דילמה א'

מה זאת אומרת? כלום אתה לא יודע?

"שניגאיבהגואהטאיצ'י"
במקרה דנן מדובר על דיספלינות הנשזרות אחת בשנייה ומאפשרות התמחות צולבת ... אם זאת: אתה עדיין צריך להיות גאון כמו ו'.שו צ'ין כדי להפוך בהן לרב-אמן ...

orii

New member
איפה הדילמה?

כמו כל דילמה ככל שאתה יותר קרוב אליה היא מקבלת יותר משמעות, אז אני ממש רחוק. למורה שלי, שלדעתי עבר את הדילמה בכמה פעמים, יש תשובה חד משמעית. לך בדרך אחת. לדעתו, רק התעמקות מאוד רצינית (שדן 2 לא מגרד אותה, אולי גם לא דן 4 - הדן הבטוח להתעמקות הוא רק דן 27.3 הדן הסודי של מושיקו זצ"ל), עשויה לתת את הפירות מאומנות לחימה. ולסיכום אני רוצה להוסיף שכל אחד מחויב לדרך שלו - בשיטה אחת, בחמש שיטות במקביל...

haleth

New member
זצ"ל?!! ../images/Emo12.gif

כך, בקול דממה דקה, הסתלק לו לעולמו הצדיק והקדוש זיע"א? בלי הילולה שנתית על קברו? בלי קמעות וחגורות שחורות עם תמונתו המחייכת? האל'ת ממאנת להתנחם.

../images/Emo23.gif שימו לב ../images/Emo23.gif ../images/Emo23.gif ../images/Emo23.gif

נתקפתי נוסטלגיה והוספתי (למען הדורות הבאים) גלריה חדשה - תמונות של מושיקו. אני מאד רוצה משוב מכל סוג.

אני נהניתי

עדיין מצחיק כמו בפעם הראשונה, ואחרי 10 וחצי שעות מול smalltalk אם זה הצליח לגרום לי לצחוק, זה חייב להיות טוב. תודה על הזכרונות

orii

New member
גם אני נהנתי מהגלריה

מה בקשר לעצים של דיוני מושיקו. אין לנו בנוסטלגיות אף אחד כזה. זו נוסטלגיה זו?

mickeym

New member
נורא נהנתי, מתגעגע לגינגי...../images/Emo10.gif

למרות שאז הייתי קורא פאסיבי, אני מרגיש צורך לקרוא לגינגי לחזור... גינגי, הרוחניות אינה אותה רוחניות בלי סנסאי סיפו גרוזנברג בעל הנס (והצ,י)... קישור למטה לאחת מההודעות...

amir_aikido

New member
התשובה שלי

בזמנו כתבתי תשובה כ"כ ארוכה, שהיום בקושי מצאתי את הזמן לקרוא אותה
אבל אני באופן מפתיע אני עדיין מסכים לדעתי דאז. ובקיצור - אני לא חושב שזה יעיל להתחיל ללמוד שתי אמנויות מהרגע הראשון, אך, בהנחה שאתה ממשיך ומתקדם בשתי האמנויות, אני חושב שבד"כ זו 'רך יותר פתוחה ועדיפה. אמיר

מי זה הבחור מעלה הדילמות הזה? ../images/Emo13.gif

לפי דעתי, תלוי מה המטרה שלך. אם אתה מחפש יישום לחימה ואתה לומד שתי שיטות משלימות טכנית, אופציה א'. אם להתפתח בנוסף ללחימה, אין עדיפות לאחד מהכיוונים, תלוי בך.

תשובה פשוטה

כל אחד ומה שטוב לו. וכן, לדעתי אם בן אדם מעדיף 15 חגורות לבנות על פני דאן 5, אז שייערב ויבושם לו. כל אחד והמטרות והרצונות שלו. לורנס

בעצם, אם נצא מתוך הנחה שהחגורה

נועדה כדי לקשור את המכנסיים, אז למה צריך יותר מחגורה אחת?! (כמובן, הדבר לא תופס לגבי נשים שיש להן 30 זוגות נעליים...).

קוזושי

New member
אני מכיר כמה אנשים כאלה

אני מתאמן כיום והתאמנתי בעבר עם כמה אנשים שהיו להם דרגות גבוהות בכמה אמנויות לחימה. אצל רובם לקח לי זמן לגלות זאת כי לא מדובר בכאלה שחיפשו להיות דאן 3 באמנות מסויימת, אלא הם הגיעו לזה במקרה, הם פשוט התאמנו והגיעו לדרגה הזאת. אני לא חושב שזה מגיע מתוך החלטה. את הדרגה שלי אף פעם לא תכננתי לקבל, היא פשוט הגיעה עם הזמן. ולכן השאלה ממש לא רלוונטית, כי מי שיש לו למשל דאן 2 בשתי אמנויות לחימה, לא רצה את זה או לא תכנן מראש להגיע לדאן 2 בשתי האמנויות, הוא פשוט אהב את מה שלמד עד שהגיע לדרגה גבוהה בשתי האמנויות. אם תשאל אותו לאחר מעשה אם לא היה מעדיף להתמקד באמנות אחת ולהגיע בה להישג גבוהה יותר, הוא לא יבין מה אתה רוצה, ההישג הוא לא סיבת הלימוד ההישג מגיע לבד. ואם השאלה היא אם אני מעדיף לתכנן מראש בתחילת דרכי ללמוד שתי אמנויות ולהגיע בהן לדאן 2 או ללמוד אמנות לחימה אחת ולהגיע בה לדאן 4, התשובה שלי תהיה שאני בכלל לא רוצה ללמוד בצורה כזאת, אני מוכן ללמוד בשביל הכיף אמנות אחת שאני אוהב ולא להגיע בה לאף דרגה.

למעלה