דילוג כיתה - בעד נגד ?

מצב
הנושא נעול.
העלתן נקודות כל כך חשובות ומאוד

נקודה חשובה.
כי בשנה"ל הבאה היא כבר בכתה ג' ויש תכניות למחוננים. צרפי לטבלת קבה"ח.
משמעותיות הנטיה שלנו כרגע היא לא להקפיץ אותה כיתה. עדיין מוקדם מדי והיא אכן קטנה מדי. היא בין הקטנים בשנתון שלה ! בכל אופן עוד לא הגענו להחלטה סופית וחד משמעית אבל הנטיה כאמור היא שלהגיד תודה אבל לא תודה. לא כעת. אולי בכיתה גבוהה יותר. מה שכן אני מתכוונת לעשות זה לנצל את זה וממש לדרוש לקדם אותה במסגרת הכיתתית הקיימת. תודה רבה לכן על כל הנקודות שהעלתן כאן. מאוד מאוד עזרתן לי. אני לא אהיה כאן בשלושה ימים הקרובים - נוסעת להרצות בפסטיבל נשים לסופשבוע נפלא - כך שלא לחשוב חלילה שאני מתעלמת :)

../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif

משמעותיות הנטיה שלנו כרגע היא לא להקפיץ אותה כיתה. עדיין מוקדם מדי והיא אכן קטנה מדי. היא בין הקטנים בשנתון שלה ! בכל אופן עוד לא הגענו להחלטה סופית וחד משמעית אבל הנטיה כאמור היא שלהגיד תודה אבל לא תודה. לא כעת. אולי בכיתה גבוהה יותר. מה שכן אני מתכוונת לעשות זה לנצל את זה וממש לדרוש לקדם אותה במסגרת הכיתתית הקיימת. תודה רבה לכן על כל הנקודות שהעלתן כאן. מאוד מאוד עזרתן לי. אני לא אהיה כאן בשלושה ימים הקרובים - נוסעת להרצות בפסטיבל נשים לסופשבוע נפלא - כך שלא לחשוב חלילה שאני מתעלמת :)

