפית - טרור אינו בהכרח מכוון דווקא נגד דמוקרטיות. צה"ל פועל מתוקף אמנה אוניברסלית כי זכותה של תרבות להגן על עצמה (אני מבחין כאן בין תרבות וחברה, ברשותך). לטעמי _יהדות_ לא משחקת כרגע תפקיד בדיון. 4. טענה לא רלוונטית לדידי (מצטער, אם אין בורא עולם אין מי שייעד את הארץ לעם היהודי). מסכים לחלוטין שעל כל תושב הגר במדינה מסויימת (גם אם אינו אזרח) לציית לחוקי אותה מדינה. ובלבד שיש לו אפשרות להגר למדינה אחרת (זה מכליל יותר מכוונתי. אין כוונתי שלפושעים הזכות לא לציית לחוקי המדינה כיוון שכלואים בבתי סוהר על פשעים שביצעו, לדוגמא). 5. מי התחיל לא בהכרח רלוונטי. יכולנו לטעון שבני ישראל החלו את הלחימה בכנענים מתוקף צו מוסרי מפוקפק לאחר שנטשו את הקניין למשך ארבע מאות שנים. אנו לא נמצאים בלחימה עם הפלסטינאים על מנת להגן על יהדות המדינה או על הדמוקרטיות שלה. אנו נלחמים כדי להגן על קיומה של המדינה. המדינה הוקמה כדי להוות "עיר מקלט" ליהודים באשר הם, לאחר מלחמת העולם השנייה. אין זה אומר כי המדינה היא בהכרח יהודית באפייה. או דמוקרטית. רק שהמדינה צריכה לספק הגנה לכל יהודי. 6. בגדול - אני חושש שאתה צודק. נכון להיום. בעבר ניתן היה אולי לבצע פעילויות שימנעו עימות כזה (בלי לחלק אשמה), אך היום ריאלית אני לא צופה פתרון שלא יכלול עימות צבאי עד כדי הכרעה. ייתכן שנסיבות בינלאומיות ימשיכו למנוע קיום עימות כולל שכזה, ושני הצדדים ימשיכו לסבול. התוצאה של עימות כזה תהיה סבל מוגבר מאוד של אחד הצדדים על חשבון סבל מופחת של הצד השני, במקרה בו הכוחות מספיק לא שקולים צבאית. לגבי אוסלו - לא מוכן להגיב כאן. אבל זכור לי הביטוי (לא בפורום הנכחי) "פושעי אוסלו". במידה והיה עולה כאן - האם גם אז היית "מתנגד נחרצות"? (אני יודע - הביטוי לא הועלה, לכן השאלה לא במקום לכאורה. אבל בכל זאת? אנא, היה כן עם עצמך גם אם לא תגיב להודעה זו).