דיליי

The Walrus

New member
דיליי

לאחר שקניתי דיסטורשן ואוברדרייב החלטתי שהגיע הזמן להתחיל לברר על דיליי. האפקט הזה יהיה אפקט מאוד מרכזי אצלי, לכן אני רוצה להשקיע, אבל יש לי דילמה... אני מחפש דיליי טוב מאוד. אני לא רוצה דיליי שישמע דיגיטלי (כמו הבוס DD-3, שממש לא אהבתי), אני מנגן בעיקר חומר ישן ואני רוצה דיליי עם יותר חיים מאשר חזרות דיגיטליות, עדיף אנלוגי, עם מדמה מוצלח של tape echo. אני גם מאוד רוצה tap tempo, מה שקצת לא מסתדר עם הדרישה הקודמת (בדיליים אנלוגיים בדרך כלל אין tap tempo). כמובן שהדיליי המושלם, שעונה על הכל הוא הt-rex replica. מה יש להגיד עליו, פדאל מושלם, סאונד מדהים גם במצב הרגיל וגם בדימוי הtape echo, יש לו טאפ טמפו, סט מעולה של כפתורים (כל דבר שהייתי רוצה לשלוט בו), רק חסרון אחד. המחיר. אני מניח שעם אני ממש יתאמץ אני יצליח לגייס סכום כזה, אבל אז אני לא יוכל לקנות שום אפקט אחר (יש לי בתוכניות גם wah-wah, קומפרסור ועוד...). האם באמת שווה "לוותר" בינתיים על אפקט נוסף, שיכול לפתוח לי כיוונים שונים לגמרי (כמו ווא-ווא) בשביל ההבדל בין הרפליקה לדיליי זול יותר? הרי אין ספק שכרגע אני יכול להסתפק, נניח, במרשל אקוהד, ושאני יגדל יותר למכור אותו ולעבור לדבר האמיתי. מצד שני, אני די בטוח שכמה שנים מהיום, אחרי שיהיה לי כבר ווא-ווא והכל, אני יחשוב 'למה לא קניתי את הרפליקה' (עד עכשיו האסטרטגיה שלי הייתה לקנות פדאלים מעולים שיספקו אותי גם עוד שנים רבות). אז מה לקנות? איזה אלטרנטיבות יש במחיר סביר יותר? מה אתם הייתם עושים במקרה שלי? בקיצור, האפשרויות הם: רפליקה, או דיליי זול יותר ואפקט נוסף (wah-wah, נניח).

RoieL

New member
שמע

גם אני מתעסק בזה ובתכל"ס ראיתי איזו מוזיקה אתה מנגן. נראה לי שיותר כדאי לקנות את הרפליקה, אלא אם אתה מנגן את העיבודים המגעילים של חלק מהסולואים ב- ITAOT ואז לך על איזה פלנג'ר מלוכלך ודיליי זול.

RoieL

New member
ואפרופו

אחרי התלבטות רבה נפלה ההחלטה ועוד שמונה ורבע שעות יהיה לי ספרקל דרייב בלי עין רעה. תודה רבה יניב!

The Walrus

New member
לא תתאכזב

פדאל פשוט מושלם, ככל שאני משחק בו יותר הוא יותר טוב. הקלין בלנדר פשוט תענוג, חצי קלין חצי דרייב, פשוט מדהים... האוברדרייב מדהים גם הוא, כפתור הtone בין הורסטיליים ביותר ששמעתי, ועם כפתור הfat של הבלוז ג'וניור... אין מילים. אגב, גיליתי שהוא נשמע יותר טוב אם אתה שם את הווליום של המגבר בחצי הדרך (מה שנותן לך בוסט מנורות טבעי מהמגבר). הבעיה היא שאם מכבים אותו אז לא מגיעים לקלין אלא לסאונד קצת מלוכלך, מה שלא תמיד טוב... אבל בכל זאת, תענוג. ובקשר לITAOT - זאת הייתה התקופה שלגילמור נמאס מהבינסון הישנים ההם שהיית צריך לנקות עוד פעם והוא עבר לדיליי דיגיטלי ולא משהו בכלל של MXR. אם כבר פינק פלויד, אני מאוד אוהב את הדיליי בפומפיי, בshine on ובtime, שניהם מהבינסון... אני מחפש דיליי שיהיה בעיקר tape echo simulator. הרפליקה פשוט מושלם...

RoieL

New member
דווקא כן מאוכזב

בשש וחצי בבוקר לקחו לי אותו בדולר יותר

RoieL

New member
לא לא

היה מכרז על אחד באיביי והפסדתי. כרגע אני משתתף בעוד אחד ואם זה לא יעבוד אני אזמין מחנות מאיביי.. בכל מקרה עד עוד שבועיים יהיה לי אחד.

grassus

New member
סתם שאלה בקשר לאיביי

אפשר להזמין באיביי גם יד ראשונה נכון? אז מאיזה חנויות הם מביאים אפקטים נגיד? או שאיביי זה רק אמצעי השליחה והוא מייבא?

doc monti

New member
סתם תשובה בקשר לאיביי../images/Emo3.gif

יש חנויות שקיימות פיזית ומוכרות מוצרים שלהם גם באיביי (חדשים ויד שניה), ויש חנויות אונליין בלבד שמוכרות דרך איביי. בכל מקרה הם מזמינים את זה מהחברה או אחד המפיצים שלה מן הסתם...