אני הוקפצתי שנתיים -

אני הוקפצתי שנתיים -
לא עשיתי א' וב'. סיימתי שנה שעברה תיכון. ישנם כל כך הרבה אספקטים "מקצועיים" משהו שהועלו כאן על ידי כולם כאשר רובם נכונים. אני יכולה לתת לך פשוט את תמצית ההסטוריה שלי
. מקווה כי הדבר יעזור ולו רק במעט בין אם לטווח הקרוב ובין אם לטווח הרחוק... הגעתי לכיתה א' כאשר ידעתי לקרוא לכתוב ומתמטיקה. פשוט ישבתי בשיעורים ולא עשיתי כלום. מרוב שיעמום התחלתי להפריע בכיתה. התייחסתי לכל מטלת בית בביטול והשארתי אותה לדקה ה-90 מכיוון שידעתי כי אצליח בה וכך גם היה. עברתי מבחנים פסיכולוגיים ופסיכוטכניים וביוזמת המנהלת, בסופו של דבר, הוקפצתי לב'. שם קרה אותו הסיפור בדיוק והוקפצתי לג'. כיתה ג' - בהתחלה, כשרק הגעתי כל הילדים התלהבו ממני ומהסיפור שלי ועשו כל מאמץ על מנת להרשים אותי ולהתחבר עימי. הכיתה שלי הייתה מאוד לא מגובשת והיו בה הרבה מקרים של חוסר משמעת. לקראת אמצע השנה החליטה המחנכת שלנו לגבש את כיתתה בכך שתאגד את כולם נגדי. נשמע בלתי אפשרי? לא בכיתה ג'. וכך היה. כולם החלו לנדות אותי. אני, בתור ילדה מאוד קטנה ותמימה, קלה להשפעה שבאה מחינוך לערכים וכבוד ושאר דברים שלא היו קיימים בשלב הזה אצל שאר הילדים, נכנסתי לדכאון והייתי משוכנעת כי משהו בי אינו בסדר. באיזשהו שלב התחלתי להתחבר עם שאר ה"מנודים" ולהתמודד עם כל ההשלכות הרבות של העניין, בחברה. ההנאות שלי אז בחיים נבעו מהחברים המעטים שהיו לי ומקורסים וחוגים מעשירים לילדים באוניברסיטאות וכ'ו. ---> לא בדיוק חיי ילדות מומלצים. חטיבה - הגעתי לשם עם כל היסודי כך שעדיין נשארתי על תקן החנונית המנודה. אך זו הייתה קפיצת מדרגה
הרבה יותר ילדים, וצ'אנס מעולה להתחבר עם אנשים חדשים שלא מכירים את ה"הסטוריה" העגומה. כאן מעגל החברים שלי התרחב משמעותית והתחלתי לפתח אופי אך מכיוון שהסטיגמות של המוזרה והחנונית מהיסודי עוד דבקו בי ומכיוון שעדיין לא חישלתי לעצמי אופי חזק דיו, גם כאן סבלתי יותר מרוב הילדים. תיכון - קפיצת מדרגה רצינית הרבה יותר! הרבה יותר אנשים! הרבה יותר דברים מעניינים! אלו היו השנים הכי טובות שלי. הגעתי לשם כבר עם אופי
לא הייתה לי כל בעיה חברתית, התחברתי עם כולם, הפכתי לפחות מופנמת, למדתי המון דברים (מבחינה חברתית) ולמדתי להסתדר עם דברים קשים יותר. יש איזשהו עניין שעליו תמיד כולם צוחקים בחבר'ה. אצלי זה הגיל. תמיד יורדים עליי שאני קטנה, אבל חוץ מזה - הכל הלך בסדר גמור. אני חושבת כי המקרה שלי הוא מאוד אינדיוידואלי וישנם המון משתנים בסביבה ובילד עצמו אשר יכולים לשנות לחלוטין את התמונה כולה (מחשבה בסגנון ה"מה אם..? ומה אם...?") לגביי - אני יכולה להגיד כי אני מאוד אבל מאוד שמחה כי הוקפצתי. אני לא יכולה לדמיין עצמי מסתדרת מבחינה חברתית כעת עם ילדים בני גילי. עברו עליי הרבה שנים של סבל ודכאון בעקבות ההקפצה, שנים בהם הייתי אמורה להיות נטולת דאגות לחלוטין ולהשען לאחור ולהינות מהילדות שלי. אך למרות הכל, כל הדברים שלמדתי על בשרי היו מעין "קורס מזורז בלקחי החיים" ואני שמחה שלמדתי אותם בריכוז גבוה בשנות הסבל מאשר להגיע לגיל 17-19 למשל וללמוד את זה אז. בגדול, הקופצתי בכיתות הקטנות, בשנים ההתחלתיות ביותר ולכן כל הדברים שעברו כולם עד כה גם אני עברתי, שלב אחר שלב. כך שאני רואה עצמי כבת 19 כעת לכל דבר. ולגבי הטווח הרחוק מאוד
כאמור, סיימתי שנה שעברה תיכון ובשנה הבאה עליי להתגייס. התחלתי השנה ללמוד באוניברסיטה. ניתן לומר כי נפלתי בין הכסאות - תעודת הבגרות שלי התקבלה מאוחר, כמו של כל בוגרי המחזור שלי. דבר אשר הינו קביל אצל כל האוניברסיטאות אך מכיוון שלא הייתה לי כל מסגרת כמו עתודה למשל, כמעט ולא נכנסתי לאף אוניברסיטה גם לא במועד קבלה חריג. אך כעת, כל האופציות פתוחות בפניי מכיוון שאני צריכה לדחות את הגיוס בשנה בלבד על מנת לסיים את התואר ולא ב-3 כמו כולם. עליי לבחור בין עתודה לדח"ש - וזאת כאשר כל דבר אצלי נעשה בעיתו (חוץ מההקפצה לפני המון שנים
), סיימתי תיכון, התחלתי אוניברסיטה ועכשיו צריכה לבחור מה לעשות בצבא. כלומר, שום דבר לא נעשה בעומס רב מדי או במקביל. את עוד פה
? לא, כי חשבתי שנרדמת
... התגובה שלי אינה מאוד ממוקדת למקרה שלך, אך אני מקווה כי הוא נותן לך עוד כיוון להסתכלות על מצב ביתך. ממליצה בחום להקפיץ
, בהצלחה!!