RoieL

New member
איביי

זה אתר מסחר שבו אתה יכול למכור ולקנות מוצרים שונים. יש שם חנויות ואנשים פרטיים שמוכרים מוצרים חדשים ויד שנייה. איביי זה לא חנות וגם התשלום לא מתבצע דרך איביי כך שזה רק אתר תיווך והעסקה מבוססת קודם כל על אמון. אפשר להזמין כמו שכתבתי גם מוצרים חדשים, וכשאני מחפש אפקט אני פשוט מריץ חיפוש עם חלקים מהשם שלו. אם באזור של הפרטים של המוכר מופיע שיש לו חנות, אז הנה מצאנו חנות. ויש גם חנויות שמוכרות יד שניה וגם אנשים פרטיים שמוכרים מוצרים חדשים ודילרים שלא רשומים כחנויות. חשוב לקרוא את הפירוט ולעיין בפידבקים. אני מקווה שפה לא טעיתי, למרות שבטוח ימצאו פה איזו טעות...

grassus

New member
אז יש יד ראשונה!?

מי שמעליך רשם שיש חנויות אונליין... הם מביאות יד ראשונה? לא ברור לי כל כך תודה גם לך בכל מקרה

RoieL

New member
כן כן,

אבל כמו שיש חנויות כמו וינטג' בת"א, יש גם חנויות אינטרנטיות ליד שניה באיביי. יש באיביי הכל.

The Walrus

New member
עוד שאלה בקשר לאיביי

איך מתחילים? לכולם שם יש המון המלצות, ונתקלתי כבר במוכרים שלא הסכימו למכור למי שאין לו פחות מ10 המלצות חיוביות, ובכלל כמעט כל אחד שם יעדיף למכור למי שיש לו 100 המלצות מאשר למישהו מתחיל. אז איך התחלת??

grassus

New member
אולי בלמכור שטויות?!

או לא שטויות אבל דברים שלא משתמשים... ותמיד אפשר לבקש מחבר שירשום משוב חיובי לא?!

doc monti

New member
די פשוט

תקנה דברים קטנים שאתה ממילא צריך מחנויות שם. יש סיבה בגללה אדם פרטי לא ימכור לך גיטרה ב-2000$ אם אין לך מספיק פידבקים חיוביים.. (באותה מידה שאתה לא תקנה ממנו אם אין לו מספיק פידבקים)

The Walrus

New member
תיזהר!!!

שכחתי מזה קודם, אבל אל תקנה ספרקל דרייב יד שנייה!! תקנה חדש!! ויש סיבה: בעבר הייתה בעיה בסוויץ' עם כל הוודו לאבים למיניהם, שהסוויץ' פשוט הפסיק לעבוד אחרי כמה זמן. בגלל זה הreliable בהרמוני סנטרל כל כך גרוע. הבעיה תוקנה במצורים החדשים, אבל עדיין - אל תתקרב לספרקל דרייב יד שנייה לדעתי.

grassus

New member
כמה דברים

לי הייתה אותה התלבטות כמו לך ועכשיו אני חוסך לדיליי לדעתי תקנה דיליי כי וואה הוא יותר צעצוע עם הכל ודיליי הוא אפקט יותר נחוץ לדעתי אבל זה מאוד תלוי, מה אתה מנגן? מצד שני- אם אתה באמת מתכוון ללכת על הרפליקה נראה לי שכדאי לך ללכת על וואה קודם כי לרפליקה לוקח זמן לחסוך. ויכול להיות שיותר מתאים לך דיליי אנלוגי ואז זה יוצא קצת יותר זול הכל תלוי עד כמה הטאפ טמפו חשוב לך?

The Walrus

New member
תשובות

כן, גם אני נוטה לכיוון הרפליקה. אני מנגן בעיקר חומרים מקוריים של הלהקה שלי, וגם הרבה פינק פלויד, קלפטון, קנופלר, גרי מור, בריאן מיי, וכו'... הטאפ טמפו מאוד חשוב לי, בגלל כמה סיבות: א. לא בא לי להתכופף באמצע הופעה ולהתחיל לשנות פרמטרים, מספיק לי החלפות בין מצב החצי-קלין-חצי-דרייב לדרייב מלא בספרקל דרייב. ב. כמו שאני הבנתי יש שני סוגים של knobs לדיליי - כאלה שמאפשרים לך אפשרויות מוגבלות (לדוגמה, 5K, 8K, 12K וכן הלאה...) וכאלה שמאפשרים לך סיבוב חופשי של הknob כדי ליצור מצבי ביניים. אם אני יקנה כזה עם אפשרויות מוגבלות, אני פוחד שאני פתאום ירצה משהו באמצע ולא יוכל להשיג אותו (לדוגמה, אם אני רוצה דיליי איטי בקצב של חזרה לכל רבע תיבה בשיר איטי יחסית), ואם יהיה לי אחד חופשי אני פוחד שאני יסובב יותר מדי או מעט מדי בהופעה נגיד ואז הדיליי לא יהיה בקצב של השיר (אותה דוגמה של אחד לרבע תיבה - אם יצא לי יותר מדי?). הפתרון היחידי שאני רואה - טאפ טמפו. ואגב, הרפליקה עם הbrown mode נשמע מספיק אנלוגי לטעמי, ואולי זה אפילו טוב שתהיה לי אפשרות לשמור גם סאונד רגיל של דיליי דיגיטלי רק עם הרבה יותר חיים מהבוסים למיניהם. הוא פדאל מושלם מכל בחינה - חוץ מהמחיר... בקשר לתקציב לווא-ווא - חד וחלק, אני לא מתכוון להתפשר על שום פדאל עם tone sucking (לא אחרי שהגעתי לכזה סאונד מושלם של אוברדרייב, ממש לא בא לי להרוס אותו) ככה שאני יקנה מינימום crybaby 535, שזאת גם הוצאה רצינית.

למעלה