BonBon 1

New member
סיפורי

אני הוקפצתי שנתיים -
לא עשיתי א' וב'. סיימתי שנה שעברה תיכון. ישנם כל כך הרבה אספקטים "מקצועיים" משהו שהועלו כאן על ידי כולם כאשר רובם נכונים. אני יכולה לתת לך פשוט את תמצית ההסטוריה שלי
. מקווה כי הדבר יעזור ולו רק במעט בין אם לטווח הקרוב ובין אם לטווח הרחוק... הגעתי לכיתה א' כאשר ידעתי לקרוא לכתוב ומתמטיקה. פשוט ישבתי בשיעורים ולא עשיתי כלום. מרוב שיעמום התחלתי להפריע בכיתה. התייחסתי לכל מטלת בית בביטול והשארתי אותה לדקה ה-90 מכיוון שידעתי כי אצליח בה וכך גם היה. עברתי מבחנים פסיכולוגיים ופסיכוטכניים וביוזמת המנהלת, בסופו של דבר, הוקפצתי לב'. שם קרה אותו הסיפור בדיוק והוקפצתי לג'. כיתה ג' - בהתחלה, כשרק הגעתי כל הילדים התלהבו ממני ומהסיפור שלי ועשו כל מאמץ על מנת להרשים אותי ולהתחבר עימי. הכיתה שלי הייתה מאוד לא מגובשת והיו בה הרבה מקרים של חוסר משמעת. לקראת אמצע השנה החליטה המחנכת שלנו לגבש את כיתתה בכך שתאגד את כולם נגדי. נשמע בלתי אפשרי? לא בכיתה ג'. וכך היה. כולם החלו לנדות אותי. אני, בתור ילדה מאוד קטנה ותמימה, קלה להשפעה שבאה מחינוך לערכים וכבוד ושאר דברים שלא היו קיימים בשלב הזה אצל שאר הילדים, נכנסתי לדכאון והייתי משוכנעת כי משהו בי אינו בסדר. באיזשהו שלב התחלתי להתחבר עם שאר ה"מנודים" ולהתמודד עם כל ההשלכות הרבות של העניין, בחברה. ההנאות שלי אז בחיים נבעו מהחברים המעטים שהיו לי ומקורסים וחוגים מעשירים לילדים באוניברסיטאות וכ'ו. ---> לא בדיוק חיי ילדות מומלצים. חטיבה - הגעתי לשם עם כל היסודי כך שעדיין נשארתי על תקן החנונית המנודה. אך זו הייתה קפיצת מדרגה
הרבה יותר ילדים, וצ'אנס מעולה להתחבר עם אנשים חדשים שלא מכירים את ה"הסטוריה" העגומה. כאן מעגל החברים שלי התרחב משמעותית והתחלתי לפתח אופי אך מכיוון שהסטיגמות של המוזרה והחנונית מהיסודי עוד דבקו בי ומכיוון שעדיין לא חישלתי לעצמי אופי חזק דיו, גם כאן סבלתי יותר מרוב הילדים. תיכון - קפיצת מדרגה רצינית הרבה יותר! הרבה יותר אנשים! הרבה יותר דברים מעניינים! אלו היו השנים הכי טובות שלי. הגעתי לשם כבר עם אופי
לא הייתה לי כל בעיה חברתית, התחברתי עם כולם, הפכתי לפחות מופנמת, למדתי המון דברים (מבחינה חברתית) ולמדתי להסתדר עם דברים קשים יותר. יש איזשהו עניין שעליו תמיד כולם צוחקים בחבר'ה. אצלי זה הגיל. תמיד יורדים עליי שאני קטנה, אבל חוץ מזה - הכל הלך בסדר גמור. אני חושבת כי המקרה שלי הוא מאוד אינדיוידואלי וישנם המון משתנים בסביבה ובילד עצמו אשר יכולים לשנות לחלוטין את התמונה כולה (מחשבה בסגנון ה"מה אם..? ומה אם...?") לגביי - אני יכולה להגיד כי אני מאוד אבל מאוד שמחה כי הוקפצתי. אני לא יכולה לדמיין עצמי מסתדרת מבחינה חברתית כעת עם ילדים בני גילי. עברו עליי הרבה שנים של סבל ודכאון בעקבות ההקפצה, שנים בהם הייתי אמורה להיות נטולת דאגות לחלוטין ולהשען לאחור ולהינות מהילדות שלי. אך למרות הכל, כל הדברים שלמדתי על בשרי היו מעין "קורס מזורז בלקחי החיים" ואני שמחה שלמדתי אותם בריכוז גבוה בשנות הסבל מאשר להגיע לגיל 17-19 למשל וללמוד את זה אז. בגדול, הקופצתי בכיתות הקטנות, בשנים ההתחלתיות ביותר ולכן כל הדברים שעברו כולם עד כה גם אני עברתי, שלב אחר שלב. כך שאני רואה עצמי כבת 19 כעת לכל דבר. ולגבי הטווח הרחוק מאוד
כאמור, סיימתי שנה שעברה תיכון ובשנה הבאה עליי להתגייס. התחלתי השנה ללמוד באוניברסיטה. ניתן לומר כי נפלתי בין הכסאות - תעודת הבגרות שלי התקבלה מאוחר, כמו של כל בוגרי המחזור שלי. דבר אשר הינו קביל אצל כל האוניברסיטאות אך מכיוון שלא הייתה לי כל מסגרת כמו עתודה למשל, כמעט ולא נכנסתי לאף אוניברסיטה גם לא במועד קבלה חריג. אך כעת, כל האופציות פתוחות בפניי מכיוון שאני צריכה לדחות את הגיוס בשנה בלבד על מנת לסיים את התואר ולא ב-3 כמו כולם. עליי לבחור בין עתודה לדח"ש - וזאת כאשר כל דבר אצלי נעשה בעיתו (חוץ מההקפצה לפני המון שנים
), סיימתי תיכון, התחלתי אוניברסיטה ועכשיו צריכה לבחור מה לעשות בצבא. כלומר, שום דבר לא נעשה בעומס רב מדי או במקביל. את עוד פה
? לא, כי חשבתי שנרדמת
... התגובה שלי אינה מאוד ממוקדת למקרה שלך, אך אני מקווה כי הוא נותן לך עוד כיוון להסתכלות על מצב ביתך. ממליצה בחום להקפיץ
, בהצלחה!!
סיפורי
אני הוקפצתי בשנה (כיתה א'), ויש לי אח שהוקפץ בשנתיים (ז-ח). (היום אני בת 24 מסיימת תואר שני). תמיד הייתי יחסית קטנה (גם בגיל, וגם בגובה). למרות שזה בנות, וההבדלים הן לא כ"כ משמעותיים - לקח לי יחסית הרבה זמן להשתלב חברתית. בד"כ היו לי 2 חברות (שהיו מתחלפות מדי פעם), אבל לרוב מצאתי את עצמי עם הבנים ("ידידים"), אם כי בכיתה לא הייתי מעורבת חברתית כמעט בכלל, והילדים אף היו מציקים לי מדי פעם, כך זה היה לפחות עד לתיכון, שנפתחתי יותר, ומצאתי את עצמי. כל השנים גדלתי בתחושה שאני טיפה יותר חכמה מהשאר, שכשאני אגמור אשאר לי שנה עד הצבא, שאני אוכל לעשות בה מה שאני רוצה. אומנם השנה לפני הצבא גרמה לי לגלות דברים על עצמי ועל האופי שלי, אבל אני לא בטוחה שזה היה שווה את זה, כי סה"כ הייתה לי תחושה מעט של החמצה במשך השנים (לפחות לכל מה שנוגע למקובלות החברתית, והפתיחות לחברה). כלומר, אני לא בטוחה שהייתי מוכנה לזה (גן לכיתה ב'). הרבה פעמים יצא לי לתהות, האם כשאני אהיה גדולה - ויהיו לי ילדים, האם הייתי מעבירה אותם את זה בעצמי. מצד אחד אתה מתייג את הילד (חכם, חנון וכו') וזה תווית שנצמדת לך עד סיום התיכון, מצד שני - הילד לא תמיד מוכן לזה. יש לי אח, שהוקפץ 2 כיתות (ז'-ח'), אבל זה היה מסיבות מוזיקאליות ולאו דווקא לימודיות (אחי מוזיקאי, וגם ככה הוא לא היה יותר מדי בביה"ס בגיל הזה.) למרות שהוא היה קטן, וההפרש גילאים בגיל הזה בין הבנים הוא הרבה יותר משמעותי מאשר בין הבנות, כנראה שהוא היה מוכן נפשית לזה (יותר ממני)- והסתדר מצויין. כך שלדעתי האישית (והלא ממש קובעת), ממי שכן התנסתה בזה - שזה מאוד מאוד תלוי בילד, ובפתיחות החברתית שלו. אין טעם לשים אותו בכיתות גבוהות ממנו, אם זה הוא לא מוכן לזה, כי זה יאמלל אותו (גם אם הוא חכם יחסית לשאר...)

תקבלו את ההחלטה לפי מה שנראה

תקבלו את ההחלטה לפי מה שנראה
מתאים. נטיית הלב של: בגלל שיש לה חברה בשכבה מעל (שגם היא הוקפצה) ובעיקר בגלל שזהו רצונה שלה - לטובת ההקפצה. אני חושבת שאם יש לה רצון כל כך חזק "לדלג", יש לתת לזה משקל בהחלטה, והוא גם עשוי לסייע להצלחה של המהלך. נכון שיהיה הבדל בגיל, אבל זה לא נראה לי משמעותי כל כך. העניין הזה "מתי מקבלים מחזור" מתחיל להיות משמעותי לדעתי כאשר מקפיצים שתיים-שלוש כתות. כי ההבדלים בהתפתחות ההורמונלית הם ממילא גדולים.

הרעות17

New member
אני "קפצתי" כיתה בזמנו..

דילוג כיתה - בעד נגד ?
בוקר של אור לכולנו מחייך לי לכתוב את ההודעה הזו ומכל כך הרבה סיבות... בא לי לקום ולצעוק בקולי קולות בבית הספר - אמרתי לכם! אתמול בערב שוחחתי עם המחנכת של מעין אשר עידכנה אותי בישיבה פדגוגית שהיתה בבית הספר לכבוד קבלת התעודות. והמחנכת הציגה שם את הנתונים של מעין (כיתה ב') כמו למשל מבחנים ואבחונים בקריאה והבנה היא ברמה של כיתה ה'!! (לדבריה בחומר של כיתה ו' מעין התקשתה מעט). והוחלט פה אחד (המחנכת, הרכזת, היועצת, המנהלת - זוכרים אותן ?????) להקפיץ את מעין כיתה !!! ואני חייבת לציין ! זו ההמלצה שלהם. אני וערן צריכים להחליט. ועד שאנחנו נחליט אני רוצה לבדוק, לקרוא, להתייעץ (אשמח מאוד לקבל דעותכם בנושא) ובהחלט ניגש גם אבחון פסיכולוגי נוסף לענין ההתאמה הרגשית. עוד לא החלטנו כלום. ועוד לא סיפרתי למעין, וגם לא אספר לה עד שנגיע להחלטה סופית. אבל נכון שזה מרגש לאללה ?? בעיקר ובפרט על כל מה שעברנו עם הבית ספר הזה והכי בגלל שכל הזמן אמרו לי פה ושם שאם אני חושבת על הקפצה אז זו צריכה להיות החלטה מהכיוון שלי כי בד"כ בי"ס לא מתערב ולא ממליץ אלא אם מדובר במשהו מיוחד במינו... והנה הם המליצו :) אגב... עשיתי חיפוש כמה וכמה פעמים כאן על הדלגה/הקפצה אבל לא הצלחתי למצוא כמעט וכלום. אני מאוד אשמח ואודה לקבל מכם חוות דעת על הקפצה.
אני "קפצתי" כיתה בזמנו..
לא בכיתה ב', אלא בכיתה ה'.. לדעתי זה רק הועיל לי. בכיתה הייתי משתעממת תמיד, גם כשהביאו לי חומר נוסף. אז הקפיצו אותי כיתה <הייתי עד פסח בה' ומפסח עד סוף השנה בו'>. לא הייתה לי בעיה עם החומר שלכאורה "הפסדתי" כי עשיתי את כולו כבר בכיתה ה'. עכשיו הרווחתי שנה, אני מסיימת שירות לאומי שנה שניה עוד חצי שנה, אני אהיה בת 19 וקצת כשאני אכנס לאוניברסיטה וואלה, טוב לי עם זה, אני מרגישה שהרווחתי המון <מכיתה ז' גם הייתי בכיתה של "מחוננים">. כמובן שיש את השאלה של איך היא תשתלב עם הכיתה שמעליה וכו', אצלנו בבית הספר זה היה הרבה יותר קל כי הייתה רק כיתה אחת בשכבה אז הכרתי ממילא את כל החבר'ה שהיו שנה מעלי.. והאמת, כייף לי להיות הכי קטנה מבין החברים שלי :) בהצלחה לבת שלך בכל דרך שתבחרו.

צריך לשקול גם את העניין

אני "קפצתי" כיתה בזמנו..
לא בכיתה ב', אלא בכיתה ה'.. לדעתי זה רק הועיל לי. בכיתה הייתי משתעממת תמיד, גם כשהביאו לי חומר נוסף. אז הקפיצו אותי כיתה <הייתי עד פסח בה' ומפסח עד סוף השנה בו'>. לא הייתה לי בעיה עם החומר שלכאורה "הפסדתי" כי עשיתי את כולו כבר בכיתה ה'. עכשיו הרווחתי שנה, אני מסיימת שירות לאומי שנה שניה עוד חצי שנה, אני אהיה בת 19 וקצת כשאני אכנס לאוניברסיטה וואלה, טוב לי עם זה, אני מרגישה שהרווחתי המון <מכיתה ז' גם הייתי בכיתה של "מחוננים">. כמובן שיש את השאלה של איך היא תשתלב עם הכיתה שמעליה וכו', אצלנו בבית הספר זה היה הרבה יותר קל כי הייתה רק כיתה אחת בשכבה אז הכרתי ממילא את כל החבר'ה שהיו שנה מעלי.. והאמת, כייף לי להיות הכי קטנה מבין החברים שלי :) בהצלחה לבת שלך בכל דרך שתבחרו.
צריך לשקול גם את העניין
של מה יהיה כשהיא תסיים י"ב וחברותיה יתגייסו לצבא. אם היא תהיה בת 16 ומשהו בסיום י"ב, תחשבו כמה זמן היא תצטרך לחכות לגיוס. אפילו לשירות לאומי אי אפשר להתגייס בגיל כזה. הגיל המינימלי הוא 17. ואם תגידו, היא תלמד באוניברסיטה ותדחה את הגיוס, אז לפעמים זה נכון וזה רעיון טוב ,אבל יש מקצועות באוניברסיטה שמקבלים אליהם רק מגיל 20. מה היא תעשה עד אז?

bhs

New member
לדעתי יש לשקול את ההווה ולא כל כך

צריך לשקול גם את העניין
של מה יהיה כשהיא תסיים י"ב וחברותיה יתגייסו לצבא. אם היא תהיה בת 16 ומשהו בסיום י"ב, תחשבו כמה זמן היא תצטרך לחכות לגיוס. אפילו לשירות לאומי אי אפשר להתגייס בגיל כזה. הגיל המינימלי הוא 17. ואם תגידו, היא תלמד באוניברסיטה ותדחה את הגיוס, אז לפעמים זה נכון וזה רעיון טוב ,אבל יש מקצועות באוניברסיטה שמקבלים אליהם רק מגיל 20. מה היא תעשה עד אז?
לדעתי יש לשקול את ההווה ולא כל כך
מאוחר - מה יהיה בי"ב -? -אני הייתי עתודאית ולמד איתי בעתודה בחור שקפץ שתי כיתות בן 16 היה. היה צריך להראות לנו ת.ז. כדי שנאמין לו - בחור על הכיפאק שנראה שלא מפריע לו דבר בנושא ההקפצה. אם תרצה להמשיך ללמוד יופי ואם לא- תמצא את דרכה - מה שחשוב זה היום - מה הבעיות שיש היום ומה הפתרונות האפשריים - ולהחליט.

תודתי הכנה על כל התגובות !

אני "קפצתי" כיתה בזמנו..
הנטיה שלנו כאמור היא לא להקפיץ אותה כיתה. עדיין לא. קראתי את הסיפורים האישיים ועוד יותר התחזקה בי הנטיה שלא עכשיו, אולי בכיתה גבוהה יותר. בכל אופן אני חושבת לקבל ייעוץ פסיכולוגי - אם כבר אז להגיע להחלטה הנכונה והנבונה ביותר עבור מעין. תודה רבה לכולם :)

בהצלחה ! ותעדכנו...

הנטיה שלנו כאמור היא לא להקפיץ אותה כיתה. עדיין לא. קראתי את הסיפורים האישיים ועוד יותר התחזקה בי הנטיה שלא עכשיו, אולי בכיתה גבוהה יותר. בכל אופן אני חושבת לקבל ייעוץ פסיכולוגי - אם כבר אז להגיע להחלטה הנכונה והנבונה ביותר עבור מעין. תודה רבה לכולם :)
בהצלחה ! ותעדכנו...

אבל, למה לא בעצם?

אבל, למה לא בעצם?
לדעתי, מעין הרויחה את הזכות לקפוץ כיתה. הרי אם כל אלה הזכורות לנו כה לטובה, צורה להן, שינו את דעתן ויחסן מהקצה אל הקצה והגיעו למסקנה שמעין ברמה מתאימה לקפוץ כיתה (יופי נחמה), זה רק מעיד כמה נחושה, חזקה ובוגרת הילדה שלך. הרי על מנת לשנות את דעתן כך היא לא נדרשה לקבל "מצויין" בקבוצת המתקדמים בחשבון, או להראות שהיא יודעת לקרוא ולהבין, או להרצות בפני הכיתה, הרי את כל זה היא עשתה כבר בשנה שעברה, ולא היה בכך די על מנת לעצור את העליהום. הדרישה הייתה אחרת, בעלת אופי שונה לחלוטין, כזו שלא באה לה בטבעיות כמו הקודמים. על אף שזו הייתה דרישה לא פיירית, היא עמדה בה בכבוד ואילצה את אותן מחנכות דגולות לשנות גישה (לא שהן יודו בכך, במקום זה הן רק יגידו שוב ושוב כמה שהיא נפלאה ופורחת ומשגשגת, נכון?
). אם בכל הנאמר וכתוספת לרצונה החזק והבטוח לדלג כיתה אין להעיד על בשלות מתאימה, מה כן יכול היה להעיד על כך? שהייתה מסתדרת מעולה עם גדולים ממנה? שהייתה חברותית ובטוחה בעצמה? הרי גם זה מתקיים. להקפצה בגיל של מעין יש משמעות שונה מלהקפצה בגיל חטיבה-תיכון. כאשר דיברו על להעלות אותי באמצע השנה מט' לי' ולאחר שזה לא יצא אל הפועל על לדלג על י' היה ברור לכל שהמשמעות היא אחת - לסיים עם זה כמה שיותר מהר (מעבר לדילוג עצמו שחוסך שנה, כשכבר נמצאים בתיכון ועדת חריגים הופכת לחותמת גומי בכל הנוגע לאישורי הקדמת בחינות בגרות), הקפצה בגיל צעיר יכולה להביא למקום מתאים יותר ובכך ליצור חווית בי"ס שונה בתכלית! החוויה של הבת שלך לא התחילה טוב. לא הגיע לה התיוג הבעייתי, זה לא מקומה, ומאיך שאני מתארת לי אותה (כמובן, אולי אני טועה, אחרי הכל זה רק הרושם שאני מקבלת ממה שאת מספרת, אני הרי לא מכירה אותה) להיות זו שמתקדמת עצמאית ובשקט זה כמובן עדיף על כלום אבל רחוק מלהתאים לה. היא רוצה לדבר, להשתתף, להראות שהיא יודעת, לבלוט, להצטיין. רק כך החוויה הלימודית בבי"ס תהיה מחזקת עבורה. חשוב לה ומגיע לה להרגיש מוערכת ומצליחה. כמובן שיש לבדוק טוב את הרכב הכיתה אליה היא מגיעה, ולראות שעם המחנכת לא נופלים מן הפח אל הפחת. אבל, בשביל למנוע צעד שיגרום לה לקפוץ מאושר כי היא כ"כ רוצה (וזו לא פנטזיה כמו "לילך רוצה לקטוף את הירח". זה דבר שהיא יודעת שהוא מאוד ריאלי ובר ביצוע - עובדה, החברה שלה קפצה, והיא יותר חכמה ממנה...), כדאי שתהיינה סיבות טובות, ולעניות דעתי הסיבה היחידה שראיתי בשרשור שיכולה להיות כזו היא שאם מעין תקפוץ כיתה היא תפספס את האיתור. אבל, אם יתברר שלהדלגה פוטנציאל גדול (אם תאפשר את מה שכתבתי למעלה, ומעין תוכל כך להמצא בסביבה בה תוכל להרגיש חלק אינטגרלי, בולט ומצטיין) אז זה שווה את זה - יום העשרה (ולא בטוח שתקבלו אותו, ובלי שום קשר ליכולתה של מעין) הוא רק יום אחד בשבוע. עצם זה שהיא קטנה לטעמי אין בו דבר להעיד נגד הצעד. אם למרות זאת היא תשתלב טוב בשכבת הגיל שמעל (וכמובן כדאי להתייעץ עם איש מקצוע), אז זו נראית לי כמו סיבה ממש גרועה להתנגד להדלגה. לא רואה מה כ"כ מהותי שילד ישהה בכיתה שמכילה דווקא את ילידי דצמבר x עד דצמבר x+1, ולמה כ"כ חשוב שהוא ישתלב דווקא בחברתם. אולי זו רק אני. באשר ללחכות עם זה - כל רגע שמחכים לא נראה לי שהוא לטובה. גם אם תדלג עכשיו היא תכנס לכיתה כתלמידה חדשה לאחר שהילדים בכיתה היו שנתיים אחד עם השני באותה כיתה והיא לא. כמות גדולה יותר של שנים יכולה רק להגדיל את החוויה. בגלל העניין הזה נראה לי שאם אתם מחליטים בכל זאת על הדלגה אז הכי טוב יהיה שבאמת היא תתחיל עוד השנה להכנס לכיתה ג' לפעמים, בשביל לעשות את זה בהדרגה ושהיא והילדים והמחנכת יתרגלו לכך והקליטה תהיה כמה שיותר חלקה. להיות חדש עלולה להיות חוויה לא פשוטה גם עבור ילדים חזקים ובטוחים בעצמם. כך או אחרת, בהצלחה בכך דרך בה תבחרו, ואני שמחה מאוד לשמוע על המצב החדש. כאשר אני מדמיינת את אותה השיחה בה בישרו לך על כך שלדעתם יש להקפיץ את מעין כיתה נמרח לי על הפרצוף חיוך מסוג מאוד רלוונטי לסיטואציה

מצב
הנושא נעול.
למעלה